Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [19 kolejka] Wisła Kraków-Arka Gdynia, Piątek 5 marca godz. 20.00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7034)

enzo 04.03.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kitu91 (Post 863612)
ktos sie orientuje czy bedzie organizowany wyjazd ???

Ty tak na poważnie? :O

AS82 04.03.2010 14:02

Szkoda ze nie zagra Issa ,bylem bardzo ciekawy jego gry

airborne4009 04.03.2010 14:10

Tak jak przed meczem z GKS nie dziwila mnie mozliwosc porazki, tak teraz mysle ze wygramy skromnie albo nastapi eksplozja strzelecka Hristova i Kirma i rozgromimy sledzie. Dobrze, ze Brozio wraca i MALY, szkoda BA i mam nadzieje, ze Diaz usiadzie na lawie, albo wkoncu przestanie popelniac te straty pilki.

OL Lyonaise 04.03.2010 14:12

mecz reprezentacji powinien dac naszemu bojaziwemu trenerowi do myslenia, mamy pilkarzy do takiej taktyki

SpoXsteR 04.03.2010 17:48

Na stronie Arki piszą że Diaz nie zagra... za kartki

?

tofik 04.03.2010 18:14

Skandal z tymi kontuzjami. Kto za to odpowiada ? Z tego co pamiętam, to trener Bahr wcześniej nie miał aż takich problemów. Coś musiało się zmienić w przygotowaniu fizyucznym. W pecha nie wierze.

Wasiu 04.03.2010 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 863743)

?

Pauzowal w meczu z Zaglebiem czyli kolejke temu.
Za kartki teraz nikt nie pauzuje. Zagrozeni sa Marcelo, Glowa i Jirsak, Jakby ta pierwsza dwojka dostala to tragedia bedzie ...

Proximus 04.03.2010 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 863743)

?

Diaz ma już 5 kartek, karę za czwartą miał w meczu z Zagłębiem.

_gilardino_ 04.03.2010 18:51

Wybiera się ktoś na mecz ? Widać coś z za ogrodzenia :) ? Może wpuszczą tych co przyjdą :P

Wojtas 04.03.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 863768)
Skandal z tymi kontuzjami. Kto za to odpowiada ? Z tego co pamiętam, to trener Bahr wcześniej nie miał aż takich problemów. Coś musiało się zmienić w przygotowaniu fizyucznym. W pecha nie wierze.

Ja nie wiem ale mam juz dosyc czytania o kontuzjach w tym klubie.

na Boga kto leczy i zajmuje sie tymi pilkarzami to powienien wyleciec i to jeszcze dzis z tego klubu to praktycznie kazdy pikarz oprocz Kirma zdajsie mial /ma jakies jeszce niewyleczone dolegliwosci.

qchar90 04.03.2010 19:39

z tymi kontuzjami to dziwna sprawa, albo naprawdę prześladuje nas pech lub coś nie tak z lekarzami, Brożek ciągle nie jest wyleczony, zagra dwa mecze na pół gwizdka i zaś go pachwina zaboli, Boguskiemu ciągle mięśnie dokuczaja, Garguła, Singlar, Gołoś lecz się już bardzo długo, teraz zaś doszli Łobo, Jop

węgorz2 04.03.2010 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 863784)
Wybiera się ktoś na mecz ? Widać coś z za ogrodzenia :) ? Może wpuszczą tych co przyjdą :P

DZISIAJ BYLEM ZOBACZYC JAK WYGLADA SYTUACJA OD UL. KLASZTORNEJ od parkingu przy bazylice ,widac całe trybuny i zero boiska, niestety pewnie z wytycznymi pzpn dorobiono drugie ogrodzenie oddalone ok 10-15 metrow od ogrodzenia boiska i chyba to dalo popalić ,niby jest juz kilka wyrw w nowym ogrodzeniu ale mysle ze bedzie tam stala ochrona i nie wpusci pod ogrodzenie glowne ,nie wiem jak od innych stron ale boisko jest nisko i ciezko bedzie ,
pozatym na pewno nikogo nie wpuszczą!

tofik 04.03.2010 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 863806)

na Boga kto leczy i zajmuje sie tymi pilkarzami to powienien wyleciec i to jeszcze dzis z tego klubu to praktycznie kazdy pikarz oprocz Kirma zdajsie mial /ma jakies jeszce niewyleczone dolegliwosci.

Co ciekawe Kirm śmiga po tym obozie. Żadnych problemów. Czytałem, że jego się nie da zajechać treningiem Może za ostro było i dlatego się sypią ?:) Ostatnim razem tyle kontuzji...jeszcze za Dana Petrescu.

Jeszcze co do meczu, to nie ma się co spodziewać fajerwerków. Ba nie zagra, więc nikt w środku gały nie przytrzyma. Znowu wybijanka obrońcy -> pole karne przeciwnika.

borsuk 04.03.2010 19:58

Przed Bełchatowem, gdyby nie kontuzha Pawła, dobrze wytypowałem 11-tkę. Teraz myślę że Skorża postawi na następujących graczy:
Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Pi. Brożek - Małecki, Sobolewski, Diaz, Kirm - Boguski, Pa. Brożek
pod warunkiem że Kirm wróci bez kontuzji a Pawłowi znów się coś nie przytrafi.

wislak28 04.03.2010 20:04

wracając do tematu kontuzji to , odpowiedzialność w całości spoczywa na Terziottim, który juz dawno powinien wylecieć z naszego klubu, cos tam mówili w tamtym roku ze jest do odstrzału ale sprawa ucichła...

WioReXXX 04.03.2010 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 863806)

Spokojnie, to może być po prostu zwykły pech. Lech też kiedyś miał taką plagę, Legia również.Co więcej takie sytuacje zdarzają się wnajlepszych klubach Europy, gdzie każdego piłkarza monitoruje się zdrowotnie cały czas.

Proud 04.03.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 863632)
Szkoda ze nie zagra Issa ,bylem bardzo ciekawy jego gry

Ja też.

Mam nadzieję że Skorża w takim wypadku nie wystawi Jirsaka. Nie mogę patrzeć na Jego grę. Diaza jest przynajmniej wszędzie pełno, ma wiele złych zagrań, ale coś walczy, gdzieś tam się pląta. A Jirsaka nigdzie nie ma, ani w obronie, ani w ataku.

Liczę na taki skład:

Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Brożek - Małecki, Sobolewski, Diaz, Kirm - Boguski, Hristov

:)

novac185 04.03.2010 22:23

pawelek- alvarez,marcelo,głowacki, Pi. Brozek - Małecki, Sobol, Diaz, kirm,- boguski brozek
- jesli nie ma Ba to tylko taki moze wystawic: co do składu to ?Hristov raczej na zmiennika narazie;)

Dean 04.03.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez novac185 (Post 863927)
pawelek- alvarez,marcelo,głowacki, Pi. Brozek - Małecki, Sobol, Diaz, kirm,- boguski brozek
- jesli nie ma Ba to tylko taki moze wystawic: co do składu to ?Hristov raczej na zmiennika narazie;)

Duża litera dla wszystkich się należy.

yogul 04.03.2010 22:50

nikomu nie przypadła by do gustu mała zmiana ustawienia i :
Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Brożek - Kirm Sobolewski Małecki - Boguski Brożek Hristov
tak dla odmiany ultra ofensywna formacja :P

Wojtas 04.03.2010 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 863835)
Spokojnie, to może być po prostu zwykły pech. Lech też kiedyś miał taką plagę, Legia również.Co więcej takie sytuacje zdarzają się wnajlepszych klubach Europy, gdzie każdego piłkarza monitoruje się zdrowotnie cały czas.

Ale o jakim ty pechu mowisz??

jest mecz a nasz lawka rezerwowych to 3 mlodych + Ba(ławka z Belchatowem)

jest mecz a trener ciagle ma grupe 5-6 zawodnikow ktorzy sa stale jednym wielkim znakiem zapytania,bo to cos tam poczuli ,jakis uraz sie odezwał ,i tak w kolo Macieju.

jest mecz az listy kontuzjowanych mozna by spokojnie skład sklepać.

uwazacie ze to dalej jest normalna sytuacja jaka panuje w kazdym klubie ?

rafil 04.03.2010 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 863944)
nikomu nie przypadła by do gustu mała zmiana ustawienia i :
Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Brożek - Kirm Sobolewski Małecki - Boguski Brożek Hristov
tak dla odmiany ultra ofensywna formacja :P

znając naszego treneiro to uznałby to za zbyt ofensywny wariant i takiego nie wystawi. Ale marzy mi się, żeby Wisła zagrała kiedyś skuteczny futbol totalny (patrz reprezentacja Holandii z '74)... ale to by było zbyt piękne żeby się ziściło

1q2 05.03.2010 00:20

Pechem by można nazwać ilość kontuzji, natomiast dziwi fakt ich długości(w stosunku do zapowiadanej) oraz tego że ledwo ktoś coś wyleczy a zaraz przyplątuje się coś innego(tak jakby rehabilitacja była zjebana - czyli skupiamy się na kontuzji, odpuszczając trochę resztę a potem jak gość wchodzi na pełne obciążenia to wysiada mu coś innego)

Są też przypadki których w ogóle nie da się racjonalnie wyjaśnić jak Brożka czy też Garguły, który wd mnie jest największą kompromitacją naszego sztabu(pomijam samą operacje ale jakim cudem rehabilitowali kolesia po zjebanej operacji z igłą w nodze i pozwolili mu grać jeszcze do tego)

No ale co do meczu - nie liczę na nadzwyczaj dobrą grę , natomiast liczę na 3 punkty

Lechista69 05.03.2010 08:32

3 pkt albo Skorza out, nie widze innego rozwiazania!!

Crusi 05.03.2010 08:43

Skoro Ba nie moze grac to ja bym w tym meczu ustawil w ataku Hristova i Brozka. Na skrzydlach Maleckiego i Kirma a w pomocy Sobola i zawieszonego miedzy nim a napastnikami Boguskiego. Ale Skorza niema jaj i bedzie gral Diaz.

OL Lyonaise 05.03.2010 12:20

Wszyscy mają podobne zdanie. Ale Maciek bez 2 defensywnych pomocników posrałby się w gacie.

Proximus 05.03.2010 12:49

Ja bym chciał widzieć taki skład:

Pawełek-Alvarez,Głowacki.Marcelo,Diaz-Kirm,Jirsak,Sobol,Pi.Brożek-Brożek,Małecki

Wolałbym tylko Ba zamiast Jirsaka.

Wiem że takiego składu nie będzie ale warto mieć nadzieję

krasny 05.03.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Crusi (Post 863997)
Skoro Ba nie moze grac to ja bym w tym meczu ustawil w ataku Hristova i Brozka. Na skrzydlach Maleckiego i Kirma a w pomocy Sobola i zawieszonego miedzy nim a napastnikami Boguskiego. Ale Skorza niema jaj i bedzie gral Diaz.

Też widzę skład tylko tak.

Naprawdę lubię Skorżę i zmiana teraz może faktycznie nie byłaby odpowiednia, ale z Arką trzeba zagrac ofensywnie, nie ma innej opcji.

Przy takim składnie Arka nie miałaby prawa wyjść z własnej połowy wiec moze i Pawełek by nic nie ustrzelił (sobie).

Zobaczymy jak będzie, ale czuję ze znowu bedzie gra jednym napastnikiem...

Lechista69 05.03.2010 12:57

Na chwile obecna majac taki sklad Skorza powinien zaryzykowac, to juz nie sosnowiec i trzeba zmazac ta plame z belchatowa.

Pawelek-Diaz-Marcelo-Glowacki-Pi Brozek-Kirm Sobolewski-Jirsak-Malecki-Boguski-Hristov

Pawel moze wbic na 2 polowe, zagralem ze Wisla wygra z handi za 100 zl, kurs 1,7 sts :P!

WhiteStarDvisionTheBest 05.03.2010 13:02

ja tylko marze o tym,żeby Diaz zasiadł na ławie i tyle.Nie chce mi sie patrzeć na tego drewniaka.

Lechista69 05.03.2010 13:04

Ja naprawde nie rozumiem co wy macie przeciwko Diazowi, Maciek na sile zrobil z niego pomocnika a jego normalna pozycja jest obrona i tam jeszcze cos gral, dla mnie jest bardziej produktywny na boisku niz lobodzinski... swoja droga zus mu placi jak on 3 tygodnie sie leczy?

szczepanwislak 05.03.2010 13:09

Szkoda tylko , że otoczka tego spotkania będzie niczym na sparingu.. To na pewno nie pomoże naszym piłkarzom , sami będą musieli się nieść do zwycięstwa , sami muszą się maksymalnie zmobilizowac

PotiWisla 05.03.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 864071)
swoja droga zus mu placi jak on 3 tygodnie sie leczy?

Płaci chyba bo skoro gra w naszym kraju to tu tez jest ubezpieczony.

FraMat 05.03.2010 14:10

ja marzę, żeby Diaz strzelił bramke i zamknął usta wszystkim znafffcom...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PotiWisla (Post 864081)
Lechista69 napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
swoja droga zus mu placi jak on 3 tygodnie sie leczy?

- Płaci chyba bo skoro gra w naszym kraju to tu tez jest ubezpieczony.

pierwsze trzudzieści kilka dni choroby w roku placi pracodawca

chester2010 05.03.2010 14:20

Hmm tego meczu napewno nie będzie na Sopku ? bo coś nie widze w programie ?

sevenheaven 05.03.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chester2010 (Post 864104)
Hmm tego meczu napewno nie będzie na Sopku ? bo coś nie widze w programie ?

nie ma żadnych meczy na sopku i nie będzie !! są na public sport .. idiota

szczebrzeszcz 05.03.2010 14:25

piękny sen miałem
5-0
tylko nie pamiętam kto czwartą bramkę strzelił ;-)

PS. z 1-0 będę zadowolony :-)

szczepanwislak 05.03.2010 14:36

Ja także , liczą się tylko 3 punkty , nie ważnie w jakim stylu. Zwycięzców się nie sądzi:)

Dean 05.03.2010 14:37

To będzie jak z Zagłębiem bez kibiców. Marcelo strzeli głową i skończy się po nudnym meczu 1:0.:)

chester2010 05.03.2010 14:40

sevenheaven powstrzymaj się od głupich tekstów :) , a chodziło mi o to czy przez sop będzie można obejrzeć ... pier... na stronkach oglądać i co chwile tnie żenada

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl