Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23. kolejka] WISŁA Kraków - JAGIELLONIA Białystok, sobota 11.04.2009 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5614)

loozak84 09.04.2009 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 705901)
Szefuniu - nie obraziłem kolegi pisząc "zadupie", ponieważ nie jest to hasło obraźliwe dla wsi z jedną liturgią o 18.

Zresztą, ****a, O CZYM MY PISZEMY W PIŁKARSKIM?!?!

do aksacji mój post jak i reszty towarzystwa

mieszkam w Krakowie. tak jak, ktorys z kolegow wyzej napisal, w Wielka Sobote liturgia zawsze jest w okolicach 17-18 bez wzgledu na miejsce zamieszkania.

co do meczu - spokojne 2-0 bedzie, wystarczy kasowac w srodku pola Grosickiego a na 30 metrze Frankowskiego.

donecki 09.04.2009 13:14

Ja w sobotę przychodzę w koszulce z Frankowskim na plecach.Wszyscy przyjdżcie tak ubrani jak macie stare koszulki z Frankiem

Wislak1906_TS 09.04.2009 13:29

1. Rozmawiamy tutaj o meczu Wisła - Jagiellonia pod względem piłkarskim, więc kto jak przyjdzie ubrany to jego sprawa (oczywiście najlepiej, gdyby wszyscy przyszli na czerwono).

2. Tyle razy już gadaliśmy o Frankowskim, nawet mieliśmy okazję zadać mu pytania, myślę, że nie warto poruszać kwesti Tomka, zwłaszcza iż kolejne kłótnie na jego temat nic nie dadzą... Nikt nikogo nie przekona.

tommiyacht 09.04.2009 13:43

Wislak, wybacz, tylko mala wstawka:

Jestem cholernie ciekaw "przyjecia" Franka, czy bedzie + czy -. nie wszyscy kibice sa na tym forum. podejrzewam ze jak juz pojdzie w jeden kierunek to efektem tlumu rozprzestrzeni sie na caly stadion.

dla mnie mogloby byc 4:3 i hattrick Franka ;P

Wojtas 09.04.2009 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loozak84 (Post 705930)
.

co do meczu - spokojne 2-0 bedzie, wystarczy kasowac w srodku pola Grosickiego a na 30 metrze Frankowskiego.

Tylko ze oni lubia sie "przemieszczać" po boisku i zmieniac pozycje.

Kluczem bedzie co Skorza na nich wymysli,bo jestem pewnien ze i jeden i drugi beda dla nas najwiekszym zagrozeniem ze strony Jagielloni.

A mecz bezwzgledine musimy wygrac,ba....my musimy wygrywac juz wszytsko bo rywale tez spać nie będa,a punkty straty są..

Proximus 09.04.2009 15:52

Z oficjanej strony Wisły:Brożek już normalnie trenuje, może w sobotę być gotowy na 20-30 minut.
Wg mnie lepiej żeby teraz nie wracał(chyba że w 70 minucie będzie 0:0 to niech go wpuści) bo jak wiadomo lepiej wrócić tydzień za późno niż tydzień za wczesnie. Ale jeśli będzie gotowy to kto wie:D

Waldus88 09.04.2009 16:33

Wydaje mi się, że Brożek nie będzie potrzebny w meczu z Jagiellonią i że bez niego ich rozjedziemy. Jaga na wyjazdach do tej pory raczej nie istniała, więc tym bardziej z nami tak musi być. Tutaj muszą być 3 punkty, trza liczyć na potknięcie Legii albo Lecha, choć w tej kolejce będzie o to trudno.
Ilie Cebanu znowu zagra mecz i zobaczymy co tym razem pokaże, o ile będzie wogle miał coś do bronienia:)

btw. rozpierdala mnie wiara, która pisze w temacie "Konkurs o Wiśle" Arka Głowackiego w składzie, skoro on chyba będzie pauzował. Ale to tak na marginesie :D

piter116 09.04.2009 18:17

Obyśmy tylko przełamali tą ostatnią fatalną passę Wielkanocną...
Wisła-Lech 0-0
Wisła-Odra 0-0

seba 09.04.2009 18:20

na C+ o Wisle i Franku i forum ;-)

szczebrzeszcz 09.04.2009 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Waldus88 (Post 706050)
Jaga na wyjazdach do tej pory raczej nie istniała, więc tym bardziej z nami tak musi być.

wcześniej nie mieli Frankowskiego i Grosickiego :(((

bez Pawełka i Głowackiego, po trudach w Poznaniu...
to będzie bardzo trudny mecz z emocjami :(((
czyli taki jak wszystkie na wiosnę do tej pory

byle jak, ale niech wygrają

kpn 09.04.2009 21:03

Nie zgadzam sie z poprzednikiem. Wisła jest zdecydowanym liderem do wygrania tego meczu. Z Lechem w pucharze Polski nam nie specjalnie poszło, ale w lidze gramy coraz lepiej. Nie bede sie rozdrabniał, poniewaz w tym meczu jestesmy zdecydowanym faworytem. Stawiam 4:0 dla nas

BRTS39 10.04.2009 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 706149)
wcześniej nie mieli Frankowskiego i Grosickiego :(((

bez Pawełka i Głowackiego, po trudach w Poznaniu...
to będzie bardzo trudny mecz z emocjami :(((
czyli taki jak wszystkie na wiosnę do tej pory

byle jak, ale niech wygrają

ale tym razem zabraknie Hermesa Bruno i Króla. Wiec też cos im ubyło.

L-R 10.04.2009 08:52

co do Liturgii Wielkiej Soboty to w Krakowie nie ma problemu bo w wielu kościołach jest odprawiana w godzinach po meczu, ale jak mieszkałem na zadupiu to niestety ale innego wyjścia nie było. I to nie jest problem C+, jak jeszce TVP realizowała transmisje to też pamiętam że wracało się po rezurekcji i sprawdzało wynik. Może i nie jesteśmy krajem wyznaniowym, ale powinno się mieć nieco szacunku dla kibiców którzy jednak w większości są wyznania katolickiego...

tupet 10.04.2009 09:05

Ja bym prosił tylko gniazdowego o bez jazda z ku........ innych takich w wielką sobotę

mic 10.04.2009 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tupet (Post 706354)
Ja bym prosił tylko gniazdowego o bez jazda z ku........ innych takich w wielką sobotę

Byles na jakimkolwiek meczu z Jaga ? Slyszales jakies ****y w strone Jagi ?

tommiyacht 10.04.2009 09:14

tym bardziej ze gosci nie bedzie

DominoForza 10.04.2009 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 706360)
tym bardziej ze gosci nie bedzie

i to najwiekszy minus tego spotkania :/ bo chlopaki potrafia sie bawic i zachowac

FraMat 10.04.2009 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 705897)
odnośnie wypowiedzi wyżej, specyfika Wielkiej Soboty polega na tym, że liturgia jest tylko wieczorem, bez znaczenia czy to wieś czy miasto:)
co do samej pory, widac w c+ są sami pazerni na kasę ateiści:D

bez żartów
Odnośnie do Wielkiej Soboty, to zasadą jest liturgia późnym wieczorem, a nie po południu. Najlepiej około 21-22. Wcześniejsza pora świadczy o tumiwisizmie proboszcza
Jak komus zależy na liturgii to będzie na meczu i na liturgii.

ps. A ja obejrzę mecz w internecie z Finlandii - mam nadzieje, że macie lepszą pogodę, bo u mnie dzisiaj spadlo 20 cm sniegu. Tu liturgia zacyzna się o 23.00

mic 10.04.2009 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 706365)
i to najwiekszy minus tego spotkania :/ bo chlopaki potrafia sie bawic i zachowac

Oficjalnie bedzie ich 100, ale napewno przyjedzie ich wiecej

westersyl 10.04.2009 10:17

Co do powrotu Pawła to pamiętam jak kiedyś za Petrescu w meczu z Lechem, Brozio wracał po kontuzji, wszedł z ławki przy nie korzystnym wyniku i wypadł tak że szkoda gadać, także nie zawieszajmy mu za wysoko poprzeczki.

ZoneNh 10.04.2009 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 706376)
Oficjalnie bedzie ich 100, ale napewno przyjedzie ich wiecej

O jak miło. W sumie to chyba jedyna ekipa z ktora bedziemy się mogli dogadać na wpuszczanie...(nie liczac zgod)

Bo ogladać już mi mało 10.04.2009 10:52

Z Brożkiem trzeba ostrożnie, nie grał od miesiąca jest po kontuzji, piekielnie poważnej musi uważać, żeby zespół nie zyskał go na 5 minut i stracił na kolejny miesiąc.

Pozdrawiam i Wesolych świąt

kaśka16 10.04.2009 11:05

To zobaczysz dzisiaj, że Junior nie zagra. Jak zagra, to publicznie przyznam, że miałeś rację:)

mic 10.04.2009 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaśka16 (Post 706417)
To zobaczysz dzisiaj, że Junior nie zagra. Jak zagra, to publicznie przyznam, że miałeś rację:)

Dalej nie odpowiedzialas na pytanie, z jakiego powodu Diaz mialby nie grac w tym meczu.

kaśka16 10.04.2009 11:10

Bo dostał ostatnio czerwoną kartkę (dwie żółte)

ja_ka_ 10.04.2009 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaśka16 (Post 706419)

czerwoną jak sama piszesz za dwie żółte więc w czym problem?

mic 10.04.2009 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaśka16 (Post 706419)

A nie sadzisz ze czerwona kartka byla tylko wynikiem dwoch zoltych ? Zasady trzeba znac.

Gadac z baba o pilce noznej :foch:
;)

Wiślak1994 10.04.2009 11:13

Panowie . Ja bym się raczej nie martwił tym ,że Arek i Mariusz nie zagrają bo w porównaniu z ubytkami w kadrze Jagi to problemu nie ma ! Jak zobaczyliśmy w pierwszym meczu w Poznaniu - Singlar dobrze sobie radzi z prawej strony , Baszcu w środku . Jak zobaczyliśmy w drugim meczu - Ilie naprawdę potrafi bronić !Trzeba mu tylko dać szansę !

Oglądałem wszystkie mecze Jagi w tej rundzie i powiem wam tyle : brak Hermesa = brak Sobola (porównując do nas ) Ten zawodnik jest "płucami" tej drużyny i odbiera 80% piłek . W dodatku dobrze rozgrywa ! Bruno to jest także jeden z najważniejszych zawodników Jagi ...... Jego skrzydłem idzie większość akcji. Nie ujmując nic grającemu po drugiej stronie Jateckiemu - przy Bruno wypada słabo ! Król to także ważny zawodnik - gra pewnie w obronie i często sie podłącza do akcji w ofensywie....

Jedyne poważne zagrożenie jakie widze ze strony Jagielonii to długiej , prostopadłe piłki do Grosickiego . Bez Hermesa i Bruno gra kombinacyjna Jagi straci wiekszość wartośći. Oczywiśćie trzeba uważać na Franka , który jednak woli gre kombinacyjną a nie pojedynki biegowe . Ale "ukłuć " może zawsze. Jakimś zagrożeniem mogą być jeszcze rzuty wolne w okolicach 20-25 metra (Zawistowski potrafi uderzyć)

Jestem jednak przed tym meczem optymistą i stawiam 4:1.... Niech sobie Franek coś "puknie" z okazjii powrotu !

kaśka16 10.04.2009 11:13

To ja już nie wiem. Połowa z nas mówi, że nie może zagrać, połowa mówi, że może... Dzisiaj się przekonamy.

Ala1955 10.04.2009 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 706421)
Gadac z baba o pilce noznej :foch:
;)

:>:>:>:>:> wrrr....

kaśka16 10.04.2009 11:14

I sam jesteś baba.

mic 10.04.2009 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaśka16 (Post 706423)
To ja już nie wiem. Połowa z nas mówi, że nie może zagrać, połowa mówi, że może... Dzisiaj się przekonamy.

Dzisiaj napewno nie zagra, bo mecz jest jutro :)

Ala: No co :P :piwko:

Kaska16: przepraszam kobieto ;)

ja_ka_ 10.04.2009 11:18

Za kartki z Jagą nie może zagrać Arek Głowacki. Amen

Ala1955 10.04.2009 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 706426)

Ala: No co :P :piwko:

Narażasz się każdej kobiecie z tego forum, więc uważaj :P I popatrz na moją rangę - nie boisz się?? :P

kaśka16 10.04.2009 11:21

A fakt. Bo dzisiaj piątek:)

mic 10.04.2009 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ala1955 (Post 706428)
Narażasz się każdej kobiecie z tego forum, więc uważaj :P I popatrz na moją rangę - nie boisz się?? :P

Jednej czarownicy musze co mecz tlumaczyc co to spalony, wiec jak naraze sie jednej wiecej to jakos przezyje ;)

Ma ktos jakies statystyki naszych meczow z Jaga przy Reymonta ? Z/R/P bramki itd ?

WALDI1988 10.04.2009 11:25

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1289033

kaśka16 10.04.2009 11:25

A tak w ogóle, to te ,,baby" czasem lepiej się znają od facetów. Wszyscy ode mnie ze szkoły kibicują Legii, a nawet nie wiedzą kto to jest Jan Mucha... i niektórzy z nich uważają, że obrońca nie może wyjść poza swoją połowę i strzelić bramki

Fafa 10.04.2009 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 706422)
Oglądałem wszystkie mecze Jagi w tej rundzie i powiem wam tyle : brak Hermesa = brak Sobola (porównując do nas ) Ten zawodnik jest "płucami" tej drużyny i odbiera 80% piłek . W dodatku dobrze rozgrywa ! Bruno to jest także jeden z najważniejszych zawodników Jagi ...... Jego skrzydłem idzie większość akcji. Nie ujmując nic grającemu po drugiej stronie Jateckiemu - przy Bruno wypada słabo ! Król to także ważny zawodnik - gra pewnie w obronie i często sie podłącza do akcji w ofensywie....
!

Mniejsze pole manewru Probierz będzie miał, jeśli do siebie nie dojdą pomocnicy Hermes i Bruno. Brazylijczycy są mocno poobijani po meczu z ŁKS Łódź i trenują indywidualnie.

- Jest coraz lepiej, ale jeśli w kontuzjowanej nodze będę czuł ból, nie ma sensu, żebym grał - mówi Hermes.

Bruno zmaga się z urazem żeber, ale i on zapewnia, że sytuacja z dnia na dzień poprawia się. Jest spora nadzieja, że obaj jutro wystąpią.

- Medycyna czyni teraz cuda, ale na wypadek, gdyby Hermes i Bruno nie wykurowali się, w osiemnastce meczowej znalazł się Jacek Falkowski. Kontuzje trochę mieszają nam szyki, ale musimy sobie poradzić - zapewnia Czykier.

Więc nie liczyłbym na to ze Hermes i Bruno nie zagraja Pzdr.

mic 10.04.2009 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fafa (Post 706435)
Więc nie liczyłbym na to ze Hermes i Bruno nie zagraja Pzdr.

Jest juz oficjalnie potwierdzone ze obaj nie zagraja. A szkoda.

http://wislaportal.pl/news.php?id=15102 o ile wierzyc im. Ale chyba nigdy sie jeszcze nie zdarzylo zeby mieli zle info.
Na ktoryms z portali Jagi tez cos takiego widzialem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl