![]() |
Cytat:
Ślązeczku, bez niespodzianek dzisiaj.. |
"Niech pan sobie wyobrazi, że na początku rządów Lenczyka można było jarać papierosy w klubowym autokarze. Dopiero później zaczęło się stopniowe "dokręcanie śruby" - opowiada Andrzej Iwan.
He ;] |
Cytat:
Liczyłem tylko, że trochę dłużej pozostaniecie konsekwentni - a tu trzy mecze bez zwycięstwa i już przyłączamy się do "frustratów"? Wstyd... Cytat:
|
Cytat:
Akcje Kowala stoją u kibiców jak akcje Łobo, szrot trzeba zbierać na złomowisku a nie na boisku. Ja tam postawą naszych piłkarzy sie nie frustruję, aczkolwiek dziś żałuje ze nie zobacze Riosa, mimo iz duzo druzynie nie dawał, to miło sie oglądało jego poczynania z piłką. Cytat:
|
Sobol jako stoper ? Obawiam się, że skończy się to dwoma karnymi i czerwoną.
Cytat:
|
Ale zagra genialny egoista Małecki. Coś czuję, że strzeli bramę. Chociaż gościa nie trawię, to jak jest boisku to genialnie odnajduje się w chaosie.
|
Właśnie :idea: Jak to jest z Chrapkiem? Jest zawodnikiem ofensywnym, czy defensywnym? Jaka jest jego nominalna pozycja? Dużo było mówione w temacie o MESIE, że chłopak zagrał dobry mecz, i to chyba w środku pomocy. Może zatem warto spróbować go w wyjściowym składzie.
|
Cytat:
|
Nie powinieneś mieć, skoro zdajesz sobię sprawę z naszego marnego potencjału. Mogliśmy wygrać, ale nie musieliśmy, bo jestesmy na zbliżonym poziomie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
taaa
Cytat:
Wniosek: im większy chaos będziemy grać tym częściej powinien grać Małecki ... ale co do egoizmu to ta długa rozmowa z Maskantem (o, której mówił sam trener) odnośnie taktyki chyba była o tym ....... Małecki powinien mieć zakaz - strzelania zza 20 metrów - egzekwowania wolnych z możliwością strzału na bramkę - no i oczywiście karnych Niech mi ktoś przypomni czy Małecki grając w Wiśle kiedyś strzelił bramę w podanych wyżej sytuacjach ? No może 1 karny .. |
Cytat:
|
Cytat:
Maaskant : Dżenbory Patryk, uczę się polski, a jak Ty angielski Małecki : Co ? Maaskant : Lets talk about tactics Małecki : Co ? (nucąc pod nosem americano, czy jak to sie tam nazywa, jak leciało przed meczem z Koroną, to Mały tańczył na boisku, jeśli ktoś był blisko i sie przyglądał, to widział jak komicznie wyglądało jak podskakiwał i machał rączkami) Maaskant : Tactics Patryk Małecki : Frantic ? Ok, juz wracmy na ziemię, Małego oceniamy na + za to że tak walczy, jeździ na dupie(Uważam ze o wiele wiekszym walczakiem jest Czarek Wilk, jak Małkowski strzelił bramkę to własnie Czarek jako jedyny od razu złapał za piłke i biegł z nią na środek by grać, podczas gdy z 5 naszych płakało przy Mariuszu.) to Małecki i tak bardzo mało daje drużynie. Raz mu wyjdzie wrzuta, a tak to masa strat i bezsensownych prób strzałow, najlepiej mu szło jak grał napastnika. Mały ogarnij się i dojrzyj a masz szansę zostać piłkarzem. Cytat:
|
Cytat:
Stąd te nieudane strzały z dystansu, dośrodkowania. On po prostu ma charakter. Inna rzecz, że Patryk jest napastnikiem. Na skrzydle gra, bo Kirm i Łobodzińki. Jak ostaje czasem szansę jako środkowy napastnik, to od razu prezentuje się o niebo lepiej. |
Cytat:
Wszystko pieknie i fajnie tylko dlaczego zawsze musi uderzac z kazdej nawet nieprzygotowanej pozycji jak tylko zobaczy bramke po podniesieniu glowy po dryblingu?? Doceniam to ze walczy, ze sie stara, ze chce i probuje ale cos mnie trafa jak fajna akcja idzie i zamiast czasem podac lub poczekac chwilke to uderza na pale. Mam nadzieje ze trener go troche stopuje z tymi strzalami bo moze to tylko jemu i druzynie wyjsc na dobre. |
Podano już skład kadry meczowej ?? (tj 18)
Ciekawe czy Łobodziński w końcu dostanie szansę. Wkurza mnei strasznie jak się go u nas traktuje, albo niech rozwiążą z ni kontrakt i puszczą go do innego klubu, albo niech realnie dadzą mu pograć Bukhari czy inny Kirm lepsi nie są. Zresztą jestem pewein że kiedy oddamy Łobodzińskiego do innego klubu gdzie na niego postawią to wypali jak Niedzielan. On po prostu musi grać pełne mecze, wtedy jest zawsze efektywny. |
Cytat:
|
Na pewno nie bedzie w 18: Kurto Chaveza Clebera Burligi i Riosa wiec z kadry wypadnie jeszcze dwóch grajków (Rado? Łobo?)
|
Wszedzie na zachodzie oficjalna strona podaje zawsze kadrę meczowa na dzien przed meczem - a u ans nic takiego nigdy nie ma. Można było by to w końcu u nas wprowadzić.
|
Cytat:
Niech idzie do innego klubu, większość kibiców Wisły pewnie niczego innego mu nie życzy. |
Cytat:
Wtedy bedzie efektywny, a u nas, jak go widzę to już mnie w....ia, więc musiałby .......nąc z hat-tricka conajmmniej z Legią, by można o nim powiedzieć jakieś pozytywy. Piłkarz już chwilę u nas jest, a jedyne co pamiętam, to mecz z Lechią w który zagrał na miarę oczekiwań. Trochę mało jak na ponad 60 meczy |
Cytat:
Łobo zawsze się starał jak grał. Największą jego wadą jest to że nie potrafi pociągnąć gry kiedy nie idzie całej drużynie, ale kiedy cała drużyna gra dobrze to i wnosi bardzo dużo do gry. Ale kto tak włąsciwie w naszej drużynie potrafi pociągnąc jak ne idzie reszcie ?? Małecki ?? - robi dużo szumu tylko. Jedynie Brożek i Sobol (ale tylko w szczytowej formie) Reszta to szrot który nigdy nie zblizył się umiejętnościami i osiągnięciami do Wojtka. (mistrz olimpijski MP z Zagłębiem, wielokrotny reprezentant i to nie malowany jak Zahorski czy Pazdan) Wojtek ma to nieszczęście że na nim skupiła się krytyka kibiców w swoim czasie, kiedy CAŁA Wisła grała źle (tak jak kiedyś na Zieńczuku, Dudce, Brożku czy teraz na Pawełku), a był w tedy po prostu w słabej dyspozycji fizycznej. Oczywiście "większość kibiców" widzi to innaczej - ale jak dobrze wiadomo większość kibiców nie ma pojęcia o piłce. Pawełek im światkiem. Zresztą co się dziwić naszym kibicom - kibice Barcy zjedli Ibrahimowicia - który coby nie mówić był piłkarzem genialnym i strzelał masę goli dla Barcy. |
Cytat:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Sorry nie mogłem się powstrzymać Łobodziński efektywny??? Ciekawe w czym - może w grzaniu ławki co najwyżej, choć za taką kase to i ja mógłbym na niej siedzieć 24/7 Z Niedzielanem była inna sytuacja - był po długiej kontuzji, owszem błędem Skorży było pozbycie się go, nie dając wsześniej realnej szansy grania. Ale łobo od samego początku grał u nas padake (w Lubinie zresztą też). Ja bym chciał już nigdy więcej nie widzieć go na boisku a przynajmiej nie w koszulce Wisły tak i paru innych grajków |
Cytat:
|
Cytat:
NARKA, Do ZoBa na R22!!! PeAce! |
co się dzieje z Gargułą?
zaś go nie ma w 18 meczowej, zas jakis uraz? czy poprostu za slaby zeby sie zalapac do 18 |
Hehe - no to go ŁOBO !! ;) Dzisiaj jego mecz życia (zmiana życia)
|
Garguła ewidentie lubi przesiadywanie na meczach na trybunie z drugim inwalidą Cetnarskim
|
oki wszystko juz jasne
|
Cytat:
|
Będzie wymęczone 2:1 dla Wisełki z racji tego że Pawełek w bramce to jak zwykle coś wpuści
|
Cytat:
A powaznie to skonczy sie 3:1,licze w koncu ze sie chlopaki odblokuja... |
Wystawiając słabego Żurawskiego trener popełnia notorycznie błąd. Czyżby w kontrakcie Żuraw miał wpisane granie w podstawowym składzie?
|
ja to widziałbym w składzie Kirma zamiast Żurawia...
|
Aj no i znowu Żuraw z Boukharim. Dwa dziadki, co sił biegać nie mają... I jak ma być ruch z przodu? Obrona z Kowalskim i Paljiciem to też nie jest marzenie, ale powiedzmy, że tam, co by trener nie zrobił, pewnie i tak byłoby źle.
|
No coz skład słaby i mecz trzeba wybiegac:)
Zamiast Zurawskiego powinien grać Kirm albo Paljic(a na obronie wtedy Brozek)... |
Zaczyna mnie nasz trener irytować wystawianiem Paljica na lewej obronie (kiedy do dyspozycji jest Piotrek) a już mocno wkurza notorycznym wystawianiem w podstawowym składzie Żurawskiego... No ale ja niecierpliwy jestem, trener widocznie dużo spokojniejszy ode mnie i myśli, że lada moment Żuraw odpali. Oby miał rację.
|
Teks z Branco spacerującym w nocy i chcącym portfela żałosny, ani śmieszny ani mądry i tylko jakiś debil mógł to wymyślić . Mam nadzieję ,że dzisiaj Szymek będzie bardziej obiektywny a ostatnio miałem wrażenie że ciągnął za przeciwnikami Wisły ,choćby z Koroną, tamtych chwalił często a naszym nigdy nawet jeśli nasi dobrze rozegrali.
|
No w końcu chyba Mały przestał stałe fragmenty gry wykonywać
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl