![]() |
Wg mnie nie ma żadnych niewiadomych w składzie. Skorża boi się dokonywać drastycznych zmian więc wyjdziemy: Pawełek- Piotr Brożek, Marcelo, Głowa, Singlar- Zieńczuk, Diaz, Sobol, Mały- Boguski, Brożek. Po przerwie wejdą Ćwielong, Łobo, Jirsak/Cantoro (w zależności od wyniku)
|
Cytat:
Przed łatwym dopisywaniem Wiśle 3. punktów nad L dwie uwagi... - w trzech meczach w tym sezonie na głównymi rywalami czyli Legią i Lechem zdobyliśmy 1 punkt... - Bilans Wisły za Skorży z Legią chyba jest deczko średni... Można tu mówić o małym kompleksie... Z pamięci wychodzi mi że 1 zwycięstwo 1 remis i 4 porażki... (mam tu na myśli wszystkie fronty) Jeśli się mylę to mnie poprawcie. |
Wygrac z Legią to mus. Potem możemy raz zremisować przy wpadce Legii we Wrocławiu. Ale najlepiej wygrac mistrza bez liczenia na innych.
|
Cytat:
Po piątkowym remisie jesteśmy pod ścianą.Przegrana to koniec jakichkolwiek marzeń o mistrzostwie bo nie czarujmy się że mimo dużej nieprzewidywalności tegorocznej ligi, Legia straci w następnych 3 meczach 6 punktów. Remis tez jest na rękę Warszawiakom więc można przypuszczać że zagrają z kontry a nam pozostanie atak pozycyjny(przynajmniej do pierwszego gola). |
moze nie o meczu ale o ŁKSie,
http://www.90minut.pl/news/91/news91...alkowerem.html ten wyjazd do Łodzi może byc łatwiejszy niż nam się zdaje :D |
stało sie to czego sie bałem. Koncentrowałem sie na Lechu a Legia bedzie grozniejsza w walce o tytuł.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ulega wątpliwości, że to najważniejsze spotkanie w tym sezonie, które na dobrą sprawę może rozstrzygnąć o mistrzostwie polski - może się tak stać że Lech przegra we Wrocławiu co przy naszej wygranej oznacza c będzie że jedną ręką obejmujemy paterę za mistrzostwo a co ważniejsze z tytułu praw telewizyjnych i bonusów będziemy bogatsi o ponad 10 mln zł...
Jest jedno Ale- my w tym sezonie nie wygraliśmy żadnego ważnego spotkania o coś! |
Zapewne będzie więcej takich "niedzielnych" kibiców, którzy to kupili bilet tylko ze względu na rywala, a niestety braknie biletów dla tych, którzy zawsze chodzą na mecze Wisły a nie mają karnetu i mega głośno dopingują. Wydaje mi się, że z tego powodu doping będzie słabszy niż na Górniku:(
|
Mam nadzieje, ze nasi pilkarze wystarczajaco sie juz wyspali w pierwszej polowie meczu z Piastem jak i w kilku poprzednich meczach i teraz w koncu zagraja dwie rowne polowy z pelnym zaangazowaniem.
Odnosnie Legii, warto przytoczyc slowa zwolnionego niedawno z Polonii Jacka Zielinskiego. Na pytanie co bylo glowna przyczyna tego, ze w tym sezonie dwukrotnie z Legia nie przegral samemu bedac blizszym zwyciestw, odparl ze powod jest banalny. Udalo im sie dwa razy wylaczyc z gry Chinyame i Legia po prostu stracila swoj najwiekszy atut. Nic tylko skopiowac te zalozenia i oczywiscie koniecznie cos strzelic. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na puchary mamy za słabą kadrę- brak klasowych zawodników, rozmawiajmy o lidze- Europa to temat zamknięty przynajmniej na kilka lat! |
Cytat:
|
Ale ja nie rozumiem tego placzu. Mecze z Legia to NAJWAZNIEJSZE mecze dla kibica Wisły,. I co roku nie ma na nie biletow, i co roku po forum przetacza sie lament i płacz oraz wylewanie zali na konikow. A wystarczylo sobie karnet kupic. I prosze juz o nietlumaczenie , ze nie bylo Was stac.
Mecz ma olbrzymie znaczenie i uważam, ze bedzie KLUCZOWY dla losow mistrzostwa. Nie oszczedzajcie tylko gardeł.Jedziemy na pełnej ****ie!!!!! |
Cytat:
|
Cytat:
Zgadzam sie.Wszystcy jak katarynki bębnią ze Wisla bez Brozka kuleje. Wiec jak bardzo musi kulec Legia ,i co by zrobila gdyby nie bylo u nich Chinjamy.? Zwyczjnie nie mial by kto strzelac ,i slusznie oni szukali napastnika przed runda ale nie znalezli. Wiedza gdzie ich slaby punkt. P.S Wczoraj byl w 1 na 1 ,i nawet sympatyczny koles :) |
Cytat:
Dla wielu z nas. mecz z pasiastymi damami jest najważniejszym meczem w rundzie, tak że każdy ma swoje podejście do sprawy.Nie pisz tu za wszystkich. Mam nadzieje, że nie będzie wiochy na trybunach i wielu zakompleksionych krzykaczy. |
Eustachy, no i tu jest w tym co powiedzial Zielinski, pies pogrzebany jesli chodzi o Legie, pokryc Chiniego i ewentualnie jakiegos pomocnika, najlepiej Iwanskiego(który i tak jest w beznadziejnej formie, ale zawsze jakims podaniem blysnac może) i zaczna sie wrzutki z obrony do ataku, które doprowadza nasz do klęski.
Brakuje ewidentnie drugiego napastnika na poziomie(Nie mowie tu o Paluchowskim, ktorego 2000 widzów zakrzyczalo i sie zaciał :lol:) chocby takiego Saganowskiego(wierze bardzo ze od przyszlego sezonu bedzie u nas grał) ktory mogl choc troche odciagnac uwage obronców. Urban chcial nauczyc Legie grac po hiszpanku, ale ta gra teraz prezentuje jest blizej niestety 3 ligi niż chociazby Ekstraklasy. Licze na dzien konia Muchy i na remis choc bedzie bardzo cieżko. |
Cytat:
|
Ja juz tak gdzies od pol roku czekalem na to, az Mucha w koncu zawali Legii jakis mecz, bo to ze koles niemal zawsze byl najlepszy na placu w barwach wojskowych, stalo sie nie do zniesienia, szczegolnie w obliczu popisow Pawelka albo takiego Kotora :P
Niestety ktos chyba to wszystko zle obliczyl i Mucha wycial numer nie tam gdzie trzeba - na Ruchu. Teraz ciezko uwierzyc, aby bramkarz tej klasy, w krotkim odstepie czasu znowu nawalil, tym razem w meczu ligowym, a szkoda :) |
No wiec na to licze, ze znów blysnie geniuszem, a ze akurat ponownie z Wami :D
Swoja droga jestem ciekaw jak sie zaprezentuje sie Descarga. Zawsze go uwazalem za lepszego(choćby z tego powodu ze paredziesiat meczy zagral w La Liga) niż Rzeznika, wiec bedzie mial sie okazje pokazać. Mysle ze dla niego to bedzie mecz o być albo nie być w Legii. Jak da dupy to pewnie skonczy jak Tito albo Arru(który ostatnio strzelil bramke.... samobojczą :lol:) |
Ciekawy jestem, czy po raz kolejny " man of the match"... będzie bramkarz Legii...
Do tej pory nie potrafie uwierzyć w to co on wyprawiał w Warszawie... |
Cytat:
|
Casillasa jednak chwalili po meczu z Barcą, jakby nie on mogło być naewt 2:12.
Życze Musze tego samego:D |
Cytat:
|
Ten mecz będzie w dużej części zależeć od dyspozycji zawodników. Jeśli w Wiśle i w Legii każdy zawodnik zmobilizuje się na to spotkanie, to możemy się spodziewać meczu na wysokim poziomie! Co do Descargii to ma szansę się pokazać w ważnym meczu, choć myślę, że to my będziemy w lepszych nastrojach niż pan Inaki:-p
|
Cytat:
|
Cytat:
:rotfl: |
Cytat:
Cytat:
|
Rzeźniczak? Dobry? Wielka strata?
To raczej jest dla nich plus, ten zawodnik jest słaby fizycznie, niepewny w obronie, oglądam ekstraklasę, jak była 'garstka' kibiców w Gliwicach to podawał tak do bramkarza Legii, że sprokurował ze dwie sytuacje praktycznie sam na sam. Śmiem twierdzić, że na naszym stadionie by się zgubił. |
Cytat:
A od Descargi raczej wypadaloby tego wymagac (patrzac na liczbe spotkan w La Liga), zeby trzymal nerwy na wodzy. Jednak jest troche bardziej doswiadczony niz Rzeznik i nie wierze w to ze ma mniejsze umiejetnosci niż Kuba. Dlatego mimo wszytsko spokojniejszy jestem Descargi(mimo ze przez dlugi czas nie grał - i tutaj jest jeden minus.) w tym meczu niż Rzezniczaka. Zreszta tak czy tak Urban nie ma innego wyjscia. |
dziś gdzieś widziałem w TV historie spotkań Wisły z Legią na Reymonta ostatni raz Legia wygrała z Wisłą na wyjezdzie w sezonie 1996/97 jak to powiedzieli komentatorzy jeszcze przed erą Cupiała natomiast na ostatnie 6 meczy wisła wygrała 5 jedno remisując 0-0 w sezonie 05/06 tracac we wszystkich szesciu meczach tylko dwie bramki..:)
|
Cytat:
|
Cytat:
- nie zaczęliśmy sezonu od katastrofy sportowej jaką byłoby odpadnięcie na tym etapie rozgrywek europejskich co pewnie pociągnęłoby za sobą spore konsekwencje i byłoby powodem do niezłych zawirowań w klubie - jakieśtam punkciki dzięki temu moglismy uciułać w rundach późniejszych do rankingu - oraz pośrednio dalo nam mozliwość zlania FC Barcelona do zera :lol: , co w tym sezonie udało się tylko dwóm klubom na świecie. Wiadomo, że fuksem, ale poprosze jakikolwiek inny polski klub w najbliższym czasie może nawet nie o wygraną, a o remis. Chętni? Nie widzę, nawet jakby grali ci co zwykle strzelają w doliczonym czasie gry :foch: Żeby nie było OT. Ten mecz trzeba wygrać - to jasne. Kluczem, moim zdaniem, będzie opanowanie środka pola, wysoki pressing i dobra gra skrzydeł. W jakiejkolwiek formie znajdują się Giza, Iwański i Roger, to jednak każdy z nich ma wystarczające umiejetności, żeby jednym podaniem zgubić całą naszą obronę i uruchomić Chinyame, który jak wiadomo raz na jakiś czas trafia. Musimy być jak Tommy Lee Jones w ściganym... |
Cytat:
Czyli jak wściekły byk,i bulterier :lol: Wg mnie kluczem bedzie odciecie i wyłaczenie z gry Chinyamy a wtedy Iwanski ,Roger czy ktokolwiek inny bedzie mogł sobi zagrywac prostopadle piły co najwyżej w powietrze. |
Tak przeglądam sobie forum Legii to widze , że oni tam srają na samą myśl o meczu z nami...;]
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,w...l?ticaid=17f7f
Byla wczoraj dyskusja tutaj na temat Kotorowskiego i jego "celowego" puszczenia gola z Ruchem...jak widac inni tez to zauwazyli i sytuacja sie zaogniła .... |
Ciekawy komentarz:
Paweł Zarzeczny: Krótko i na temat http://polskatimes.pl/sport/pilkanoz...emat,id,t.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl