Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [4 Kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków 21 sierpnia godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6184)

Emilio 21.08.2009 21:02

450 sytuacji sam na sam i du*a! ;//

ciacho 21.08.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uzytkownik_forum (Post 782357)
Tak sie zastanawiam, czy ci Panowie z Londynu ogladajac jeszcze kilka spotkan nie zdecyduja sie czasem na Maleckiego.

No i dadzą nam za niego 100 mln euro i to będzie najdroższy transfer w historii.

tranceaddict 21.08.2009 21:04

Czuje cos ze bedziemy bez zadnego napastnika, bo Malecki jak narazie do Brozka to ma daleko, a Cwielong moze w przyszlosci cos z niego bedzie.

mic 21.08.2009 21:05

Mecz szczesliwie wygrany, w dalszym ciagu tragiczna skutecznosc. Chwala Bogu za interwencje Pawelka, bo po 20 min moglo byc juz 2:0. Nie rozumiem czemu Diaz, ktory zagral slabiutki mecz, gral az do 70 minuty. Poza tym typowo lewonozny Cwielong na prawa strone, a obunozny Kirm wraca na lewa. Cantoro czemu nie strzelil to tylko on wie, w dodatku przeciez rozpoczynal jako napastnik.

Na plus fajne akcje rozkrecaja sie w trojkacie Maly - Brozek - Kirm. Gdyby tylko skutecznosc byla lepsza.

Co do Siejewicza, uwazany za jednego z lepszych (jak nie najlepszego) sedziego ligi, a ten mecz sedziowal jak jakis zaczynajacy kariere amator. Lekkie dotkniecia gwizdze jako faule, brutalnych (Mrowca) na czerwona kartke nawet nie zauwarza... Do tego liniowy, machal ta choragiewka jak chcial, bedac moze pol metra od akcji.

PS. Maly zaczal gwiazdorzyc :/

Krolik 21.08.2009 21:06

Sadzac po wywiadzie Pawła B dla Anal-u to cos chyba mi sie wydaje ze Pawel juz jest w Londynie :-(

ypeeh 21.08.2009 21:06

Super pomeczowy wywiad z Brożkiem po meczu :/ Jedno pytanie o mecz, reszta o ewentualny transfer. Coś w stylu: "Wyjedziesz? - Istnieje taka możliwość" "Ale wyjedziesz, wyjedziesz? - Istnieje taka możliwość, możliwość" "Masz bilet do Londynu? - Nie ma takiej stacji Londyn". Niech się to okienko transferowe skończy...

MaG* 21.08.2009 21:06

Nie ma co płakać po Levadii bo z taką grą nie awansowalibyśmy do LM.
Jednym słowem tragicznie to wyglądało.
Brak dokładności, brak pomysłu na rozegranie. Podstawowe problemy z przyjęciem piłki.Pod presją Arki nie potrafiliśmy się utrzymać przy piłce.
Cieszą fartowne 3 pkt bo mogliśmy nawet przerżnąć

Brożek raczej już odejdzie .

Aimable 21.08.2009 21:06

Dzięki Paweł!! Powodzenia!

Zimon 21.08.2009 21:09

Tez mi sie wydaje ze Brozio opusci nas w tym okienku

For_FuN_ 21.08.2009 21:10

Hmm, z niektorych wypowiedzi wyzej, to wynika, ze w kazdym meczu musimy wygrywac 4 : 0 :). Arka w drugiej polowie nie istniala, wiec nie wiem skad taka panika tutaj?

A co do transferu Brozka, to ja sie moge zalozyc o 1 tys. zlotych ze zostanie w Krakowie.

Galileo 21.08.2009 21:10

Druga połowa zdecydowanie lepsza w naszym wykonaniu, szkoda, że nie potwierdzona strzeleniem chociażby jednej bramki, Arka w przekroju całego meczu nie zasłużyła na porażkę, wygraliśmy dzięki bramce samobójczej, ale któż to będzie pamiętał za kilka tygodni, ważne 3 pkt.

Robert_wislak 21.08.2009 21:10

Ależ ten Cantoro mnie wk*rwia swoją grą, patrzeć na to nie moge ja pier*ole!! To że jest w tym klubie tyle czasu nie oznacza, że może sobie odstawiać taką maniane! Nich, że ten trener złapie sie za jaja i zacznie wpuszczać wcześniej np Jirsaka..

Pajo1906 21.08.2009 21:10

[FONT=Palatino Linotype]0-1 Mrowiec
http://www.wrzuc.to/6qNx09.wt

[/FONT]

Lemoniadowy Joe 21.08.2009 21:11

Bardzo dobry mecz z obu stron w Wiśle brakło tylko wykończenia i można było spokojnie wygrać 2-3 bramkami

gigant 21.08.2009 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 782375)
Bardzo dobry mecz z obu stron w Wiśle brakło tylko wykończenia i można było spokojnie wygrać 2-3 bramkami

To samo wystarczyło zrobić z pastuchami z Tallina.

Mario Nh 21.08.2009 21:13

Ćwielong... ! I długo nic :rotfl:

Żegnamy Brożka :(

Genio 21.08.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 782355)
W 2 polowie absolutnie kontrolowalismy gre i powinno skonczyc sie na 4 : 0. Dobra zmiana Cantoro, ktory jest bardziej waleczny od Diaza i ce..... sie wieksza inteligencja boiskowa.

i przejdzmy do powaznych wnioskow, ironie juz zostawmy, chociaz zgodze sie tylko z sugestią, ze gra Diaza jest deprymujaca

piotrek chicago 21.08.2009 21:13

wielkie dziekuje dla Pawła Brożka za lata gry z BIAŁĄ GWIAZDĄ na piersi bo chyba dzis byl ostatni mecz z taka koszulka

grzesiek632 21.08.2009 21:13

Jetem pod bardzo wielkim wrazeniem gry Pablo Alvareza!!
Gdy przychodzil do Wisły watpiłem zeby mogl grac conajmniej w połowie tak dobrze jak Baszczyński.. a tu taka niepodzianka.
Bardzo czesto włacza sie do ofensywy, o wiele czesciej niz Baszczu. W obronie jest pewny, nie popełnia głupich strat i jeszcze jedno.. jego szybkosc to jest dar od Boga:-)

Mowie to na podsrawie tych kilku meczy w wykonaniu Pablo.
Oby tylko nie było tak ze po sezonie juz do wiecej nie zobaczymy.. przeciez bedzie wolnym graczem..

Ogólnie nasza obrona jet uwazam najlepsza w lidze. Marcelo i Glowacki tworza taka pare stoperów jakich dawno w Wisełce nie było, miło sie na to patrzy.

Jedynie co kuleje to ofenywa.. i tylko to. No moze i bramkarz.

Pawełek zagrał dzis naprawde dobry mecz.

kucharz_77 21.08.2009 21:14

Wam to się chyba w głowach po.b.ło. Jaka słaba gra, nie było źle tylko lepiej ustawione celowniki i byłoby 4-0. A jeśli chodzi o Małeckiego to obok Głowy i Marcelo to najlepszy piłkarz dzisiaj.

Jazon 21.08.2009 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 782364)
Nie ma co płakać po Levadii bo z taką grą nie awansowalibyśmy do LM.
(...)

Tjaa, a tydzień temu wszyscy byliśmy pewni, że z taką formą to spokojnie byśmy pokonali Levski. Teraz słaby mecz i od razu tekst, że nie mamy czego szukać w LM. A za tydzień zagramy rewelacyjnie i znowu będzie, że jednak to mogliśmy być w tej LM.
Gdybanie bez sensu.

IncognitoTSW 21.08.2009 21:19

Rajd Kirma z okolic 30 minuty lewą stroną przypomniał mi jakiegoś leszcza, który tu pisał że szybkość to mankament Słoweńca.

Lysy 21.08.2009 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 782382)
Pawełek zagrał dzis naprawde dobry mecz.

Dokładnie! Ciekawe czy choć jeden z tych, co obrali sobie Pawełka "kozłem ofiarnym" pogratuluje Mariuszowi dobrego meczu? Dziś Pawełek zagrał naprawdę dobrze, gdyby nie jego pewne interwencje w pierwszej połowie, to różnie mógł się ten mecz zakończyć.
Po wywiadzie z Brożkiem jakoś tak smutno mi się zrobiło. Ciekawe czy (L)ysy i spółka mają już jakąś alternatywę na odejście Brożka. Podejrzewam, że nie.

janko04 21.08.2009 21:22

dlaczego żegnacie juz Pawła Brożka? ja jeszcze nie czytałem nigdzie, że został sprzedany;>

krzywy 21.08.2009 21:22

ciekawe kto sie pojawi za Brożka, czasu jest mało a kandydatów pewnie niewielu możemy tylko wierzyć w nieomylność Bednarza

Kamson 21.08.2009 21:22

Jeszcze Brożka nie żegnajcie.

W drugiej połowie pokazaliśmy jak nie należy wykańczać akcji a sędzia jak nie powinno się sędziować.
Sytuacja z Alvarezem gdy obrońca Arki wybił na róg a liniowy będąc pół metra od sytuacji wskazał na "piątke" rozwaliła mnie na łopatki...

Dobry mecz Pawełka.

mic 21.08.2009 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 782391)
Sytuacja z Alvarezem gdy obrońca wybił na róg a liniowy będąc pół metra od sytuacji wskazał na "piątke" rozwaliła mnie na łopatki...

I sytuacja z Marcelo jak go Arkowiec przewrocil...
I sytuacja ze "spalonym" Brozka...

Ogryzek 21.08.2009 21:25

Za to skuteczność Kirm ma jak Zieńczuk z tych gorszych sezonów....

Niech chociaż dogrywa jak mu strzał nie siedzi:)

DJ Hazel 21.08.2009 21:26

Plan minimum wykonany chociaż mogliśmy pokusić się o kolejne bramki.Liczę na to że Brożek zostanie z nami ale tak patrząc w przyszłość to jeśli już ma odejść to teraz a nie za rok przed walką w LM.JUŻ TROCHĘ UPRZEDZAM FAKTY BO NAJPIERW TRZEBA ZDOBYĆ MISTRZOSTWO ALE JAKOŚ DZIWNIE SPOKOJNY JESTEM O TO:)

Zieniu17 21.08.2009 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 782361)
Mecz szczesliwie wygrany, w dalszym ciagu tragiczna skutecznosc. Chwala Bogu za interwencje Pawelka, bo po 20 min moglo byc juz 2:0. Nie rozumiem czemu Diaz, ktory zagral slabiutki mecz, gral az do 70 minuty. Poza tym typowo lewonozny Cwielong na prawa strone, a obunozny Kirm wraca na lewa. Cantoro czemu nie strzelil to tylko on wie, w dodatku przeciez rozpoczynal jako napastnik.

Na plus fajne akcje rozkrecaja sie w trojkacie Maly - Brozek - Kirm. Gdyby tylko skutecznosc byla lepsza.

Co do Siejewicza, uwazany za jednego z lepszych (jak nie najlepszego) sedziego ligi, a ten mecz sedziowal jak jakis zaczynajacy kariere amator. Lekkie dotkniecia gwizdze jako faule, brutalnych (Mrowca) na czerwona kartke nawet nie zauwarza... Do tego liniowy, machal ta choragiewka jak chcial, bedac moze pol metra od akcji.

Ćwielong typowo lewonożny? Co jeszcze ciekawego wymyśliłeś?:D

tylko_na_kilka_dni 21.08.2009 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 782361)

zaczal. Najlepiej bylo to widac w sytuacjach w ktorych powinien dogrywac do Kirma i specjalnie szukal kogosc innego (jak chocby w ostatnich sekundach gdzie zagral w aut :lol:), bo ten kilkanascie minut wczesniej strzelal zamist mu podac. No dziecinada.

- Łobodziński zagral dwa pierwsze mecze w sezonie niezle i juz wraca do swojego poziomu. Dzisiaj pod presja niegral NIC. Zreszta Diaz to samo- mnostwo strat, wybic na pale.

- Cantoro jak rozumiem mial uspokoic gre w srodku? Nic z tego nie wyszlo.

Arka okolo 70minuty wysiadla kondycyjnie, a my wtedy przeprowadzamy defensywna zmiane. Ćwielong wchodzi dopiero w 80' i zmienia slabiutkiego Diaza (dlaczego nie wczesniej). Wejscie Jirsaka to juz smiech.

btw. ta ku**a za faul na Kirmie powinna wyleciec z boiska. Nie dostala nawet zoltej kartki.

Wazne, ze sa 3 ptk.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 782396)

no,a nie? Przeciez prawa noga sluzy mu do wchodzenia do tramwaju (jak to mowi A.Iwan :))

edit; Jeszcze slowo o Alvarezie. Gra naprawde fajnie i pewnie. Trzeba go wykupic ;]

mic 21.08.2009 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 782396)

Proponuje zobaczyc go w akcji "na lewej nodze" i "na prawej", wtedy tez cos wymyslisz

TymonPRO 21.08.2009 21:31

Jakoś cięzko sobie wyobraźić sytuajce ,w której jeśteśmy bez Brozia,ja wiem jak odchodził Franek też tak było ale teraz wydaje się że jest znacznei gorzej bo Wisła niema żadnego kalsowego napastnika,Cwielong potyka się o własne nogi a Mały to jeszcze nie jest International Level,licze że jednak Brozio zostanie choć jak odejdzie niemożna mieć do neigo żadnych pretensji

Jaroo1 21.08.2009 21:31

Sedziowanie bylo na bardzo niskim pozioimie, zarowno boczni sedizowie jak i glownmy dali ciala ;/ szkoda. Kamson tak jak mowisz ta sytuacja gdzie powinien byc rzut rozny po akcji Alvareza, wczesniej jeszcze wtedy gdy Marcelo byl faulowany przy linni bocznej a faulu nie odgwizdali. Brutalny faul na Kirmie, tam powinna byc czerwona kartka! jak tak bedziemy pozwalac grac to ta liga zawsze bedzie dla rzeznikow a zero techniki bedziemy prezentowac ;/
A jelsi chodzi o narzekanie to lepiej sie wstrzymajcie z ocenami Naszego klubu i pokazcie jacy z Was kibice jezdzac na mecze do Sosnowca

IncognitoTSW 21.08.2009 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 782391)
..

Dobry mecz Pawełka.

Na kredyt to określenie...

rafal777 21.08.2009 21:32

Kilka zdań na temat meczyku:
po pierwsze żegnaj Paweł (bo ten wywiad chyba nie pozostawia złudzeń jak to się skończy)
po drugie: taka Arka potrafi nas cisnąć i wykonać chyba 6 rożnych pod rząd ;/ gra dziś, szczególnie w pierwszej połowie dramatyczna. Wdrugiej zdecydowanie lepiej ale brak napastnika...
po trzecie: nie wiem dlaczego nie wchodzi na boisko Jirsak tylko Cantoro...przecież on od nas odchodzi już niebawem. Nic szczególnego do gry to on nie wnosi...
po czwarte: miała być gra efektowna a nie ma takiej, miała być właśnie teraz forma a nie ma formy...Wiadomo nie ma co narzekać bo są 4 zwycięstwa ale ja kiedyś powiedziałem, że dopóki nie będziemy takich kopaczy z Arki pykać na wyjeździe po 3:0 nie mamy żadnych sdzans nawet w LE!!

Stavanger 21.08.2009 21:32

Ja niestety czuję,że Paweł Brożek odejdzie. On sam pali się do wyjazdu, wysłannicy i menago na trybunach. Wiadomo, że to jeszcze nic nie znaczy, ale nikłe nadzieje na pozostanie w Wiśle. Napastnicy poza Brożkiem to: Ćwielong,Małecki i Boguski, który wróci w październiku. Albo Bednarz się wysili, albo będziemy podziwiali kolejnych Betów. A z młodej ekstraklasy to nikt nie ma szans na grę u Skorży.

TymonPRO 21.08.2009 21:33

Jakoś cięzko sobie wyobraźić sytuajce ,w której jeśteśmy bez Brozia,ja wiem jak odchodził Franek też tak było ale teraz wydaje się że jest znacznei gorzej bo Wisła niema żadnego klasowego napastnika,Cwielong potyka się o własne nogi a Mały to jeszcze nie jest International Level,licze że jednak Brozio zostanie choć jak odejdzie niemożna mieć do neigo żadnych pretensji

PS- Pablo Alvarez fenomenalny mecz

konrad1991tsw 21.08.2009 21:34

Ważne 3 pkt. Gra nie wyglądała zle, poza fragmentami pierwszej połowy Wisła kontrolowała grę. I proszę was, nie piszcie że to był słaby mecz, bo to ile mieliśmy dobrych akcji, ile stworzyliśmy okazji to naprawdę wyglądało dobrze. Ale niestety znów się objawił nasz mankament czyli skutecznośc. Dzisiaj oprócz skuteczności nie można sięprzyczepic do żadnego elementu naszej gry. Każdy z naszych graczy zagrał minimum przyzwoity mecz, nawet Mały i Łobo. Macie pretensje że Mauro grał zle... Ale kto miał wejśc na boisko i uspokoic tą grę? Jirsak? Chodziło o to żeby ktoś doświadczony potrafił pograc piłką, powalczył fizycznie z piłkarzami z Gdyni. Najbardziej podobała mi się gra Alvareza. Chłopak wprowadza nową jakośc gry bocznych obrońców w naszej Ekstraklasie.

mic 21.08.2009 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 782402)
Na kredyt to określenie...

Rozwin to jesli mozesz.
No chyba ze piszesz tak tylko dla zasady, to sobie daruj

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl