Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Możliwe scenariusze w walce o mistrzostwo (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7206)

MaG* 12.05.2010 17:34

Moja propozycja dla wszystkich pewnych wygranej Lecha.
Weźcie wszystkie swoje oszczędności i postawcie na jego wygraną maksymalną ilość kuponów po 1000 zł (bo tyle chyba u buków można postawić najwięcej na pojedynczy zakład)

Przynajmniej będziecie mieli coś na otarcie łez

kurs 1.25 według bwin

Oress 12.05.2010 17:36

Śląsk na pewno nie odpuści meczu z Arką, tego jestem pewien na 100%, Piast może spokojnie wygrac z Cracovią, więc całkiem prawdopodobne jest, że spadnie Arka z Odrą Wodzisław.
Co do Lecha to sprawa raczej przesądzona i tyle ode mnie w tym temacie.

MateuszABG 12.05.2010 17:42

A ja wam powiem tak Zagłębie zremisuje z amicą a Wisła wygra z Odrą

gooro33 12.05.2010 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 897352)
Weźcie wszystkie swoje oszczędności i postawcie na jego wygraną maksymalną ilość kuponów po 1000 zł (bo tyle chyba u buków można postawić najwięcej na pojedynczy zakład)

kurs 1.25 według bwin

Z tym ze i remis Lechowi daje mistrzostwo i taki wynik jest bardzo prawdopodobny, mozna sledzic spadki kursow moze ktos postawi duza kase na remis. W internecie mozesz grac za kilkadziesiat tysiecy bez rozbijania kuponu i nikt Ci nic nie zrobi.

Jezeli ktos chce grac na 1 to na ten moment najwyzszy kurs 1,28 w betclic. Na remis najwyzszy kurs 6,5 w bet365.

Plastman 12.05.2010 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 897352)

kurs 1.25 według bwin

Pieniądze miałyby mi otrzeć łzy po utracie mistrzostwa przez Wisłę? W życiu!
Jestem pewny wygranej Lecha, ale to nie znaczy że polecę na tym zarobić.

Simao1 12.05.2010 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 897360)
Z tym ze i remis Lechowi daje mistrzostwo i taki wynik jest bardzo prawdopodobny, mozna sledzic spadki kursow moze ktos postawi duza kase na remis. W internecie mozesz grac za kilkadziesiat tysiecy bez rozbijania kuponu i nikt Ci nic nie zrobi.

Jezeli ktos chce grac na 1 to na ten moment najwyzszy kurs 1,28 w betclic. Na remis najwyzszy kurs 6,5 w bet365.

Remis nie daje mistrzostwa Lechowi w przypadku wygranej Wisły!

SpoXsteR 12.05.2010 17:48

Cytat:

Z tym ze i remis Lechowi daje mistrzostwo
jak remis?
Amika ma 62 pkt
Wisla 61
remis Amiki 63 pkt
Wisla po wygranej 64

juz sie tak nie boje o mecz Zaglebia.. boje sie o naszych.. bo dopiero bedzie cyrk jak Amika to zremisuje a my damy ciala

gdyby remis dawal im szanse to raczej po ptokach.. a tak.. na prawde wiele sie moze zdarzyc

tak wiec panowie pilkarzyki, walczyc... bo kto wie..

jurukuru 12.05.2010 17:49

Amica nie wypuści okazji z rąk. Nie wiem co by się musiało stać żeby zremisowali, ale może Micanski ustrzeli.
Pewniakiem do spadku jest przede wszystkim Piast.

polska.mysl.szkoleniowa 12.05.2010 17:50

Jop powinien oddać swoją pensję i premię piłkarzom Zagłębia, jeśli cokolwiek ugrają w Poznaniu.

harthausen 12.05.2010 17:58

wiadomo,że Lech punktów z Lubinem nie straci. Tacy frajerzy to oni chyba nie są. Ale mecz dopiero się odbędzie i wyniku jeszcze nie ma. I choć to trochę nieprawdopodobnie brzmi, jednak te punkty stracić mogą.

No to nie ma wyjścia, bo gdyby to nieprawdopodobne się jednak zdarzyło to jednak wygrać z Odrą nasi muszą.
Tak na wszelki wypadek, bo opinia megafrajerów , jaka by wtedy przykleiła się do naszych zostałaby na wieki wieków.
Po co to im :)

kucharz_77 12.05.2010 18:12

Lech tak przegra z Zagłębiem w sobotę, jak my przegraliśmy ze Śląskiem rok temu...

szorstki 12.05.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kucharz_77 (Post 897393)
Lech tak przegra z Zagłębiem w sobotę, jak my przegraliśmy ze Śląskiem rok temu...

Ale zanim wpadło to Śląsk dwa razy obił słupki i poprzeczkę...
Ja też nie wierzę, że Lech straci punkty, nie z Zagłębiem. I nie chodzi o to, że jakieś zgody czy inne pierdoły. Zagłębie to po prostu klub gdzie grają ludzie bez większych ambicji. Ot, dzisiaj pokopiemy, czasem wygramy czasem przegramy a czasem sprzedamy. No i na koniec miesiąca do kasy. Nie będą umierać za Gdańsk... znaczy się - za Kraków
Odkąd pamiętam zawsze tak było w Zagłębiu i piłkarze tak mają tam ukształtowaną świadomość. Łobo jest tego przykładem.

Mnie dzisiaj bardziej martwi "co dalej z Wisłą"...

SlawekS 12.05.2010 19:16

Skoro Cracovia potrafiła z nami wygrać pomimo tego że przez cały mecz jedyne co im wyszło to ustrzelenie Jopa, to tym bardziej Zagłębie może zremisować z Lechem. Pyry będą przebierać nogami i kombinować kto koło kogo będzie siedział w odkrytym autobusie i to może się na nich zemścić. Wiele razy zdarzało się , że "medialny" mistrz po ostatniej kolejce przestawał być mistrzem (Bełchatów, Legia itd) więc dlaczego nie ma tak być i tym razem.
Żeby było jasne - daję nie więcej niż 30% szans na takie rozwiązanie, ale dopóki piłka w grze ...

polska.mysl.szkoleniowa 12.05.2010 22:15

Mnie poruszyło co innego:
Wszystko skończone, przegraliśmy, ta ostatnia kolejka już nic nie zmieni - to są głosy, które wygłaszać możemy my, kibice. Ewentualnie zapłakani, rozwścieczeni po meczu z Cracovią piłkarze. Ale nie trener na pomeczowej konferencji.

Musiek1906 12.05.2010 23:32

Wywiad z Micanskim:

Cytat:

Spokoju nie będziesz miał przed samym meczem i wyjaśnię Tobie dlaczego. Możesz się spodziewać mnóstwa telefonów z Poznania.
- Masz rację. Już wczoraj wieczorem zaczęły się te telefony. Wiele osób dzwoni.

Kto był pierwszy?
- Marcin Kikut. Oni już myślą, że będą mistrzami Polski. Ja powiem w ten sposób: ja również chciałbym, żeby to Lech Poznań był mistrzem, ale naprawdę wierzę w siebie i w to, że Lech…tym mistrzem nie będzie.

Pytam o tego Lecha, ponieważ już dziś pojawiają się spekulacje, że Zagłębie, które właściwie o nic nie walczy, odpuści mecz w Poznaniu. Faktycznie tak będzie?
- Nic z tych rzeczy. Tak jak powiedziałem, życzę Lechowi tego, żeby był mistrzem, ale powtórzę. Chcę, ale wierzę w to, że Lech nie będzie mistrzem. Wierzę w to, że Zagłębie pokaże w Poznaniu naprawdę ciekawą piłkę. Czekam na ten mecz. Chcę pokazać niektórym ludziom, że Ilian teraz bawi się w Polsce, a jak byłem traktowany kiedyś.
źródło: www.zaglebie-lubin.pl

Mam nadzieję, że Zagłebie nie odpuści tego meczu i udowodnią, że "dopóki piłka w grze..". Nadzieja umiera ostatnia! :)

Bartii 12.05.2010 23:51

skoro mamy temat o scenariuszach, obawiam ze bedzie taki...

do 80 minuty przegrywamy z Odra0-1
doprowadzamy do remisu
potem 85 minuta 2-1 dla wisly, lech-zaglebie 0-0
potem wstasajace 3 minuty..

89 minuta 2-2!! i lech zaglebie wciaz 0-0

90+2 karny!! i strzelamy na 3-2!!

a pozniej minute 90+3 samobj zaglebia i lech wygrywa 1-0

czy ktos wytrzyma nerwowo? ;p

Wojtas 13.05.2010 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 897422)
Ale zanim wpadło to Śląsk dwa razy obił słupki i poprzeczkę...
Ja też nie wierzę, że Lech straci punkty, nie z Zagłębiem. I nie chodzi o to, że jakieś zgody czy inne pierdoły. Zagłębie to po prostu klub gdzie grają ludzie bez większych ambicji. Ot, dzisiaj pokopiemy, czasem wygramy czasem przegramy a czasem sprzedamy. No i na koniec miesiąca do kasy. Nie będą umierać za Gdańsk... znaczy się - za Kraków
Odkąd pamiętam zawsze tak było w Zagłębiu i piłkarze tak mają tam ukształtowaną świadomość. Łobo jest tego przykładem.

Mnie dzisiaj bardziej martwi "co dalej z Wisłą"...

heh tez mi sie to od razu przypomnialo

najpierw wejscie smoka Lobo w Gdansku i zwyciestwo 4;2 , i zrobienie milowego kroku do MP tak jak w tym roku Amiki w Chorzowie

a potem wlasnie te 2 slupki Slaska,a Amika remisuje z Cracovia

dzis sytuacja jest dokladnie odwrotna, los daje ,los odbiera???????????

KOMINEK 13.05.2010 08:45

W cuda nie wierzę ale kiedyś Wisła zepsuła gotową fetę Śląskowi. Też wydawało się że Śląsk (w końcu zgoda) ma pewien tytuł w kieszeni no i była senscja

kuba7k 13.05.2010 08:46

A może jest jakaś dobra strona tego, że Lechowi się uda zdobyć mistrzostwo? No bo jest jakaś szansa, ze wyznaczą nowe standardy w przygotowaniach do Europejskich Pucharów, zrobią zakupy za te 5mln Euro o których mówią (tez w to nie wierze ale może chociaż 1-2mln?) zarąbią kasę, zaczną uciekać całej lidze... w Legi tez rewolucja się szykuje, a u nas? U nas zagralibyśmy kolejny sezon na przetrwanie (tak jak 5 ostatnich). Odpadlibyśmy z jakimiś łamagami i zabawa zaczęła by się od nowa. Jeśli im się uda to możliwe, że nasi zrozumieją, że już nie jesteśmy potęgą( co by potwierdziło to mistrzostwo) lecz kolosem na glinianych nogach i jak nie będzie zmian to przepadniemy. W latach gdy mieliśmy najmocniejszą pake w lidze problemem było to, że byliśmy My i potem przepaść. Teraz się "ciesze", w sensie ,że nasza porażka może rozpocznie wyścig zbrojeń i może będziemy świadkami skoku jakościowego w naszej Lidze

TSW_forever 13.05.2010 08:59

A ja oczekuję, że historia zatoczy koło. Sezon 2006/07

Nazwa M. Pkt. Z. R. P. Bramki Z. R. P. Bramki Z. R. P. Bramki M. Pkt. Z. R. P. Bramki
1. Zagłębie Lubin 30 62 18 8 4 57-29 10 5 0 33-13 8 3 4 24-16
2. GKS Bełchatów 30 61 19 4 7 63-32 11 2 2 34-14 8 2 5 29-18

Kolejka 29 - 22 maja
GKS Bełchatów 1-2 Wisła Kraków
Zagłębie Lubin 4-2 Widzew Łódź

Kolejka 30 - 26 maja
Pogoń Szczecin 0-2 GKS Bełchatów
Legia Warszawa 1-2 Zagłębie Lubin

W przyrodzie nic nie ginie - więc czekamy na rewanż ze strony Lubina.

Belzebub 13.05.2010 09:08

Jeszcze jeden mały plus ,który daje nadzieje..
Ile razy Zagłębie przegrało w tej rundzie?
Tylko raz,z Polonia Bytom na wyjeździe..

anthony09 13.05.2010 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 897669)
skoro mamy temat o scenariuszach, obawiam ze bedzie taki...

do 80 minuty przegrywamy z Odra0-1
doprowadzamy do remisu
potem 85 minuta 2-1 dla wisly, lech-zaglebie 0-0
potem wstasajace 3 minuty..

89 minuta 2-2!! i lech zaglebie wciaz 0-0

90+2 karny!! i strzelamy na 3-2!!

a pozniej minute 90+3 samobj zaglebia i lech wygrywa 1-0

czy ktos wytrzyma nerwowo? ;p

Obawiam się, że po takim scenariuszu Cały Wiślacki Świat zachlałby się za całą miesięczną pensje xD!
Ale to jest niemożliwe... dwie niemożliwe rzeczy nie zdarzają się pod rząd (no chyba ze sędziowie wypatrzą meczu). Taki scenariusz wpisałby się w światową historię piłki nożnej ale prawdopodobieństwo jest takie jak to, że Kraków dostanie EURO 2012... czyli iluzoryczne.
Dla nas będzie trudnym wyzwaniem wygrać z Odrą, a co dopiero oni mieliby zremisować ze Śląskiem. Śląsk ma za słabą obronę niestety ...jeszcze w takiej sytuacji ;/ To jest tak jakby Robert Kubica jechał ostatnie okrążenie w F1 i zajmował 1 miejsce. To że przytrafi mu się awaria jest jakby mission impossible.

Baala 13.05.2010 09:25

Linia Poznań-Lubin rozgrzana do czerwoności, niestety ale juz po mistrzostwie. Bajor przypilnuje.

tomasz_19 13.05.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 897710)
W cuda nie wierzę ale kiedyś Wisła zepsuła gotową fetę Śląskowi. Też wydawało się że Śląsk (w końcu zgoda) ma pewien tytuł w kieszeni no i była senscja

to, że jest zgoda między kibicami, nie oznacza od razu, że piłkarze zaprzyjaźnionych klubów też siebie miłują

Dieter 13.05.2010 10:58

Śląsk - Arka 2
Korona - Ruch 2
Piast - Cracovia 1
Niestety Lech wygra i to spokojnie 2-0 3-0. W każdym razie nie będzie nerwówki do 90 minuty.
Podejrzewam że do przerwy Lech będzie wygrywał 2 bramkami i w II połowie będą niestety świętować.

Spadają Piast i Odra.
Wszystko jest już pozamiatane....

Zienczuk8 13.05.2010 15:13

Nic nie jest stracone... my wygramy z Odrą, bo chłopaki naprawdę sie zepną, a Odra wypalona się wydaje... nadrobili już tak dużą stratę i teraz znowu ostatnie miejsce.. Co do Lecha to naprawdę nie będzie mu tak łatwo, Zagłebie jest jedną z lepszych drużyn jeśli chodzi o mecze wyjazdowe, a po drugie oni wciąż walczą o jak najwyższe premie, tj. jak najwyższe miejsce w lidze... Jeśli wszystko będzie się w sobotę odbywać czysto ( nikt meczu nie sprzeda, Lechowi nie pomogą sędziowie) i będziemy mieli odrobinę szczęścia to w sobotę feta na ryku w Krakowie..

gianbuffon 13.05.2010 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 897728)
to, że jest zgoda między kibicami, nie oznacza od razu, że piłkarze zaprzyjaźnionych klubów też siebie miłują

Być może jestem źle poinformowany, ale ZL i Amica Poznan nie mają już ze sobą zgody...

1Marek1 13.05.2010 15:49

Niestety ale oceniam szanse Wisły na mistrzostwo na 10%.

crazykaro 13.05.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1Marek1 (Post 898007)
Niestety ale oceniam szanse Wisły na mistrzostwo na 10%.

Szanse zostały już ocenione w 90minut.pl na ok 25%

Daja`n 13.05.2010 15:57

Ludzie ocknijcie się jakie my mamy jeszcze szanse na MP?
NIE MAMY ŻADNYCH SZANS!!!

Simao1 13.05.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 898014)
Ludzie ocknijcie się jakie my mamy jeszcze szanse na MP?
NIE MAMY ŻADNYCH SZANS!!!

Szanse są. Gorzej z wiarą u niektórych...

Daja`n 13.05.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 898015)
Szanse są. Gorzej z wiarą u niektórych...

O jakich szansach mówimy bo ja ich nie widzę.tylko desperat może wierzyć w potknięcie Lecha z Zagłębiem.Jestem realistą a nie fantastą.

Simao1 13.05.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 898027)
O jakich szansach mówimy bo ja ich nie widzę.tylko desperat może wierzyć w potknięcie Lecha z Zagłębiem.Jestem realistą a nie fantastą.

Nazywaj to jak chcesz: desperacją, niepoprawnym optymizmem, whatever... Jestem kibicem Wisły i wierzę do końca. Na tym polega piękno futbolu - wszystko się może wydarzyć.

gianbuffon 13.05.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 898027)

Lech remisuje lub przegrywa, Wisła wygrywa. Są szanse? Jasne, że są. To, że Ty w to nie wierzysz to już inna sprawa.

Billy 13.05.2010 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 898032)
Lech remisuje lub przegrywa, Wisła wygrywa. Są szanse? Jasne, że są. To, że Ty w to nie wierzysz to już inna sprawa.

Miejmy nadzieję, że nasi piłkarze też w to wierzą... Wkońcu nadzieja umiera ostatnia....
MISTRZ, MISTRZ NASZ TS

Daja`n 13.05.2010 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 898032)

Ty mówisz o matematycznych szansach.A ja mówię o życiu,Lech rozjedzie Lubin szybko,łatwo i przyjemnie.Lech nie po to cały sezon gonił Wisłę żeby teraz w ostatnim akcie polec!

Wiślak-1990 13.05.2010 16:43

Mamy taką samą szansę na mistrzostwo jak Odra na utrzymanie, czyli z 1%

T-michal-S 13.05.2010 16:43

Powiem wam tak.. Przypuszczalny remis lub przegrana Lecha w porównaniu do tego co sie zdarzyło w minute w meczu Wisła - pasy, i Ruch - Lech jest czymś zwykłym a wręcz bardzo możliwym. Więc nie piszcie tu że nie mamy szansy , nie ma możliwości. Jop snajper w 93 minucie to było możliwe ? Własnie..

Daja`n 13.05.2010 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 898055)
Mamy taką samą szansę na mistrzostwo jak Odra na utrzymanie, czyli z 1%

Wreszcie jakiś realista.Brawo.

Hives4 13.05.2010 16:46

Nie jesteście realistami, ale pesymistami. Takimi propyrowymi...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl