![]() |
Cytat:
Zwłaszcza brawa dla Andrzeja za którego najbardziej trzymałem kciuki! |
|
Ładnie "przykoksił", niedługo to będzie problem żeby go od Pudziana odróżnić :P
|
No ciekawe jaką będzie miał wagę.
Już nie mogę doczekać się tej walki. Tomek jesteśmy z Tobą! |
Byłbym bardziej spokojny o walkę jak by w narożniku był Dmitruk . A tak mam lekkie obawy . Tak czy siak Do Boju Za POLSKĘ ! ;)
|
wiadomo dokladnie o ktorej Adamek wyjdzie na ring?
|
Ok 6.
Najlepiej sobie wstań o 5:30 żeby nie było na mnie;] Wcześniej czeka nas Gala w Gdyni czyli Polska kontra ludzie z ulicy... I jak tu się w Polsce rozwijać jak podobną galę by wielu z nas na osiedlu zrobiło. |
Moim zdaniem Adamek musi wytrzymać pierwsze 5-7 rund, a zrobi to bez problemu bo jest inteligentnym zawodnikiem i nie leci na wymianę jak tylko jest szansa. Później dojedzie Arreole i wygra przed czasem ew. TKO
|
Wiem że to nie patriotyczne i w ogóle będę zbluzgany,ale życzę Adamkowi porażki - mam nadzieje że jego pycha i zarozumiałość wreszcie zostaną utemperowane i to dziś w nocy.
|
Andrzej Wawrzyk dzisiaj walczy na tej gali w Gdynii?
|
Nie ma Wawrzyka. On będzie walczył na kolejnej gali 9 maja.
Walczą Jonak, Bienias, Myszkin i Dawid "walczę tylko z kelnerami" Kostecki. |
Jakby nie udało mi się wstać na walkę Adamka to wiadomo o której będzie powtórka?
|
9.00, 21.40- walka Adamka z Arreolą
7.40, 19.30- pówtórka całej gali WILU TS- racja Adamek jest trochę zarozumiały, ale teraz w świecie boksu to normalne. Wszyscy na konferencjach prasowych ostawiają taką szopkę i zgrywają cwaniaków. Haye też cwianaikował przed walką z Waujewem a w ringu nie był taki pewny siebie (później zrzucał to na rzekomą kontuzje łokcia której się nabawił w 2 rundzie :lol:) Za to Pudzian zdecydowanie przesadza i jemu przydała by się lekcja pokory od Sylvi |
Pudzian uważa że da rade Fedora Emalienko w ciągu 2 lat pokonac ;) Śmieszne
|
Cytat:
|
Na konferencjach podgrzewanie atmosfery jest normą,jednak ja uważam,że Adamkowi sodówka w żadnym wypadku do głowy nie strzeliła.Z niecierpliwością czekam na walke i mam nadzieję,że będzie wygrana,,swoją drogą parę złotych u bukmachera zostawiłem :)
|
i to jest roznica miedzy Adamkiem a Gołota, wierzy w siebie, ma głowe do sportu i nie czuje sie gorszy
Gołocie do zdobycia mistrza swiata w wadze ciezkiej zabraklo troche szczescia( walka z Johnem Ruizem) i psychiki, do konca wierzylem ze uda mu sie zdobyc mistrza, zarywalem noce dla Andrew... psychike Adamek ma i to jest wielki plus. |
Ktoś może przesłać program walk na dzisiejszy wieczór?
I mam jeszcze pytanie, na jakim kanale można to obejrzeć? |
Cytat:
|
Przeciez Golota dwukrotnie zdobyl pas(z Ruizem i z Byrdem)...ale zostal bezczelnie oszukany przez sedziow(co jest praktycznie standardem w obecnym boksie)...
Co do Adamka, to w dalszym ciagu twierdze, ze to nie jest bokser wagi ciezkiej. Jesli meksykaniec raz czysto go trafi, to bedzie po walce. Zycze mu jak najlepiej, ale z "gigantami"(chociaz to obraza dla starych mistrzow) nie ma najmniejszych szans. |
Cytat:
|
o ktorej w koncu ten Adamek bo gdzie nie spojrze w program TV to pisze 3;00 (trwa..) , mowa o ogolnodostepnym Polsacie, wiem ze to nie od razu walka tylko jakies inne.. ale pisze jak byk poczatek gali o 3;00 (otwarty Polsat)
na ch.. tyle czekalem jak ktos wyzej pisze ze ok 6;00 tak? |
Podzielam niepokój kolegi wyżej, u mnie to już druga próba:-D Wstałem o 3, odpalam TV, a tu wróżka, która rozwiewa wątpliwości pewnego pana, mówiąc, że gala o 4, więc przestawiam budzik i odpoczywam godzinkę, wstaje rozochocony, a tu powtórka z rozgrywki można rzec:D
|
O 5.15 zaczyna się na polsacie otwartym
|
Nawet się pomyliłem bo będzie walczył kilka minut po 6 ;]
Zawsze lepiej przeszukać neta przed walką. http://sport.wp.pl/kat,1878,title,Wa...l?ticaid=1a0cd |
Jak dla mnie przejebał.
ps :D |
Wałek na miarę Wałujew - Holyfield,Adamek i waga ciężka to śmiech na sali,zapomniał chyba że boks polega na zadawaniu ciosów.Szkoda bo zasłużył w pełni na przegraną.
|
Amerykance byli sedziami? balem sie ze walna walka jak to maja w zwyczaju..
koles kompletnie obity, kontuzja, Adamek nic.. no i ladniej walczyl dla oka, mniej chaotycznie ala bitka w barze mlecznym Areola machal raczkami i na kozaka "no chodz.." zeby sedziowie dali sie nabrac ze niby taki mocny i pewny siebie.. czul w duszy ze przepierdala :) BRAWO |
i wygrana;) Brawo Adamek! Trudno się było spodziewać jakiejś wymiany ciosów a Adamek walczył bardzo mądrze i moim zdaniem wygrał zasłużenie.
Wściekłość Areoli nic mu nie dała i to jego rzucanie świadczy o tym że po prostu go wku*** że ciągle go Adamek punktuje. Choć trzeba jasno powiedzieć że jakby był werdykt w drugą stronę to jakoś specjalnie nie można by płakać bo walka była wyrównana. |
SpoXsteR masz racje co do tego ze Tomek walczyl ladnie dla oka :) moim zdaniem pokazal wiecej boksu noi rzeczywiscie mniej chaotycznie. Ja rozumiem ze to waga ciezka ale to nie moze byc powod zeby isc na otwarta wymiane z kims takim jak Areola. Adamek walczyl madrze. Tak czy siak wielkie BRAWA dla Tomka :)
|
Brawo dla Adamka za wygraną.Pojedynek wyrównany jednak miałem wrażenie ,że jakby Arreola się mocno wkur***ł to Adamek skończyłby jak Najman z Pudzianem.Tomek musi przybrać na wadze i przede wszystkim wyrobić sobię mocniejsze uderzenie bo miałem wrażenie,że Arreola nie odczuwał ciosów.
|
Cytat:
|
Cytat:
Edit No prosze sam Arreol przyznał ze dostal wpierdziel. Morda poobijana, kontuzja reki. Jego druga w karierze przeboksowana walka na dystansie 12 rund. Ale oczywiscie wilu ts jest madrzejszy i wie lepiej od 99,9 % ludzi jaki powinien byc werdykt buhehhehhe |
Można uważać że Tomek powinien przegrać ale argument "boks polega na zadawaniu ciosów" świadczy tylko o wiedzy danej osoby.
No chyba że Areola liże dupe Adamkowi i dlatego mówi dla HBO że "dostał lanie" i przegrał zasłużenie? Pewnie kłamie ;] |
Cytat:
Rozumiem ze dzis wolalbys zeby Wisla strzelila 14 bramek, mimo ze Lech strzelilby ich 15? Jak masz pisac takie gowniane posty to lepiej idz spac. Jak sie takie cos czyta to tylko sie czlowiek w****ia zamiast cieszyc, ze swietnej postawy Polaka. Teraz dopiero zauwazyem, ze napisales ze to walek na miare Holy - Valuev. Ogladales wogole tamta walke? Przeciez tam Holyfield obkoczyl Valueva jeszcze bardziej niz dzisiaj Adamek Arreole. Sprawdz statystyki ciosow dzisiejszej walki. Zmartwie Cie ale to Adamek zadal duzo wiecej ciosow niz Arreola. BTW. Ludzie z HBO komentujacy boks od 40 lat, czy chocby Lennox Lewis to jednak mniejsi eksperci niż Ty. Dlatego chyba jednak zgodze sie z Twoim zdaniem. Jeszcze jedno. Skoro wspomniales o Holydieldzie i smiesznosci Adamka w wadze ciezkiej. Holyfield w walce z Vaulewem wazyl mniej niz Adamek dzisiaj i jest od Polaka nizszy. Dziekuje dobranoc. |
Wspaniała walka, oglądało się to z przyjemnością.Tempo niesamowite, mnóstwo ciosów - zupełnie jak nie waga ciężka. Wielkie brawa zarówno dla Adamka (za mądrą postawę, świetną realizację założeń taktycznych), jak i Areoli (za waleczność, widowiskowość i wielką klasę po ogłoszeniu werdyktu).
Ja liczyłem się z remisem, szczególnie że walka odbywała się na terenie Areoli. Nie przejmowałem się jednak tym zbytnio, bo liczył się styl. Całe USA oglądało tą walkę i Adamek zrobił świetne wrażenie. Ale miło, że i sędziowie zachowali się fair. Adamek faktycznie robi postępy w wadze ciężkiej - mimo przybrania na wadze zachował swój główny atut - szybkość. Nie wiem tylko, jak to pogodzić z pracą nad siłą - a jest to konieczne. Bo ciosy Tomka są zbyt słabe jak na tą kategorię. Wygrana z Areolą to wielkie osiągnięcie, eksperci widzieli w Latynosie faworyta. To z resztą bardzo fajny zawodnik i z przyjemnością oglądnę jego kolejną walkę. Gdyby jeszcze się zdyscyplinował i 20 kg zbędnego sadełka przerobił na mięśnie... |
Trzeba się cieszyć, że wygrał Polak. Ale jak wcześniej ktoś napisał, nie moglibyśmy się obrazić, jeżeli zwyciężył by Areola. Jak na swoją wagę i wylewający się tłuszcz, Arreola mnie zdziwił, tym że nadawał praktycznie cały czas tępo. Adamek sie zachował mądrze i próbował punktować. Jeżeli prawda jest w tym że od czwartej rundy bolała Areole ręka, to wynik mógłby być inny. Przed pojedynkiem stawiałem, że Adamek znokautować nie znokautuje, bo ciosu kończącego nie ma, ale jeżeli doprowadzi do konca zostanie oceniony lepiej przez sędziów. Amen ;)
|
"Tomasz Adamek pobił olbrzyma"-media
właśnie w tym problem, że teraz będą pięściarze którzy byli przy meksykańcu olbrzymami tak jak ukraińcy mam nadzieję, że Adamek da soobie przynajmniej jeszcze trochę czasu a nie za kolejne 2 miechy walka o tytuł chociaż z drugiej strony póki co wychodzi mu ten plan w 100% jeszcze jakby kogoś na topie znokautował byłby gwiazdą w mediach:))) |
Gratulacje dla Tomka bo wygrana niezależnie w jakim stylu jest wygraną.
Mam apel do piszących o Kliczce czy walce o mistrzostwo świata za 2-4 tygodnie - odstawcie alkohol / narkotyki czy to tam bierzecie. :) Polecam oglądnąć jakąkolwiek walkę Kliczki będącego w słabszej dyspozycji a potem pisanie o mistrzostwie świata. |
Wow, nie spodziewałem się. Brawo dla Adamka. Wreszcie mamy dobrego boksera, którego cenią eksperci na całym świecie!
Ps. Będzie powtórka ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl