Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Real-Barcelona... zaczynamy na całego. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7184)

WILU TS 10.04.2010 22:07

Dokładnie,jakiś taki wolny się wydaje,jak na razie to mnie przynajmniej rozczarowuje - choć wszystko zgodnie z planem i Barca prowadzi :)

tofik 10.04.2010 22:07

Real to badziewie :D Jak zwykle zresztą.

Szkoda, że Pep uprał się na granie bez środkowego napastnika. Jest Bojan, jest Henry. Dlaczego zmieniać coś, co tak dobrze funkcjonuje czyli Messi na prawym skrzydle.

dynek.pl 10.04.2010 22:08

nie wiem czy to brak komentarza czy ten mecz jest denny ??
chyba to drugie glownie patrzac na statystyke:
wynik po 1 polowie: 0:1
strzaly celne na bramke: 0:1

trial 10.04.2010 22:09

Sędzie stara się robić za największą gwiazdę. Piłkarzy przez to ponoszą emocje, na czym traci całe widowisko.

Arturo Qr2nów 10.04.2010 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 883088)
Jeżeli jesteś muzumaninem to wpadasz do katolickiego kościoła i robisz sobie jaja np. z drogi krzyżowej? Ja bym tak nie zrobił, bo bym pomyślał że katolicy mają czas zadumy i to jest ich święto. Podobnie dzisiaj, większość ludzi jest smutnych po śmierci kilkudziesięciu ludzi, nieważne jakich przekonań politycznych, poprostu ludzi. Więc daruj sobie teksty z piwem i prywatnością. Poprostu zamknij buzię i swoją wolność i niezależność konsumuj w czterech ścianach a nie na ogólnodostępnym forum. Przepraszam za OT, ale mnie trzęsie jak czytam takie teksty. Bez odbioru bo szkoda czasu na głupie dyskusje.

Sam zacząłeś tę dyskusję więc miej pretensję do siebie. Porównanie z katolikami i muzułmanami całkowicie chybione, gdyż odnosi się do pewnej konkretnej grupy, zbierającej się w pewnym celu. Obywatele, to nieco bardziej skomplikowana grupa - jedni są muzułmanami inni katolikami, jedni są za Wisłą inni za Legią - proste. Widzisz ja z nikogo się nie śmieję i nikomu nic nie wytyczam. Szanuję każdego z osobna, podobnie jak i rozumiem to, co leci w TV i nie wymagam dziś głupich komedii. Zdziwiło mnie tylko to, co napisał kolega z Poznania. Czemu prywatna stacja, której płaci się niemałe pieniądze (tak de facto) miałaby zaniechać transmisji meczu... O przekonaniach politycznych też nic nie wspomniałem. Czy to by był Tusk, czy Kaczyński, jak wspomniałeś są to ludzie i każdego ludzkiego życia szkoda. Szkoda że ludzi tych było aż tylu, a część tak wybitna. Ale co, mam iśc kroić cebulę? A swoją prywatnością, cieszę się właśnie w swoim mieszkaniu. Co do forum, to jak słusznie przyznałeś jest ono ogólnodostępne i od wyrażania swoich opinii nie powstrzyma mnie Twoja wrażliwość i jej skutki - tu "aż trzęsienie".

Szczere pozdrowienia.

A co do meczu to ,wcale nie zawodzi. Spotkały się dwie świetne drużyny, stąd mało błędów, a stąd z kolei mało sytuacji pod bramkami.

Pan Jotka 10.04.2010 22:10

Grają jak Wisła. Tzn. Real Madryt. Sa beznadziejni, a wszyscy widza w nich porządnych graczy. Ani jednego strzału celnego na bramke Realu. To chyba o czymś świadczy. Faktem jest że Barca oddała jeden celny strzał, ale ogólnie poziom nie zwala z nóg.
To nie te same mecze kiedy grał Raul, Hierro, Morientes, Guti, Helguera, a po drugiej stronie Figo, Luis Enrique, Guardiola i Rivaldo.

qchar90 10.04.2010 22:10

mecz nudny;/ cos czuje ze czerwien pojdzie w ruch

wiślaQ 10.04.2010 22:11

http://www.youtube.com/watch?v=eK4FCnfUFTk&translated=1 Minuta ciszy.

FredzIo 10.04.2010 22:11

Ronaldo jakoś bez wsparcia. Pasowałoby żeby Real strzelił i mecz bardziej się rozkręcił.

tofik 10.04.2010 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 883099)
Grają jak Wisła. Tzn. Real Madryt. Sa beznadziejni, a wszyscy widza w nich porządnych graczy. Ani jednego strzału celnego na bramke Realu. To chyba o czymś świadczy. Faktem jest że Barca oddała jeden celny strzał, ale ogólnie poziom nie zwala z nóg.
To nie te same mecze kiedy grał Raul, Hierro, Morientes, Guti, Helguera, a po drugiej stronie Figo, Luis Enrique, Guardiola i Rivaldo.

No nie te same. Teraz Barcelona jest mocniejsza, a Real beznadziejny.

podszywacz 10.04.2010 22:14

Słyszę w przerwie "komentarz subiektywny" komentatorów. Fajne teksty o braku kasy i karcie płatniczej. Koledzy nie wiedzą że są "na wizji". Z całym szacunkiem ale I połowa rozczarowała, nasze Gran Derbi były bardziej porywające :)

rafalek 10.04.2010 22:17

Ja nie słyszę żadnego komentarza..

bercik860 10.04.2010 22:18

Barca ma 60% posiadania piłki, jak dołożą jeszcze 10% i na spokoju zaczną grać z pełną koncentracją to zwycięstwa nie oddadzą. Myśle że najciekawsze będzie ostatnie 10-15 minut gdyż będzie to już heroiczna walka o 3 punkty. A Messi znów gol, bramka cacy, taka w stylu Barcy.

Czekamy na drugą połowe ;))

matizaq 10.04.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 883103)
No nie te same. Teraz Barcelona jest mocniejsza, a Real beznadziejny.

Właśnie widać jaka ta Barca silna. W żadnym innym zespole ,jeden piłkarz (w przypadku Barcelony -Messi) nie ma takiego wpływu na grę zespołu. ...

Mecz ogólnie jak na kluby walczące o mistrzostwo PD żenujący. Trzeba to niestety otwarcie powiedzieć.
Czekam na druga połowę. Może coś ruszy.......

Kameleon 10.04.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 883104)
Słyszę w przerwie "komentarz subiektywny" komentatorów. Fajne teksty o braku kasy i karcie płatniczej. Koledzy nie wiedzą że są "na wizji". Z całym szacunkiem ale I połowa rozczarowała, nasze Gran Derbi było bardziej porywające

To samo było przed jak Orłowskiego z Piłki noznej uczył który to Messi a który Xavi :)
Uwaga odliczam :)

trial 10.04.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 883107)
Właśnie widać jaka ta Barca silna. W żadnym innym zespole ,jeden piłkarz (w przypadku Barcelony -Messi) nie ma takiego wpływu na grę zespołu. ...

Mecz ogólnie jak na kluby walczące o mistrzostwo PD żenujący. Trzeba to niestety otwarcie powiedzieć.

A ja znam taki jeden klub, Manchester United się nazywa czy jakoś tak..

dynek.pl 10.04.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kameleon (Post 883079)
Po przełączeniu na dolby digital jest komentarz, canal+ w upc.

ale to jest tylko na HD tak ? bo ja mam tylko sciezki "polska" albo "ORY" - nie mam DD

podszywacz 10.04.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 883110)
ale to jest tylko na HD tak ? bo ja mam tylko sciezki "polska" albo "ORY" - nie mam DD

Dokładnie, na Canal + Sport HD w UPC, na "normalnym" C+ Sport jest tak jak Ty masz, czyli brak komentarza na obu kanałach.

WILU TS 10.04.2010 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 883107)

Jeszcze coś ? :) 2-0
Banasik chyba na Bernabeu bo coś już się nie napina ;)

Kluvi 10.04.2010 22:33

i 2:0 niech tak zostanie do końca : )

trial 10.04.2010 22:33

Jeszcze co do tego uzależnienia Barcelony od Messiego, jeśli mam być szczery to wyobrażam sobie grę bez niego, ale za to bez Xaviego to już nie. Geniusz.

iiYama 10.04.2010 22:33

Pedro i mamy 0-2

Barca wygląda na zdecydowanie lepiej poukładaną ekipę, a nie gra przecież w najmocniejszym zestawieniu.

Pan Jotka 10.04.2010 22:42

Real jest super. Będą mistrzami. Na pewno. Kiedyś.... Ale zawód.Mecz ciulowy i jeszcze druzyna na jaką liczysz kopie tragicznie.

MMTS 10.04.2010 22:47

niech Real kupi jeszcze z 5 gwiazd po 60 milionów eurasów każda, a już w ogóle bedę szczęśliwy... wtedy kompletnie nie zagrożą Brcelonie i o to chodzi :)
wystarczy że kupią naszego Marcelo za drobne 20 baniek Euro, wtedy i my i Real będzie zadowolony, defensywę mają tak megach.... że wystarczy im najlepszy obrońca Polish Extraleague :)

MaG* 10.04.2010 22:50

Hiszpania zdobędzie mistrzostwo , doczekali się genialnych graczy

WILU TS 10.04.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 883122)
niech Real kupi jeszcze z 5 gwiazd po 60 milionów eurasów każda, a już w ogóle bedę szczęśliwy... wtedy kompletnie nie zagrożą Brcelonie i o to chodzi :)
wystarczy że kupią naszego Marcelo za drobne 20 baniek Euro, wtedy i my i Real będzie zadowolony, defensywę mają tak megach.... że wystarczy im najlepszy obrońca Polish Extraleague :)

Dokładnie :) Krystyna jakaś taka nawet dziś nie widoczna-no gdyby nie te 2 niby strzały :)

Oxydrene 10.04.2010 23:00

Oglądam mecz w Internecie i nie tu dobrej jakości więc pytam tych z przed TV: Tam na trybunie wzdłuż boiska są puste miejsca bo janusze sie sfoszyły na wynik? Żenada na trybunach to jest, mam nadzieje, że do nas coś takiego nie dotrze. Jakiś typek coścały czas przez mikrofon zapodaje na 80(?) tysiecznym stadionie ale odzewu cos nie slychać...

84 minuta: a kamery zamiast hitu Europy pokazują jak klientela wychodzi

iiYama 10.04.2010 23:01

Kibice sukcesu z Madrytu zaczynają wychodzić...

zuraw9 10.04.2010 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oxydrene (Post 883129)
Oglądam mecz w Internecie i nie tu dobrej jakości więc pytam tych z przed TV: Tam na trybunie wzdłuż boiska są puste miejsca bo janusze sie sfoszyły na wynik? Żenada na trybunach to jest, mam nadzieje, że do nas coś takiego nie dotrze. Jakiś typek coścały czas przez mikrofon zapodaje na 80(?) tysiecznym stadionie ale odzewu cos nie slychać...

Również mam nadzieję, że nigdy nie dojdzie do nas taki styl kibicowania. Nawet najciekawszy mecz przy takiej atmosferze może uspać.Na stadionie ciągle tylko trąbki, gwizdy, ohhy, ahhy i głos mułły który zdaję się nawoływać do jakiejś modlitwy.

legol 10.04.2010 23:08

Tak szczerze mówiąc to Lech-Legia dużo lepiej się oglądało od tego meczu. Mnóstwo leżenia, udawania, fauli, kłótni, mało gry, akcji, strzałów.... Najsłabsze gran derbi od wielu wielu lat... co dziwne bo zapowiadało się wyśmienicie... szkoda....

iiYama 10.04.2010 23:10

W transmisji C+ słychać było przed momentem doping/hymn Barcy jeśli dobrze słyszałem.

WILU TS 10.04.2010 23:11

Wynik był już pewny przed meczem tak swoją drogą ;)

MMTS 10.04.2010 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zuraw9 (Post 883131)
Również mam nadzieję, że nigdy nie dojdzie do nas taki styl kibicowania. Nawet najciekawszy mecz przy takiej atmosferze może uspać.Na stadionie ciągle tylko trąbki, gwizdy, ohhy, ahhy i głos mułły który zdaję się nawoływać do jakiejś modlitwy.

a co mają bidoki robić, jak piłkarze mają w d.u.p.i.e ? grają w teoretycznie najbardziej znanym klubie na świecie, czeszą kasę jakiej nie ma nikt na świecie? w sumie, tak ma wyglądać nowoczesna Legia, 1 mułła, 10 tysiecy pionków, popcorn i ślady pośladków na krzesełkach, oby nigdy na Wiśle. I jak tu nie szanować Cupiała za podejście do kubu, chociaż trochę kibicowskie, nie przez pryzmat siana...

qchar90 10.04.2010 23:13

mecz rozczarowal mnie, myslalem jednak ze Real cos pokaze, a tu znowu ladnie graja do Gran Derbi i znow przegrywaja, Barcelona bez nominalnego napastnika wygrala, Xavi swietnie pilki wykladal
bardzo duzo fauli...

LAB 10.04.2010 23:13

Niewiem czy to przez brak komentarza ale jedyne co było piękne w tym meczu to podania przy golach oraz dziennikarka biorąca do wywiadu Messiego po meczu : )

banasik 10.04.2010 23:14

Wygrał lepszy - Real nie miał zupełnie argumentów. Bezbarwny Higuain, słabiutki Ronaldo, bezndziejny Benzema. Barcelona również nie zachwyciła, zagrała niezbyt udany mecz, no ale na Real wystarczyło.

Ogólnie mecz taki, że trzeba o nim zapomnieć.

szczepanwislak 10.04.2010 23:17

przecież to było pewne , że nic z nimi nie ugrają. Nawet za komentarz wystarczy wziąć to ,że gdy Real przegrywał to i tak dalej miał mniejsze posiadanie piłki od Barcy. To wszystko , nikt teraz nie jest w stanie dorównać Barcelonie. Są klasą sami dla siebie.

bercik860 10.04.2010 23:17

Dobra zmiana Iniesty, i myśle że dobra postawa Valdesa, bo gdyby puścił to sam na sam to real by złapał wiatr w żagle. Wygrał lepszy, chociaż tak miażdzącej przewagi barca nie miała, ale własnie "bezbarwny" cały atak Realu nie miał pomysłu jak strzelić gola.

Visca el Barca! ;)

rafalek 10.04.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 883134)
W transmisji C+ słychać było przed momentem doping/hymn Barcy jeśli dobrze słyszałem.

Tak, to był hymn Barcy, ale przerobiony przez kibiców Realu

SZYMEK_TSW 10.04.2010 23:19

minuta ciszy, coś pięknego, chyba najpiękniejszego w tym meczu,

a wy tu się kłócicie czy powinien być komentator czy też nie, chyba ma to dziś zerowe znaczenie....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl