Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3. Kolejka] Widzew Łódź - Wisła Kraków 21 sierpnia sobota godz. 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7545)

Kluvi 18.08.2010 21:49

wywiad ciekawy i słuszna uwaga co do wolnego w treningach .. potwierdza się to co pisałem wcześniej czyli czas w jakim kontraktowaliśmy zawodników.. i znów należą się gratulacje dla zarządu..

Cinek1906 18.08.2010 21:58

Skoro w meczu z Widzewem trenerem dalej będzie Kulawik, skład będzie pewnie coś al'a taki:
1. Pawełek.
Singlar(Cikos go strasznie zawiodl) - Cleber - Kowalski - Diaz/Brozek
Kirm- Rado- Sobol- Mały
Zurawski- Boguski.

Chociaz chcialbym kilka zmian w nim..
pierwsza, w bramce Jovanic
na obronie: jesli Chavez nie ma pozwolenia jeszcze, to Cikos na prawej, na stoperze Cleber z Singlarem, prawa Diaz
na prawym skrzydle Kirm/Łobo po 45/60min niezależnie od wyniku, potem Rado z Gułą, Rado zmienić z Jirsakiem po 45/60min na lewym Mały, cofnięty atak Żuraw i wysunięty Rios.

Skład na majstra! :D

#Ed.

zapomnialem o Piotrku Brożku który też może zagrać na skrzydle pomocy, jak widać duża konkurencja

#Edit2

Jescze Pajić dochodzi, o ktorym rowniez zapomnialem a rozegrał dosyć dobre spotkanie ostatnio

WISŁAZWE 18.08.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 964064)
Skoro w meczu z Widzewem trenerem dalej będzie Kulawik, skład będzie pewnie coś al'a taki:
1. Pawełek.
Kirm- Rado- Sobol- Mały
Zurawski- Boguski.

Chociaz chcialbym kilka zmian w nim..
pierwsza, w bramce Jovanic
na obronie: jesli Chavez nie ma pozwolenia jeszcze, to Cikos na prawej, na stoperze Cleber z Singlarem, prawa Diaz
na prawym skrzydle Kirm/Łobo po 45/60min niezależnie od wyniku, potem Rado z Gułą, Rado zmienić z Jirsakiem po 45/60min na lewym Mały, cofnięty atak Żuraw i wysunięty Rios.

Skład na majstra! :D

#Ed.

zapomnialem o Piotrku Brożku który też może zagrać na skrzydle pomocy, jak widać duża konkurencja

#Edit2

Jescze Pajić dochodzi, o ktorym rowniez zapomnialem a rozegrał dosyć dobre spotkanie ostatnio

czyli po to sprowadzili Bunozę aby na stoperze grał nominalny prawy obrońca, po raz kolejny zmieniamy linię obrony a potem jest płacz, że głupio tracimy bramki, ja uważam że po raz kolejny wyjdziemy Cleber - Kowalski, no być może Bunoza, ale nie jestem przekonany do końca o tym.

Z jakiej racji jeżeli można wiedzieć proponujesz w pierwszym składzie Boguskiego ?

Kluvi 18.08.2010 22:30

oglądałeś wywiad? Kula nie jest zły na Cikosa tylko jak widać doszło to że we znaki dał mu się mecz młodzieżówki..

mitmichael 19.08.2010 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 964064)
1. Pawełek.
Kirm- Rado- Sobol- Mały
Zurawski- Boguski.

Jak zagra Boguski to badz pewny, ze nie strzelimy chociazby jednego gola. Ja jestem pewien, ze po ostatnim meczu na pewno zagraja Rado i Pawełek (na 100%) i zagra tez Rios, ktory moze w meczu z Ruchem nie pokazał wszystkich swoim mozliwosci ale zagrał całkiem przyzwoicie. Singlar dopiero jest po kontuzji wiec ryzykowne bedzie wystawienie go do składu. Oby tylko wiza Chaveza przyszła bo Kowalskiego to juz mi sie nie chce ogladac.

Grantar 19.08.2010 07:57

Co do Rado: w obu meczach Wisły grał poprawnie i jedynie Garguła w dobrej formie jest na pozycji rozgrywającego lepszy.
Jeśli Garguła będzie zdrowy (a dochodzą informacje że jest) to zagra ..... na początek pewnie 45 minut .
i w drugiej połówce Rado ........................

Ejdzbiol 19.08.2010 10:20

Jovanic - Cikos, Cleber, Chavez/Bunoza, Diaz - Sobol, Wilk - Kirm, Rios/Garguła, Małecki - Brożek.
To naprawdę nie jest tak trudno złożyć z kopaczy dobry skład! Tylko czemu nie potrafi tego zrobić Kula?

Grantar 19.08.2010 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 964190)
Jovanic - Cikos, Cleber, Chavez/Bunoza, Diaz - Sobol, Wilk - Kirm, Rios/Garguła, Małecki - Brożek.
To naprawdę nie jest tak trudno złożyć z kopaczy dobry skład! Tylko czemu nie potrafi tego zrobić Kula?

no wsadziłeś dwóch defensywnych pomocników ..... więc chyba to nie jest optymalny skład ...
chcesz bronić Częstochowy w Łodzi ?

For_FuN_ 19.08.2010 12:36

W obecnych warunkach i przy takiej kadrze, stawiam na 2 : 0 dla Widzewa(ekipa jednak lepsza od Ruchu).

SĘDZIA ZGRED 19.08.2010 12:41

Z Kulawikiem na ławce spokojnie 3:1 dla Widzewa , jego mega taktyka z meczu z Chorzowem i z Pawełkiem w bramce dobrze się nie ma prawa skończyć... im dłużej będzie on siedział na ławce jako trener tym bardziej będziemy popadać w marazm.

WISŁAZWE 19.08.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 964248)
no wsadziłeś dwóch defensywnych pomocników ..... więc chyba to nie jest optymalny skład ...
chcesz bronić Częstochowy w Łodzi ?

Czyli mamy zagrać z ofensywnym pomocnikiem, zagraliśmy z ruchem i przegraliśmy walkę o środek pola, trzeba zagęścić środek bo inaczej Widzew przejmie inicjatywę i skończy się nie 2-0 jak w Chorzowie a ze 4.

W moim odczuciu Widzew jest lepszą drużyną niż Ruch Chorzów w tym momencie więc dlatego trzeba zagęścić środek boiska i liczyć na kontrataki.
Też skłaniałbym się do gry dwoma defensywnymi pomocnikami.

Lysy 19.08.2010 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 964190)

Czy ty napewno uważasz to za dobry skład :rotfl:

szymonw7 19.08.2010 12:54

Jovanic - Cikos, Cleber, Chavez, Diaz - Brożek, Sobol, Kirm - Małecki - Brożek, Rios.
Ja bym to tak widział 1-4-3-1-2

Cinek1906 19.08.2010 12:55

Napisałem Boguskiego w 1 skladzie, ale w tym co myślę ,że Kulawik wystawi, na dole napisałem jakie zmiany ja osobiście bym zrobił.
Czytajcie dokładnie.:/

Ejdzbiol 19.08.2010 13:13

W sumie uważam to za dobry skład jak na nasze warunki. A kogo Ty byś wsadził? Łobo? Boguskiego z dwoma lewymi nogami? Gramy do dupy w środku pola to niestety trzeba ten środek zagęścić, a nie grać 2/3 napastnikami. Poza tym nasza obrona jakbyście nie widzieli trochę a nawet bardzo kuleje, dwóch defensywnych to jak najbardziej dobry pomysł

bonawentura 19.08.2010 13:24

Ale Singlar się podobno wyleczył, więc ja bym postawił na obronie na Singlara - Cikos na ławę. Musi być jakaś kara za ostatni mecz z Ruchem. W ataku nie grałbym Brożkiem tylko może jednak Żurawskim(oczywiście porównuję skład jaki zaproponowal symonw7).

kamilo584 19.08.2010 13:45

-------------------------JOVANIĆ----------------------------------------
Singlar-----------CHAVEZ-----------CLEBER---------------JUNIOR DIAZ
MAŁECKI--------GARGUŁA--------SOBOLEWSKI-----------PIOTR BROŻEK
----------------------ŻURAWSKI--------------PAWEŁ BROŻEK

Oto mój Skład i myśle że będzie 2 0 dla WISEŁKI

kozuba92 19.08.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła Kraków
Piłkarze Wisły czwartkowy trening rozpoczęli w pełnym składzie. Brakowało tylko kontuzjowanego od dłuższego czasu Łukasza Burligi. Niestety, do końca zajęć nie dotrwał Mateusz Kowalski, a Radosław Sobolewski do domu wyjechał z obłożona lodem nogą. „Sobol” naciągnął sobie mięsień, natomiast „Kowal” zgłosił problem z łydka. Na razie nie wiadomo, na ile poważne są urazy obu zawodników i czy przeszkodzą im one w wyjeździe do Łodzi.

Mam nadzieję, że w przypadku Kowalskiego, ta kontuzja potrwa przynajmniej do poniedziałku. Może wreszcie nie będę go musiał oglądać na środku obrony. Najlepiej, żeby na środku grał Chavez z Cleberem, a jak nie dotrą Chavezowi papiery, to przełamać stereotypy i wystawić na środku dwóch lewonożnych stoperów: Bunozę i Clebera. Co do Sobolewskiego, to jemu też przydałby się mecz lub dwa odpoczynku, a w jego miejsce Wilk, bo ostatnio Sobol nie jest w najwyższej formie, a mimo to Czarek nie dostaje szans. Chyba, że jest tak słaby na treningach?

Wojtas 20.08.2010 00:17

Kulawik pewnie znwou zaszaleje i chcac pokazac jak to "promuje" mlodziez da szanse Rado tymrazem 60 mint :)

bez jaj kazda jego decyzja jest bledna,wywiady tylko pokazuja ze gosc nie potrafi zrobic druzyny ,nie widze ani jednego schematu ktory on by wprowadzil

oby udalo sie choc zremisowac i w koncu nowy trener zaczal pracowac,bo jest masa do zrobienia.

SpoXsteR 20.08.2010 09:28

bez Sobola na Widzew, Chavez tez raczej nie zagra
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ego_na_widzew/

zaczyna sie plaga z kontuzjami jak sezon wstecz..

zim zum 20.08.2010 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 964862)

jak sami się na wzajem kasują :lol:

grzesiek632 20.08.2010 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 964862)

Kontuzja Kowalskiego mnie jakoś wcale nie smuci w większym stopniu..
Sobola będzie musiał zastąpić Wilk.. jestem ciekawy jak sobie poradzi grając przez 90 minut.

Ja bym widział takie ustawienie:

Jovanic - Cikos - Bunoza - Cleber - Brożek - Kirm - Wilk - Jirsak - Małecki - Żurawski ( Paweł Brożek ) - Rios

Nie chciałbym żeby w pierwszym składzie znów zaistniał Rado - na razie niewiele wniesie do drużyny.

Fuks 20.08.2010 09:38

Oby wiza Chaveza dotarła, on z Cleberem to juz samym wyglądem przerazają napastnikow :D

Co do Kowalskiego - to bardzo dobrze ze nie zagra, co do Sobola, mam mieszane uczucia - ostatnio specjalnie nie zachwycał, a tak przynajmniej Wilk dostanie szanse na pokazanie sie.

Sylwek1906 20.08.2010 09:46

W bramce Wisły przeciwko Widzewowi na 99% wystąpi Milan Jovanić. - Na początku powiedziałem bramkarzom, że grają do pierwszego błędu - przyznał trener, ale zapytany, czy to Serb wystąpi w Łodzi odparł: - Jest jeszcze Filip Kurto...

To mnie chłop załamał. Może ktoś jeszcze z trampkarzy sie załapie?

willow 20.08.2010 09:53

jeśli nie dotrze wiza Chaveza, to w świetle kontuzji Kowalskiego, obok Clebera powinien wystąpić Bunoza.
Na prawej obronie zamiast Cikosa Singlar, który IMHO jest dużo lepszym graczem.
W środku Wilk i Rios (eksperyment), na prawej Małecki, na lewej Pietja, w ataku Paweł i Żuraw.

Przybyszewski 20.08.2010 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906 (Post 964877)
W bramce Wisły przeciwko Widzewowi na 99% wystąpi Milan Jovanić. - Na początku powiedziałem bramkarzom, że grają do pierwszego błędu - przyznał trener, ale zapytany, czy to Serb wystąpi w Łodzi odparł: - Jest jeszcze Filip Kurto...

No to bedzie gral Mario bo przeciez on jeszcze nie popelnil bledu. Bramka to ewidentna wina Cikos'a albo ewentualnie Rios's bo 5 minut wczesniej stracil pilke :)

Forza 20.08.2010 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906 (Post 964877)

To nie o to chodzi. Świetnie że wprowadza młodzież... ale to trzeba robić powoli i etapowo - np w końcówkach wygranych meczów lub gdy po połowie prowadzisz już 3-0 bo wtedy taki młodzian ma motywację że już nic nie spierniczy więc może grać na totalnym luzie i pokazać co umie.

Kurto to będzie wyśmienity bramkarz w przyszłości. To jest bramkarz którego Wisła szukała na lata. Niestety przychodząc do WIsły popełnił błąd. Ogrywając się w juniorach w klubie włączył sie syndrom drugiego Juszczyka. Nie tak dawno o Filipie Kurto mówiło się że to największy talent bramkarski od lat. Niestety powinien być drugim bramkarzem już za czasów sprowadzenia na nowo Juszczyka...

Natanczas jednak to Jovanic powinien byc numerem jeden... Kurto możę się od niego dużo nauczyć. A to co zaczyna robić Kulawik to już zakrawa o pomstę do nieba. Jeżeli w kolejnym meczu nie wystąpi Jovanic to to już jawna dyskryminacja jest. Widać że Kulawikowi nie leży nowy bramkarz. Jednak należy dać mu się spłacać i zarabiać na swoje nazwisko. Dlatego też jestem zdumiony dawaniem szansy Pawełkowi który po ostatnim występie powinien dostać jedynie możliwość walki o dobrą pozycję w MESa. Mam nadzieję że nikt nie wpadnie na absurdalny pomysł przedłużenia z nim kontraktu... bo może nie jest chodzaca tragedią, ale na pewno nie jest bramkarzem dla klubu aspirującego do tytułu mistrzowskiego.

Szkoda że sprawa z Keylorem Navasem upadła.

pikey 20.08.2010 10:15

Kulawik: ,,Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać" . Czyli taktyka na Widzew niezmienna: po pierwsze się nie przemęczać... Sprawdziła się już z Ruchem. Ci z Chorzowa się głupio nabiegali i strzelili 2 bramki.

Kluvi 20.08.2010 10:23

Forza oglądałeś ostatnio mecz Kijowa z Ajaksem? jak nie to spr sobie kto stał w bramce Dynama.. gdyby tak u nas zrobiono byście chyba trenera ukamienowali..
obejrzyjcie sobie wywiad z Kulawikiem ten 10 min sporo mądrego tam powiedział.. choćby to na co wiele "ekspertów" forum nie zwraca uwagi, to że nadal mamy różnice w przygotowaniach u zawodników. Wystarczy sobie spojrzeć kiedy kto przychodził i jak to w czasie się rozciągnęło i spr kto tak naprawdę przepracował cały okres przygotowawczy..

spinna 20.08.2010 10:29

nie zagra Pawełek, Sobol kontuzjowany...
Więcej w materiale z konferencji Tomasza Kulawika:
http://kiks.tv/2010/08/kulawik-lepie...glupio-biegac/

kozuba92 20.08.2010 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła Kraków
Uraz łydki sprawił, że w kadrze nie znalazł się Mateusz Kowalski. Już wcześniej informowaliśmy, że do Łodzi nie pojedzie także Radosław Sobolewski. Ze składu meczowego wypadli również Wojciech Łobodziński i Kamil Rado.

Nie wierzę własnym oczom! Rado i Łobo zostają! Myślałem, że się nie uda i Kula znów postawi na swoich asów. I jeszcze jedna dobra wiadomość to brak Kowalskiego, może uda się z Chavezem.

Filippo123321 20.08.2010 12:31

Mam nadzieje tylko, ze Kulawik nie bedzie cudowal z ustawieniem, czyli jakies choinki itd. Grajmy zwyklym 4-4-2 jak przez ostatnie lata.

Wydaje sie, ze sklad POWINIEN (ale na pewno taki nie bedzie) wygladac tak: Jovanic - Singlar, Chavez, Cleber, Diaz - Kirm, Wilk, Garguła, Małecki - Żurawski (Rios), Brożek

Markus 20.08.2010 12:43

Brak Rado w kadrze meczowej? Jestem zaszokowany. Widać Kulawik z pewnych rzeczy zdał sobie jednak sprawę i przestał bezmyślnie szarżować z promowaniem ulubieńca. Bardzo ciekawi mnie, jak ustawi środek drugiej linii, gdzie ja osobiście widziałbym Kirma - trzeba mu wreszcie znaleźć pozycję, w której da klubowi odrobinę satysfakcji. Ponieważ jednak nie będzie Sobolewskiego, tymczasem lepszym rozwiązaniem wydaje się ustawienie tam Diaza z Wilkiem, wspieranych schodzącym z lewej strony Gargułą. Natomiast prawa pomoc dla Małeckiego, atak Brożek z Riosem.

I oby mógł wystąpić Chavez...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 964898)
Kulawik: ,,Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać" .

Kolejna "mądrość" polskiej myśli szkoleniowej. :rotfl: Ciekawe, czy sam na to wpadł...Niestety, żadnego meczu nie wygra się jedynie "mądrze stojąc" . Zawsze trzeba też "mądrze biegać", a nie cieszyć się, że nikt "nie biega głupio". Nawet Barcelona nie wygra meczu "na stojąco".

sandomingo 20.08.2010 12:58

Rado w tygodniu doznał jakiegoś urazu łydki bodajże - tak pisała oficjalna.
Także to jest najpewniej powód jego absencji

Lysy 20.08.2010 13:01

Myślę , że brak w składzie Rado spowodowany jest kontuzją, na którą zawodnik uskarżał się w meczu z Ruchem - bo w końcu nie rezygnuje się z zawodnika , który grał poprawnie i był wyróżniającą się in plus postacią w szarzyźnie jaką prezentowała Wisła. Będziemy mieli możliwość "podziwiania" Garguły i oby nie odnowiła mu się kontuzja.
Markusowe skrzydła to nic innego jak sabotaż klubu. Z prawej strony zawodnik bez podania, a z drugiej strony rozgrywający bez dryblingu i po kontuzji :rotfl:

szprotson 20.08.2010 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 964967)
Myślę , że brak w składzie Rado spowodowany jest kontuzją, na którą zawodnik uskarżał się w meczu z Ruchem - bo w końcu nie rezygnuje się z zawodnika , który grał poprawnie i był wyróżniającą się in plus postacią w szarzyźnie jaką prezentowała Wisła. Będziemy mieli możliwość "podziwiania" Garguły i oby nie odnowiła mu się kontuzja.
Markusowe skrzydła to nic innego jak sabotaż klubu. Z prawej strony zawodnik bez podania, a z drugiej strony rozgrywający bez dryblingu i po kontuzji :rotfl:

Spokojnie, bo znając życie, Kula może wymyślić nową taktykę na ten mecz. Ciekaw jestem postawy drużyny bez Sobola.
Czy odbije sie to pozytywnie czy negatywnie, a wynik ogolnie mam w dupie, licze jak zawsze na zwycięstwo!

Rios do ataku, nie robmy z niego ku*** pomocnika, bo za miesiąc będziemy mieli 5 skrzydłowych 6 środkowych i ŻADNEGO napastnika. Można było tego Tiboniego na pół roku chociaż, cokolwiek, ehh, chyba nawet z Łubu Dudu Goal Machine bym sie cieszył. Potrzeba nam przebłysku, czegoś kogoś, a niestety wszyscy wyglądają na tak samo wolnych i zupełnie bezprzebojowych.

sportnh 20.08.2010 13:32

Uraz łydki sprawił, że w kadrze nie znalazł się Mateusz Kowalski

UFFFF, jest wreszciie realna szansa na wygraną....

Markus 20.08.2010 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 964967)

Sabotażem było wystawianie przez Kulawika Rado w Chorzowie razem z Sobolewskim jako środkowych pomocników, a nie propozycja zmierzająca do zagęszczenia środka pola, poprawy odbioru i rzeczywistego rozegrania piłki.

Garguła najlepsze mecze w karierze rozgrywał w Bełchatowie na pozycji "fałszywego" lewego pomocnika. Miał w tej roli bardzo wiele asyst, trafiał do siatki - jednym słowem, wie, co trzeba tam robić i stać go na "niegłupie bieganie". Gdybyś choć odrobinę interesował się ligą i rzeczywistymi możliwościami zawodników, a nie tylko pisaniem elegii na temat Rado, wiedziałabyś o tym. Małecki ma oczywiście problem z podaniami, ale i tak jest efektywniejszy niż Kirm, Boguski czy pozostawiony w Krakowie Łobo. Ty oczywiście najchętniej pewnie wystawiłbyś tam jakiegoś klona Rado lub zwykle przechodzącego obok gry Słoweńca. Ja chciałbym, aby jednak Wisła się w Łodzi nie skompromitowała.

bonawentura 20.08.2010 14:18

Ale Markusie, ja bym akurat chwalił Kulawika za wstawianie Rado do składu. To jest odważna decyzja, a i przez wstawienie takiego zawodnika do drużyny pokazuje się niektórym, gdzie ich miejsce.

I co to znaczy dla Ciebie kompromitacja? Przegramy... no i co z tego? Zespół jest jeszcze niezgrany, mamy słabych graczy, nie można od nich znowu zbyt wiele wymagać. Zresztą co Ci z tego, że wygramy, czy nie wygramy MP, jak i tak odpadniemy z jakimiś Azerami i będzie się historia z roku na rok powtarzać... Cupiał musi przejrzeć wreszcie na oczy i kupić kilku dobrych, klasowych piłkarzy, w zimie ich zgrać, a potem walczyć sensownie w pucharach.

PhantomRanger 20.08.2010 14:39

Nie ma w kadrze Kowalskiego, Sobolewskiego, Rado do pełni szczęścia pasowałoby jeszcze posadzić Pawełka na Ławce w ME :) a do kadry zabrać Kurto z Jovanicem. W przypływie tych doniesień nie będzie się drżało o każdą akacje Widzewa [o ile Pawełka nie zobaczymy w bramce]. Duet Pawełek-Kowalski może odebrać chęć do gry nawet Messiemu czy Snejderowi :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl