Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

kądzikowski 20.08.2008 09:14

Pomóźcie..jak ja mam ich ustawic, zeby to porto wywalic..jestescie bardziej doswiadczeni w FMach:D

pirat.z.karaibow 20.08.2008 09:19

Jakim grają ustawieniem?

Bobic 20.08.2008 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kądzikowski (Post 588372)
Pomóźcie..jak ja mam ich ustawic, zeby to porto wywalic..jestescie bardziej doswiadczeni w FMach:D

Po pierwsze nie oszukuj ( nie zapisuj i nie wczytu gry bo w tedy gra nie ma sensu:-P) zagraj ofensywnie moze ci sie uda:-p

kądzikowski 20.08.2008 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 588377)
Jakim grają ustawieniem?

4-2-3-1..zrobię screena i wlkeje

http://img240.imageshack.us/img240/1...tuu2tn4.th.jpg

E: Wrzucilbys loga OE?

pirat.z.karaibow 20.08.2008 09:27

Jeszcze słowo co do paczki. Jeżeli chodzi o kraje i loga do drużyn różnych narodowości, jeżeli ktoś zapragnie posiadać loga z Burkina Faso, Bangladeszu, Bhutanu, niech pisze, w miarę możliwości postaram się je wrzucić :) Oczywiście wrzucić te, które chcecie.

Kamson 20.08.2008 09:42

kądzikowski granie "save & load" mija sie z celem FMa.
Nie męczcie piarata z karaibów :D Wszelakie loga, herby, twarze, koszulki możecie ściągać z cmrev.com

kądzikowski 20.08.2008 10:15

to co...pomozecie..teraz chwile odpoczywam bo to nie na moje nerwy:D screena macie jak grają...

Kamson 20.08.2008 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kądzikowski (Post 588427)
to co...pomozecie..teraz chwile odpoczywam bo to nie na moje nerwy:D screena macie jak grają...

Nie jest ważne tylko to jak wygląda ich ustawienie ale przedewszystkim ich sposób grania. Kontry? Atak pozycyjny? Granie środkiem? Skrzydłami? etc.
kądzik pytanie z innej beczki... jaką radość z gry sprawia ci wczytywanie meczy? :-P

kądzikowski 20.08.2008 10:30

Po prostu chce za wszelką cene awansowac..ale spokonie..w lidze tego nie robię..:D

Wiślak_358 20.08.2008 11:13

kądzikowski to jest tylko moja propozycja skoro i tak wczytujesz grę możesz tego sprubować.
Jeżeli ten López jest szybki to musisz wystawić szybkiego obrońcę a Celber takim nie jest.
Zawodnikowi Bofo Baut..przydziel Cantoro do krycia indywidualnego i zaznacz ścisłe krycie i tą reszte co masz do wyboru.
Skrzydłowym Porto ustaw presing na zawsze,zagrania słabszą nogą i ostry odbiór.
Dla zespolu ustaw grę skrzydłami i cofnij linie obrony

pirat.z.karaibow 20.08.2008 11:28

I nie dawaj takich strzałek skrzydłowym! Jeżeli chcesz żeby zamieniali się pozycjami to ustaw to w indywidualnych ustawieniach taktycznych gracza.

Koszulki I i II liga

Przyznaję, że ja nie używam herbów z paczki którą posiadam, ściągnąłem ją ale nie używałem. Chcąc wrzucić loga polskie, okazuje się że archiwum z herbami naszych krajowych drużyn jest puste :) Ale koszulki działają.

kądzikowski 20.08.2008 12:28

Zaczynam myśleć, ze w tym FM-ie są takie same uklady jak w realu. Prowadzę 3:1, czyli mam awans, a tu w 92 minucie dostają karnego, ktorego nie bylo, bo akcja toczyla sie na srodku boiska. Ehh..

Wiślak_358..probuje ta twoja taktyka i jest ciut lepiej, ale zaczynam miec wrazenie, ze to Porto jest nie do przejscia..:-/

szprotson 20.08.2008 12:38

wszystkie dodatki, nawet taki o ktorych nie wiecie sa na www.forumcm.net badz cmrev.com

a co do taktyki, polecam z 1 napastnikiem.

Awe 20.08.2008 14:31

To zadam jeszcze jedno pytanie:
czy da się uniknąć "poważnych braków kondycyjnych" u gościa, który prawie nie gra w meczach? Strasznie mnie to irytuje. Rozumiem, że ma "brak ogrania" ale braki kondycyjne, jeśli normalnie trenuje, a jedynie nie gra w meczach? To tak jak by powiedzieć, ze maratończyk nie moze mieć dobrej kondycji bo przecież nie gra co tydzień meczu. Może ja coś źle robię albo źle ustawiam trening?

Wiślak_358 20.08.2008 14:51

Nie da się tego uniknąć

Sevi 20.08.2008 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 588592)
To zadam jeszcze jedno pytanie:
czy da się uniknąć "poważnych braków kondycyjnych" u gościa, który prawie nie gra w meczach? Strasznie mnie to irytuje. Rozumiem, że ma "brak ogrania" ale braki kondycyjne, jeśli normalnie trenuje, a jedynie nie gra w meczach? To tak jak by powiedzieć, ze maratończyk nie moze mieć dobrej kondycji bo przecież nie gra co tydzień meczu. Może ja coś źle robię albo źle ustawiam trening?

Daj go do zespołu U-18, złapie rytm meczowy i kondychę ;)

Kamson 20.08.2008 16:53

Nie dawno dla sportu wziąłem sie za prowadzenie Liverpoolu. Chyba pierwszy raz w historii FMa (a wczesniej CMa) wziąłem tak silny klub. Wcześniejsze wersje były tak proste, że prowadzenie tak silnego klubu oznaczało wygranie wszystkich pucharów w pierwszym sezonie. 2008 już tak łatwy nie jest.
Pierwszy sezon bez sukcesów; 4 miejsce w lidze, w LM wyjście z grupy i odpadnięcie z Juventusem.
Drugi sezon, znów 4 miejsce w lidze, w LM porażka w ćwierćfinale, na pocieszenie wygrany Puchar Anglii.
Sezon trzeci rozpoczęty od wygranej Tarczy Wspólnoty (angielski superpuchar). W lidze vice mistrzostwo (2pkt straty do Chelsea:evil:). LM... 3 miejsce w grupie i przygoda w PUEFA zakończona przegranym półfinałem.
I przed chwilą zakończony sezon czwarty, rozpoczęty drugim pod rząd zwycięstwem o Tarcze Wspólnoty. W końcu upragnione Mistrzostwo ligi (drugi Arsenal miał tyle samo pkt. ale miałem lepszy bilans bramkowy). Wygrany Puchar Anglii. Finał LM przegrany... w karnych.
Pozornie proste granie dobrą drużyną w najnowszym FMie wcale nie jest takie proste. Większe sukcesy dopiero w 4. sezonie. Zobaczymy jak będzie dalej. Dopóki nie wyjedzie FM 09' pewnie będe grał The Reds...
http://img156.imageshack.us/img156/1...atabsm6.th.jpg http://img382.imageshack.us/img382/8...glnegn0.th.jpg http://img156.imageshack.us/img156/9...oglnrj0.th.jpg http://img156.imageshack.us/img156/4...aktyfp5.th.jpg

St@chu 20.08.2008 17:06

Pochwale się moim póki co rekordowym transferem z Wisły...

http://img517.imageshack.us/img517/9784/transfergl2.jpg

Dodam, że do tego dostałem 50% z następnego transferu i rozegranie sparingu...

300-krotne przebicie na cenie :D

~Izzy 20.08.2008 17:17

ja kupiłem Karima El-Mourabeta za jakies 200 tys a sprzedałem za 7,5 mln euro, wiem ze przy tym twoim danielu to blado wygląda ale to dopiero 2 sezon był ;p

dymek_nhs 20.08.2008 17:22

Kadzikowski daj sobie siana z tym awansem za wszelka cenę do lm. Tym składem nie podołasz poza tym nawet jak dasz 50x save&load to i tak nic z tego nie bedzie strata czasu lepiej powalcz w uefie
ps. Za słaby skład na pokonanie Porto marnie u ciebie z talentami i kreatywnymi graczami

Telus 20.08.2008 19:26

A ja moze nie ma czym, ale chce sie pochwalic. Odrazu na poczatku gry przyszedł do mnie z wolnego transferu Santiago Ezquerro. Wg mnie sciągnięcie piłkarza, który ma tyle występów w lidze hiszpańskiej jest sukcesem, przynajmniej moim :D

WHITE*STAR 20.08.2008 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 588731)
Pochwale się moim póki co rekordowym transferem z Wisły...

Dodam, że do tego dostałem 50% z następnego transferu i rozegranie sparingu...

300-krotne przebicie na cenie :D

No ale który to już sezon...

WHITE*STAR 20.08.2008 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kądzikowski (Post 588517)
Zaczynam myśleć, ze w tym FM-ie są takie same uklady jak w realu. Prowadzę 3:1, czyli mam awans, a tu w 92 minucie dostają karnego, ktorego nie bylo, bo akcja toczyla sie na srodku boiska. Ehh..

Wiślak_358..probuje ta twoja taktyka i jest ciut lepiej, ale zaczynam miec wrazenie, ze to Porto jest nie do przejscia..:-/

Weź zagraj ofensywnie! Ja jak grałem Wisłą przeciwko Barcelonie to zagrałem 3 napastnikami wiedząc, że wygrywa ten kto strzeli więcej goli, a nie ten kto ich więcej straci. Linie obrony musisz mieć cofniętą i polecam zagęszczenie środka pola wiec zagraj: Albo 4-3-3, albo 4-1-4-1. Musisz rywali zaskoczyć. Ja w FM 2007 pokonałem Wisłą w Fazie grupowej LM Chelsea na wyjeździe w praktycznie nie zmienionym składzie. Dzięki temu zwycięstwu zdałem sobie sprawę, że jestem dobrym managerem :D Natomiast co dozapisywanie i wczytywania robiłem tak jak zaczynałem grać w FM w celach szkoleniowych., dla poznania gry. Choć gdy nie ma się Łatki 8.0.2 to można takie postępowanie zrozumieć ponieważ możesz mieć 20 celnych strzałów i nic nie strzelić.

<Crasch> 20.08.2008 23:07

Zacząłem pierwszy raz grac w FM-a 2008, dla testu nowego kompa wziąłem 25 lig, smiga lepiej z 5 razy niż na starym PC z 10 ligami :D
Takiego Fma to rozumiem kończy sie jeden mecz i zaraz nastepny a nie że zrobie sobie herbatke wypije a tu dalej muli...

Koniec szpanu:P jestem zaskoczony nowym FM-em (jak narazie) wczesniej go nie brałem bo opinie o nim były złe. W każdym bądź razie to fm jak inne tylko że jakby troche bardziej przejrzysty, i powraca klimat z CM 4.
Zacząlem grac oczywiście Wisłą ale zirytował mnie fakt że odrazu miałem ze 30 ofert na połowe zawodników ze składu( fajnie że są no ale bez przesady, może to wina tak wielu lig...) więc sprzedałem Puliste, Głowackiego (ten to nawet na liste sie wystawic chciał;/) i Sobolewskiego za łączną sumke 2.9 mln euro
Zamiast nich kupiłem Murawskiego (400 K Euro) Mauricio (Brazylijczyk z wolnego transferu) Roberta Lewandowkiego, jebany wszedł na 10 minut i w debiucie chuknął brame, i Arbolede za 1,5 mln euro.

Narazie sie tyle dokonało.
Pierwsze mecze to wygrane z ogórkami u siebie czyli po 2-0 z Jagiellonią i Polonią Bytom ale już był błąd w trzecim meczu z Zagłebiem Sosnowiec, remisowałem z nimi do 90 minuty wcześniej ustawiłem bardzo ofensywną taktyke wżuciłem drugiego napadziora (gram taką taktyką jaką gra Wisła w realu czyli z reguły jednym) 92 minuta i 2-1 dla Wisły, wszystko fajnie nie zdążyłem nawet przywócic pierwotnej taktyki a tu bramka na 2-2. Wiem że mogło tak sie zdażyc w życiu i nie raz tak było, jednak w FM-ie takie coś jest za często...
Mam nadzieje ze wiecej takich irytujących "smaczków" za dużo nie bedzie

pirat.z.karaibow 20.08.2008 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 588950)
Mam nadzieje ze wiecej takich irytujących "smaczków" za dużo nie bedzie

Zdziwisz się :-p

WiselkaMLP 20.08.2008 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 588953)

i to bardzo ...

Ja sie narazie nie chwale no ciupie 3 sezon i 2 razy wicemistrz tylko przy czym z 1/4 Pucharow kop w dupe i lot na morde ;)

WHITE*STAR 20.08.2008 23:27

Ja moją przygodę z FM opisze od początku. Po raz pierwszy zagrałem w FM 2007 jakoś pawie rok temu. Zaczynałem moją kochaną Wisłą...W pierwszym sezonie z niebagatelnym trudem zdobyłem wszystko w Polsce odnosząc o ile pamiętam 1 porażkę w lidze i ogółem z 4 w sezonie. Grałem na przerobionej przeze mnie bazie danych z transferami i pozycjami ligowymi na sezon 2007/2008, ale mniejsza z tym. Wynik to nadzwyczajny nie był. W 2 sezonie awansowałem do LM pokonują w 3 rundzie el. LM Anderlecht różnicą bramek. Wygrałem najpierw 2:1 na wyjeździe, później przegrałem u siebie 0:1 i awansowałem. W fazie grupowej LM trafiłem na Chelsea i jakieś dwa średnie kluby. Jeden chyba z Rosji. Mój pierwszy mecz to było spotkanie przeciwko Chelsea w Londynie, ja byłem przerażony. Bałem się, że jak doznam jakieś klęski typu 0:6 to mnie zarząd zwolni i gra się dla mnie skończy. Tak więc zapisałem grę przed meczem, aby jakby co jakoś powtórzyć ten mecz czy co. Zagrałem taktyką 4-4-2 z moimi największymi gwiazdami w ataku: Pawłem Brożkiem i Lassaną Diarrą. Byłem wielce zaskoczony gdy udało mi sie cudem wygrac 1:0 bo bramce tego drugiego napastnika. Właśnie wtedy naprawdę wciągnęła mnie ta gra. Zdałem sobie sprawę, że jednak nie jestem taki zły. Grę jednak zakończyłem, ze względu na nowego kompa i FM'a. Przyszedł czas na FM 2008. Tu już grałem na oryginalnej bazie danych, a później na patchu. Trochę tego żałowałem bo Polska repra była bardzo słaba i bez młodych talentów. No ale cóż. Grę znów zaczynałem Wisłą w pierwszym sezonie bez porażki w lidze wygrałem wszystko. Później kwalifikacje LM i największy fart jaki mogłem mieć bo Heerenveen, jednak zdawałem sobie sprawę, że i tak to oni są piłkarko lepsi. Pierwszy mecz na wyjeździe spokojnie 0:0, a drugi to już popis mojej drużyny 4:0! Tak to znalazłem się w fazie grupowej LM. W grupie byłem z Lyonem, Werderem i Panathinaikosem. Z grupy wyszedłem z 2 remisami z Francuzami i Niemcami. Później znów Bóg wskazał mnie palcem;] trafiłem na Bayer L. o awans nie było zbyt trudno świetnie spisywał się Raul Rusescu. Dalej przyszła kolej na Juve, pierwszy mecz porażka na wyjeździe 2:3 bo 2 golach z wolnych mojego piłkarza-Arismenidiego i wygrana w rewanżu 2:1 i znów awans. Dalej przytrafił się najlepszy 2mecz mojego życia. Załączam do niego obrazek. Warto napisać, że przed tym meczem nie grałem w FM'a 2 tyg. myśląc nad taktyką. Ostatecznie zagrałem 4-5-1 z 2 rozgrywającymi. 17-letnim Laurim Dalla Valle i Javim Floresem. W finale trafiłem na Inter który to pokonałem 2:1 ze średnim trudem. Superpucharze Europy grałem przeciwko Barcelonie, wtedy znów wiedziałem, że nie mam co grać moim "diamentem". Oczywiste było także, że strace conajmniej 2 gole przeciwko takiej drużynie, a co chyba każdy wie, że meczu nie wygrywa ten kto mniej tych goli straci, a ten kto więcej ich strzeli ;P No i pokonałem Barcelone 4:3 albo 3:2, już dobrze nie pamiętam ;P W następnym sezonie z wielkim luzem wygrałem wszystko w lidze (znów daje screena) także znów wygrałem LM ostatecznie po karnych z Chelsea. Następnego sezonu nie dokończyłem ze względu na formata na dysku, a także to, że gra w FM'a mi się trochę nudziła. Byłem wymieniany jako jeden z kandydatów do objęcia Chelsea, a także dostałem propozycje z VFB. Dla tych co nie wierzą w moją historię, bo fakt przyznam, że jak opowiedziałem o tym koledze, który w to jakiś czas grał (właściwie więcej niż ja) powiedział mi, że albo FM 2008 zszedł na psy, albo po coś edytowałem itp. Ja chcę dodać, że grałem bez pomocy programów typu Scout i bez zaglądania do bazy danych w celu wyszukiwania talentów. Sama ta gra zajęła mi coś w granicach 250-300h (trzy i pół sezonu), a same wyszukiwanie piłkarzy dobre 100h. Mój skład przedstawiał się mniej, więcej tak: Scibe(GK) Antunes(OL) Rigione (OŚ) Oded Gavish (OŚ) Loboa (OP) Radzkov lub Omer Ozeclik (DP) Diego Capel lub Lomski(LP)-moja największa gwiazda którego chciały największe kluby Europy. Jego historia też jest ciekawa bo znalazł mi go mój scout z klubu i z początku zdawał mi się za wolny do mojej drużyny, wolałem jakiegoś sprintera. Jednak później znów przeglądałem raporty i znów przyjrzałem się temu zawodnikowi i spojrzałem, że wychwala go mój scaut pod niebiosa, a że był bez klubu to podpisałem z nim kontrakt na rok czy dwa lata. Marvin Angulo lub David Degen (PP) Javi Flores lub Eden Hazard(OP) Raul Rusescu lub Israel Sesay (NA) Keimar Saag lub Lomski (NA). Miałem także kiedyś taki moment, że z mojej drużyny do reprezentacji zostało powołanych 61 zawodników ;D Jeszcze dodam, że wycofałem drużynę U21 z rozgrywek ligowych i urządzałem im sparingi przez cały sezon z rywalami typu FC Barcelona 2.

Jak by się komuś chciało czytać :-p Kiedyś to dałęm na forum FM, jak ktoś będzię chciał sreeny to poszukam.

JendrusNH 21.08.2008 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 588958)
i to bardzo ...

Ja sie narazie nie chwale no ciupie 3 sezon i 2 razy wicemistrz tylko przy czym z 1/4 Pucharow kop w dupe i lot na morde ;)

Ja też na razie 3 sezon, 2 mistrzostwa i raz Puchar Polski. I teraz do Ligi Mistrzów udało się wejść, przeciwnik w 3 rundzie niezbyt trudny bo Rapid Bukareszt, ale mimo to się cieszę.:)

<Crasch> 21.08.2008 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 588953)

Nstepne zo irytuje to to że w każdym meczu są doliczane 4 minuty, i że liga Czeska wykupuje głównie Polaków inna sprawa to to że Polskie kluby prawie w ogóle nie przeprowadzają transferów (akurat to to był problem każdego fm-a) jedynie co to miedzy sobą...
I jeszcze pytanie z kąd sie wziął w składzie Wisły taki piłkarz jak Ascherl? (niemiec) jest taki ?

pirat.z.karaibow 21.08.2008 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 589039)
Nstepne zo irytuje to to że w każdym meczu są doliczane 4 minuty, i że liga Czeska wykupuje głównie Polaków inna sprawa to to że Polskie kluby prawie w ogóle nie przeprowadzają transferów (akurat to to był problem każdego fm-a) jedynie co to miedzy sobą...
I jeszcze pytanie z kąd sie wziął w składzie Wisły taki piłkarz jak Ascherl? (niemiec) jest taki ?

Aschler Chris, jeśli się nie mylę, piłkarz który grał w rezerwach w zeszłym sezonie. Teraz rezerw nie ma a co z Chrisem, nie wiem.

Te 4 minuty to jest dobry motyw w FMie. Raz spotkało mnie 9 minut dodatkowych po pierwszej połowie. No cóż :)

CO do transferów, faktycznie, zbyt dużo ich nie ma. Polaków wykupują Słowackie,Czeskie, Białoruskie, Chorwackie drużyny. Dziwna ta gra, ale potrafi sprawić dużo radości :) Ja nie czekam na 09, dalej będę ciułał w obecnego :)

Ricken 21.08.2008 10:27

Macie jakiś ciekawych grajków do zaoferowania??
Jak narazie kupiłem trochę kupiłem,sprzedałem a na efekty trzeba będzie jeszcze poczekać:)
http://img213.imageshack.us/my.php?i...ansferyhx3.jpg
A tak wygląda skład
http://img213.imageshack.us/my.php?image=skdpn7.jpg
Ćwielong i Kosa w składzie z powodu ktz Pawła i Zienia.

P@vel K@sprzyk 21.08.2008 10:42

Zależy na jaką chcesz pozycje tych zawodników i w jakim przedziale cenowym... ? Ja mogę Ci jedynie zagranicznych zawodników przedstawić

rafalek 21.08.2008 10:54

Sciągnąłem sobię tą łatkę i cale szczęscie usunęło ten problem z zacinaniem się. Więc chcialbym wam przedstawic moją jedenastkę.

http://img355.imageshack.us/img355/5...tuu3zk4.th.jpg

WiselkaMLP 21.08.2008 11:07

chwilowo nie mam dostepu do kompa na laptopie ciupie teraz ale tym razem w CM05 mial ktos stycznosc z ta gra lub ma dalej ??

P@vel K@sprzyk 21.08.2008 12:38

http://images44.fotosik.pl/3/1e2282b1c5b79dda.png

Ricken 21.08.2008 13:02

P@vel K@sprzyk najlepiej tanich a dobrych :-)
BR,ŚO,PP,LP,N
do napadu już mam Lewandowskieo na celowniku.

edit: a takiego grajka kupiłem nie dawno http://img166.imageshack.us/my.php?i...eczorekct3.jpg

pirat.z.karaibow 21.08.2008 13:38

Benoit Leroy!
Francuski OP L, Ś, N Ś. Przechodzi do Wisełki bez problemu za 250 tys euro.

Aquino, młodzieżówka Murci. OP L, N Ś. 17 letni, młody, perspektywiczny. Niesamowity gracz.

Modibo Maiga - napastnik reprezentacji Mali. Tani, młody, w Wisełce strzela bramki na zawołanie!

Mario Caceres - Parawajski środkowy obrońca. Zapora nie do przejścia.

Kiryl Pavlyuchek - lewa obrona, stoper, DP. Młody, tani, perspektywiczny.

Polecam gorąco w/w.

WHITE*STAR 21.08.2008 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ricken (Post 589134)
P@vel K@sprzyk najlepiej tanich a dobrych :-)
BR,ŚO,PP,LP,N
do napadu już mam Lewandowskieo na celowniku.

edit: a takiego grajka kupiłem nie dawno http://img166.imageshack.us/my.php?i...eczorekct3.jpg

Prawie wszyscy podrzuceni przez pirata są nie do osiągnięcia więc podam kilku innych.
GK-Lubos Kamenar-Artmedia Bratysława.
ŚO-Michał Pazdan lub Adrian Napierała.
PP-Ja mam Pawłowskiego, ale jak jest za drogi tu możesz się postarać o Marvina Angulo z reprezentacji Kostaryki.
LP-Taijo Teniste-Levadia Tallin
N-Lewandowski to dobry wybór choć niezły jest i Daniel Mazzella z Pescary (ITA)

szprotson 21.08.2008 14:10

no co ty
Aquino przychodzi do Wisły spokojnie, a jest mega

pazdany i napierdały to dobre na lige polska, na puchary dno

Karadeniz Batuhan - rubin kazan
Rinav Valeev - ukraina gdzies

oni sa kotami

WHITE*STAR 21.08.2008 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 589214)
no co ty
Aquino przychodzi do Wisły spokojnie, a jest mega

pazdany i napierdały to dobre na lige polska, na puchary dno

Karadeniz Batuhan - rubin kazan
Rinav Valeev - ukraina gdzies

oni sa kotami

Tyle, że Aquino kosztuje u mnie 2,1 mln €, a nie wiem ile zażąda za niego Murcia. Pazdan u mnie bardzo dobrze się sprawdza, a jest tani.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl