Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Henryk Kasperczak - były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7077)

koyoot 15.03.2010 22:21

Wiecie. Kasperczak moze i dostanie pieniadze na trensfery czyli w zasadzie to co zwykle. Przychodzi nowy trener i dostaje kase na transfery. Zastanawia mnie tylko czy bedzie gdzie ja madrze wydac...

SpoXsteR 15.03.2010 22:21

post kibica Śląska mówi wszystko

Cytat:

Po raz kolejny medialny nacisk zwyciężył nad zdrowym rozsądkiem.
należy dodać wparcie niektórych kibiców Wisły...

zle sie dzieje :( tym bardziej ze pompowany balon zdobedzie zapewne MP..

Marcinnno 15.03.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 870401)
to tego w necie nie napisali? a to pech :rotfl: :rotfl:

lepszy szczery najemnik niż nieszczery "miłujący" Wisłę :evil:

Cóż, a czy szanowny Dan nie okazał uczuć do Wisły jak płakał jak baba ?

P.S: Czemu nie będzie teraz transparentu 1906 % poparcia dla decyzji Bogusława Cupiała?

RAFi89 15.03.2010 22:22

Nie wiem co powiedzieć bo jestem zaskoczony. Spodziewałem się wszystkiego ale Kasperczak wydawał mi się mało realny. Cóż nie ma co mówić czy to dobra decyzja czy nie bo to wyniki zweryfikują. Tak samo nie ma co patrzeć na to co osiągnął z Górnikiem bo na ten moment Górnik i Wisła to mimo wszystko dwa światy.
Źle mu nie życzę, oby tym razem udało mu się wprowadzić Wisłę do LM. A jak będzie pokaże przyszłość.

Jeszcze tak z innej beczki to Cupiał jakąś przemianę przechodzi.
Najpierw Skorża mimo iż zaliczał sporo wpadek pracował 2,5 roku a jeszcze kilka lat wstecz to przy takich wynikach z 5 trenerów by się przewinęło.
Teraz powrót Kasperczaka a przecież Cupiał nie wybacza. To może Kosa w lecie wróci.

Arkas 15.03.2010 22:23

Moim skromnym zdaniem, Heniu nad Maciusiem ma taką przewagę, że już swoje przeżył i nie da sobie w kaszę dmuchać i nie będzie się pierdo*ił z gwiazdeczkami.
Mam nadzieję, że będzie wprowadzał młodych graczy, bo Skorża srał w gacie w tej dziedzinie.

qchar90 15.03.2010 22:23

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...sperczaku.html

znani ludzie z otoczenie Wisly o Kasperczaku

Zbyychu 15.03.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 870399)
Niech uważają, żeby na nich Cupiał nie wyłożył czegoś...bo będą w ME gnić. Słowo trenera > słowo piłkarza :) i tego powinni se trzymać.

swoją drogą, to nie przypadkiem Heniu wysłał Uche do ME?

Lechista69 15.03.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 870392)
A kogo wina niby? Nasza?

90% winy Macka, wybor idiotow do sztabu, glupie pomysly, zero taktyki :D
10% winy grajkow, cwicza na treningu to maja obowiazek cos podczas meczu wbic ;)

Brozki i Maleckie do mlodej eklstraklasy na zeslanie!

Lobodzinski musi odejsc!!

koyoot 15.03.2010 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 870404)
post kibica Śląska mówi wszystko

należy dodać wparcie niektórych kibiców Wisły...

Spoxter wyluzuj. Skorza jest juz BYLYM trenerem Wisly, Kasperczak jest OBECNYM trenerem Wisly i juz nie rozpaczajmy z obu powodow(:>). Czas pokaze kto mial racje. Jedyne rozwiazanie to sukcesywnie wymieniac trzon zespolu sprzedajac pilkarzy ktorzy sa w tym klubie dlugo a sprowadzajac na ich miejsce nowych ktorzy moga zajac ich miejsce. Wtedy nie bedzie miejsca na zabawe i brak wiary u pilkarzy w trenera.

Marszałek 15.03.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbyychu (Post 870410)
swoją drogą, to nie przypadkiem Heniu wysłał Uche do ME?

Nie. Ale Cantoro chciał wysłać do Tłoków Gorzyce:)

AYALA 15.03.2010 22:25

Michniewicz: "Kasperczak ma łatwe zadanie"

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

DOMEL3 15.03.2010 22:26

kasperczak trenerem- skandal!! ten gość nas pozwał!!! Frajer nie trener. TRAGEDIA co sie dzieje w klubie

wolfy 15.03.2010 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 870363)
Liczę że Skorża pójdzie do obozu wroga i tam będzie odnosił największe sukcesy. Życzę Ci tego Maćku, będzie to nauczka dla wszystkich że zacząć należy od piłkarzy.

:rotfl:

Ja mam nadzieję, że to jest tylko miłość platoniczna:>

Cóż - Kasperczka to na pewno nie "polska myśl szkoleniowa" (dla niezorientowanych - trenerki uczył się we Francji). To raz.
Dwa - na pewno ma większy autorytet i doświadczenie niż Skorża, zarówno jako piłkarz, jak i trener.

Czy wypali tym razem? Trudno powiedzieć.
Oby tylko trzymał się z dala od transferów.

Lechista69 15.03.2010 22:26

1906 % poparcia dla Henryka Kasperczaka, takie mecze jak z Schalke, Parmą czy Lazio pamięta się do końca życia!

Z meczów Maćka jak najszybciej bym chciał zapomnieć o tych wszystkich kompromitacjach!

KOMINEK 15.03.2010 22:27

Ze starej drużyny jedynie nadal grają Brożkowie Jop i Głowa. Tak że dla Kasperczaka to całkiem nowa drużyna.

Plusem jest to że zna polskie bagienko zwane ekstraklasą
Minusem że jest częścią tego bagienka

Oprócz pytania jak sobie poradzi z trenerką istnieje pytanie co jego przyjście oznacza dla Wisły.
Czy jak ktoś napisał Cupiał ma już zupełnie wy.je.bane na Wisłę?
Przyjście Kasperczaka pokazuje że ani nie jest jego zapał płomienny ani że zupełnie odpuścił.
Ot nasza mała stabilizacja – a nóż bez wielkich nakładów coś się uda.

Ważne będą pierwsze mecze. Jeśli piłkarze ,,zareagują pozytywnie” i parę meczów wygrają to wróci im wiara we własne umiejętności i chęć do pracy i gry.
Jeśli natomiast "Chłopcy nie zareagują pozytywnie" to czeka nas równia pochyła.

PvD 15.03.2010 22:27

Cytat:

P.S: Czemu nie będzie teraz transparentu 1906 % poparcia dla decyzji Bogusława Cupiała?
ciężko robić transparent z poparciem decyzji jeśli się jej nie popiera. Myślałem, że to jest oczywiste ale oczywiście nie każdy musi to rozumieć i może rodzić takie pytania :lol:

WislaFan123 15.03.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PanPlamka (Post 870370)
KaSzTaN: Kasperczak stracil szacunek kibicow w momencie gdy zaczal procesowac sie z Wisla o nienalezne mu pieniadze.

Nalezne, mial kontrakt? mial. Tak samo byloby z kazda inna osoba, podpisujesz kontrakt z pracodawca na 3 lata, ale po 2 mowi Ci ze slabo sie spisujesz i chce zerwac umowe, to musi wyplacic odszkodowanie, a oni mu zlotowki zaplacic..

1q2 15.03.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 870406)

Bo tamta decyzja była dobra a ta jest zła - proste;)

Pomijając już kwestie o których piszecie, to ja się boje jednego.

Tak mi się wydaje że Henio to trener jednej taktyki - jeśli ma dobrych grajków(jak za naszych czasów) to gra żre, jak ma wyrobników - jak w Górniku i teraz u nas - to jest jedna wielka kicha.

Oglądałem Górnika za czasów jego trenerki i był to obraz nędzy i rozpaczy - próbowali grac technicznie zapominając w ogóle o pressingu a że żadnymi technikami nie byli to wyniki były takie jak były.

Jeśli Kasperczak nic się od tego czasu nie nauczył, to faktycznie jeszcze za Skorżą zatęsknimy.
Jedyny doraźny plus jest taki że trener z zagranicy przez miesiąc, dwa ,poruszał by się w klubie jak we mgle.Kasperczak zna sytuacje i zawodników więc przestoju być nie powinno.

Mimo iż po Dbilisi stracił u mnie wszystko (nie samym wynikiem a cyrkiem po)to życzę mu jak najlepiej, bo jego sukces to sukces Wisły.

Lechista69 15.03.2010 22:29

Kamil Kosowski

były piłkarz Wisły u Kasperczaka i Skorży

Decyzja Cupiała jest zaskakująca, ale pokazuje, że w piłce wszystko jest możliwe. Pracowałem z obydwoma trenerami - mają podobny warsztat pracy i wizję piłkę opierającej się na grze ofensywnej.

Kamil chyba coś ćpał ostatnio...

Marcinnno 15.03.2010 22:30

Trochę szacunku! Gdyby nie on nie opowiadalibyście nikomu o meczach z Parmą, Lazio... Wstydziliśmy się za Valerengę, ale wstydziliśmy się za Levadię!

zim zum 15.03.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 870423)
Nalezne, mial kontrakt? mial. Tak samo byloby z kazda inna osoba, podpisujesz kontrakt z pracodawca na 3 lata, ale po 2 mowi Ci ze slabo sie spisujesz i chce zerwac umowe, to musi wyplacic odszkodowanie, a oni mu zlotowki zaplacic..

Jesteś związany jedną pracą, dostajesz kasę. Szukasz sobie nowej, nie ma Cię, a oni Ci mają dalej płacić ? I Ty Kochasz tego pracodawce i idziesz z nim do sądu ?

Jak taki jest, to po co pierdzieli, że on ma Wisłę w sercu od dawna ?

GregorTS 15.03.2010 22:31

żeby liga była ciekawsza drużyna musi zareagować pozytywnie...tak to powiem. Cudów się nie spodziewam.

Badyl1999 15.03.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 870420)

Ważne będą pierwsze mecze. Jeśli piłkarze ,,zareagują pozytywnie” i parę meczów wygrają to wróci im wiara we własne umiejętności i chęć do pracy i gry.

Ja bym nie beczał z tego powody Kasperczak zaczął z Wisłą gre w pucharach nie jako Mistrz Polski

Na LM nie ma sie co łudzić drużyna może sie scementować ale LE

Tak zresztą zaczynał Heniek

dynek.pl 15.03.2010 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 870427)
Trochę szacunku! Gdyby nie on nie opowiadalibyście nikomu o meczach z Parmą, Lazio... Wstydziliśmy się za Valerengę, ale wstydziliśmy się za Levadię!

Ty jestes z rodziny ? :)

PanPlamka 15.03.2010 22:32

Rysiek Szul tez wroci?

Skipper 15.03.2010 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 870343)
(...)
Ja tam sie ciesze ze jest Heniek. Zawsze mogliśmy dostać Bobo, Radolskiego, Stawowego czy Michniewicza. A Kasperczak doswiadczeniem przebija każdego z nich.

Otóż to, ciekawe jakie by były reakcje jakbyśmy dostali polskiego Mourinho czy Rafała Janasa (bez urazy dla naszego trenera)...

AgresywnyChomik 15.03.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 870389)
uu.. widze ze ci ktorzy kazali spie... Mackowi teraz z deka sa wystraszeni, a niektorych w ogole w tym temacie nie widac hehehehe i dobrze... chcieliscie to macie.. zamiast mu pomoc i go wesprzec, kreciliscie spirale razem z medialnymi hienami ktore zle wplywaly na Wisle - trenera i pilkarzy ...

"(...)to nie ludzie to hieny(...)lubu dubu(...)"

Wez pusc jakis lancuszek pro Skorzy w net to moze pomoc jemu i ... Tobie !!!

zdrowi wszyscy w okolicy :foch:

Kasperczak w Wisle znowu... Pozyjemy zobaczymy nie jestem jakims fanem tego pomyslu ale pomijajac aspekty pozasportowe to wszystko lepsze niz dzida i do przodu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GregorTS
żeby liga była ciekawsza drużyna musi zareagować pozytywnie...

:rotfl:

P.s. Dawac Bednarza na dyrektora.

wolfy 15.03.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 870428)
Jak taki jest, to po co pierdzieli, że on ma Wisłę w sercu od dawna ?

Bo ma kibiców za idiotów z amnezją?

Nie ma sensu przywiązywać wagi do tego, co mówi. Liczy się to, co zrobi.

SZYMEK_TSW 15.03.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 870425)
Kamil Kosowski

Decyzja Cupiała jest zaskakująca, ale pokazuje, że w piłce wszystko jest możliwe. Pracowałem z obydwoma trenerami - mają podobny warsztat pracy i wizję piłkę opierającej się na grze ofensywnej.

No Wisła Skorży z Kosowskim i Paulistą bardzo ofensywnie grała

szczepanwislak 15.03.2010 22:34

Tego to już na pewno się nie spodziewałem , nawet kandydatura Kasperczaka nie przechodziła mi przez głowę dlatego jego nie brałem pod uwagę. Tak sobie jeszcze kiedyś myślałem , że oprócz Skorży lepsi w swojej pracy i na pewno bardziej doświadczeni mogą być tylko Smuda i właśnie Henryk , biorąc tylko pod uwagę szkoleniowców z naszego kraju. No i proszę ,dawna legenda piłkarska oraz ten zasłużony nie tylko dla Wisły szkoleniowiec znów jest u nas ! Trzeba się tylko cieszyć ! A przecież było od dawna wiadomo , że w nie najlepszych okolicznościach się rozstawał wtedy z zespołem , że walczył później z klubem o zaległe wynagrodzenie itp. No i teraz znów jest u nas. Dla mnie to zaskoczenie in plus ! Dziwi też fakt , iż sam szkoleniowiec zaproponował zarządowi swoją kandydaturę. A wszyscy już przygotowywali się do przyjęcia Niemca. Ale dobrze , że nie zatrudnimy go , jakoś mimo swoich sukcesów nie pasował mi do Wisły. Co innego Dan. Lecz trzeba się cieszyć z tego co mamy , chyba nie mogliśmy trafić lepiej :)

jerry.lii.lewis 15.03.2010 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 870425)
Kamil Kosowski

Nie ćpał ;).
Taka właśnie jest różnica między Skorżą a Henrym, że pierwszy mówił że ma taka wizję, a drugi umie ją zrealizować -> to się nazywa DOŚWIADCZENIE".

Bronex 15.03.2010 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 870423)

No właśnie. Ludzie czy tutaj są same dzieciaki ,które nic nie pamiętają. Kasperczak miał długoterminowy kontrakt korzystny finansowo ,który sam został zaakceptowany przez Cupiała. Potem jak przegraliśmy z Tibilisi to Cupiał chciał się Heńka pozbyć w diabły i tak zrobić ,żeby ani złotówki nie dać odszkodowania. Kasperczak chciał skrupulatnie wyegzekwować kontrakt ,za którego warunkami w chwili pucharowego sukcesu namiętnie optował sam właściciel Wisły. Potem się karta odwróciła ,przyszły pucharowe porażki. Cupiał jak to Cupiał stracił cierpliwość. Warto pamiętać ,że jesienią 2004 roku Wisła wygrywała mecze w lidze minimum różnicą 3 bramek do tego miażdżyła krajowych rywali stylem ,rozmachem ,polotem. Z takim Łęcznymi ,Odrami czy Pogonią Szczecin to się Wisła bawiła jak kot myszą 1-7 w Lubinie. Kasperczak chciał zostać ale nie mógł. Przyszedł Liczka. Rozpoczęły się kwasy w drużynie. Szymkowiak powiedział ,że jak odchodzi Kasperczak to on też już perspektyw dla siebie w tym klubie nie widzi i sprzedano go do Trabzonu. Pół roku później Żurawski poszedł do Celticu.

AYALA 15.03.2010 22:35

Chciałbym wierzyc że pod ręką Henia Kirm zacznie grac tak jak w kadrze Słowenii

WISŁA 1906 NH 15.03.2010 22:35

Niektórzy piszą tutaj że Kasperczak nie popisał się w Górniku... Moim zdaniem za Kasperczaka nie grali źle tylko Górnik w rundzie jesiennej kiedy prowadził ich Wieczorek straciłi dużo punktów i już ciężko taką strate było odrobić. Piszecie jakby Górnik wtedy miał niewiadomo kogo w składzie aaa noo tak miał reprezentantów Dancha, Pazdana i snajpera Zahorskiego hehe. Zobaczcie gdzie teraz w tabeli I ligi jest Górnik a trzeba zaznaczyć że po spadku nikt znaczący z Górnika nie odszedł. Czytając Wasze komentarze jaki dobry skład miał Górnik za Kasperczaka i nieorientując się w polskiej piłce pomyślałbym że teraz na zapleczu ekstraklasy wygrywają mecze po 3:0.
Ja w Kasperczaka wierze, ale jeżeli ktoś się spodziewa że po 3 meczach Wisła będzie grała z klepy jak w tłustych dla Nas latach to może się zawieść, potrzebny jest czas PRZYNAJMNIEJ 5 meczy w których musimy wygrywać chociażby po 1:0. Licze na to Wisła Kasperczaka będzie grać krakowską piłke, widowiskową a zawodnicy będą poruszać z lekkością ale trzeba poczekać, cierpliwości.

Hrluc 15.03.2010 22:35

Dajcie sobie na wstrzymanie.Mnie nie obchodzi o co Kasperczak kłócił się z klubem,czy kocha Wisłę szczerze czy nie.Kiedy ostatnio u nas pracował miał wyniki,a drużyna powalała ekstraklasę swoim stylem gry.Według mnie, młodzi zawodnicy pod jego okiem mogą rozwinąć swoje umiejętności,a drużyna powinna załapać swój styl gry.Krakowska piłka z szybkimi,dokładnymi podaniami po ziemi za czasów Heńka to nie był przypadek,ani nadzwyczajne umiejętności zawodników.Każdy wiedział co ma robić na boisku i maszyna pracowała jak należy.Skorża potrafił tylko biadolić o braku automatyzmów w grze,a zdziałać nic nie potrafił.Popatrzcie na dzisiejszą Wisłę,czy rzeczywiście są w niej tak słabi zawodnicy,którzy potrafią tylko snuć się po boisku,czy może brakowało doświadczonej ręki,która by to wszystko poukładała?

masada 15.03.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 870420)

Ta pierwsza opcja, mam nadzieję, bardziej prawdopodobna, bo przychodzi nowa miotła, to może i się sprężą trochę, jak to zwykle bywa z piłkarzami. Specjalnych roszad się nie spodziewam, bo tam zresztą nie ma specjalnie komu dawać szansę, ale może młodzi poczują swoją szansę?

Kurde no, ciśnienie już mi trochę opadło, powiem wam tak: mogliśmy jednak trafić gorzej, bo niektóre nazwiska które padały polskich trenerów, którzy są wolni, to mi zimne poty występowały. Bo co by o Kasperczaku nie mówić, to tak po odrzuceniu emocji, to był na pewno jeden z najlepszych trenerów, których mieliśmy, a pewnie niejeden uważa, ze najlepszy. Opcja "pożyjemy, zobaczymy" chyba najbardziej odpowiednia.

Bartii 15.03.2010 22:39

podania i 442 wracaja...bardzo ciekawy jetsem jak ustawi zespol, co do serca na pewno ma w sercu wisle, ale i tez gornika.

Jak panowie sie dogadali (kasperczak i Cupial), to przyjmuje za dobry omen

1q2 15.03.2010 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 870439)
Nie ćpał ;).
Taka właśnie jest różnica między Skorżą a Henrym, że pierwszy mówił że ma taka wizję, a drugi umie ją zrealizować -> to się nazywa DOŚWIADCZENIE".

To się nazywa - mieć o wiele lepszy zespół.Zresztą nie ma się co droczyć przed pierwszym gwizdkiem - ja obstawiam że będzie powtórka z Górnika czyli jeden wielki niewypał ale oczywiście nie zmartwię się gdy będzie inaczej:)

jerry.lii.lewis 15.03.2010 22:41

1q2 - może trochę jednego i drugiego.
Oby doświadczenia starczyło, żeby z gorszego zespołu wycisnął lepszą i ładniejszą grę.

rafkur 15.03.2010 22:41

Dyzma polskiego futbolu wraca ! Cieszmy się i radujmy ..... tym 1 miejscem póki jest !
Ok, Skorża się w Wiśle wypalił ale Kasperczak tym razem juz nie dostaje maszynki do robienia punktów na talerzu a jak budowanie zespołu mu wychodzi pokazał juz KILKA razy - bo nie zapominajmy o jego "klasowych" rozstaniach w Afryce. Obyśmy jeszce nie płakali po Skorży - obym się mylił - z radością odszczekam moje przemyślenia!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl