Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wielkie granie, temat dla maniakow konsoli. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5561)

WislakWiDoK 04.11.2009 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 812177)
Ściągnąłem Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City i...

http://img217.imageshack.us/img217/8061/abgx.jpg

Po nagraniu i wrzuceniu płytki do konsoli pojawia się logo xboxa. Bierze chyba płytke za film...
O co kaman?

Musisz wgrać nowy iXtreme najprawdopodobniej.

Maciejo 04.11.2009 17:54

nie znam się na piratach, bo sam nie mam przerobionej konsoli, ale na przykład jak odpalałem jakieś demo nagrywane, to też widziałem logo X'a, a rozwiązaniem było po włożeniu płyty do środka odpalić to z Biblioteki gier. spróbuj, może pomoże.

pozdrawiam.

palczi 05.11.2009 20:05

fifa 2010

witam
1.czy ktos podpowie gdzie w krk moge kupic najtaniej fife 2010 w jezyku polskim na ps 3? na allegro patrzylem ale ceny sa po 169+wysylka np.-ma ktos jakis namiar oraz ceny?

2.co polecacie pes2010 czy fife 2010 ? ( PS3)?

pozdrawiam

Kamson 05.11.2009 20:09

Zdecydowanie FIFE. A gdzie najtaniej? Teraz nie wiem, ale ja kupowałem zaraz po premierze w empiku na xboxa za 150zł. Na PS3 była po tyle samo chyba.

edit;
Cytat:

Już w najbliższy weekend, w Galerii Krakowskiej odbędzie się kolejna eliminacja Mistrzostw Polski FIFA 10. Tradycyjnie już zarówno dla zawodników i wszystkich odwiedzających przygotowali spore atrakcje.

W niedzielę turniej uświetnią swą obecnością: najpopularniejszy sprawozdawca piłkarski Dariusz Szpakowski, który będzie gościem już od godziny 14 oraz piłkarze Mistrza Polski Wisły Kraków – Patryk Małecki i Rafał Boguski, którzy pojawią się o godzinie 16.
Wszyscy miłośnicy FIFA i piłki nożnej będą mieli niepowtarzalną szansą na otrzymanie autografu na swoim egzemplarzu gry, zrobienie sobie pamiątkowego zdjęcia, a także zagrania meczu z naszymi gośćmi specjalnymi.

Tegoroczne Mistrzostwa Polski FIFA 10 są kontynuacją największego cyklu turniejów na konsolach PlayStation®3 w wirtualną piłkę nożną w Polsce. Rozpoczęły się 3 października w Gdańsku, zagoszczą tradycyjnie w największych miastach Polski a zakończą się Wielkim Finałem w stolicy 21-22 listopada.
Na wszystkich uczestników biorących udział w Mistrzostwach czekają atrakcyjne nagrody. Najlepszy gracz w FIFA 10 w Polsce otrzyma telewizor SONY BRAVIA 40” i konsolę PlayStation 3. Na zwycięzców poszczególnych eliminacji czekają sportowe upominki.

Mistrzostwa Polski FIFA10 rozgrywane są już od sześciu lat, zaś w ubiegłorocznych turniejach turnieju wzięło udział 2157 zawodników.
http://fifa.easports.com/plPL/news.a...s_mistrzostwa4

dymek_nhs 06.11.2009 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 812177)
Ściągnąłem Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City i...

http://img217.imageshack.us/img217/8061/abgx.jpg

Po nagraniu i wrzuceniu płytki do konsoli pojawia się logo xboxa. Bierze chyba płytke za film...
O co kaman?

Gra ma Wave 4 i nie śmiga na Iextreme (1.6) można odpalić za pomocą activate.iso albo przeróbką z wave 4 na wave 3.

W abgx ci wyskakuja takie herezje poniewaz ta wersja programu nie jest przystosowana do sprawdzania obrazow z wave 4 (wraz z nowym Iextremem ma się pojawić nowa wersja abgx i już będzie wszystko git)
Zresztą na stronie abgx masz info na ten temat.

Edit: Można też sflashować konsole nowym iextreme 1.61 i będzie chodziło (na razie dostępne tylko dla napędów samsunga i benq) Dla litka jeszcze niedostępny

tranceaddict 06.11.2009 00:22

Szesc dni

http://www.viddler.com/explore/Destr.../videos/1207/0

i znowu bedzie ciupanie godzinami na Xboxie

maksinho 06.11.2009 08:45

Mam pytanie odnośnie PSP GO. Czy wie ktoś czy na nowej konsolce przenośnej Sony są trofea za gry ?

Maciejo 06.11.2009 09:45

właśnie przyszła do mnie Forza Motorsport 3 Limited Edition ;)

czas trochę pojeździć ;)

*KoTeK* 06.11.2009 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palczi (Post 812661)
2.co polecacie pes2010 czy fife 2010 ? ( PS3)?

pozdrawiam

Przeczytaj sobie temat o wspolpracy Wisły z EA, a odpowiedź nasuwa sie sama.

famul 06.11.2009 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejo (Post 812862)
właśnie przyszła do mnie Forza Motorsport 3 Limited Edition ;)

czas trochę pojeździć ;)

powodzenia:) , ja nie żałuje wydanych na nią pieniędzy warto było ;) grafika cudo , , odwzorowanie aut coś niesamowitego i porządna kamera z środka samochodu wygląda to wreszcie realistycznie , jedyny mankament na padzie jeździ się o wiele prościej jak na xboxowej kierownicy kierownica za bardzo kontruje i auto strasznie szybko wpada w poślizg ale teraz to i tak sobie nie pogram mam nadzieje ze moja konsolka wróci przed świętami :-/

stawski 08.11.2009 18:02

Hej! Mam pytanie. Premiera MW2 już we Wtorek. Strasznie zależy mi na wersji "Hardened". Może wiecie gdzie ją dostanę poza Empikiem? Bo w media Markt pewnie tylko zwykła. Aha, i wie ktoś może ile wersja PS3 będzie kosztować? na Allegro znalazłem za 350 + przesyłka. (mówięoczywiście o wersji w metalowym pudełku). THX

famul 08.11.2009 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 814246)
Hej! Mam pytanie. Premiera MW2 już we Wtorek. Strasznie zależy mi na wersji "Hardened". Może wiecie gdzie ją dostanę poza Empikiem? Bo w media Markt pewnie tylko zwykła. Aha, i wie ktoś może ile wersja PS3 będzie kosztować? na Allegro znalazłem za 350 + przesyłka. (mówięoczywiście o wersji w metalowym pudełku). THX

W poniedziałek w IRL wszystkie sklepy z grami są otwarte do północy by móc kupić MW2 :) a w PL i tak taniej niż w irlandii w IRL wersja limited ma kosztować ok 100 euro bo noktowizor dodają , a metal box ok 80 e więc przeliczając z euro na pln wychodzi dużo drożej

stawski 08.11.2009 18:32

thx famul, tylko jakoś się do IRL nie wybieram do Wtorku :D Coś bliżej KRK by sięprzydało ;)

famul 08.11.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 814260)
thx famul, tylko jakoś się do IRL nie wybieram do Wtorku :D Coś bliżej KRK by sięprzydało ;)

domyślam się ale napisałem to co widziałem "u siebie" :)

stawski 08.11.2009 18:57

Najgorsze jest to, że miałem nadzieję że dziś dostanę w MM albo Empik. A tu kicha. Nawet nie mieli w magazynie. W MM mam kumpla, to by mi wyniósł. Do Krk jadę 11 a wtedy wszystko zamknięte.... JEZU już nie mogę!!!! JA CHCE MODNE WAFLE 2!! :[

famul 08.11.2009 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 814268)
Najgorsze jest to, że miałem nadzieję że dziś dostanę w MM albo Empik. A tu kicha. Nawet nie mieli w magazynie. W MM mam kumpla, to by mi wyniósł. Do Krk jadę 11 a wtedy wszystko zamknięte.... JEZU już nie mogę!!!! JA CHCE MODNE WAFLE 2!! :[

przynajmniej je kupisz w niedługim czasie ja nawet nie mam po co stać by sobie je kupić bo mój exbox trafił szlak "3 red ring of death" i może dostane go z powrotem na święta albo i później :( to jest dopiero masakra

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 814280)
ajajajaj....właśnie obawiając się RRoD kupiłem PS3 :)

no ja już kupiłem tego nowszego exa który miał się pozbyć RRoD :) ps3 slim miałem możliwość kupić w czw za 150e nóweczka na otwarcie sklepu promocja:) ale zrezygnowałem bo już mam 50 gier do exa więc nie mam zamiaru robić drugiej takiej samej kolekcji na ps3 i do tego dublować odtwarzacz blu-ray bo posiadam stacjonarny

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 814309)
Ja się bardziej przy swoim iksie boje że napęd szlag trafi a nie że mi RRoD wyskoczy albo zbanują mi konsole :P. Stawski zacznij się już tego bać http://grrr.pl/2008/01/19/pamietacie...oznajcie-ylod/

ja w ogóle nie mam bladego pojęcia jak to się stało z tym RRoD czasami grałem po 20 godzin bez przerwy i iX był normalny a tu grając ostatnio niecała godzinę trafił go szlak , no to co za problem nagrywać gry na dysk :) chyba że na przerobionej się nie da nie wiem nie posiadam przerobionej konsoli a co do tych ring of death nie ma nic wiecznego i czasami taka jest złośliwość rzeczy martwych

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 814309)
Każda konsola ma jakieś swoje plusy i minusy, a co do mw2 to ja lecę we wtorek do sklepu i odpalam na moim blaszaku multiplayera

fakt że ma dlatego ja na rynku 3 konsole Wii , Ps3 i Xbox ;) ja akurat przy zakupie kierowałem się cena bo ps3 był 2 razy droższy niż ex , ja jestem strasznie wkur**** że nie pogram sobie na multi , bo przed cod4 mw spędzałem niesamowite ilości czasu (ale singla na vecie też przeszedłem ) - ogólnie cod4 mw moja ulubiona gra ;) reszta jest w gametagu w podpisie:)

stawski 08.11.2009 19:16

dymek_nhs 08.11.2009 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 814280)

Ja się bardziej przy swoim iksie boje że napęd szlag trafi a nie że mi RRoD wyskoczy albo zbanują mi konsole :P. Każda konsola ma jakieś swoje plusy i minusy, a co do mw2 to ja lecę we wtorek do sklepu i odpalam na moim blaszaku multiplayera

stawski 08.11.2009 20:31

Fierro 25.04.2008 o 16:56

Ten problem często nie wystąpywał(co najmniej 1%).No ale tak było dopóki nie wprowadzono ,,lżejszej” wersji konsoli czyli 40GB.Takie konsole często padają.No ale w przypadku Sony bierze szybko zepsuty sprzęt i po 3 dniach odsyła naprawiona konsolke do użytku. Jest jeszcze jedna poważna awaria pt. Error 80010514. Może się pojawić podczas ściągania gry z PSS lub updatu.Zpowodowane jest urwaniem połączenia w czasie ściągania(cześć miesza się z systemem i mamy burdel w maszynie).Ogółem mówiąc PS3 w wersji 40GB jest do D*** i przełamuje mit o awaryjności konsoli.

Właśnie dlatego mam wersję 60 gb. Najwięcej prądu żre, ale jest najbardziej niezawodna. No nie wiem jak tam slim teraz w testach wypada...

No jak to w środę? We wtorek premiera!

dymek_nhs 08.11.2009 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 814333)
Fierro 25.04.2008 o 16:56

Ten problem często nie wystąpywał(co najmniej 1%).No ale tak było dopóki nie wprowadzono ,,lżejszej” wersji konsoli czyli 40GB.Takie konsole często padają.No ale w przypadku Sony bierze szybko zepsuty sprzęt i po 3 dniach odsyła naprawiona konsolke do użytku. Jest jeszcze jedna poważna awaria pt. Error 80010514. Może się pojawić podczas ściągania gry z PSS lub updatu.Zpowodowane jest urwaniem połączenia w czasie ściągania(cześć miesza się z systemem i mamy burdel w maszynie).Ogółem mówiąc PS3 w wersji 40GB jest do D*** i przełamuje mit o awaryjności konsoli.

Właśnie dlatego mam wersję 60 gb. Najwięcej prądu żre, ale jest najbardziej niezawodna. No nie wiem jak tam slim teraz w testach wypada...

No jak to w środę? We wtorek premiera!

Faktycznie we wtorek :P Jednak za 1 razem się nie myliłem :)
Idę się opić zbanowana konsola :P Nawet mnie to nie martwi bo już wcale nie chciało mi się na niej przez neta grac ale że już nie mogę gier instalować na dysku to już lekkie przegięcie. Łączcie się w bólu :P Z drugiej strony ban jest pretekstem do kupienia Elita 250 gb.

stawski 08.11.2009 22:56

współczucia.
a nie wiesz gdzie w Krakowie już sprzedają "spod lady" MW2?

dymek_nhs 08.11.2009 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 814458)
współczucia.
a nie wiesz gdzie w Krakowie już sprzedają "spod lady" MW2?

Tak naprawdę to jeszcze chyba nigdzie.

stawski 08.11.2009 23:08

ło Jezusie brodaty! Nikt mnie dziś na tym forum nie pocieszy :( Chyba muszęiśćsiędo żony przytulić, może jej sięuda. ;)

tranceaddict 09.11.2009 06:38

Two more days. Mnie ciekawi co ciekawego bedzie trza zrobic w kosmosie w tym MW2, oby jakas ciekawa misja byla a nie na samym koncu. Mysle ze dodadza jakas nastepna misje z uzyciem Pave Spectre bo to byla jedna z ciekawszych misji, z deczka krotka ale super zabawa z nia byla jak dla mnie, no i Czarnobyl tez byl spoko.

stawski 09.11.2009 10:02

Prypeć znaczy sie?
Zobacz sobie zdjęcia na necie. Nawet ułożenie samochodzików się zgadza w wesołym miasteczku....
To moja ulubiona mapa w multi. :)

Maciejo 09.11.2009 19:26

Ultima już wysłała.

stawski 17.11.2009 15:24

DOSTAŁEM!!!!! Modern Warfare 2 hardened edition. Może wieczorem już cośpogram, choć pracy kupa! Przedstawię Wam później moje wrażenia.

Ofsajd 17.11.2009 16:19

ogólnie gra trochę krótka ~5h na kampanie, ale takiej dawki akcji jeszcze nigdzie nie widziałem :)

dymek_nhs 18.11.2009 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ofsajd (Post 817693)
ogólnie gra trochę krótka ~5h na kampanie, ale takiej dawki akcji jeszcze nigdzie nie widziałem :)

Singiel do tej gry to jest tylko dodatek prawdziwa dawka akcji to jest na multi

DevilMayCry 18.11.2009 13:51

Wie ktoś dlaczego nie mogę się połączyć do ea servers w grze Mercenaries 2? uruchamiam grę ,ładuje się główne menu (gra automatycznie stara się połączyć z serverami ea), i w tym momencie konsola sie zawiesza (ps3). Wyłączam playstation network i moge grać (ale ja chcę co-opa :D ). Poradzi ktosik?

stawski 18.11.2009 20:51

GT5 ma wyjśćw marcu 2010 ale pieron ich tam wie... ze strzelanek polecam killzone 2 - mult ma jedną fantastyczną zaletę - dedykowane serwery dzięki czemu masz zerowe lagi. a singiel.... miód!! grafika o jakiej gears of war może pomarzyć (widziałem u kolegi) a z multiplatform oczywiście Modern warfare 1 i 2. Dalej - Uncharted 1 i 2. Piękna grafika i gra naprawdę długa jak na konsole. No i świetny scenariusz.
Osobiście czekam jeszcze na God of War.
A ze starszych - Assasins Creed - dla wielu gra nudna, ale mnie się podobała. 2-k wychodzi w grudniu i ma być o wiele lepsza.

stawski 18.11.2009 22:28

no racja!!! Motorstorm!! szczególnie Pacific Rift. Pierwsze etapy to pikuś, ale potem czysty hardcore!
Z tym że to arcade, nie symulator. zależy kto co lubi.

DevilMayCry 19.11.2009 15:24

a ja Ci polecę Kill Zone 2, Resistance 2 (dla multi), Uncharted 2 (piękna,wciągająca, lecz łatwa,i krótka -dobrze że ma multi :/ )

Kamson 21.11.2009 18:14

Pożyczyłem niedawno pada kumplowi, sam u niego grałem i wszystko hulało. Dziś chciałem go podłączyć na moim xboxie i pad sie włącza ale konsola go nie wykrywa (albo pad konsoli?). Miał ktoś taki problem? Co zrobić?

Drugi pad działa bez zarzutu.

edit: działa już :)

Wie ktoś jak abgxem spatchować gre, żeby szła na 1.51? Bo wszystkie nówki (Assassin Creed 2, CoD MW II, dodatek do GTA IV, Tekken 6, Dragon Age itd.) są na 1.61.

stawski 27.11.2009 19:18

Skończyłem dzisiaj singla w Modern Warfare 2. Krótka recenzja. Po pierwsze, jak dla mnie gra nie jest za krótka. Może jeszcze jedna miejscówka by się przydała, ale więcej by nużyło. Napakowanie akcją jest niesamowite. Wady - zbyt mała różnica w "czuciu" broni. (Bronia, to nie o Tobie ;) ), i jednak grafika. Widać że to stary silnik. Muszą zrobić nowy przed MW3.
Zalety: Jak już wspomniałem 110% akcji. Po drugie fabuła. W kilku miejscach spotkałem się z opinią, że jest zbyt chaotyczna, ale nie mogę sięz tym zgodzić. Jeśli grasz kilkoma postaciami w globalnym konflikcie to rzuca Cię z miejsca na miejsce. Dla mnie oczywista oczywistość. Trzecia zaleta to skala trudności. Nie jestem żadnym hardkorem tylko casualem, więc skilla mi brakuje. Przeszedłem na poziomie drugim "od dołu" więc hardened i veteran przedemną.... A jak dotąd, padłem trupem tyle razy ile trzeba, nie wpadłem w depresję że jakiegoś rozdziału nie mogę zaliczyć, a równocześnie nie czułem jakbym mógł to przejść z zamkniętymi oczami.
Multi dopiero zacząłem męczyć, a na weekend przeżucam sięna Killzone 2 - dają 2x exp. Może dobiję do generała w końcu :)

dymek_nhs 28.11.2009 02:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 822571)
Skończyłem dzisiaj singla w Modern Warfare 2. Krótka recenzja. Po pierwsze, jak dla mnie gra nie jest za krótka. Może jeszcze jedna miejscówka by się przydała, ale więcej by nużyło. Napakowanie akcją jest niesamowite. Wady - zbyt mała różnica w "czuciu" broni. (Bronia, to nie o Tobie ;) ), i jednak grafika. Widać że to stary silnik. Muszą zrobić nowy przed MW3.
Zalety: Jak już wspomniałem 110% akcji. Po drugie fabuła. W kilku miejscach spotkałem się z opinią, że jest zbyt chaotyczna, ale nie mogę sięz tym zgodzić. Jeśli grasz kilkoma postaciami w globalnym konflikcie to rzuca Cię z miejsca na miejsce. Dla mnie oczywista oczywistość. Trzecia zaleta to skala trudności. Nie jestem żadnym hardkorem tylko casualem, więc skilla mi brakuje. Przeszedłem na poziomie drugim "od dołu" więc hardened i veteran przedemną.... A jak dotąd, padłem trupem tyle razy ile trzeba, nie wpadłem w depresję że jakiegoś rozdziału nie mogę zaliczyć, a równocześnie nie czułem jakbym mógł to przejść z zamkniętymi oczami.
Multi dopiero zacząłem męczyć, a na weekend przeżucam sięna Killzone 2 - dają 2x exp. Może dobiję do generała w końcu :)

Na multi juz jest duża różnica w czuciu broni :P Za to na singlu na poziomie veteran się dopiero zaczyna najlepsza zabawa i akcja

bondTSW 28.11.2009 03:45

Koledzy, nie obraźcie się... gdzie jest temat (cokolwiekpsiamiać) o PSP?

dymek_nhs 28.11.2009 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 822741)
Koledzy, nie obraźcie się... gdzie jest temat (cokolwiekpsiamiać) o PSP?

tutaj ?! PSP też konsola

stawski 28.11.2009 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 822735)
Na multi juz jest duża różnica w czuciu broni :P Za to na singlu na poziomie veteran się dopiero zaczyna najlepsza zabawa i akcja

No, ale jak pisałem jestem już niestety niedzielnym graczem. Veteran mnie z pewnościąprzerośnie. :) Może spróbuję jeszcze na hardened przejść coby parę trofek wpadło :)
A w multi zagrałem dopiero kilka meczy i straaaaasznie mnie denerwuje jakieś porąbane punktowanie. Dodatkowe za strzał z dystansu, dodatkowe za headshot'a, Kurcze, w jedynce frag to był frag i kropka! No i jak na razie nie widziałem dobrej mapy dla snajperów jak moja ukochana "block" . Prypeć rządzi!

dymek_nhs 29.11.2009 02:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 822919)
No, ale jak pisałem jestem już niestety niedzielnym graczem. Veteran mnie z pewnościąprzerośnie. :) Może spróbuję jeszcze na hardened przejść coby parę trofek wpadło :)
A w multi zagrałem dopiero kilka meczy i straaaaasznie mnie denerwuje jakieś porąbane punktowanie. Dodatkowe za strzał z dystansu, dodatkowe za headshot'a, Kurcze, w jedynce frag to był frag i kropka! No i jak na razie nie widziałem dobrej mapy dla snajperów jak moja ukochana "block" . Prypeć rządzi!

Są 3 mapki dobre na snajpy. Afghan, Derail i Wasteland (czarnobylskie klimaty). Co mnie najbardziej denerwuje to to że jak nie walniesz head'a bez wstrzymania oddechu to gracz dopiero pada za 2 strzalem (nie dotyczy hc). A poza tym dobrze kosi się z akimbo berettek 93r albo akimbo glocków 18c

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl