Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [6. kolejka] Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 21.09.2008 godz. 19:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4842)

hoho 21.09.2008 19:48

Ja bym Marcelo wpuscil pod warunkiem przewagi 2 goli .Nie ma co ryzykowac po pozniej bedzie placz.Marcelo na bank zagra w PP bo Cleber z Arka chyba nie zagra.Co do Niedzielana to zamrnowal jedna dobra okazje i ma zolta kartke :foch:

Acha psioczycie na Lobodzisnkiego a zaliczyl asyste przy golu Cantoro

pawelos84 21.09.2008 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 606241)
czerwona dla Pesira słuszna, nie było zadnej ręki,niesłuszna kartka dla Niedzielana, karny dla Jagi.
Sędzia ogólnie troche się gubi

szkoda, bo dzięki temu w****ia Jage i graja lepiej....

PS Łobo i Wtorek jak na razie nawet nawet.
PS2 Główka Łobo po rożnym :lol: dac tego chłopa Majewskiemu: zniszczył by go jak Gize, tyle, ze w miesiąc :)

Do czasu aż nie będą rękawami oddychać...

flamengista 21.09.2008 19:53

Akcja bramkowa - Wtorek w dawnej formie strzeliłby z tego bramkę, a nie podawał. Widać ciągle brak wiary we własne umiejętności. Niemniej dośrodkowanie Łobodzińskiego i strzał Mauro - pierwsza klasa.

SpoXsteR 21.09.2008 20:02

grają w 10, czerwień dostał napastnik (?)
Jaga wygrała tylko z Piastem, ledwo , ledwo.
my gramy mocnym składem, co jest? JAZDA Z NIMI!

AZS_Lublin 21.09.2008 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoho (Post 606244)
Ja bym Marcelo wpuscil pod warunkiem przewagi 2 goli .Nie ma co ryzykowac po pozniej bedzie placz.Marcelo na bank zagra w PP bo Cleber z Arka chyba nie zagra.Co do Niedzielana to zamrnowal jedna dobra okazje i ma zolta kartke :foch:

Acha psioczycie na Lobodzisnkiego a zaliczyl asyste przy golu Cantoro

E tam... Jak moze być placz? Przeciez to nie jest 16letni junior sciagniety z Koszarawy Zywiec, tylko typek z samego Santosu z pierwszej "11". Ja licze, ze ten gosc TT zatrzyma a wy tu o jakims placzu:-D
A powiewa mi tu nutką braku konsekwencji. Pan Skorza kilka dni temu wrecz zapewnia ze Marcelo zagra a tu taka niespodzianka:/. Dla mnie to jest wiecej niz oczywiste ze ten mlody brasil powinien wejsc. No... jeszcze gdyby Glowa z Cleberem przezywali najlepszy szczyt formy. Ale wlasnie tak nie jest Cleber od jakiegos czasu nie gra najlepiej.

hoho 21.09.2008 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AZS_Lublin (Post 606259)
E tam... Jak moze być placz? Przeciez to nie jest 16letni junior sciagniety z Koszarawy Zywiec, tylko typek z samego Santosu z pierwszej "11". Ja licze, ze ten gosc TT zatrzyma a wy tu o jakims placzu:-D
.

Skad wiesz ,moze Bednarz sciaganl jakies drzewo :rotfl: <zart>

SpoXsteR 21.09.2008 20:12

Gol Cantoro
http://pl.youtube.com/watch?v=zggKqcdJG20

hoho 21.09.2008 20:19

Wiem ze byl mecz z Tottenhamem ,ale taka Jagiellonie ktora Lech na stojaco jeb*al 3-0 ,grajac 11 na 10 powinnismy zjesc...

tommiyacht 21.09.2008 20:23

czemu ten Brozek nie podaje....

AZS_Lublin 21.09.2008 20:23

trzecia i ostatnia zmiana w Wisle.. P. Malecki wkracza do akcji.

nce 21.09.2008 20:29

I po zawodach :)

hoho 21.09.2008 20:30

k*rwa nareszcie 2-0 Bogusław :D

harthausen 21.09.2008 20:30

Pocieszające jest, że jednak nie tylko Brożek gole strzela :)

felipe 21.09.2008 20:31

KTo oprócz mnie krzyczał do Boguskiego "Podaj na środek, podaj!" ? :D

SpoXsteR 21.09.2008 20:31

uff... wkońcu.

SpoXsteR 21.09.2008 20:31

Martwi tylko postawa Pawła... coś się zatrzymał w golach :/

rafalek 21.09.2008 20:36

Tylko szkoda, że wbrew obietnicom nie zagral dzis Marcelo...miał być wprowadzany do drużyny a tu klops.

marcinarsenal 21.09.2008 20:37

Dobrze, że po ciężkiej serii wreszcie zwycięstwo

co do stylu gry to już się przyzwyczaiłem, że w lidze nasz styl zwycięstw pozostawia wiele do życzenia, ale wszystko odrabiamy w pucharach. Wezmę mistrza w takim stylu w jakim gramy i wystąpić w PU niż grać pięknie a nic nie uzyskać. Jest dobrze :)

Wesoła_Tsw 21.09.2008 20:38

goooollllll 0-2 Boguski pieknie

felipe 21.09.2008 20:39

To nie był mecz do ogrywania zawodników...
Przy stanie 1:0 na wyjeździe nie wprowadza sie zmian wsród stoperów.
Będzie na to jeszcze czas, najpierw w PE/PP, potem w teoretycznie łatwiejszych spotkaniach u siebie.

mic 21.09.2008 20:42

Czemu gra zostala przerwana, gdy z pilka zaczal sie bawic Lech ? Zienczuk go sfaulowal czy co ? Czy sedzia chcial sobie poogladac racowisko ? :)

Żuczek 21.09.2008 20:43

No i koniec meczu. Fajnie, że Boguski zaczął strzelać gole, ale z drugiej strony szkoda, że coś ostatnio nie idzie Pawłowi oraz, że Marcelo nie miał okazji się zaprezentować. Ale ważne, że są trzy punkty i zadanie wykonane :-)

Crusi 21.09.2008 20:43

Najbardziej mnie cieszy ze Boguski wkoncu poza swietna gra zaczal pakowac jeszcze bramy. Ten dzisiejszy gol to normalnie pachnial Frankiem z najlepszych lat :D Pewnie mu Skorza zaaplikowal tostry trening strzelecki :P Co do stylu to nie wiec czemu niektorzy narzekaja, gralismy jak najmniejszym nakladem sil, a i tak stworzylismy mnostwo naprawde ladnych, skladnych akcji. Szwankowala tylko skutecznosc, ale spokojnie z tym to jest tak ze raz jest a raz niema.

AZS_Lublin 21.09.2008 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 606284)
Tylko szkoda, że wbrew obietnicom nie zagral dzis Marcelo...miał być wprowadzany do drużyny a tu klops.

Mowcie co chcecie ale ja akurat to postrzegam w kategorii bledu naszego treneiro. Oby nie! ale moze sie to zemscic w przyszlosci. Cleber na 100% nie zagra z Arka, a wpuscilbym Marcelo na II polowe. A niech sie chlopak ogrywa i zaznajamia z kadra.
Co do meczu 0:2 dla Wisly i mecz z gatunku takich ktore musialy sie poprostu odbyc. Cieszy utrzymujaca sie wysoka forma Boguskiego. Na plus rowniez Lobo, Sobol, Cantoro (bramka!). Na minus P.Brozek, ktory caly czas pod kreska. Duzo strat Diaza.

hoho 21.09.2008 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AZS_Lublin (Post 606293)
Mowcie co chcecie ale ja akurat to postrzegam w kategorii bledu naszego treneiro. Oby nie! ale moze sie to zemscic w przyszlosci. Cleber na 100% nie zagra z Arka, a wpuscilbym Marcelo na II polowe. A niech sie chlopak ogrywa i zaznajamia z kadra.
.

Czlowieku ciekawe czy ty gdybys byl trenerem Wisly prowadzac 1-0 na wyjezdzie ,pociezkim meczu w Londynie i wczesniej batach z Lechem bys eksperymentowal skaldem zeby sie ktos ogrywal.
Marcelo ma idealna szanse debiutu z Lechia 2 , bez zadnej nerwowki bedzie mogl pokazac co umie.

Wole wygrac mecz i zapisac 3 punkty niz eksperymentowac..

Raphael 21.09.2008 20:48

Boguski jest Zieńczukiem ubiegłorocznym w tym sezonie albo Kosowskim z lat poprzednich.

Brożek w formie + Boguski (prawie)= Żurawski + Kosowski z czasów Wisły Kasperczaka

tofik 21.09.2008 20:49

Na stojąco ich ogolili, jeszcze 2 ładne bramki wpadly :)

SpoXsteR 21.09.2008 20:50

AZS_Lublin weż daj spokój i nie wytykaj błędów Maciejowi Skorży, któremu nawet do stóp nie dosięgamy jeśli chodzi o aspekt trenerski - rozkminki itp.

Każdy kto ma mózg to zdaje sobie sprawę że Skorża nie mógł wystawić w tym meczu Marcelo, zbyt wielkie ryzyko. Może jakbyśmy po pierwszej połowie prowadzili 3-0 to co innego.
Takie mecze są najtrudniejsze i z takimi właśnie Jagielloniami zdobywa się majstra.
Marcelo wystąpi pewnie w PP.

pysio 21.09.2008 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 606298)
Boguski jest Zieńczukiem ubiegłorocznym w tym sezonie albo Kosowskim z lat poprzednich.

Brożek w formie + Boguski (prawie)= Żurawski + Kosowski z czasów Wisły Kasperczaka

Brożek jak Żurawski
Boguski jak Kosowski
Jirsak jak Szymkowiak
Niedzielan jak Frankowski
Łobodziński jak Uche

:) tak apropos porównań

pawelos84 21.09.2008 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 606298)

Tak jednak z klase słabsi. Coby tu nie mówić Żurawski w formie był o klasę lepszy niż Brożek w formie, Kosa też lepszy niż Boguski. Aczkolwiek ta dwójka to bardzo wysoki poziom ligowy. Szczególnie Boguski jest w naprawdę niezłej formie. Cieszy mnie to że Cleber dostał żółtą kartkę, bo za tydzień zagra z Arką zapewne Marcelo, którego już tyłek boli od siedzenia na ławie. A chłopak co ma 190 wzr. będzie idealnym lekarstwem na skocznego Benta. Cleber jest w słabszej formie więc mu się odpoczynek przyda.

Najlepszym piłkarzem Wisły nie jest ani Boguski ani Brożek, tylko Sobol. Nie dość że świetny w obronie to jeszcze w ataku się sporo udziela.

A co do trenerów, dla mnie Skorża jest lepszy niż Kasperczak, ma słabszy zespół a Wisła gra niewiele słabiej niż za Kaspra.

SpoXsteR 21.09.2008 20:55

Jedyne co boli to jakiś hamulec u Brożka P.
Chłopak się musi wkońcu przełamać!

AZS_Lublin 21.09.2008 20:58

Bez przesady, Jaga to zadna potega i kazdy kto ogladał mecz widział, ze raczej by "nie ukąsili". Uwazam, ze wlasnie to byla idealna okazja do debiutu... mecz o pkt, mecz walki. Sprawdzenie w meczu PP z Lechia 2?? Hehee to bedzie sparing, to tak jakby zrobic wewnetrza gierke i troche pograc miedzy soba. No ale kazdy ma swoje zdanie. Na dodatek powiem, ze M. Skorza wrecz zapewniał, ze da szanse Marcelo w meczu z Jaga.Niekumatych odsyłam do feletionow z minionego tygodnia.

Zieniu17 21.09.2008 20:59

Niby wygraliśmy, ale styl jak dla mnie jest sredni, bo tak gralismy z jedną z gorszych drużyn i w 1 połowie nie było widac tej róznicy, mało tego po strzeleniu gola i czerwonej kartce to Jagiellonia przejęła inicjatywe, a oczekiwałem od piłkarzy Wisły takiej zadziorności, pójścia za ciosem. Druga połowa teatr jednego aktora-Wisły, lecz niestety efektem 5-6 strzeleckich okazji była tylko jedna bramka. Poruszam temat stylu dlatego, gdybyśmy dzis grali z Legią czy z Lechem mogłobybyć bardzo ciężko. Na plus gra Boguskiego, na minus Clebera, który z każym kolejnym meczem prezetuje się słabiej.

Najważniejsze, że są 3 punkty.

wtf 21.09.2008 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AZS_Lublin (Post 606293)
Co do meczu 0:2 dla Wisly i mecz z gatunku takich ktore musialy sie poprostu odbyc. Cieszy utrzymujaca sie wysoka forma Boguskiego. Na plus rowniez Lobo, Sobol, Cantoro (bramka!). Na minus P.Brozek, ktory caly czas pod kreska. Duzo strat Diaza.

Łobo na plus? No proszę Cię. Moim zdaniem najgorzej w tym meczu wyglądali Łobo właśnie, Diaz i Brożek w tej kolejności właśnie. Zwróć uwagę, że grał on naprzeciwko Króla, który gra drugi może trzeci mecz w ekstraklasie (wcześniej sobie tylko trenował) a jeszcze trzy tygodnie temu gość nie był przygotowany do gry pod względem fizycznym i to ma być adwersarz dla było nie było etatowego reprezentanta i zawodnika pierwszego składu MIstrza Polski? Diaz zanotował sam jeden tyle strat co reszta drużyny, na tle Szczota i Lewczuka prezentował się po prostu za słabo i z utęsknieniem czekam na powrót do składu Piotra B. Co do Pawła Brożka to wydaje mi się że chłop po prostu za bardzo chciał i dlatego nie strzelił nic, czasem tak jest.

Jeszcze słowo co do wyniku, Jaga wcale nie postawiła łatwych warunków, a nasi kopacze mimo wszystko seryjnie wyprowadzali ładne dla oka akcje i to cieszy najbardziej a że tylko dwukrotnie udało się pokonać Lecha, trudno, czasem tak bywa.

HEDu 21.09.2008 21:02

Mam pytanko, kto asystował przy bramce Boguskiego ?

A tak poza tym, Brozek za bardzo chce sie odblokowac i gra pod siebie ... trzeba na niego troche krzyknac.

Kamson 21.09.2008 21:04

W drugiej połowie już spokojnie ich rozjeżdżaliśmy. Mogło być więcej.
Czemu jak Lech zaczął sie kiwać z Zieńczukiem albo Boguskim sędzia przerwał gre?

@ Spoxster, od godziny 19.40 napisaleś w tym temacie 11 postów. Jest taka opcja "edytuj". Relacji live nikt nie potrzebuje, a naprawde w jednym poście zmieścisz duuużo znaków.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 606312)
Mam pytanko, kto asystował przy bramce Boguskiego ?

Brożek

czesiu 21.09.2008 21:04

Ten Skorża to jakiś niedowidzący jest. Nie da się już patrzeć na to co wyprawia Baszczu. Kolejny raz sprowokował sytuację bramkową dla rywali. Cleber też już nie wytrzymuje nerwowo... Niech już lepiej gra Singlar.

daniello1987 21.09.2008 21:06

mnie osobiscie martwi troche gra Wisly.3 pomocnikow w srodku a jednak duzo przestrzeni zostawiali Jagielloni w tej strefie boiska. druga sprawa to to ze Wisla w tymm meczu nie miala jakiegos stylu. brakuje troche tej ofensywnie grajacej Wisly. mam nadzieje ze jest to spowodowane zmeczeniem po meczu z Totenhamem. w Pucharze Polski mysle ze zagraja Ci pilkarze ktorzy nie grali albo malo grali w dowch ostatnich meczach. prawdziwy sprawdzian czeka Wisle za tydzien. mecz z Arka bedzie bardzo wazny i dla pilkarzy i dla tabeli. pzdr!

arth_ur 21.09.2008 21:07

Widać że nasi piłkarze zagrali na luzie, przynajmniej oszczędzają siły. Za to bardzo podobała mi się atmosfera na trybunach. BRAWO dla chłopaków z Białegostoku bo zrobili naprawdę fajne oprawy i cały czas dopingowali Jagę !

noonelikeus 21.09.2008 21:16

Gorące podziękowania za ten cięzki mecz z Jagiellonią, dzięki za 3 punkty.

Po bramce Maura aż podskoczyłem, a strzał Boguskiego super techniczny, ze zmieścił piłeczkę między słupkami w takim ustawieniu.

Brawo dla kibiców, którzy pojechali do Białegostoku, oraz dla fanów Jagi którzy stworzyli super atmosfere, dopingowali non - stop, pozdrowili Sobola, i stworzyli przepiękną oprawę, a dokładnie chodzi mi o wymianę flag na wprost kamery.

Generalnie dobry prognostyk przed kolejnymi ciężkimi meczami, wciąż czekam na debiut Marcela, Clebera nerwy nosiły i tylko jeden celny strzał graczy Jagi to mofe spostrzeżenia.

Aha i Paweł wciąż zacięty.. (zaklęty)..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl