Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   WISLA -LEGIA 12.11.2010 godz 20.00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7709)

Suszanin 07.11.2010 16:41

Cytat:

A mnie się zdaje, że my gramy tak jak przeciwnik. Skoro Cracovia grała dno, to my też. Lechia gra szybko to i my szybko z nimi zagraliśmy. Z Lechem, no gdyby nie ten gol Injaca a potem Kriwca pewnie byśmy wygrali. Tak mi to właśnie wygląda, że kopiujemy styl i tempo gry rywala.
Z tym się zgodzę...

Dziwne, ale po raz pierwszy od długiego-długiego czasu myślę, że mamy lepszego bramkarza niż Legia...
Obrona? No niestety gramy wielką padakę w obronie, tutaj Legia ma przewagę.
Pomoc? Tutaj mógłbym się kłócić, jednak uważam, że w tej formacji nie odstajemy dużo od Legionistów.
Atak? No właśnie... Ciężko u nas ostatnio z bramkami...

15 Strzelonych/15 Straconych, kiedy ostatnio było tak kiepsko?
Legia tak samo stoi z bramkami...

Obstawiam, że wynik może wahać się w granicach : 0-1/2-2, dla którejś z drużyn.

JrQ- 07.11.2010 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bielau (Post 1006476)
Oglądałeś ich mecz z Jagą i nasz z craxa i Lechem? My nie potrafiliśmy nawet jednej składnej akcji w dwóch meczach stworzyć...może Legia nie gra jakoś porywająco ale przynajmniej potrafi wymieniać podania, grać z pierwszej piłki itp. No ale cóż serce każe wierzyć że dostaną u nas po wyrównanym meczu i zdobędziemy 3 pkt;)

oglądałem ich wszystkie spotkania więc wiem co mówię ;)

nie będę się bawił w jakieś porównanie, pojadę ala weszło:
są ....*wi

Zobacz na nich, kto tam gra, Kucharczyk? Manu? Radovic? no bez przesady

nie ma się co rozpływać, wygrali parę meczy z rzędu, ale takie serie to przecież nawet Arka Gdynia miała

oczywiście nie twierdzę, że my gramy jakoś super, bynajmniej, drużyny prezentują bardzo zblizony poziom i zajmują prawie identyczne miejsce w tabeli z prawie identyczną liczbą pkt, która być może po następnej kolejce się wyrówna

co do naszych akcji, to przesadzasz, z Cracovią mieliśmy cztery setki, z Lechem owszem było fatalnie, ale z Widzewem czy z Lechią u siebie dawaliśmy radę

zgadza się - Legia przyjedzie do nas zamurowana w trzy dupy - nie da sie tego ukryc

taktyka Skorży na mecze jest jasna - "gramy do strzelonego gola, jak strzelimy to się cofamy" - tak grała Wisła za niego, tak gra Legia

jak stracimy pierwsi bramkę, to przegramy, ale jak dla mnie to nie stracimy nic, czy strzelimy?
NIE WIEM!

kreseq 07.11.2010 17:41

JrQ - Bredzisz :) Legia muruje sie po strzelonej bramce? Wczorajszy mecz to pokazal dobitnie :D Legia w tym sezonie pierwsza strzelala bramke ile razy? Sprawdz i wtedy mow ze taka jest taktyka...

Kto to jest Manu? Jezdziec bez glowy ktory wystarczy ze biega i nawet sie przewraca. Wrzuci 20 pilek z czego jedna dojdzie tam gdzie trzeba.
Kto to jest Radovic ? W tej chwili jeden z najlepszych o ile nie najlepszy ofensywny pomocnik w lidze. Wchodzi jak w maslo gdzie chce i kiedy chce w 90%. Widzi wiecej, mniej nurkuje, wiecej podaje, madrzej rozgrywa.
Kto to jest Kucharczyk? 19 letni chlopak, ktory moze nie strzel na zawolanie bramek, ale w kazdym meczu, w KAZDYM zostawia na boisku zdrowie, pluca i kawalek watroby. Gra na 100% co pokazal wczorajszy mecz i wywalczenie roznego ktory zamieniony zostal na bramke.

Rownie dobrze moge napisac : Kto tam gra w Wisle ? Wilk?Boukhari?Gargula? ;) Nie napisze tak bo wiem ze to sa solidni gracze i moga zagrac bardzo dobre zawody.

Ja wiem ze Legia nie ma super duper skladu i gramy bardzo srednio, ale bez przesady.

djfleszu 07.11.2010 18:12

Wygramy po ciężkim meczu a Skorże to powinniśmy przywitać w końcu dwa mistrzostwa

Marcin_fan 07.11.2010 18:22

dokładnie Skorży należą sie brawa za 2 MP z nami :) bez dwóch zdań

JrQ- 07.11.2010 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1006737)
JrQ - Bredzisz :) Legia muruje sie po strzelonej bramce? Wczorajszy mecz to pokazal dobitnie :D Legia w tym sezonie pierwsza strzelala bramke ile razy? Sprawdz i wtedy mow ze taka jest taktyka...

No wczorajszy mecz pokazał, pokazał wlasnie wszystko to co powiedziałem, a potwierdzil to Wasz nowy gwiazdor w wywiadzie w tv, wiec kto bredzi, to bredzi :> Nie strzelaliscie pierwsi bramki zazwyczaj, wiec taktyka brala w leb, ale jak juz sie udalo jakims cudem... no chyba ogladasz swoj team. Taktyka Skorżowska, Wisła też tak grała, nie ma się czego wstydzic, zazwyczaj mielismy farta, bo albo z Jagą ktoś tam walnął w słupek, albo Pawełek coś wybronił, ale jak już te szczęście się odwróciło, to Skorża... wylądował w Warszawie :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1006737)
Rownie dobrze moge napisac : Kto tam gra w Wisle ? Wilk?Boukhari?Gargula? ;) Nie napisze tak bo wiem ze to sa solidni gracze i moga zagrac bardzo dobre zawody.

Ale ja nie napisałem, że nasi są jacyś super, więc nie wiem o co teraz tu Ci chodzi :]

Po prostu, jestescie zwyczajnie ciency jak i my, a niektorzy tu biora remis w ciemno.
No bez jaj.

Sartre 07.11.2010 18:47

Cytat:

Po prostu, jestescie zwyczajnie ciency jak i my, a niektorzy tu biora remis w ciemno.
No bez jaj.
Tyle, że będąc tak samo ciency, nasi są w formie, a wasi nie. U was ewidentnie jeszcze nie zaskoczyło, u nas już tak - po prostu my mieliśmy więcej czasu. Zresztą nie mówiłbym, że jedni i drudzy są ciency. Jedne z najlepszych składów w ekstraklasie (taka, jaka ona jest). Trzeba je tylko poukładać.

Poza tym, na tyle, na ile widziałem, to wasi obrońcy są szybcy i zwrotni jak kutry rybackie... (akurat oni zupełnie nie przystają do słów "jedne z najlepszych składów ekstraklasy"). Dla Rado, Manu i Kucharczyka akurat (czy nawet Szałachowskiego, choć ten nieskutecznością powala).

A co do wczorajszego meczu - po strzelonej bramce mieliśmy wypracowanych z 3 x więcej akcji, niż Jaga - i to nie były same kontry. Nie musieliśmy walić całą drużyną na Białostocką połowę, ale murowania zdecydowanie też nie było, może pod koniec.

andrzejzb 07.11.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1006378)
Remis brałbym w ciemno.

Żadnych remisów. Albo do przodu, albo do tyłu. Liczę na dobry mecz.

zidanemarcin 07.11.2010 18:58

Oby po meczu znow mozna bylo zaspiewac:

http://www.youtube.com/watch?v=49BVadeyz4A

Ale pamietajcie, dajemy z siebie wszystko i zeby bylo tak jak w maju 2009 - WSZYSCY NA CZERWONO !

anthony09 07.11.2010 18:59

Ciekawie się mecz zapowiada. Jak dla mnie to jest dwumecz o Mistrzostwo Polski i wcale nie przesadzam, bo ten mecz może dużo dać, wiśle szanse na powrót do czołówki, a legi pewność siebie, że ten sezon może do nich należeć. Jaga, Korona, PGE nie mają wg mnie szans, bo w każdej chwili mogą przegrać z ostatnią drużyną, co obrazuje ostatnia kolejka, bo nawet Lech który pokonał Man City nie potrafi wygrać z Ruchem :)
Mecz o mistrza, bo jeżeli Legia wygra to wg mnie ma mistrza ;[

FrankDrebinTSW 07.11.2010 19:16

Amikorz przegral i jest ok:)

Moze góra tabeli nie wyglada wesoło ale 2 ostatnie miejsca to miód na serce dla Wiślakow:)

Lech juz na pewno raczej skonczy lige za Legią i Wisłą i byc moze Jagą. I tak nie wierze, ze Jage stac na cos wiecej niż 3 miejsce. O Koronie nie ma co wspominac. Postawilbym spore pieniadze, ze liga skonczy sie w kolejnosci Wisła, Legia badz odwrotnie ale niestety nie ma opcji takeigo zakładu:) Wygrajmyz Legią i mozna mowic, ze jestesmy w czołowce:)

skeba 07.11.2010 19:32

Cytat:

Lech juz na pewno raczej skonczy lige za Legią i Wisłą i byc moze Jagą
Na pewno, czy raczej ? te dwa słowa się wykluczają
Lech ma straty 7 pkt i 1 mecz mniej, a grają u siebie, więc wygrają ze słaba Polonią i mają 4 pkt straty.
W tamtym sezonie odrobili 10 do nas i zostali mistrzem, więc spokojnie. Mają większe szanse na przeskoczenie nas, niż my Jagi

SWEET_83 07.11.2010 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1006851)
Lech ma straty 7 pkt i 1 mecz mniej, a grają u siebie, więc wygrają ze słaba Polonią i mają 4 pkt straty.
W tamtym sezonie odrobili 10 do nas i zostali mistrzem, więc spokojnie. Mają większe szanse na przeskoczenie nas, niż my Jagi

Skeba zgodze sie z toba... Skeba czy to ty tak przesiadujesz na stronce Legia.net ???

Dean 07.11.2010 19:39

W trzech meczach 9pkt ( kończymy rundę w pierwszej trójce ) potem obfite okienko, zgrywamy się i w następnej rundzie po pięknej grze zdobywamy mistrza. Wierzę w to jak cholera. :)

Titto 07.11.2010 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1006791)

Co ty pier*olisz?!
Po 13 kolejce mistrza?

SWEET_83 07.11.2010 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1006791)
Ciekawie się mecz zapowiada. Jak dla mnie to jest dwumecz o Mistrzostwo Polski i wcale nie przesadzam, bo ten mecz może dużo dać, wiśle szanse na powrót do czołówki, a legi pewność siebie, że ten sezon może do nich należeć. Jaga, Korona, PGE nie mają wg mnie szans, bo w każdej chwili mogą przegrać z ostatnią drużyną, co obrazuje ostatnia kolejka, bo nawet Lech który pokonał Man City nie potrafi wygrać z Ruchem :)

Moze Legionista z ciebie???

TymonPRO 07.11.2010 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1006856)
W trzech meczach 9pkt ( kończymy rundę w pierwszej trójce ) potem obfite okienko, zgrywamy się i w następnej rundzie po pięknej grze zdobywamy mistrza. Wierzę w to jak cholera. :)

Też bym to tak zaplanował,nic jeszcze nie przegraliśmy tak trzeba do tego podejsć

Mistrzostwo,Puchar Polski i walka o Ligę Mistrzów

POZYTYWNIE LUDZIE:-)

skeba 07.11.2010 19:54

Cytat:

Skeba zgodze sie z toba... Skeba czy to ty tak przesiadujesz na stronce Legia.net ??
Ostatnio mnie tam długo nie było, ale czasem "pogadam" z jełopami, ale że nie potrafią rozmawiać to raczej często kłócę się z nimi

FrankDrebinTSW 07.11.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1006851)

W tamtym sezonie to nie Lech odrobił do Wisly tylko Wisła sama to oddała.

Drugi raz takie coś sie nie powtorzy a Wisła juz gorzej grac nie będzie tylko lepiej.Ja ciagle obstaje przy swoim - pierwsza dwojka na koniec Wisła z Legią.

bonawentura 07.11.2010 20:01

Powinniśmy zagrać z Riosem w pierwszym składzie, miast Małeckiego. Boukhari i Garguła w środku pola to jak dla mnie narazie jedyne mądre rozwiązanie.

Sobol jako zabezpieczający tyły, a w razie czego przy dobrym wyniku na 20 minut przed końcem można wsadzić Wilka.

Jak dla mnie obrona jest teraz nie do ruszenia - Cikos, Chavez, Bunoza i Paljic to jak narazie jedyna przyzwoita obrona. Choć przydałaby się lepsza.

Więc grajmy w podobnym składzie jak w meczu z Lechią, a może uda się wygrać(serce mówi wygrana, rozum, że będzie remis).

ToTylkoJa 07.11.2010 20:05

Niektórzy zbyt życzeniowo się wypowiadają.

Wisła i Legia lub Legia i Wisła na dwóch pierwszych miejscach na koniec sezonu? FrankDrebinTSW Ty żałujesz, że nie ma takiego zakładu. Ja z chęcią się z Tobą założę, że tak nie będzie na koniec sezonu. O ile chcesz? Dość łatwa kasa mi wpadnie do kieszeni.

bonawentura 07.11.2010 20:08

No Legia będzie napewno w pierwszej dwójce, ale czy Wisła? Wątpię. Ja liczę na PP.

SWEET_83 07.11.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1006880)
Ostatnio mnie tam długo nie było, ale czasem "pogadam" z jełopami, ale że nie potrafią rozmawiać to raczej często kłócę się z nimi

hahaha... Taki Tomi własnie tez pisze z jełopami :D

FrankDrebinTSW 07.11.2010 20:25

TOTylkoTyJa

No ja moge isc o taki zaklad spokojnie mozemy sie na pw ugadac:P

bakiagh 07.11.2010 20:54

Właśnie w kontrowersjach w Liga+ Extra analizowano kopnięcie Komorowskiego w meczu Legia Jagielonia i uznano, że należała się czerwona kartka i rzut karny. Mam nadzieję, że ktoś to zgłosi do komisji ligii i Komorowski nie zagra z nami tak jak kiedyś wykluczono Boguskiego przed meczem z Legia.

LUKAS77 07.11.2010 20:55

Malecki moze serce do walki ma ale niestety chlopak jest taktyczne zero. na Legie tez wolalybym Riosa niz Malego

nicramus 07.11.2010 20:58

Na pewno będzie to ciężki mecz, Legia jest rozpędzona, choć patrzę na to z pewnym przymrużeniem oka bo mecz z Górnikiem to raczej więcej szczęścia niż rozumu, z Jagą też rewelacji nie zagrali, ale liczy się wynik. Nasi chłopacy natomiast wymęczyli zwycięstwo z Cracovią (choć uważam, że jak najbardziej zasłużenie wygraliśmy) no i przegrali na Bułgarskiej ze (już tego nie da się ukryć) słabym w lidze Lechem.

Pewne jest także to, że forma nie jest wymarzona, ale myślę, że Legia jest do pokonania tym bardziej, że przecież ich passa nie trwa od dawna i nie można chyba tu mówić o jakiejś zwyżce formy, przynajmniej ja tak sądzę. Poza tym w tym sezonie to liga jest taka, że każdy z każdym może wygrać i ciężko wytypować wynik. Miejmy jednak nadzieje, że po tym meczu będzie można dopisać kolejne 3 pkt. do tabeli ;).

Filippo 07.11.2010 22:07

Powtórka z meczu Lech-Wisła. Dla nas ostatnia szansa by dołączyć do czołówki, Legia niby ma bliżej. Wygra Wisła, gola strzeli jak zawsze Brozek, a potem obie ekipy i tak dostana w d...od teoretycznie slabszych ekip (obym sie mylił)

willow 07.11.2010 22:15

Mecz będzie bardzo ciężki i każdy wynik jest jak dla mnie możliwy. Pisanie, że Legia jest cienka, jest sporą nadinterpretacją, bo skoro Legia jest cienka, to co można napisać o nas? Pomijam miejsce w tabeli, bo to za tydzień może się zmienić, ale oni złapali formę (no może przesadziłem - początki formy), a my mamy do niej jeszcze daleko.

porównując na papierze składy obu drużyn, wskazałbym na lekką przewagę Legii. Zwłaszcza w środku pola, my takiego gracza jak Vrdoljak nie mamy. Również Manu może powodować spore zagrożenie, zwłaszcza, że będzie chyba grał na słabego w obronie Paljica. Nie wiem, czy nie powinien tam grać Pietja, a Paljic na lewej stronie.

Ja wyszedłbym takim składem:

Pawełek
Branco - Bunoza - Chavez - Pi. Brożek
Kirm - Sobolewski - Garguła - Paljic
Małecki
Brożek

Liczę na dobry mecz i zwycięstwo.

biziu25 07.11.2010 22:25

w ostatnim sezonie jak graliśmy w Sosnowcu to przegraliśmy i z ległą i z sraxą, teraz z sraxą już wygraliśmy jeszcze z ległą trzeba powalczyć o 3pkt i suma pechu do szczęścia się wyrówna ;-) mam taką nadzieję.

willow 07.11.2010 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biziu25 (Post 1007122)
w ostatnim sezonie jak graliśmy w Sosnowcu to przegraliśmy i z ległą i z sraxą, teraz z sraxą już wygraliśmy jeszcze z ległą trzeba powalczyć o 3pkt i suma pechu do szczęścia się wyrówna ;-) mam taką nadzieję.

Przynajmniej nazwę warszawskiego zespołu napisałbyś poprawnie, bo o starozakonnych się nie czepiam.
Pisząc w ten sposób nie stajesz się bardziej fanatyczny.

Pablo84 07.11.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin (Post 1006788)

http://www.youtube.com/watch?v=49BVadeyz4A

Ale pamietajcie, dajemy z siebie wszystko i zeby bylo tak jak w maju 2009 - WSZYSCY NA CZERWONO !

A nie lepiej po (daj Boże) wygranym meczu zaśpiewać coś dla Wisły a nie na drużyne z Warszawy?
Też za nimi nie przepadam, ale żeby mysleć tylko o tym by pobluzgać?Co nie oznacza, że parę pozdrowień musi być , ale by nie były one najgłośniejszą częścią dopingu, jak np jest na żydach jak o nas śpiewają.

bonawentura 07.11.2010 23:02

Oj tam oj tam - wygramy ten mecz i tyle. Żadne Vrdoljaki nie będą nam teraz wchodziły w drogę.

Undertaker 07.11.2010 23:09

Skeba i Tomi jedynymi jełopami tam to jesteście wy. Od czasu do czasu wchodzę tam kulturalnie pogadać, ale niestety skeba, który pisze tam jeszcze jako wwwzela robi kibicom taką siarę, że po prostu wstyd. Ile ty kolego masz lat? Jakby Legioniści wchodzili na nasze strony i wypisywali takie brednie to też bym się wkurzył.,,

skeba 07.11.2010 23:19

Człowieku. Ktoś ci powiedział, że pisze jako wwzela i już w to uwierzyłeś ?
Wwzela to dziwak. Ja jednak piszę trochę logicznie, a że mówię rzeczy trudne dla legii to tak mówią o mnie, jak mówią.

Sprawdź ip sobie, to zobaczysz.

Undertaker - widzę 2 posty masz - gratulacje, jestes nowym, więc pewnie kibicem Legii

kreseq 08.11.2010 00:07

kto normalny dyskutuje na Legia.net w komentarzach :D ? No ludzi, od tego jest LL a dokladniej mowiac forum :D Szydera ale z klasa ;) Reszta to poziom onetu i pelno onanistow ktorym e-penis rosnie jak pocisna przeciwnikowi ;)

Sorry za ofa.

Undertaker 08.11.2010 01:01

Cytat:

Undertaker - widzę 2 posty masz - gratulacje, jestes nowym, więc pewnie kibicem Legii
Ahaa, a ile postów muszę mieć, żeby być kibicem Wisły?

0 22 08.11.2010 01:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin (Post 1006788)

http://www.youtube.com/watch?v=49BVadeyz4A!

I sezon udany, prawda? :)

Moim zdaniem:

w bramce remis, potencjalnie Legia silniejsza - ale klops może wydarzyć się z obu stron, dlatego remis

w obronie remis, potencjalnie Legia silniejsza, ale pewnie zagra Wawrzyniak i mimo wszystko nieograny Jędrzejczyk, a do tego od samego początku meczu to Wisła będzie atakować i na obronie Legii będzie presja - więcej szans na klopsa u nas, dlatego remis

w pomcy lepsza Legia i to zdecydowanie, potencjalnie remis, ale aktualnie Vrdoljak z Borysiukiem powoli zaczynają wymiatać, a Rado - mimo, że to były alkoholik - to po prostu wymiata, nie widziałem go jeszcze w takiej formie (chociaż to może być tylko wrażenie spowodowane dramatyczną dyspozycją sprzed roku i dwóch lat - przepaść)

w ataku potencjalnie lepsza wydaje się Wisła, ale generalnie jest słabo, aczkolwiek wydaje mi się, że mamy przewagę w osobie Kucharczyka. Wisła nie ma takiego ambitnego walczaka, który umie świetnie zgrać piłkę.

mentalnie: jesteśmy w gazie, Wy gracie u siebie. Remis nie jest dla nas tragedią, porażka tez, dla Was porażka to lądowanie na deskach. Was pewnie będzie pełny stadiony i wielka presja na naszych - punkt dla Was.

Podsumowanie: remis, remis, Legia, Legia/remis, Wisła.

Remis będzie albo nasze minimalne zwycięstwo. No, chyba ze w pierwszych 20 minutach Wam coś wpadnie - wtedy raczej po jakbłach. Czyli generalnie remis albo ktoś wygra :)

RAF 08.11.2010 05:47

Wisla Krakow - Legia Warszawa
2 : 1

Bramki: Rios, Pawel Brozek

Sklad:

Pawelek
Cikos Bunoza Chavez Brozek
Sobolewski Gargula Wilk
Rios Brozek Kirm

Wydaje mi sie ze to najoptymalniejszy sklad na obecna chwile. Maleckiego - zaleznie od przebiegu wydarzen - mozna wpuscic w II polowie na podmeczonych warszawian. Bramkarz - wiadomo. Obrona - wiadomo. Dwojka defensywnych pomocnikow czysci srodek pola. W srodku Gargula. Atak: pozycja Kirma po ostatnich meczach nie podlega dyskusji, dla Brozka nie ma alternatywy a Rios wydaje sie lepszy od Malego.

skeba 08.11.2010 07:32

Cytat:

Wisla Krakow - Legia Warszawa
2 : 1

Bramki: Rios, Pawel Brozek
Też jestem za tym, by w końcu Rios trafił. Trochę już spotkań zaliczył, a bramki jak nie było tak nie ma. Może się przełamie i w końcu pokaże, że dobra technika, idzie w parze z efektywnością.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl