![]() |
ktos mi powie co chodzi?
90+2'"Dziękujemy za bilety" zawołali kibice Piasta. Wiślacy ich nie słyszeli, śpiewają sobie, jak przez całą drugą połowę. |
no to wpuszczanie zawodnika na kilka sekund to jest jakas zenada... jakby chociaz na 5-10min
a cantoro to niech juz sie lepiej nie pojawia na boisku bo nie moge na niego patrzec.... gosc juz biegac nie potrafi.... truchtanie i koleczka w miejscu.... |
Patałachy. Szkoda klawiatury.
|
Po raz kolejny zamiast dobrego widowiska widziałem popis nieskuteczności, zamiast kończyć mecz z zapasem 5 bramek to do końca drżałem o wynik... patrzeć na to to była udręka...
|
Cały sezon będziemy grali tym samym składem. Nawet z amatorami we Wtorek młodzi nie wejdą.
Znużony grą w Wiśle Brożek będzie grał w 1 składzie z Małeckim. Burliga tym razem wejdzie na 10 minut, przy dobrych wiatrach, czyli jak będziemy wygrywać 3-0, bo przy 2-0 będzie nerwówka. |
Ja wam powiem czemu Kirm gra kiche... Jakby po każdej akcji ktoś darł na was ryja i machał łapami też odechciałoby wam się grać... Dlatego boi się wziąc piłe na skrzydle i pobiec z nią... Zauwazcie ze jak Kirm albo Cwielong ma pilke to juz tam podbiega Maly i macha lapami... alez mnie zaczyna w****iac ten chlop...
|
Jak dla mnie w następnym meczu w pierwszym składzie obok Pawła Brożka powinien wejść Ćwielong. Małecki ostatnio marnuje tyle sytuacji, że aż mi się słabo przed ekranem robi.
|
Takich patałachów ,szczegolnie w 1 polowie ,powinnismy golic 5-0 . Diaz niech juz siadzie na lawce bo na 3 zagrania ma 2 straty. Malecki .......il koncertowo setki ,ile jeszcze? Brozek w 2 polowie pilki nie dotknal. Jirsak i Lobodzinski (czemu zszedl?) najlepsi. Marcelo uratowal nas przed wstydem.
|
Cytat:
Piasta na meczu jakieś 40 osób. |
Małecki przynajmniej biega. Dzisiaj zmarnował 2 setki, ale w nastepnym meczu może strzelić 2. Takie wahania formy się zdarzają szczególnie młodym zawodnikom.
Brożek nie robi absolutnie nic. |
Cytat:
Malecki niech sie wezmie za robote a nie strzelac fochy nawet po swoim zlym zagraniu do innych. Brozek z calym szacunkiem i za ta bramke ale to jest cien samego siebie w drugiej polowie chyba tylko raz byl przy pilce co wiele mowi. Albo jest kompletnie bez formy?-oby albo olewka totalna. |
cieszmy się z tego wyniku, bo remis śmierdział długo.
Żeby jeszcze Adamek wygrał dziś w tym bokserskim teatrze dziś (choć pewnie wynik i tak dawno ustalony), to sobota jeszcze nienajgorzej się skończy. |
Kiedy nadejdzie koniec tej żenady?! Znów wymęczone zwycięstwo po beznadziejnym meczu! Po stracie bramki zero ambicji, zero zaangażowania i fartowna bramka po rożnym. Bawimy sie w jakieś chore długie rozgrywanie piłki z którego NIC nie wynika bo piłka i tak w końcu wraca do obrony lub ją tracimy. ZERO postępów po Levadii. Gramy beznadziejnie. Nasza skuteczność to dramat. Małecki miał z 4 setki, Brożek wykorzystał 1 z 3... Środek pola bez Sobola to jest totalna beznadzieja. To co gra Diaz w tym sezonie to jest nieporozumienie. Jirsak żadnych udanych piłek, w defensywie nie było go w ogóle. Kiedy skończy się ta żenada?!
3 punkty oczywiście cieszą ale musze w końcu ponarzekać, bo tego sie nie da oglądać... |
Problem z napastnikami to my już mamy od momentu, kiedy Reymonta opuścił Franek z Zurawskim. Pieniądze rozplynely sie, a my mamy jednego napastnika (Brożka), który teraz jest podirytowany brakeim transferu.
Małeckiemu to kubeł zimnej wody się przyda. Szanuje go jako zawodnika i przywiazanie do barw, ale niech nie drze tego ryja, jakby Messim był. Partaczy już 4-5 setkę w 2 ostatnich spotkaniach. |
Cytat:
Przynajmniej biegac mu sie chce i walczyc. Kirm nie wiem co jest grane ale chyba ze dwa mecze na lawce by mu pomoglo. |
Lobodzinski to dywersant. Jestem w stanie zrozumiec wiele decyzji personalnych Skorzy, ale utrzyywanie w druzynie tego... tego WOJCIECHA to zakrawa na jakis ponury zart.
|
Kto więcej machał łapami i darł ryja na kolegów? Brożek czy Mały????????????????????????
|
Dokładnie gra Diaza denerwuje ogromna ilość strat !!! Poza tą przewrotką do małego to zupełnie nic dobrego niepokazał
A Brożek chyba czeka na nowy stadion bo bez napięcia meczowego niechce mu się grać Fajnie że 3 pkt ale Wisła nadal gra brzydki szarpany footbal a Skorża tego niepotrafi odmienić |
nie rozumiem waszych postów... Łobo (choć go nie lubie) był dziś obok Jirsaka najlepszym piłkarzem na boisku...
|
I po meczu. Mecz nudny. Ja rozumiem, że mecz z Piastem to nie to samo co z Lechem, ale jednak.
O ile gra nam w miarę idzie, tak wykorzystywanie sytuacji dalej jest bardzo słabe, dramatyczne. Dalej, Łobo poza wrzutkami się nie nadaje. Bo o ile dziś nawet nawet grał, to nie zachwycał. Na tle takiego rywala to cała nasza drużyna powinna błyszczeć. Dalej, Mamy dużo więcej kasy niż Ruch czy Polonia Bytom. A co? Mamy kilka pktów więcej niż oni! Na miejscu pana Bogusia wstrzymałabym im wypłaty na jakiś ta czas, żeby się wzięli do roboty! I Skorża powinien na młodych postawić: Burligę, Leszczaka, Rado... Dlaczego by nie? Oni śmiem twierdzić będą ambitniej grać, walczyć niż te naszego pierwszoskładowe gwiazdki... :| Pozostaje tylko radość z tego, że jednak mamy 3 pkt :) E: *sito*- myślę, że można obstawić remis ... |
Bardzo dobre spotkanie Jirsaka tylko co z tego skoro nasi "napastnicy" nie potrafią strzelać:-/ To co oni wyprawiają to jakieś kpiny. Brożkowi jakby się nie chciało, Małecki oczekuje cudownych, perfekcyjnych zagrań, a sam przy prostych ma problemy:-/
Mecz spokojnie zagrany, z pewnością i z myślą... gdyby oni coś wykorzystali, a tak znów nerwówka do ostatnich minut. Mimo wszystko gramy fajną piłkę za to plus do Skorży. On za napastników strzelał nie będzie, a na rezerwie też zbytnio ich nie ma... ale jest np. Leszczak. I tu chyba największy minus dla Skorży. Jak była okazja wpuścić około 80-85 minuty Leszczaka/Burligę za Brożka, lub Rado za Kirma to zmienia +90. Dla zabrania czasu ok, lecz dla zgrywania młodych- bezsensu. Coraz bardziej irytuje Diaz w środku... przy odbiorze jakoś daje radę, lecz nie ma pomysłu co później z tą piłką zrobić i ciągłe jej przetrzymywanie. |
Cytat:
|
brak słów.
Dzięki Marcelo za 3 pkt. |
Paweł Brożek z taka mentalnoscia nie da sobie rady w zadnym klubie europejskim.
Za darcie ryja i machanie rekami...po 1 czy 2 kolejce usiadl by sobie na lawce. Ja czekam na powrot Boguskiego i Garguly! Moze oni wreszcie cos rozruszaja ta gre. |
Kogoś bedzie trzeba pożegnać bo miejsca dla Mauro Jirsaka Sobola i Garguły niema a mamy jeszcze Gołosia
|
Cytat:
Młodych można i powinno się wpuszczać, ale jak się prowadzi 2 bramkami, przynajmniej na razie. Niech mają szansę się ogrywać. Teraz to powinniśmy mieć wartościowych zmienników na ławie, bo popisów Łobo czy Kirma nie da się oglądać. A Mały i Brożek P.? Przydałby im się występ w młodej ekstraklasie, ale kogo za nich wystawić? |
Strasznie wymęczone to zwycięstwo. Znowu mieliśmy porażającą skuteczność, w czym przodował dzisiaj Małecki (4 strzały, 0 celnych).
|
Ależ oglądanie tego tzw. futbolu było męczące.
W skali 1-10: Cebanu - 1 (bramkarz to jego nominalna pozycja?) Pi. Brożek - 5 Marcelo - 6 Głowacki - 2 (spokojnie mógłby dostać ze 3 żółte w drugiej połowie) Alvarez - 2 Kirm - 1 Diaz - 2 (byłoby "1" ale Kirm zagrał jeszcze słabiej co nie było łatwe) Jirsak - 2 (jw.) Łobo - 7 Małecki - 2 Brożek - 1 (co z tego, że strzelił bramkę jeśli w tej sytuacji zrobił praktycznie wszystko, żeby jej nie zdobyć... natomiast bramkarz postarał się jak mógł, żeby jednak gola puścić...) |
Ufff, troche nerwow bylo. Przyznam szczerze ze po wyrownaniu i tym co Wislacy grali w nastepnych paru minutach zaczalem dopuszczac mysl ze tego nie wygramy :(
Ogolnie nie podobala mi sie gra calego zespolu. Ewidentnie nie byli zmotywowani odpowiednio i brakowalo zaangazowania. Poki Piast niie zobaczyl ze nie ma sie czego bac jeszcze to jakos wygladalo ale pozniej jak sie otrzasneli to juz mecz sie nieco wyrownal. Dla mnie w Wisle na miare oczekiwan zagral tylko Marcelo. Cala reszta mniej lub bardziej ponizej. Brozek to chyba z szatni po przerwie nie wyszedl. JEdno podanie do Malego widzialem i nic wiecej... Kirm slabo, Diaz chaotycznie i duzo fauli jak zwykle, Maly nieskutecznie i sie drze znowu. Lobodzinski zagral najlepiej od dawna ale to i tak tylko srednia ligowa, nic ponad to. Co do Jirsaka mam maieszane odczucia, bo zagral pare ciekawych pilek ale jak na rozgrywajcego uciekal od gry za czesto. 3 punkty dobre ale cala reszta niezadawalajaca. |
Jirsak na plus tak jak Łobo i nasza obrona. Na minus dla mnie zdecydowanie Diaz i poźna zmiana Brożka bo go nie widziałem w 2 połowie oprócz zmiany. Powinien już kolo 75-80 zejść. Irytowały mnie także wykopy Cebanu. Raz zagrał źle to nie wyciągnął wniosków tylko znowu nonszalancja i znowu niebezpiecznie. Małecki aktywnie i walczyl pamiętam raz jak stracił piłkę i gonił za gościem pod okolicę pola karnego i odzyskał ją nie to co niektórzy co stracą i zrezygnowani patrzą na kontre. Wisła chciała na luzaka wygrać mecz bo po 1-0 powinni minimum na 2 albo 3-0 strzelić i jest spokój a ono wolą liczyć że może tamci nie strzelą i znowu nerwowka.
|
Tylko 3 punkty mogą cieszyć. Ważne ze zdobyte! Mogło być różnie po wyrównaniu. Udało się.
Teraz trzeba wygrać z Bytovią:) |
No to teraz gramy z Koroną na ich terenie no i mecz prestiżowy z Legią.
Patrząc w przeszłosc to mozna sie bac meczu z legionistami. |
Bardzo ważne 3pkt. Denerwuje mnie zachowanie Małego i Brożka, sami główno grają a od Kirma wymagają żeby im podawał piłki do pustej bramki... Nie wiem czy tylko mi sie tak wydawało ale w pierwszej połowie drużyna nie chciała grać z Kirmem, bliźniak podawał do bliźniaka, Mały do Brożka, w drugiej połowie się to zmieniło może Skorża im zwrócił na to uwage. Z meczu nie jestem zadowolony, bardziej zadowolony byłem po meczu z Lechem pomimo porażki, przynajmniej w tamtym meczu widziałem zaangażowanie całej drużyny, chęć wygrania a dzisiaj grali tak bez przekonania że jakoś to będzie i 3pkt bedą nasze. Teraz Bytovia tu licze na to że Skorża da zagrać Leszczakowi, Burlidze i może Papieżowi .
|
nie wiem ludzie, albo ja inny mecz oglądam, albo to wy jesteście ślepi i na tyle głupi, żeby uwziąć się na jednym zawodniku ..
Łobodziński jak dla mnie najlepszy gracz na boisku, nie wiem czemu został zmieniony .. Jirsak tak samo niezły mecz, gdyby nie mały to miałby przynajmniej jedną asyste. Tak samo kolega wyżej z Cebanu .. chłopie oglądałeś w ogóle ten mecz ? Cebanu miał pare wyjść do bezpańskiej piłki, bramke wpuścił w sytuacji bez szans i nic więcej nie miałdo roboty !! o grze Brożka w 2 połowie lepiej się nie wypowiadać .. |
Po tym meczu wolę za dużo nie mówić. Cieszą 3 punkty , środek pomocy słabo, Małecki wkurzył mnie - może biegał ale jego skuteczność wręcz fatalna, powinien strzelić 2 bramki i mogę się założyć że jakby piłkarze Piasta mieli takie sytuacje to by ich nie zmarnowali. A najbardziej mnie wnerwiło jego "podanie" do Diaza którego nawet szkoda komentować. Powinien dograć do nogi a nie ładnych kilka metrów obok i jeszcze miał pretensje do Diaza który nie ruszył ale wg mnie by nie doszedł i on sam też tak pomyślał a Małecki po takim podaniu powinien przeprosić i cicho siedzieć a nie pyskować, to koledzy z drużyny i trener powinni go zjechać za te sytuacje i niedokładne podania a w nagrodę posadzić na ławce w następnym meczu a w jego miejsce Ćwielong który też dużo biega a na skrzydłach Kirm z Łobo który dziś zagrał nie najgorzej :D
|
I myślę że w meczu z Bytovią powinniśmy zagrać najmocniejszy składem ponieważ najważniejszy jest awans a mecz Lecha ze Stalą pokazał że niespodzianki się zdarzają. Po co ryzykować wystawianiem piłkarzy z Młodej Wisły porażki z Bytovią jak im jeden mecz czy parę minut i tak nic nie da , jak będą gotowi to niech idą na wypożyczenie.
|
Cytat:
Brożek - Leszczak - Napad W pomocy można dać Burligę za Diaza. Wpuśić Czekaja, czu innego zawodnika do obrony, niech się przy Głowackim ogrywa. |
Ogólnie cieszę się ze zwycięstwa ale martwi mnie nie co nasza gra.O ile potrafimy radzić sobie z takimi słabiakami to już tydzień wcześniej z lechem nie wystarczyło.Może na naszą ligę to wystarcza co prawda ale robimy to najmniejszym nakładem sił.Już nie mogę się doczekać debiutu Garguły i powrotu Sobola czy Bogusia.Irytuje mnie zachowanie Brożka i Małeckiego!!Każdy już to widzi!Nie powinno być takiej nerwowej atmosfery wspólnej złośliwości...Nie przypominam sobie żeby dawniej Żurawski tak reagował na zagranie Franka czy odwrotnie...Przykre to jest...Teraz mecz w Bytowie należy dać szansę młodszym sprawdzić ich choć nie można absolutnie zlekceważyć tej drużyny bo będzie kompromitacja!FORZA WISŁA!!
I nie rozumiem tylko zmiany dobrze dysponowanego Łobodzińskiego kosztem bezproduktywnego po raz kolejny Kirma... |
Dlaczego tak wozicie się po Jirsaku? Zaliczył asystę przy golu Marcelo, podał taką cud miód prostopadłą piłkę do MAłego, że wystarczyło tylko dobrze przyjąć - czego Mały nie zrobił - i byłoby chyba 2:0. Naprawdę, jeżeli drużyna przeciwna ma w I połowie 1 (słownie JEDEN) strzał na bramkę i jedno dośrodkowanie z wolnego to chyba aż tak źle nie było, co? Piast z własnej połowy nie mógł wyjść! Tylko odrobina spokoju więcej pod bramką i do przerwy byłoby 3:0 - a Skorża ich nie nauczy wykorzystywać sytuacji, ani nie wyjdzie na boisko i sam nie będzie strzelał. Kilka ładnych akcji było, gdzie albo zabrakło ostatniego podania, albo minimalny spalony, wyjątkowo dobry mecz Lobo, był bardzo blisko zdobycia gola... wg mnie jedyne co trzeba poprawic to skuteczność, a będziemy golić frajerów równo po 3, 4:0, bo sytuację sobie stwarzamy.
|
w ramach rozładowania emocji:-D
Od Basałaja dowiedziałem się dzisiaj że gar u nas Pedro Alvarez |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl