Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2010/2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7516)

Titto 26.08.2010 18:31

I tym samym Auxerre zyska wielkie pieniądze. Irek dobrze zrobił, że został w Auxerre.

crapmaster 01.10.2010 23:08

Slyszeliscie nowa ksywke polskiego bramkarza w Arsenalu?

Flappyhandski :D

pietruch 02.10.2010 06:54

Ta ksywka panuje już od ponad roku...
A nowa to Happy-ianski - ze względu na wybronionego karnego w meczu z Partizanem...

murray 16.02.2011 21:16

Emocjonujący mecz, nie ma to tamto.
Liczę na Arsenal mimo wszystko, nie ma niestety kto wykończyć akcji :(
Ale Wenger to musi zdjąć Songa...

Teqcontroller 16.02.2011 21:33

Mecz na super poziomie emocji nie brakuje.
No ale Barca to Barca gra swoje.

A tym czasem Roma dostaje 3:1 u siebie :D

Junior_Battle 16.02.2011 21:34

chyba kpisz

kogo ma niby wpuścić?

murray 16.02.2011 21:36

Denilson albo Rosicky.
Lepiej mieć jedenastu graczy, bo Song to tykająca bomba. Chociaż to jedyny DM w składzie na ten moment.

speedfashion 16.02.2011 21:40

Liczę na Arsenal i doskonałą zmianę Arshavina. :)

Mecz póki co doskonały. Niezwykle przyjemnie się ogląda, ale, tak po prawdzie, gdzie mu tam do naszej buraczanej. ;)

arrosmay 16.02.2011 21:40

Jak wejdzie Denilson za Song to tak jakby w 10 grali :)
Powiedzcie mi jedno: Czy sędziowie zawsze muszą gwizdać pod Barcelonę?

PhantomRanger 16.02.2011 21:42

Szkoda, że Arsenal przegrywa. Mnie osobiście bliższa jest piłka angielska niż hiszpańska i jako sympatyk Liverpoolu chciałbym, aby Arsenal przeszedł dalej. Barcelona przez pierwsze 20 minut nic nie pokazała, ale po strzeleniu bramki już kontrolowała grę w I połowie.

Titto 16.02.2011 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1051818)
Jak wejdzie Denilson za Song to tak jakby w 10 grali :)
Powiedzcie mi jedno: Czy sędziowie zawsze muszą gwizdać pod Barcelonę?

Dokładnie tak jest. Ewidentnie sędziowanie pod Barcelonę
Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1051804)
Ale Wenger to musi zdjąć Songa...

Hahha tak niech wpuści Denilsona :lol:

Tak naprawdę sprawiedliwym wynikiem byłby tu remis.
van Persie zmarnował dwie bardzo dobre sytuacje to samo Messi po drugiej stronie...
Najbardziej podoba mi się w Arsenalu gra Wilshera on jest zajebiś*ie kreatywny. Świetny w defensywie i ofensywie. Za dwa lata będzie to jeden z najlepszych piłkarzy świata jeśli nie za rok patrząc po tym w jakim tempie się rozwija.

murray 16.02.2011 21:59

Im dalej będzie się utrzymywał taki rezultat, to Wenger wpuści Arszawina.
A Wilshere to jest brakujące ogniwo w reprezentacji Anglii.

Kris54 16.02.2011 22:00

Jack Wilshere naprawdę gra świetny mecz, podobnie Koscielny jesli chodzi o Arsenal. Barcelona może mieć jeszcze problemy w tym meczu :)

murray 16.02.2011 22:03

Sędziowanie jest pod Barcelonę, bo potem byłby płacz, że Messi taki mały, a go faulują, Iniesta taki drobny, a go koszą. Czy to, że chłop gra fenomenalnie sprawia, że jest nietykalny?

Rybka1928 16.02.2011 22:19

Noo ładna brama van Persiego ;)

Kris54 16.02.2011 22:20

Co zrobił Valdes :O

jumson 16.02.2011 22:24

Pawełka puścił ;p. Druga !!!

murray 16.02.2011 22:26

Tak rozśpiewane Emirates to doprawdy rzadki widok. Oby dowieźć to do końca, a w rewanżu 5-4-1

bondTSW 16.02.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1051817)
Liczę na Arsenal i doskonałą zmianę Arshavina. :)

Mecz póki co doskonały. Niezwykle przyjemnie się ogląda, ale, tak po prawdzie, gdzie mu tam do naszej buraczanej. ;)

masz nosa :)

ciacho 16.02.2011 22:35

Dobrze tak Barcelonie, tak kończy się kunktatorska gra.

Titto 16.02.2011 22:36

Brawo cała drużyna Arsenalu! Wszyscy zagrali bardzo dobrze.

Mam takie pytanie wam też Valdes przypomina Pawełka?

murray 16.02.2011 22:37

Mecz fenomenalny. Arsenal pokazał jaja, MOM Wilshere i Kościelny. Ale rewanż będzie baaardzo trudny

Szyman423 16.02.2011 22:41

Brawo Arsenal ! Świetny mecz ! Wilshere Szacun .
Teraz 10 w obronie na Camp Noe i gramy z Szachtarem ;)

neq. 16.02.2011 22:41

hahaha od zawsze mówię że Valdes to jest słaby bramkarz, znaczy jest dobry na zespoły ze środka tabeli w Hiszpani czy innej mocnej lidze, ale na Barcelone to nie ta para kaloszy ;) i tylko to że on jest prawie bezrobotny a czasem jednak ma dobre interwencje to czyni z niego według niektórych jakiegoś super bramkarza ;) taki ichniejszy Pawełek. Ale bardzo dobrze że tam gra bo nie lubie Barcy ;d Arsenalu też nie jakoś szczególnie ale mimo wszystko brawo dla nich za walkę, Wilshare to jest niesamowity talent, chłop jeżeli tak dalej będzie się rozwijał to będzie jednym z najlepszych na świecie !...

bridgeburner 16.02.2011 22:42

a w rewanżu i tak bedzie pewnie z 5:1
co nie zmienia faktu ze Arsenal zagrał super mecz dzisiaj

Teqcontroller 16.02.2011 22:45

Fenomenalny mecz w wykonaniu Arsenału.
W 5 min dwie bramki Barcelonie SZACUN.
W Rewanżu będzie ciężko ale to piłka nożna wszystko jest możliwe.

Blacha92 16.02.2011 22:46

Jak zagrał Szczęsny? Pokazał się? Wyróżnił sie czymś?

aNouc 16.02.2011 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 1051857)

Pokazał się na oczach kilku milionów osób ;)
Ja od 2 połowy oglądałem i bronił jak weteran, nie odczuwało się że stoi w bramce młody Polak, choć dużo pracy nie miał na moje oko. Ciągłe ataki Arsenalu, FCB coś niemrawo, przypadkowo, a to się odbiła od kogoś, a to zamieszanie, a to przypadek, żadnych jakichś czystych ataków na bramkę Polaka.
Co miał wybronić to wybronił.

Mam wyjebane na te kluby europejskie ale tak z ciekawości obejrzałem 2 połowę i przynajmniej po niej zasłużone zwycięstwo tego Arsenalu. Co moje oczy przykuły jeśli chodzi o Arsenal to niesamowity dynamit w nich. Zapierdalali jak małe samochodziki i ten ciąg na bramkę FCB.

ero781 16.02.2011 22:52

ARSENAL > bARCELONA
brawo Wojtek brawo Arsenal
jak ktoś oglądał to wie że zajebis*y mecz w wykonaniu Arsenalu

Proud 16.02.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 1051857)

Zagrał bardzo poprawnie. Nie widać po nim tremy. Może być z Niego kawał grajka, bo pewność siebie ma, a to jest bardzo ważne dla bramkarza.

Brawa dla Arsenalu. Dobry mecz.

Barca niepotrzebnie wdawała się w taką chaotyczną angielską grę. Ale może to Kononierzy na nich to wymuszali. Nie wiem.

W rewanżu nie widzę jednak większych szans Arsenalu. Choć piłka bywa przewrotna, o czym dziś się nawet przekonaliśmy.

Na Camp Nou obstawiam 3:0 dla Blaugrany.

Naprawdę fajnie się dziś oglądało ten mecz. Nie były to szachy jak w pojedynkach Chelsea z Barcą, ani też nie była to zbyt finezyjna, techniczna gra, jaką prezentuje Barcelona w La Liga. Taki mix futbolu wyspiarskiego z nienaganną hiszpańską techniką.

Brawo dla obu ekip.

przemo 16.02.2011 22:54

po pierwszej połowie nie spodziewałem się niczego konkretnego po Arsenalu, a tu taka niespodzianka :) Szeczęsny myśle że przy bramce zachował sie prawidłowo, wyszedł skrócił kąt. Czasem i takie bramki wpadają;) Przy innych sytuacjach brak umiejętności rekompensowało duże szczęście.

kurde już odzwyczaiłem się od tego że piłkarze potrafią zapieprzać całe 90 minut.

TymonPRO 16.02.2011 23:01

Brawo Arsenal,cwaniaczki z Barcelony pokonane!!!

_ukoL 16.02.2011 23:02

Taką bramkę w krótki róg to chyba Dolha z Legią wpuścił, tak mi się to skojarzyło. :lol:

Syn Kangura z 1984 16.02.2011 23:07

O wyższości ligi angielskiej nad pseudo ligą hiszpańską cz. 1 :)

fialo 16.02.2011 23:16

Powiem tak - Jack Wilshere w przeciągu 2-3 lat wyrośnie na najlepszego zawodnika na swojej pozycji w Europie. Chłopaczek ma 19 lat, a już nakrył czapką Busquetsa i Iniestę. Niesamowita przyszłość przed nim.

Jednak Man Of The Match IMHO to Laurent Koscielny. Nie do przejścia w obronie, pierwszy raz widziałem, żeby ktokolwiek potrafił zdominować Messiego. Mając w pamięci mecz z Newcastle przecierałem oczy, czy to aby na pewno ten sam zawodnik.

Epicki mecz, czasem fajnie popatrzyć na piłeczkę na poziomie. Tylko te szaliki AFC... :)

jumson 16.02.2011 23:17

Arsenal mógł strzelić zdecydowanie więcej niż 2. Ten Bednter czy jak mu tam powinien podawać. Na końcu Arszawinowi się już nie chciało dokładnie podać. A Barca już rękawami oddychała pod koniec. Pierwszego gola zawalił Clichy, bo złamał linie spalonego. Valdesa zawsze uważałem za kiepskiego i gra tylko dlatego, że jest wychowankiem. W tym meczu to udowodnił, pierwsza bramka kompromitacja na tym poziomie, druga, jak można ustawiać się za swoimi zawodnikami ? W tej minucie raczej strzelający nie będzie ryzykował przebijanie się przez obrońców tylko walił w światło bramki.
Ogólnie mecz bardzo mi się podobał. I to kolejny mecz potwierdzający tezę : Atakuj Barcelonę, nie będą wiedzieli co się dzieje. Wcześniej zrobił tak Inter i wygrał 3:1. Mógł wyżej tylko siadł, teraz udowodnił to Arsenal, też mógł wyżej tylko czasu zabrakło. Ale nie można zaprzeczyć, że Barca jak gra piłką to często aż same ręce składają się do braw.

WioReXXX 16.02.2011 23:24

Rewanż będzie arcyciekawym meczem. bo Arsenal to drużyna wyjątkowo nieobliczalna. Mogą pojechać i dostać 0:5, a mogą pojechać i tam wygrać. A Barca u siebie to tez inna drużyna niż na wyjazdach, zwłaszcza w Lidze Mistrzów. żeby nie było: sezon 08/09 (wyniki na wyjazdach w fazie pucharowej): Lyon 1:1, Bayern: 1:1, Chelsea 1:1, sezon 09/10: Stuttgart(!): 1:1, Arsenal: 2:2, Inter: 1:3. Jak widać Barca nie wygrała ANI JEDNEGO meczu w fazie pucharowej na wyjeździe. Więc spokojnie z tym fetowaniem :)

biała gwiazda 16.02.2011 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jumson (Post 1051881)
I to kolejny mecz potwierdzający tezę : Atakuj Barcelonę, nie będą wiedzieli co się dzieje. Wcześniej zrobił tak Inter i wygrał 3:1. Mógł wyżej tylko siadł, teraz udowodnił to Arsenal, też mógł wyżej tylko czasu zabrakło. Ale nie można zaprzeczyć, że Barca jak gra piłką to często aż same ręce składają się do braw.

Dokładnie, tylko 3/4 La Liga staje i zaczyna bić brawo. Niestety przekonanie o niezwyciężeniu Barcy w Hiszpanii sieje spustoszenie w głowach piłkarzy innych klubów. Wyjątki zdarzają się rzadko( jak na przykład ostatnio grał Sporting Gijon), kiedy rywale wychodzą z jakąś sensowną taktyką i wierzą że ten np. Iniesta jest do ogrania. Zakładając nawet, że piłkarze Barcy mają nadzwyczajną technikę, to kondycję mają na takim samym poziomie jak inni najlepsi piłkarze świata i ciągła gra ostatnio(mecze repry, liga, LM) musiała dać im w kość, szczególnie kosztowne fizycznie granie pressingiem. W La liga nie widać tego zmęczenia za bardzo, bo zazwyczaj Barca strzelała szybko jedną bramkę i potem spokojne rozgrywanie piłki, do tego cofnięty, przestraszony rywal. Dzisiejszy mecz pokazał, ze ten klub jest do pokonania. Życzę Arsenalowi po remisie w Hiszpanii awansu do następnej rundy.

buczo1985 16.02.2011 23:44

I bardzo dobrze się stało. Trzymam kciuki w rewanżu i mam nadzieję, że tym samym Barca wyleci z LM :D

For_FuN_ 16.02.2011 23:48

Wygrala druzyna, ktora wlozyla w to spotkanie wiecej serca. Barcelona poraz kolejny po strzeleniu bramki, grala jak uspiony lew, a Arsenal od zeszlego sezonu zrobil kolosalne postepy. W rewanzu moze wydarzyc sie wszystko ;).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl