Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 Kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, 6 listopada, piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6504)

mcovalski 05.11.2009 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 812413)
Wszystko fajnie, ale tvp ma prawo do pokazania spotkania w sobote o godzinie 17.00 lub 18.00.

a ze canal plus sobie ustawil spotkanie Legii z Wisla na piatek, to juz nie jest wina tvp ;)

mógłbyś wskazać źródło tej informacji, bo nie mogę odnaleźć. Jedyne co widzę, że ma prawo do wyboru 4 spotkań w sezonie.

Zienczuk8 05.11.2009 10:13

Cytat:

Wszystko fajnie, ale tvp ma prawo do pokazania spotkania w sobote o godzinie 17.00 lub 18.00.

a ze canal plus sobie ustawil spotkanie Legii z Wisla na piatek, to juz nie jest wina tvp ;)

nie przypominam sobie takiego warunku..

co do meczu to nie wiem o co chodzi wszystkim tym, ktorzy mowia, ze remis biora w ciemno... chyba zapominacie, ze nie chodzi tylko o utrzymanie przewagi nad Legia, ale walczymy o mistrza tez z Ruchem, Lechem i Belchatowem. Jestesmy mistrzem Polski i w lidze kazdy mecz mamy wygrywac, tym bardzeij przed wlasna publika.

mszwagier 05.11.2009 10:16

Mam pytanie: o której wyjeżdża pociąg z Dworca Głównego w Krakowie na mecz z Legią? Bo jakoś nigdzie nie ma tej informacji.........

KuKoC 05.11.2009 10:19

Więcej info na S K W K

W piątek, w Sosnowcu Wisła zmierzy się z Legią Warszawa.

Kibice Wisły na mecz udadzą się jak zwykle pociągami zorganizowanymi przez SKWK. Tym razem zamówiono dwa składy.

Pierwszy pociąg pojedzie do Sosnowca BEZ ZATRZYMYWANIA SIĘ na stacjach pośrednich. Drugi, który odjedzie parę minut później, ZATRZYMA SIĘ na stacjach: Kraków-Łobzów, Zabierzów, Krzeszowice, Trzebinia, Jaworzno. W drodze powrótnej OBA pociągi zatrzymają się na w/w stacjach.

Zbióka na Dworcu Głowym o godzinie 15.50! Pierwszy pociąg odjedzie parę minut po godzinie 16, drugi po 16.15.

Jutro podamy więcej szczegółów!

Jednocześnie przypominamy, że jutro - tj. w czwartek - będzie ostatnia okazja by kupić bilety na ten mecz. Serdecznie zapraszamy więc do Wiślackiego Świata!

7 kotów 05.11.2009 10:19

Wystarczy zagrac jak Jagiellonia i ciao Legia.
Kopac wszystko w strone Maleckiego.

blank_screen 05.11.2009 10:21

no wlasnie, wszyscy chyba zapomnieli ze przed nami tej jesieni jeszcze derby i mecz z Ruchem na wyjezdzie, ktory bedzie chyba trudniejszy niz ten z Legia, raz, ze na wyjezdzie, a dwa, ze koncowki jesieni zazwyczaj mamy bardzo slabe, wiec trzeba sie sprezyc i do konca walczyc na calego, a nie skupiac sie tylko na Legii, a co do skladu w najblizszym meczu, to ostatecznie Jop moze byc, bedzie wieksza adrenalina ;)

Peroslaw88 05.11.2009 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 812424)
Wystarczy zagrac jak Jagiellonia i ciao Legia.

Zgadzam się z Tobą. Legia nie ma charakteru i nie potrafi grać agresywnie. Wystarczy na początku spotkania 2-3 razy sfaulować np. Iwańskiego i chłopak nie ma już chęci do grania.:-)

killzone 05.11.2009 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 812417)
mógłbyś wskazać źródło tej informacji, bo nie mogę odnaleźć. Jedyne co widzę, że ma prawo do wyboru 4 spotkań w sezonie.

Mam Ci odpowiedz na mojego maila do TVP wkleić?

btw, no chyba ze to jest ich wymowka, i faktycznie maja jakis dziwny "kompleks" Wisły grajacej jako gospodarz :)

buters87 05.11.2009 10:35

Cytat:

mecz Lech-Wisła 18.10 był w niedziele i był transmitowany przez TVP, zatem to co napisałeś jest nieprawdą :>

co nie zmienia faktu, że nie pokazanie meczu Wisła-Legia, tylko Lech-Ruch jest dla mnie kompletnym idiotyzmem. Wychodzi na to że TVP bardzo miłuje się w meczach Lokomotivu Wronki:P

a już konkretnie co do meczu to Wisła wygra 3-1, 1x Paweł, 2x Patryk;p

siedlce_z_wisla 05.11.2009 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 812415)
Wracając do meczu. Nie mogę się doczekać tego pojedynku. Liczę, że Wisełka rozbije (czytaj wygra) Legię. Liczę bardzo na Kirma, który po strzelonej bramce w Kielcach nabierze pewności. Dla mnie skład powinien być następujący: Pawełek - Alvarez, Marcelo, Jop (z przymusu), Piotr Brożek - Łobodziński, Diaz, Jirsak, Kirm - Małecki , Paweł Brożek. Z ławki na wejście: Ćwielong, Garguła i Cantoro.

Mam bardzo podobne odczucia - nie mogę się doczekać. Skład również obstawiam taki sam. Chociaż osobiście wierze w dobry występ Jopa. Nie mam też wątpliwości co do obsady bramkarza - Pawełek sobie poradzi:-).

Niestety zmuszony jestem obejrzeć mecz w jednym z legijnych pubów w Siedlcach (które oficjalnie, kibicowsko są podzielone między Legię, a Widzew. Jest też dość liczne grono Wiślaków, o którym jednak nie wszyscy wiedzą - to coś jakby podziemna partyzantka :D). Problem będę miał z wybuchem radości po strzelonej przez Wiślaków bramce. Może to trochę niebezpieczne, ale liczę na trzy takie wybuchy:)

Mam nadzieję, na przekonywujące zwycięstwo 3-0, ale wiadomo - za 1-0 też mamy 3 pkt. Legia dotąd wygrała na wyjeździe tylko jedno z pięciu spotkań (Arka). Traciła punkty z Odrą, Śląskiem, Jagą i Piastem. Dlatego nie rozumiem dlaczego niektórzy remis biorą w ciemno (wiem wiem, nie ma Sobola i Głowy, ale mamy mocną ławkę).

Wybiegając w przyszłość - wariant optymistyczny i moim zdaniem dość realny, to 40 pkt po 15 kolejkach (po zwycięstwach z Legią, Cracovią, Odrą). Przy czym Legia poza piątkiem myślę, że potknie się jeszcze w Bełchatowie i wygra z Polonią, co oznacza 28 pkt po 15 kolejkach. Takiej przewagi nie można zmarnować:-)

Peroslaw88 05.11.2009 14:24

Legia bez Mięciela i Grzelaka. Wisła bez Głowackiego oraz Sobolewskiego. W kontuzjach remis.

nesta 05.11.2009 14:39

Ciekawe czy rzeczywiscie Mieciel z Grzelakiem nie zagraja czy to jakas zaslona dymna..

Peroslaw88 05.11.2009 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 812476)
Legia bez Mięciela i Grzelaka. Wisła bez Głowackiego oraz Sobolewskiego. W kontuzjach remis.

Nie zagrają już na 100%. W kadrze meczowej ich nie ma:-)

szczepanwislak 05.11.2009 15:18

No w kontuzjach faktycznie byłby remis , absencja Mięciela , Grzelaka,ale to nie jedyne ubytki przed tym spotkaniem w szeregach Legionistów. Nie pewnymi występów są także Chinyama, który ma problemy z kolanem i jego przerwa trwa już 2 tygodnie, Szałachowski, który naciągnął mięsień skośny brzucha i Rybus co ma stłuczony mięsień uda. Nie jest to 100% pewne ,że nie wystąpią , ale kontuzja zawsze jak coś się odbije w perspektywie grania meczu, więc na pewno nie bąda w pełni przygotowani na jutro , co oczywiście jeszcze bardziej zwieksza nasze szanse zwycięstwa, nie żebym żle życzył legonistom ale to oni mają więcej pecha przed konfrontacją z nami.. :)

martin_6 05.11.2009 15:23

Cytat:

W niedzielę chyba jeśli już :>

Peroslaw88 05.11.2009 15:45

Są też dobre wiadomości: - Powrót Mariusza Pawełka, Piotra Brożka i świetna forma całej drużyny - stwierdził z uśmiechem trener.

Trzymamy za słowo trenerze. Mam nadzieje, że ambicji nie wystarczy na 30 minut:-p

szczepanwislak 05.11.2009 15:47

Ciekawe tylko czy Boguski sie wykuruje, licze na jego kilkunastominutowy występ

Peroslaw88 05.11.2009 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 812510)
Ciekawe tylko czy Boguski sie wykuruje, licze na jego kilkunastominutowy występ

Boguski nie zagra, bo znowu ma coś z nogą. Nie ma sensu go stawiać na nogi w tej rundzie. Niech odpocznie i od stycznia zacznie przygotowania na maxa. Swoją drogą to ładne kpiny z jego urazem. Miała być przerwa 2 tygodnie a zrobiło się prawie pół roku:D

szczepanwislak 05.11.2009 16:20

A kto go tak uszkodził ? Dzieciak z Legii, kto by pomyślał..

mcovalski 05.11.2009 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 812427)
Mam Ci odpowiedz na mojego maila do TVP wkleić?

btw, no chyba ze to jest ich wymowka, i faktycznie maja jakis dziwny "kompleks" Wisły grajacej jako gospodarz :)

Jeżeli byś mógł ot bardzo bym prosił. Jestem najzwyklej zaskoczony takim zapisem w Umowie( nota bene pracownik TVP przesłał ci zapis umowy handlowej?).
Jeżeli to prawda to C+ nieźle umie zadbać o swoje interesy ;]

thechris 05.11.2009 18:00

Przy naszej porażającej nieskuteczności, nonszalancji oraz ogólnemu i wszechogarniającemu minimalizmowi ...obstawiam, że będzie 1:2 dla Legii. Gdyby zagrał Głowacki to powiedziałbym że będzie 1:1.

qchar90 05.11.2009 18:14

będzie 3:1
do zwycięstwa poprowadzą nas Kirm Jirsak Marcelo.

BRTS39 05.11.2009 18:33

Tak na przekór napisze Wisła niestety zremisuje albo przegra. Chinyama dwa razy.

wislak1987 05.11.2009 18:36

WISŁA musi ten mecz wygrac ale łatwo nie bedzie 2-1 dla nas taki typ oby

moskit 05.11.2009 19:09

Moim zdaniem Wisła, wygra i to dośc spopkojnie, Legia jest mocna to fakt...ale tylko na Łazienkowieskiej. Taka Jest prawda.

Charlie 05.11.2009 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 812622)
Może mi ktoś powiedzieć o której MNIEJ WIĘCEJ ( tak wiem że nie ma oficjalnej informacji ) jeśli mecz się kończy o 22 jest planowany powrót ??

Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to pewnie koło w pół do pierwszej, moze ciut później.

Co do meczu to czuje, że wygramy jedną bramką, 2-1, lub 1-0. Bramki Marcelo i Garguła w końcówce ;) Chociaż szczerze mówiąc wogóle nie czuje przed tym meczem takiego ciśnienia i napięcia jak w ostatnich latach, bo nawet jeśli stracimy punkty to i pewnie nadrobimy to w następnej kolejce...

OPTIMUS_(konto_usunięte) 05.11.2009 19:42

2:0 dla Wisły. W Legii nie ma Mięciela , Grzelaka więc siła ataku radykalnie spada.

szczebrzeszcz 05.11.2009 19:48

a Wiśle nie ma Głowackiego, Sobolewskiego + powroty po kontuzjach ... ekhmm

Wojtas 05.11.2009 19:58

Ja bym tonowal nastroje.

Mecze z Legia maja swoją "specyfike" i tu nigdy nie ma faworyta.Wynik moze byc kazdy ,a ze sytuacja w tabeli kaze Legii co najmniej zremisowac zapowiada sie to co lubmy ,czyli ze przyjedzie ktos kogo akcje nie zawęza sie do stania w 11 na swojej polowie i wybijania pilkek po trybunach :)

Mi osobiscie szkoda Sobola,nim zlapal uraz niby nie gral jakos wspaniale,ale byl to lider ktorego zaciecie i sportowa zlosc automatycznie "przechodzila" na innych i druzyna potrafila sie zmotywowac.Takich ludzi potrzeba w kazdej druzynie.Urban ciagle zreszta to powtarza ze w Legii tez nie ma na dzis typowego ""opierdlacza" ,ktory wbrew pozorom jest istotnym elementem tej calej układanki.

Pamietacje tez ze Legia ma Muche ,bramkarza ktory potrafi wybronic mecz,i w tym seoznie juz nie raz uratowal Legii remis.....
My jednak wg mnie posiadamy wiecej indywidulanosci ktore same moga rozstrzygnac mecz ,ale jednak wole zeby akcje byly zespolowe :)

Zapowiada sie ciekwy bój,i nawet na napinka warszawko-krakowska jakby spokojniejsza ale gramy w Sosnowacu stad tez ta "atmosfera" bardziej chyba stonowana.

Skawa Wadowice 05.11.2009 20:17

kto jutro sedziuje to spotkanie?

sandomingo 05.11.2009 20:28

Skoro nawet Skorża mówi, że ze względu na sytuację w tabeli ciężko liczyć na to, że mobilizacją nasi dorównają Legii to pewnie będzie nieciekawie.
Mam nadzieję że zaangażowanie nie będzie się przejawiać tylko w machaniu rękami i opieprzaniu Kirma.

podszywacz 05.11.2009 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OPTIMUS (Post 812644)
2:0 dla Wisły. W Legii nie ma Mięciela , Grzelaka więc siła ataku radykalnie spada.

Ale oni mają Muchę, a my Pawełka. Proponuję być ostrożniejszym w osądach.

No_look_Pass 05.11.2009 20:34

Charlie_: "Chociaż szczerze mówiąc wogóle nie czuje przed tym meczem takiego ciśnienia i napięcia jak w ostatnich latach, bo nawet jeśli stracimy punkty to i pewnie nadrobimy to w następnej kolejce.." - tak jak już mówiłem, ja bym na miejscu trenera kazał naszym piłkarzom zamurować bramkę i grać z kontry. To Legia jest pod presją, nie my.

Markus 05.11.2009 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 812679)
kto jutro sedziuje to spotkanie?

Siejewicz. Ten od nieuznanej bramki Diaza w meczu z Polonią.

To jeden z arbitrów, w którego uczciwość i sprawiedliwość na boisku w podobnych meczach najmniej wierzę.

A taktyka na mecz: agresywny wysoki pressing. Trzeba zgnieść Legię, uniemożliwić im rozegranie piłki. Wisła nie potrafi dobrze grać cofnięta i z kontry. Szczególnie bez Głowackiego i Sobolewskiego. Ostatnio pokazali to w Kielcach.

Piłka musi być jak najdalej od naszej bramki. Także z uwagi na Pawełka i Jopa, mających mimo wszystko duże skłonności do różnych "klopsów".

PS. I agresywnie ciałem wchodzić w Iwańskiego, Gizdę oraz Choto. Jeśli sędzia nie będzie im pomagał od razu kartkując naszych przy byle kontakcie, efekt murowany.

Nie należy się też certolić z Szałachowskim i Rybusem. Szczególnie temu pierwszemu niewiele potrzeba do opuszczenia murawy.

I cisnąć, cisnąć, cisnąć. Aż wióry pójdą z tej idealizowanej przez krajowe media warszawskiej obrony.

Eustachy 05.11.2009 21:05

Tylko nie Siejewicz :evil:

Przez jakis czas mialem go za jednego z lepszych, a przynajmniej jednego z lepiej zapowiadajacych sie polskich arbitrow.

Gosc jednak szybko sprowadzil mnie na ziemie. Tego, ze ogolil nas z klubowego rekordu w meczu z Polonia Bytom nigdy mu nie zapomne. Tego ze w Gdyni nawet nie zauwazyl jak Mrowiec niemal oderwal Kirmowi noge tez nie. To bylo zagranie na bezposrednia czerwien, a on nawet nie odgwizdal wolnego...jak mozna ?
Albo ma cos z oczami, albo...? :>

Z tego co pamietam, to do przeprosin sklonny byl tylko raz, gdy okazalo sie, ze zupelnie nieslusznie wlepil Pawelkowi zolta kartke.
Generalnie lubilbym go bardziej, gdyby nie to, ze w meczach Wisly myli sie tylko w jedna strone. Ciekawe co jutro wywinie.

Proud 05.11.2009 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 812704)
Siejewicz.

no to pięknie.

znów będzie subtelnie punktował Wisłę.

jak ja tego gościa nie trawię.

tofik 05.11.2009 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 812704)
Siejewicz. Ten od nieuznanej bramki Diaza w meczu z Polonią.

To jeden z arbitrów, w którego uczciwość i sprawiedliwość na boisku w podobnych meczach najmniej wierzę.

A taktyka na mecz: agresywny wysoki pressing. Trzeba zgnieść Legię, uniemożliwić im rozegranie piłki. Wisła nie potrafi dobrze grać cofnięta i z kontry. Szczególnie bez Głowackiego i Sobolewskiego. Ostatnio pokazali to w Kielcach.

Piłka musi być jak najdalej od naszej bramki. Także z uwagi na Pawełka i Jopa, mających mimo wszystko duże skłonności do różnych "klopsów".

PS. I agresywnie ciałem wchodzić w Iwańskiego, Gizdę oraz Choto. Jeśli sędzia nie będzie im pomagał od razu kartkując naszych przy byle kontakcie, efekt murowany.

Nie należy się też certolić z Szałachowskim i Rybusem. Szczególnie temu pierwszemu niewiele potrzeba do opuszczenia murawy.

I cisnąć, cisnąć, cisnąć. Aż wióry pójdą z tej idealizowanej przez krajowe media warszawskiej obrony.

Takie rzeczy, to w Erze. My będziemy klepać bez agresji piłeczkę w środku do momentu, gdy Legia strzeli bramkę. Wtedy zaczniemy biegać.

btw. Ciekawe kto w tego Choto ma wchodzić ciałem, Mały ? :D

kosaTS 05.11.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 812725)
Takie rzeczy, to w Erze. My będziemy klepać bez agresji piłeczkę w środku do momentu, gdy Legia strzeli bramkę. Wtedy zaczniemy biegać.

Zdziwisz się, zobaczysz, że tak jedna brama padnie.

Zwierze 05.11.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 812725)

http://www.youtube.com/watch?v=ohwWrzTPG-g

To tak co do przepychania Choto

tofik 05.11.2009 21:30

To był jednak inny Brożek. No i bardziej zadecydowało dobre przyjęcie niż siła. Ważne co jest teraz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl