![]() |
http://www.90minut.pl/liga/0/liga4389.html
czy ten sklad to ich domysly czy byla jakas decyzja? Wg tego w ekstraklasie gra Arka, Cracovia, Korona i tez Jagiellonia. W 1 lidze ŁKS, Widzew i Gornik. Nieskazitelna Cracovia i najwieksi przekreciarze w lidze z Gdyni i Kielc skorzystali na przekrecie, smiech ogarnia :lol: |
orzeu- ten terminarz juz na 100% pewny?
|
Cytat:
Poprostu tak to na dzien dzisiejszy wyglada. ŁKS nie ma licencji, Widzew jak narazie zdegradowany, baraze nie rozegrane, to nam daje efekt taki jaki mamy. zreszta na 90minut.pl zawsze akutalna sytuacje pokazują, a w tym przypadku do ostatecznych decyzji jeszcze daleko. |
We wtorek powinno się wszystko wyjaśnić,może nie wszystko przynajmniej trochę:-)
http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137...we_wtorek.html |
|
kolejne problemy alkoholowe z Grosickim.http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=52827
|
Radomski w Lechu. To chyba dobrze dla nas. Bo przyszedł słabszy za lepszego.
|
Czy ja wiem czy slabszy. Doswiadczenie ma ogromne, jesli tylko bedzie zdrowy to ja tu ubytku nie widze.
|
Cytat:
Co do Radomskiego - owszem, to solidny zawodnik. Ale trzeba pamiętać, że ostatnie pół roku spędził na ławie. W dodatku gra zupełnie inaczej niż Murawski - to stricte defensywny pomocnik, który raczej nie będzie notował dużej ilości asyst. Jakoś tam dziurę po Murasiu łata, ale moim zdaniem to zawodnik o klasę słabszy. |
Cytat:
Cytat:
|
Grosickiego nikt nie uspokoi. Dali mu szanse,wyslali by zarobil na splate dlugow i co? Wpakowal sie w kolejne szambo. Odbila mu sodowa i wpadl w kolejne klopoty.
Kolejny Sypniewski ? Dla mnie on jest juz spalony. Mam nadzieje ze spuszcza go do jakiegos klubu z 2 ligy by ochlonal i albo skonczy jak menel albo dogra do emerytury w sredniakach. |
bez kitu.
Kolejny Sypek Natenczas Probierz krzyknął : Albo JA! Albo Grosicki! |
Źle o Jagielloni świadczy to, że w ogóle Probierz musiał coś w tej kwestii mówić.
Pijany piłkarz wylatuje z treningu i jest karany dyscyplinarnie, niezależne od tego, czy jest to Grosicki czy Christiano Ronaldo. |
Oceniając dotychczasowe działania głownych rywali to Amica wobec straty Murawskiego, to przyjście Kasprzika plus ew. Radomskiego (ciężka kontuzja niedawno), Chrapka,Nakoulmy i goscia z Nielby nie powalaja. Aczkolwiek może dostanie i wykorzysta szansę zaciąg z zimy (Golik?).
Legia - powrót Szałachowskiego do gry jest tu chyba najważniejszy jak dotąd. Polonia- kogoś tam (no name) sprowadzili, ale wydaje mi się, że z Grembockim daleko nie zajadą. Tak że jak kupimy jeszcze z 5 dobrych graczy do 18-ki meczowej to będzie moim zdaniem nieźle. |
Legia jeszcze się z Mięcielem przeprosiła...
|
Cytat:
Dobrze by było zatrzymać tego Nurkovicia, wziąć kogoś na prawą obronę, zostawić Brożka i dokupić mu kogoś o podobnych 'parametrach'. W 5 nowych kopaczy ja jakoś nie wierzę. Oby Guła wyzdrowiał czem prędzej. W sprawie Grosickiego - autentycznie, myślałem, że w końcu dojrzał, sądziłem, że chce zrobić karierę, bo ma ku temu potencjał, niestety jednak okazuje się inaczej. To chyba powolny koniec jako takiej kariery tego zawodnika. |
http://www.90minut.pl/news/96/news96...sek-LKS-u.html
Wygląda na to, że ekstraklasa ostatecznie bez ŁKS. Widzew pewnie "awansuje" i nie dość, że Cracovia nie poleci, to awansuje Korona, Arce też się uda... |
Przynajmniej jedna rzecz sie wyjasnila i ŁKS leci. Jagiellonia tez zostaje, w brazach Korona z Cracovia?
|
Wy Panowie coś w Śląsk nie wierzycie. Budżet jako taki dostaliśmy. Vazgec z młodzieżówki Szwecji prztyszedł na bramkę. Spahić,serbski lewy obrońca. Obydwaj za darmo. Trwają testy kolejnego free transferu Vascaka,który może grać na obu stronach pomocy,gośc ograny w Artmedii i Seria A i B. Sądze,że cały budżet, Taraś przeznaczy na 1 zawodnika klasowego ,bądź 2 mniej klasowych;) Telefony od menedżerów ,aby kogoś wpisać na listę płac u Solorza wydzwaniają ponoć cały czas. Puma została sponsorem technicznym. We Wrocławiu w końcu idzie ku dobremu. Stadion,widownia,właściciel,podejście do kibiców. Zjawiają się piłkarze,nikt nie odchodzi. Dawno nie było u nas takiej sielanki. Tfu,Tfu .
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Kolejny dowod na to ze Polska to kraj chorych prezesow |
Czemu chorych?
Pogorzelczyk niech nie pierd...i glupot, bo sam takie ceny zaporowe stosuje(vide Lewandoski i jego wycena na 5 mln E :lol:). Widocznie Podbeskidzie nie chce sprzedac Chrapka, przeciez ma do tego prawo. |
|
Cytat:
|
Cytat:
Teraz placza ze nienormalna cena za Chrapka, a za rok beda za niego krzyczec x mln euro. |
Zupełnie jak my za Brożka :>
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chrapek ustalił warunki przejścia do Lecha:
Działacze Lecha Poznań i Podbeskidzia ustalili warunki przejścia Chrapka do zespołu ze stolicy Wielkopolski. Wcześniej Lech ustalił także warunki indywidualnego kontraktu zawodnika z Bielska-Białej. a Paweł Nowak w Lechii: http://www.90minut.pl/news/96/news96...em-Lechii.html |
"(...)klub z Bielska-Białej żądał za Chrapka początkowo 1.5 miliona złotych, później niespełna 300 tysięcy złotych mniej, a ostatecznie przystał na kwotę w granicach miliona złotych."
źródło: http://www.transfery.info/news-full-10514.html |
Pluli sie wszyscy w mediach tylko po to zeby spuscic cene. Ja osoboscie nie wiem o co chodzilo niektorym twierdzącym , ze jakoby Chrapek byl przesadnie drogi. 1.5 mln zlotych to okolo 350,000 tysiecy Euro.
Pokazcie mi kraj w Europie, ktory za czolowego strzelca drugiej ligi dalby takie smieszne pieniadze. Nasza liga jet poprostu tak slaba finansowo, ze srubuje sie ceny w dól. I dlatego podniecamy sie , ze Wisla kupuje Krizma za 350.000 Euro, kiedy w tym samym czasie austriacki Salzburg bierze kolesia z Ziliny za 900.000.... Przeciezk takie ceny jak 100-500 tysiecy euro winny byc norma w czolowych klubach naszej Ekstra(?)klasy. |
Cytat:
|
z Zagłebiem też sie bedzie trzeba liczyc,ich wzmocnienia jak na naszą lige są spore uważam.
http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...ge_101504.html |
^^ Oj trzeba będzie... będą walczyć o górę tabeli... coś takiego jak śląsk w zeszłym sezonie... być może nawet lepiej... zobaczymy :)
|
Cytat:
Ale wiesz dobrze jak to jest z tymi "wzmocnieniami " z zagranicy. Nie lapia sie po Ligach Austriackich ,Chorwackich ,Greckich (czyli srednich, o Francjii czy Niemczech nie pisze nawet)to zmuszeni sa wybrac te najslabsze ,jak Polska a ze pilke kopnac prosto jako tako potrafią to szybko staja sie "gwiazdami",pograja rok ,sprzedadza ich za 500 tys Euro i dalej ida w swiat ,potem lawka gdzies w lepszej lidze,i znowu szukaja szczescia w innym z reguly słabszym klubie byle grac i tak karuzela sie z nimi zamyka. |
Ja bym postawił przynajmniej znak równości między ligą polską a chorwacką czy bułgarską, chciałbym żebyś się o tym mógł przekonać w najbliższym czasie jak Wisła skopie dupsko mistrzowi Chorwacji czy Bułgarii. U nas też jest grono piłkarzy, którzy się nie sprawdzili. Tarik Cerić w LKSie nie był jakiś swietny, teraz w Rijece się wyróżnia, tak samo Makriev, który grał kiedyś w Polsce przychodzi jako gwiazda do Levskiego.
|
Cytat:
Z calym szacunkiem ale lig w Europie gdzie stac ludzi na niezlych graczy jest nieco wiecej niz 6. Z samej Anglii 3 pierwsze klasy rozgrywkowe maja wiecej hajsu niz niekiedy nasze czolwoe zespoly. Bundesliga i 2.bundesliga takze za 300.000 euro radzi sobie z kupnem. Hiszpania, Wlochy takze . Jak pamietasz to slaby zespol ligi szwedzkiej takze sobie kupil kiedys Burkhardta za pareset tysiecy dolarow...No ale zawsze mozna sie odwolac do ligi w Bulgarii,Macedonii albo Albanii i powiedziec ze oni sobie nie kupia zawodnika z drugiej ligi za takie pieniadze, zatem i my nie powinnismy placic. Za Lewandowskiego tez Wisle bylo szkoda, bo to w koncu z Pruszkowa byl i z drugiej ligi, a do tego mial zaledwie 20 lat. Nieopierzony. I tyle dawac?To dał Lech i na tym wyszedł całkiem dobrze. Prawda jest taka ze lezy w Wisle skauting i rzucamy sie nie na to co znajdziemy i wyszukamy, tylko na to co nam podrzucą. |
|
Cytat:
|
wie ktoś kiedy będzie decyzja w sprawie Widzewa ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl