![]() |
Cytat:
|
Cytat:
ale jezeli dogadaja sie ze Slaskim to czy mecze w eliminacjach i tak bede rozgrywac w Sosnowcu, a dopiero mecze w grupie na Slaskim? jesli tak, to to bedzie totalna porazka... no i jeszcze pytanie mam w kwestii rozstawienia meczow... jak to jest? jest jakies losowanie przydzielajace co do tego czy 1 mecz gra sie u siebie, a drugi na wyjezdzie czy jest skonkretyzowane, rozstawiony drugi mecz gra u siebie? |
Cytat:
z resztą co roku jest ten temat wałkowany w mediach jak zaczynamy walkę o LM aż w końcu musimy zagrać poza swoim obiektem i powinni się dogadać dla dobra polskiej piłki i dla Nas:)) |
W kwalifikacjach LM II rundę powinniśmy przejść bez najmniejszych oporów . W III nie MOŻEMY wpaść na FC Salzburg i Omonie Nikozja (oba zespoły klasa Wisły ew. troszkę wyższa-Salzburg , niższa-Omonia) ,bo szansę z tymi zespołami są 50/50 inne powinny pokonane przez nas z mniejszym ( np.NK Maribor ) lub większym (drużyny skandynawskie które będą w 1/2 sezonu). IV runda to realne szansę mamy tylko z Partizanem Belgrad i Slavią Praga . Nie wiem czy niektórzy już zupełnie nie wiedzą kto gdzie gra czy myślą że nasze kluby są tak mocarne - popatrzcie na skład nawet nie Olympiakosu z którymi mamy żadne szanse ale nawet FC København(np.Zdeněk Pospěch , Jesper Grønkjær czy Libor Sionko. ) czy Lewski Sofia. Większość prawi ,że teraz LM jest łatwa - fakt jest Zdecydowanie łatwiejsza , lecz trzeba mieć masę szczęścia żeby nie zaliczyć już "kwiatków" w III rundzie LM , nie mówiąc o IV. Bez wzmocnień teoretycznie słabe Inter Turku które będzie "na gazie" może nam narobić dużoo kłopotu nie mówiąc już o obśmianym na naszym forum Kalmar FF , Dlatego radzę zachować troszkę zdrowego rozsądku i pokory bo bez wzmocnień może być komedia w LM . Oczywiście żywię nadzieję , że nowa krew w zespole będzie , będziemy mieli więcej szczęścia niż choćby rok temu i wreszcie uda nam się dojść do piłkarskiego Edenu ;) Tego życzę sobie i wszystkim kibicom Wisełki . |
Cytat:
chodzi o to, że mam nadzieje jak większość, że uda się dogadać co do rozgrywania meczy w Chorzowie. A jeżeli chodzi o eliminacje to co za problem rozegrać te mecze również na tym samym stadionie ? |
Cytat:
PAO miało w składzi Biscana i Conceicao którzy w swoich byłych klubach zdobywali LM. I co?? 3:1 u siebie 2:2 na wyjeździe... |
Cytat:
|
najlepsze nazwiska są na ... nagrobkach jak mawiał były trener Wisły Wojciech "Baryła" Łazarek.Nie ma sie co bac, grunt że nie ma klubów klasy Barcy czy Chelsea do wylosowania.
Chociaż znajac nasze szczęście to najpierw trafimy na Salzburg a potem na Olympiakos |
Cytat:
Frankowskiego, Uche i Pauliste... teraz nie mamy nikogo tak kreatywnego jak wtedy... smutne, ale prawdziwe :( |
re
Djjamajczyk nie wiem skad pomysl ze Partizan bedzie jednym z łatwiejszych rywali. Moim zdaniem najtrudniej bedzie z Olympiakosem, w drugiej kolejnosci Partizan a jesli nie ogramy ktoregos z 3 pozostalych klubow to w grupie Ligi Europejskiej tez bedziemy bici... Pozatym nie wiem w czym piłkarze których wymieniłeś są lepsi od Głowackiego, Sobolewskiego, Brożka czy innych ktorzy stanowia trzon naszego zespolu. Tak samo jak np. Pospech sa to zawodnicy na poziomie reprezentacyjnym. W klubach z ktorymi przyjdzie nam walczyc nie ma ludzi ktorzy wkrecali by naszych w ziemię. Oczywiscie nie bedzie latwo ale mysle ze akurat w tym roku nie ma co straszyc nazwiskami.
|
Partizan boryka się z ogromnymi problemami finansowymi więc zakładam ,że przed LM wzmocnień nie będzie ponadto w ostatnim sezonie w UEFA Cup wiele nie zdziałali.
Nie chodzi ze będą nas wkręcali w ziemię - popatrz gdzie wyżej wymienione kluby w Euro pucharach dochodziły i jakie ich zawodnicy mają doświadczenie . Nie mówię ze Sobol by się sprawdził czy nie w takiej Copenhadze , chodzi mi o ogół zawodników więc nie sprowadzaj do tego "że jestem fee bo mówię ze mały małe szanse z zespołem X i w ogóle nasz zawodnik Y tez jest taki dobry jak ich". Lewski , Olympiakos to są średnie zespoły europejskie - my dopiero do takowych aspirujemy więc gra z nimi (mam nadzieje ze nie) będzie niezwykle ciężka . Dlatego wole Slavie Praha , która tak jak Wisła aspiruje żeby być mocnym średniakiem piłki e Europie. p.s to "fee" to przenośnia ;) |
Cytat:
ha ha moze to nawet nie smieszne ale tez tak pomyslałem Porto,Panathinaikosy Reale Barce....taki Olimpiakos wypada przy nich troche skorminei tymniemniej szanse duze nie będa. |
PAO i Anderlecht były zespołami słabszymi od Olimpiacosu, to kwestią porównywania szans.
Sytuacja kadrowa jaka jest każdy widzi. I najprawdopodobniej o wiele się nie wzmocnimy. Trzeba się cieszyć z mistrzostwa i ze zmian w regulaminie wprowadzonych przez uefę. Jeśli szczęście dopisze i doturlamy się do 4 rundy, mamy pewną grupę w Lidze Europejskiej. Tam do rozegrania będzie 6 spotkań. Wpływy z TV znacznie większe niż dotychczas. Nie będzie trzeba zbyt wiele do interesu dokładać. Może to trochę minimalistyczne podejście, ale dzielmy siły na zamiary. Z kim na podbój tej ligi mistrzów ? |
Cytat:
Kalmar czy Staebek ??? Wielką jakość Szwedów przypominają mi mecze Elfsborg Boras z Legią przed kilku laty, a Norwegowie dołują w lidz, az miło, więc bez przesady wolałbym ich niż Salzburg czy APOEL gdyż Omonię możemy spotkać dopiero w przypadku wypadnięcia do Ligi Europejskiej........... Cytat:
Najbardziej niechciane losowanie: Debreczyn, Salzburg i OLympiakos/Partizan (Jugole zawsze potrafili grać w piłkę, a partizan w lidze odstawił resztę, - chyba że będzie jakaś wyprzedaż) Najprzyjem,niejsze losowanie - Santa Julia (andorra), Hafnarfjodur (Islandia) i Lewski Sofia. |
Cytat:
ja nie widzę problemu w powalczeniu ze Slavią, Levskim czy Kopenhagą ale trzeba brac pod uwagę że musimy przejść 3 rundy a już w drugiej wcale nie musi być łatwo co już mocno ogranicza nasze szanse na końcowy sukces |
Kopenhaga to niestety leszcz nie jest.Są zaprawieni w pucharowych bojach.2007 LM , 2008 wyszli z grupy z Uefy , przegrywając minimalnie z M.City.Nie wygodny rywal ale nikt nie mówił(oprócz pismaków dla których wszystko jest banalnie proste)że będzie lekko;)
Swoją drogą hasło - nigdy nie było tak prosto awansować do LM to bzdura - Łatwiej niż to miało Zagłębie(przeciętna wtedy Steaua i jeszcze bardziej przeciętny Bate), to pewnie długo nie będzie. |
Cytat:
a co to daje to wystarczy sobie prześledzić ile razy i z kim awansowała Sparta a ile Slavia i z kim musiała sie mierzyć nie mając rozstawienia |
Iq2 leszczy dzis niestety na poziome el LM wogole nie ma...czy to Kopenhaga czy Lewski.
Bo My patrzymy na to naszymi oczami ,a tacy z Kopenhagi tez czują i wietrzą sznae awansu do LM i zrobia wszystko by sie wzmocnic i do niej dostac. W LM chcemy grac nie tylko my :) |
z APOELem napewno nie bedzie łatwo ;)
|
ZBeitaru też nie mieliśmy przejsć... A jak się skończyło? Kazdy wie. Wiec w tym roku LM nasza bez względu na losowanie:)
|
Cytat:
Głęboko wierze w awans Wisły do LM, jednak wszyscy wiemy, że łatwa to przeprawa nie będzie. Bez względu na kogo trafimy, czy to będzie Olympiakos, Partizan, Red Bull, Kalmar czy nawet w II rundzie kwalfikacyjnej trzeba dać z siebie wszystko. FORZA WISŁA ! |
|
Cytat:
Ja jestem swiecie przekonany ze wkoncu awansujemy, tak jak bylem przekonany na 6 kolejek przed koncem sezonu ze bedziemy mistrzem |
Gramy na Śląskim!
http://sport.interia.pl/raport/elms2...laskim,1320174 Teraz to już nie ma opcji, skoro mecze reprezentacji Polski odbędą się na Śląskim to i Wisłę wpuszczą, przecież dla nich to na rękę :) |
A może jednak ...
Z góry zakładacie, że zespoły wyżej od nas rozstawione przejdą wcześniejsze rundy. Ale może się zdarzyć, że jakimś czereśniakom wyjdzie mecz III rundy i to oni przejmą współczynnik punktowy lepszego zespołu. Wtedy przy dozie szczęścia możemy trafić na takich czereśniaków
|
Może się też zdarzyć, że my nie dotrzemy do tej czwartej rundy, ale to już by była totalna katastrofa. Trwają dyskusje na temat stadionu gdzie będziemy grać tą czwartą rundę, ale przecież te 2 poprzednie to nie będzie spacerek. Jak trafimy np na Salzburg to też może być problem.
|
Cytat:
Olympiakos FC Kopanhaga Slavia Praga Levski Partizan W przypadku odpadnięcia którychś z tych drużyn we wcześniejszych rundach dobierane będą do drużyn rozstawionych po kolei zespoły z następującej listy. Maccabi Hajfa Dinamo Zagrzeb Fc Zurich Wisła Kraków Bate Borisov. Czyli istnieje możliwość, że jeżeli odpadnie 4 lub więcej zespołów z wyższym rankingiem od nas spośród 8(Olympiakos, Fc Kopenhaga, Slavia Praga, Levski, Partizan,Maccabi,Dinamo Zagrzeb, Fc Zurich) to Wisła będzie rozstawiona w ostatniej decydującej rundzie. |
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Tutaj http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...endar2009.html jest cały kalendarz.
Początkowo faktycznie miały być od razu losowane 3 rundy ale to się zmieniło i teraz jest losowana tylko 1 i 2 runda. |
"...Wiadomo już jednak, że Wisła w Polsce będzie musiała podejmować rywali w międzynarodowych rozgrywkach, gdyż zgody na grę w roli gospodarza poza naszym krajem nie wyraziła UEFA."
http://www.futbol.pl/artykul/54994.html |
Cytat:
|
Kasa pojdzie na splate dlugu.
|
nawet wiecej niz 3 mln, bo do tego trzeba doliczyc kase z transmisji TV za runde 2 i 3. Nastepnie kasa za mecze w LE etc. A wiec jezeli udalo by nam sie awansowac do 4 rundy kw. LM to kasa moze byc na prawde bardzo duza..
|
Jezeli jakakolwiek kasa wogole bedzie. Odejdzie Brozek i Marcelo i dostaniemy w tylek od Debreczyna w 2. rundzie. Spokojnie z takimi szarzami jeszcze. Na liczenie pieniedzy przyjdzie czas. Poczekajcie chociaz do 22 czerwca, kiedy jest losowanie 2. rundy.
|
Cytat:
Z tego by wynikało, że jeszcze zanim zaczniemy grać to już mamy 330k (200k+130k za 1. rundę)?? |
donPedro23 - Post nr 154 i cytat w nim. To jest bodaj z oficjalnej strony UEFA. Kasę przy których jest symbol gwiazdki - dostają zespoły, które nie awansują do fazy grupowej LM. Czyli za sam udział w eliminacjach LM mamy 330 tys. EURO, za przebrnięcie jednej rundy - kolejne 130 tys. , za awans do 4.rundy już 2,1mln Euro. Czyli nawet w przypadku odpadnięcia w 4.rundzie - dostajemy 2,1mln za el.LM + 1mln E za fazę grupową LE. Ładne pieniądze. :-) Nie mówiąc już o awansie do LM i ugraniu jakichkolwiek punktów tam... :) Jest się o co bić! :D
Myślę, że Cupiał ma to na uwadze... i , że nie będzie żydził w tym okienku... bo prędko może mu się to zwrócić... |
Z jakiej strony są informacje z postu nr 154?Proszę o link.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl