![]() |
Małecki super zmiana!
Skorża ma nosa! wiedziałem! |
To wygląda normalnie, jak mecz z Tottenhamem. Cały czas "gubimy" piłkę, a pod koniec meczu bierzemy się w garść.
|
Cytat:
|
1-1 a oni nawet nie walcza zeby strzelic zwycieskiego gola ,graja jakby wszyscy mieli depresje
|
chłopy, przyzwyczajcie się do tego, że w meczu z nami KAŻDY bramkarz ma dzień konia. Tak już jest. Jakby przeciw nam zagrał Pawełek, też by miał :)
A czy to zasługa bramkarza, czy naszych napadziorów, którzy walą w niego zamiast obok - oto jest pytanie. Jeszcze mecz mecz nie przegrany, choć cienko naszym dziś idzie. A taka fajna okazja była od odskoczenia, bo pewnie w Poznaniu remis będzie. Cóż, pomyśleli sobie pewnie, że jakoś się trzeba Kasprowi za te lata u nas odwdzięczyć :D Tak czy tak: tylko Wisła, dla mnie i tak najlepsi, kto inny będzie na nich dziś pomyje wylewał |
Maly gra lepiej od Lobodzinskiego,powinien dostac wiecej szans
|
Cytat:
ssij mu gałę :) |
No i elegancko bramka jest ale jak zwykle za późno.Nie mniej jednak trzymam kciuki do końca.
btw. WSB odezwałbyś się wreszcie:> |
Brzęczek jak Quaresma :P
Pietia chyba chlał wczoraj ,bo non stop sie wywraca. |
A mnie cieszy nasza dobra postawa wyjazdowa! Ekpia wokalna nam sie dzisiaj uaktywnila. Brawa !
|
No to jeszcze z 5 minut...Jechane,jechane
|
Kończ chłopie ten mecz !!
|
Powiem wam jedno DRAMAT !!
|
Zahorski faulowal P Brozka a ten nerwowo ... jeszcze raz,kur.. jeszcze raz a ci zapierd.... ,chlopak sie rozbestwil:)
|
nie no...Piotr Brozek z tym swoim zachowaniem to przegiał zupelnie..Nie dosc ze byl najslabszy obok Marcelo na boisku to jeszcze sie pluje chamsko do gosci aze ten walczy o pilke. Przeciez o to Piotrusiu chodzi..O walke o pilke!
|
Mecz sie sam nie wygra ale mimo wszystko sytuacje byly wiec dramatu nie ma. Grunt, ze nie przegralismy.
|
Koniec!No cóż,w razie naszego zwycięstwa i wygranej Lecha bylibyśmy liderem.Widocznie ,nasi chcą nam zasponsorować troche wiecej emocji na koniec sezonu,żebyśmy sie w kwietniu nie nudzili :)
|
Cytat:
Wierzę że grając z nami przeciwnicy bardziej się sprężają ale nie tylko na nas! Na Legie a teraz na Lecha też! Pomijam pomyłki sędziowskie ale to my sami wygrywamy albo przegrywamy! (remis dla nas to jak porażka) Nie było wzmocnień w ofensywie no to co się dziwić! Z pustego to Salomon.... a nie żadne dni konia:) |
Cytat:
|
Koniec meczu. Z Tottenhamem to jednak nie był wstyd zremisować, skoro nawet nie umiemy sobie poradzić z najgorszą drużyną ligi polskiej. Jeżeli Wisła nie ustatkuje swojej gry to będziemy mogli co najwyżej powalczyć o grę w pucharach. Taka prawda.
|
Po raz kolejny widac brak motywacji u co poniektórych piłkarzy , brawa dla Boguskiego i Sobola bo tylko oni walczyli na całego , dobra zmiana Małego.Mam pytanie : czy żabole maja jakies własne przyspiewki czy tylko wszystko kseruja bo aż niedobrze mi sie robi jak słucham ich "dopingu"
|
Tragedia,panowie.Nie mozna tego wytlumaczyc zmeczeniem po pucharach-przeciez Gornik to druzyna zamykajaca tabele i powinnismy wygrac paroma bramkami!
|
nie odniesliscie wrazenia, ze dzisiaj co poniektorzy zupelnie przeszli obok meczu?
|
zenada!!!
nikt mnie nie zmusi abym krzyknal w najblizszym czasie "Mariusz Pawelek" - kolejna bramka zawalona przez naszego swietnego bramkarza. postawa calego zespolu dramatyczna. teraz tylko do kompletu przegrana w czwartek - co jest bardzo prawdopodobne, bo zydki zawsze sie sprezaja na derby a u nas ostatnio 0 ambicji i walki. i ch.j tam z "nic sie nie stalo..." stalo sie i wypadalo by dac w koncu kopacza to odczuc. |
Cytat:
Bez urazy, stoimy po tej samej stronie , tylko ja potrafię więcej wybaczyć :D |
Tylko malkontenctwo patrzcie są tez dobre strony tego remisu . dziewczynki z drugiej strony są na końcu tabeli
|
Ja powiem tak, mamy slabsza forme i licze ze jak najszybciej ona przejdzie, niemozna grac caly czas bajecznie, niedlugo ten ''kryzys'' pewnie odejdzie w niepamiec.
|
Nie stać nas na przespanie kolejnego okna transferowego, w przeciwnym razie będziemy dreptać w miejscu. Mam tylko nadzieję, że Cupiał nie zrezygnuje ze Skorży...
|
Cytat:
|
no to co teraz dla nas najlepsze? Wygrana Lecha czy remis?
|
Remis z ostatnią drużyną Premiership, remis z ostatnia drużyną Ekstraklasy. Przykre. Z taką grą to z Piastem będzie też max remis. Pawełek przy golu popisał się refleksem jak kierowca z 2 promilami na autostradzie. Brożki tragicznie. Wszyscy w dupie mieli grę oprócz Sobola (szacun!!!) i to nawet nie o bramce mówię ale o zaangażowaniu. Jednym walczącym Sobolem i jednym szybkobiegaczem Boguskim, który dziś też dużo biegał ale sporo bez sensu wygrać się nie da. Górnik powinien zainkasować 3 pkt. bo grał na 100% (a nie 20) i ich piłkarze zostawili serce ba boisku. A jak komuś zwisa gra to powinien przegrywać, a najlepiej ucziciwe powiedzieć, że pie*li i nie wychodzić na boisko. Osobiście wolałbym oglądać grę Małego (od początku spotkania), Szabata, Mączyńskiego i innych młodych. Dostaliby pewnie 0:3 ale przynajmniej im by się chciało grać.
|
Remis, bo gramy z Legia bezposrednio, a Lechem juz nie..
|
Pozdro dla wszystkich, ktorzy pisza ze bramkarz mial dzien konia. Ciezko zeby wszystko przepuszczal skoro nasi gracze strzelali prosto w niego. Przy niezbyt trudnym strzale Sobola juz sie nawet nie ruszyl.
Ciezko jest niestety oczekiwac zwyciestw jak sie ma jednego ofensywnego gracza (Brozka), dwoch ktorzy cos tam potrafia (Boguski, Jirsak) i dwoch ktorym wyjdzie jedno zagranie na 5 meczy (Łobo, Zieniu). Obawiam sie, ze takie wyniki to sie dopiero zaczna. Nie mozna grac calej rundy 11 zawodnikami. |
Dobrze ze nie ma porazki bo to by dopiero zabolalo. Smieszni ludzie jestescie. Jak z Arka bylo 4:0 to wszyscy pisali jak super, ze na luzie i niezle ich rozniesli, ze kazdy super zagral. Teraz mecz, ktory musial byc meczem slabym!! Gdy cos sie nie uda na co bardzo liczysz to na kolejny mecz ciezko jest wyjsc i grac. Ciezko sobie uzmyslowic ze jeszcze bedzie szamsa zagrac w Europie ale dopiero za rok!! To na pewno ich bolalo, a chyba szczegolnie Brozkow bo dzis grali baaardzo slabo. Nonszalanckie podejscie do gry Pawla, gdy cos nie wyszlo stawal w miejscu i krzyczal. Tak jak napisalem bardzo sie ciesze ze nie przegralismy bo nastepny mecz bedie juz duuuzo lepszy, zobaczycie!! Dlatego nie beczcie juz tak bo i tak w koncu zaczniemy grac lepiej.
|
Zestawienie bramkarzy Wisły od 1997 roku.
1. E. DOLHA 2. A. HUGHES 3. J. WIERZCHOWSKI 4. M. SZCZĘSNY 5. R. MAJDAN 6. A. SARNAT 7. A. PIEKUTOWSKI 8. M. PAWEŁEK 9. I. TRABALIK Pawełek zawalił nam kolejny mecz, musimy jak najszybciej zakupić bramkarza do 1 jedenastki, Pawełek może być na rezerwie. Szkoda 2 punktów zostawionych w Zabrzu. Wzmocnienia są KONIECZNE, jestesmy duzo słabski jak rok temu kiedy byli: Kosowski, Dudka, Paulista!! Mamy duzo słabszy skład. |
Pozwolę sobie ocenić tą grającą elitę jak napisał jeden z kolegów!
Pawełek - jak zwykle coś nie tak! Dzisiaj po raz kolejny źle się ustawił i piłka za kołnierz. Słabo! Singlar - bardzo przeciętnie, ale jako tako Marcelo - nooo oby nie było to prawdziwe oblicze piłkarza - błędy straszne w obronie, złe podania - bardzo słabo! Cleber - jako tako czyli przeciętnie Piotrek Brożek - bardzo słabo w defensywie. W ofensywie nie wiele lepiej! Junior Diaz - przeciętnie, jakby trochę przemęczony! Boguski - zaczął dobrze, potem gasł, zmarnował świetną okazję.... Łobodziński - walczył, parę razy dośrodkował, nie było najgorzej Sobolewski - walczył, strzelił bramkę - dobry mecz Zieńczuk - no walczył, dośrodkowywał, ale gdyby strzelił bramkę ten mecz mógł się inaczej potoczyć - przeciętnie Paweł Brożek - jakiś ciężki, zmarnował jedną okazję, niedokładne podania - przeciętnie Niedzielan - grał? Cały komentarz Cantoro - przeciętnie Małecki - + za asystę, ambitny - przyzwoity występ Nasza elita zagrała bardzo słabe zawody z bardzo przeciętnym zespołem - to ten sam przypadek co z Cracovią! Tam i tu zgubiliśmy punkty na własne życzenie! |
Problemem moim zdaniem jest glownie psychika w tej chwili. I obawiam sie, ze bez wymiany kilku zawodnikow, sprowadzenia nowych twarzy, nie uporamy sie z tym.
W zeszlym sezonie byla ogolna mobilizacja, zawodnicy chcieli zrewanzowac sie za wczesniejszy, nieudany sezon, byl nowy trener, a wiec wszyskim bardzo sie chcialo. Teraz znow odpadli z pucharow, czlowiek doluje sie, ze zostaje mu tylko liga, motywacja siada, bo mistrzostwo dopiero co zdobyli i coz ono dalo tak naprawde... Tak wiec uwazam, ze potrzeba zawodnikow glodnych sukcesu, dobrych, kreatywnych pilkarzy ofensywnych. I wtedy bedzie mozna znow myslec o sukcesach. Bo teraz widac golym okiem, ze oni graja bo musza, nie daje im ta gra radosci. Zostawic w druzynie Brozka, Boguskiego, Marcelo, Diaza, Maleckiego, Lobodzinskiego, Jirsaka, Baszcza + jeszcze ktos i sprowadzic reszte. Wisla mi przypomina ubieglosezonowy Milan bardzo, dobrzy, ale zgrani, wiekowi zawodnicy w wiekszosci, ktorym brak juz motywacji - czemu osobiscie sie nie dziwie, taka jest po prostu kolej rzeczy. Ile mozna non stop grac z Gornikiem Zabrze jak nawet cel, ktoremu to zwyciestwo ma sluzyc ma malo sensu, bo znow klub nie wzmocni sie na puchary. |
Kilka słów ode mnie.
Pawełek jesteś fajnym człowiekiem ale na bramkarza Wisły Kraków to sie nie nadajesz. Sam mecz, tragedia. Chłopaki są maksymalnie wypaleni i to widać. I coś do pana Bossa. Już wiem co oznacza powiedzenie "krakowski centuś". Panie Cupiał za darmo to sie nawet w ryj nie dostaje, a co dopiero mistrzostwo zdobywa. Popatrz pan na tą nieszczęsną amikę, na jej transfery, na politykę zarządu, na marketing wreszcie. Panie Cupiał, niech sie pan ogarnie! Najbardziej w tej całej sytuacji mi szkoda Macieja Skorży. Bo trener i człowiek z niego jest zajebisty, szkoda tylko że nie dane mu pracować z fachowcami (i nie chodzi mi tu o piłkarzy). Powodzenia Panie Maćku! |
Cala druzyna zagrala beznadziejnie.Ja nie wiem czy pilakrzom psychika nie siada ,bo sie momentami snuja po boisku . Walczyli dzis tylko Singlar ,Lobodzinski i Boguski.
Piotr Brozek dramat ,chyba najgorszy jego mecz w Wisle. |
Pawełek - ta piłka leciała z 20 sekund, toz ja kilkanaście razy zdąrzyłem mrugnąc i powiedzieć pod nosem 'całe szczęscie że w Pawełka' a tu nagle gol i szok co on zrobił bo to była mega szmata.
Marcelo - słaby jego mecz dał sie czesto przepychć i czesto pomagał sobie rekoma choc w powietrzu gra bardzo dobrze Brożki - szczególnie Piotrek widać że lekko gwiazdorzyć im sie dziś zachciało przez co stracili sporo ze swej gry w tym meczu Łobodziński - żal komentować w pierwszej połowie słownie: ZERO celnych zagrań w szoku byłem że on został, a Boguski zszedł Małecki powinnien dostać teraz szanse od początku |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl