![]() |
dwie MEGA galerie zdjęć z meczu Wisła - Nadieżda:
http://kiks.tv/2011/02/galeria-wisla...da-orenburg-1/ http://kiks.tv/2011/02/galeria-wisla...da-orenburg-2/ |
skrót meczu Wisła - Nadieżda:
http://kiks.tv/2011/02/kwintesencja-koszykowki/ dwugłos trenerski: http://kiks.tv/2011/02/hernandez-wlo...mnostwo-pracy/ |
|
Pomagamy Australii! Z inicjatywy zawodniczki Wisły Can-Pack Kraków i reprezentantki Australii Erin Phillips, rozpoczynamy licytacje, z których dochód zostanie przekazany na rzecz dotkniętej powodzią ojczyzny wiślaczki. A na kibiców czeka między innnymi... kolacja z samą Erin Phillips!Kolacja z Erin Phillips, piłka z autografami drużyny - wraz z całym sztabem szkoleniowym - "Białej Gwiazdy", unikalny kalendarz, a nawet... krawat od prezesa TS Wisła! To i nie tylko to mogą wylicytować fani kobiecej koszykówki.
Pieniądze uzyskane dzięki internetowym aukcjom zostaną przekazane na potrzeby odczuwającej skutki powodzi Australii - między innymi często pozostawionym samym sobie zwierzętom, które ucierpiały w wyniku tej strasznej klęski żywiołowej. http://allegro.pl/listing.php/search...&category=3966 |
Wiecie czy będzie można gdzieś oglądać jutrzejszy mecz koszykarek?
|
Cytat:
http://yatv.ru/nadezhda-TV/ |
a tak to pozostaje na pewno relacja na fiba europe.
I wg. WislaKosz.pl Radio Kraków też prowadzi relacje. |
|
Cytat:
|
Nasze zapomniały jak się gra :)
|
Jak dwutaktów nie umiemy rzucać no to... ale wygramy.:)
|
Nie no, to co sie teraz dzieje to istna masakra, już prowadzimy 3, a było tyle w pałe po pierwszej kwarcie.
|
Sądziłem że po meczu, tak Rosjanki wystartowały :D
No nic, wygrana tam będzie wielkim sukcesem, maja już Hammon w składzie.. relacji TV nawet nie oglądam, nie na moje nerwy. Wolę z perspektywy widza na hali, przynajmniej jestem zajęty darciem pyska. Boże dopomóż ! |
Wiślaczki tracą takie proste piłki, mnóstwo prezentów dla Rosjanek :/
|
4 punkty straty do przerwy ! ale się dziewczyny rozkręcają
dopingu nie ma |
Nawet wywiadzik walneli szybki, lux relacja,38-34 po 2 kwartach.
|
Cytat:
Jak to nie ma? a czytasz czat... co tam sie teraz dzieje, jadą z dopingiem równo:lol: |
Pawlak o dziwo już 6 punktów, a Ewcia tylko 2.
Muszą w końcu raz wszystkie zagrać równo i oby to nastąpiło w tym meczu |
bardzo chciałbym kolejnego meczu w Krakowie, ale wolę by Wisła już dziś spokojnie przeszła do kolejnej rundy
ktoś wie z kim ewentualnie? |
SZOK! wygrały !
jestem pod ogromnym wrażeniem Phillips, która nie dość że robi całą gre w Wiśle to jeszcze wszystko trafia |
:) Ale Erin trójki miotała :)
|
Philipis niezle miazdzyla 3-kami :-D
|
Pięknie laski :D ! Jutro na koszykarzy :D
|
Brawo! Ćwierćfinał jest nasz :D Fajnie by było z Peczem :)
|
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee est !!!!!!!
To oczywiste.... ;) |
Brawo! Pięknie dziewczyny!!!
|
Super mecz dziewczyn :) Trójeczki Erin pięknie wchodziły :)
|
Końcówka piorunująca rzuty za 3 miażdzyły Rosjanki!
ps. za sam język powinno się wszystkich ruskich na księżyc wyeksmitować |
i turków
super że wygrały, chociaż troszkę szkoda że nie będzie 3. ĆWIERĆFINAŁ ZE ZWYCIĘZCĄ PARY MIZO PECS - HALCON AVENIDA |
No i Pawlak w końcu coś rzuciła ;)
|
|
Pecs 2010 - Halcon Avenida Salamanka (godz. 18:00)
stan rywalizacji: 1:0 dla Halcon Avenida Salamanka Nie spodziewałem się że, wygrają ten mecz, jednak nie ma rzeczy niemożliwych. W końcu jest kolektyw, składający się z tych 8-10 zawodniczek, gdzie nie opieramy się tylko na Kobryn, która może mieć gorszy dzień lub zostać świetnie przykryta tak jak dziś, ale każda z nich wchodzi i wnosi świeżość i wysoki poziom gry. Tak jak Paulina dziś, niewiele zagrała a jednak zdobyła bardzo ważne punkty. |
Dla mnie gwiazdą tego zespołu jest Phillips!! Dziewczyna ma taki power pod koszem rywala, jakiego nie miała chyba żadna zawodniczka w Wiśle! Sieje niesamowity popłoch, rzuty światowej klasy. Taka zawodniczka to skarb :)
|
Cytat:
|
Jestem bardzo zaskoczony, nie liczyłem w ogóle na awans.
To jest ogromny sukces, biorąc pod uwagę klasę rywala!!! Tak naprawdę to o tym wyniku powinno być głośno w mediach, ale że nie lubią one Wisły to niestety tak się nie stanie. Wielkie brawa dla wszystkich dziewczyn i całej drużyny!!! |
Halcon to patrząc na statystyki dużo lepszy zespół od Rosjanek. Przynajmniej na dziś.
W grupie dwukrotnie ogrywali Galatasaray, który ma dwie podstawowe przedstawicielki w meczu gwiazd Euroligi (Zresztą tego zespołów nie trzeba przedstawiać), i to dość znacząco. Różnicą prawie 20 punktów w pierwszym meczu i aż 30 w drugim. Tylko dwie porażki nie z byle kim, a w przypadku jednej różnicą zaledwie 2 punktów. Mają bardzo dużo wysokich zawodniczek, znacznie wyższych od naszych. Ale na dziś cieszmy się z tego co jest, potem się będziemy martwić ;) No chyba że Pecz sprawi mega sensację.. |
Pozwolę się nie zgodzić z powyższą opinią. Halcon personalnie nie jest silniejszy od Orenburga, przewyższa natomiast Rosjanek zgraniem. Wyniki spotkań z Galatasaray nie powinny straszyć - Turczynki makabrycznie rozczarowują w tym sezonie, a udział ich 2 zawodniczek w meczu gwiazd to tylko zasługa systemu glosowania.
Nie wiem też skąd teza o ich przewadze wzrostowej.. bo ta - minimalnie ale jednak - będzie po naszej stronie.. Ogólnie to co prawda Hiszpanki będą faworytem, ale głównie dzięki przewadze własnego parkietu a grając jak z Orenburgiem jesteśmy w stanie tą przewagę zniwelować, zwłaszcza ze naszym ogromnym atutem powinien być trener Hernandez znający na wylot niemal cały zespół rywalek. |
O mało mi pikawa nie wyskoczyła w autobusie, gdzie słuchałem 4 kwarty wracając z pracy. Dawno nie przeżywałem tak nerwowych chwil, począwszy od 9:0 aż do końca meczu.
Ogromne brawa dla naszego zespołu, drugi sezon z rzędu w czołówce drużyn Europy. Mało mamy w Polsce takich zespołów i pewnie nadal tak będzie. Tym bardziej przykrym jest fakt, iż Polacy nie potrafią tego docenić. Informacje o wygranej naszych koszykarek trudno znaleźćw mediach telewizyjnych, a propozycja TV aby zapłacić za transmisje jest idiotyzmem i osobiście chętnie bym liście tym ćwokom z TV sprzedał. Erin jest chodzącym złotem dla naszego zespołu. A jakiś dziad mnie przelicytował, więc z kolacji nici ;( |
Licytuj dalej ;))))
Ale to fakt, robi robotę, oby tylko została. Jakoś wątpię, żeby Pecz zrobił w sumie megasensację i wygrał, ale na pewno powalczą na wyjeździe, u nas wygrana przy super dopingu i drugi Final Four jak nic ;) |
Mecz z Salamanką 25 lutego, czyli gdy wyjazd do Gdyni...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl