![]() |
w 1/4 liczę na mecz Barcelona-Bayern;) To byłoby piękne widowisko wg mnie
|
Cytat:
A tam, Lyon - Bayern to byloby coś:P:P Szkoda Juventusu... no ale coz jeszcze nie teraz ale ciesze sie ogolnie z postawy w tym sezonie. Pierwszy start po Serie B. W Nastepnym musi byc lepiej :) |
Szkoda ze Chelsea remis, bo kupon mi nie wszedl :/
|
Sędzia wypacza wynik meczu Juve - Chelsea. Chielinii nie powinien wylecieć z boiska.
Juve było w tym dwumeczu drużyną lepszą i nie zasłużenie odpadło. W piłce nie ma sprawiedliwości niestety. |
Cytat:
no Juve szkoda, wiadomo dlaczego;) |
No, no co to będą za półfinały :D:D:D
Pary półfinałowe będą losowane czy to będzie zasada jakiejś "drabinki" ? |
Cytat:
Nie ważne kto bedzie przecienikiem Bayernu w 1/4 i tak Bayern wyjdzie zwycięsko z konfontacji :) Bede wdzieczny jak ktos wrzuci bramki z dzisiejszych meczów. |
Ale Hiddink wykonuje gigantyczną pracę z CHFC. Gotowy jeszcze wygrać z nimi LM.
|
Chyba śnisz. Chelsea nigdy nie zdobędzie LM jak będzie mieć taką politykę transferową. Nasprowadzają dużo zawodników, wielkie gwiazdy, a później nie ma komu grać. Nieważne jaki trener będzie prowadził klub z Londynu ( chociaż mam naprawdę wielki szacunek do Hiddinka ) to jeśli przestaną bez sensu wydawać i zaczną kupować MĄDRZE to tytuły zapukają pod ich drzwi. Taka prawda ;)
|
Jeśli spojrzymy na gre to chyba Manchester ma bardzo duże szanse, ale w CL ja trzymam za Barce bo taką wesołą piłke grają :)
|
Cytat:
A co do CHFC. Coś odgrzewasz stare slogany, nie mające raczej nic wspólnego z obecną CHFC. Są w stanie zdobyć LM. Mają dobrze zbilansowany skład, a to się liczy, poza tym oni już nie kupują. |
Szczerze to ja jestem w szoku, że Sporting odpadł w tak haniebny sposób z Bayernem, który przecież nie gra ostatnio solidnie jeśli chodzi o Bundesligę. Zaryzykuję i powiem, że w Bayernie będę upatrywał swojego czarnego konia tegorocznej edycji Champions League. Chelsea również z Hiddinkiem jako trenerem może być groźne, tym bardziej, że już jednego bardzo niewygodnego rywala wyeliminowali.
EDIT: Cytat:
Cytat:
|
Zgadzam sie. Bayern w Bundeslidze nieco w kratke a w CL całkiem całkiem. Pmijając fakt ze na tym etapie rozgrywek wynik w dwumeczu 12 : 1 jest dość ciekawy :)
|
Czyli w ciemno mozna obstawiac, ze Bayern w LM zagra jeszcze 2 mecze i sztycha w nich nie zrobi.
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma Milanu to trzymam kciuki za Barcę. A szkoda mi Panathinaikosu... kupon mi wdupcył przez nich :( |
Trzymaj kciuk ale nie musisz sciskac zbyt mocno bo Barcelona jest jest bardzo poważnym kandydatem do wygrania tych rozgrywek. Mysle ze przy obecnych problemach kadrowych z jakimi baryka sie teraz OL dziś nie powinni mieć wiekszych kłopotów. Ale jak to w sporcie bywa ........
|
Macie moze link to transmisji meczu ROMA- ARSENAL ??
|
Takie mecze jak Barca-Lyon ogląda się bardzo przyjemnie:D Jak już wcześniej pisałem, liczę na mecz Barca-Bayenr w kolejnej fazie. To może być ciekawa para
|
Cytat:
|
No ale mecz MU z Interem też nie należał do nudnych. W sumie dobrze, że awansował MU ale większa dramaturgia byłaby gdyby albo Ibrahimović w pierwszej albo Adriano w drugiej strzelili w bramkę a nie w poprzeczkę czy słupek. W każdym bądź razie w porównaniu do meczu poprzedniego na TVP to to się dało oglądać.
|
Piękna kolejka LM. Real został ostro pogromiony, a Barca spokojnie awansowała. O to chodziło :)
A co do Hiddinka i Chelsky, to ja się nie wypowiadam. Bo z tym trenerem to faktycznie "Impossible is nothing". |
i z tego co widzę po skrócie meczu Porto-Atletico, to mimo wyniku 0-0, było to bardzo ciekawe spotkanie (szczególnie dzięki gospodarzom).
|
i Roma odpadla;/ Tonetto strzelił w kosmos w ósmej serii i Arsenal gra dalej
|
Cytat:
MU puknął ten Inter tak systemowo,że aż ziewałem. Moratti powinien w końcu kupić sobie porządnych grajków i zatrudnić dobrego trenera. Wtedy mowa o wyeliminowaniu MU może mieć jakikolwiek sens. Szkoda OL. Nie żebym żałował,że Barcelona awansowała. Fajnie,bo ładnie grają, i przechodzą tzw kryzys. OL szkoda mi z innej strony. Jest to jakby nie było silny zespół, który na przestrzeni ostatnich 8 lat niemalże zdominował solidną ligę francuską. I od wielu lat gra w LM, ale nigdy wyżej niż ćwierćfinał nie zaszli. Pamiętam, że najbliżej byli w sezonie kiedy odpadli na San Siro, po kuriozalnym meczu z Milanem. Ol pamiętam grał, stwarzał sytuację, lądował po słupkach, a przeszedł dalej Milan,bo Inzaghi plecami czy klatką strzelił decydującą bramkę. Jakby ich przeszli to może i wygraliby wtedy LM. Byli w gazie. Od tego czasu klub z Lyonu jakby utrzymał swoją średnią. Nie zdziwię się jak Benzema i co lepsi gracza odejdą, bo ileż można się oszukiwać,ze coś zdziałają w Europie, jak zwyczajnie są w tym zestawieniu za słabi. I to od kilku sezonów. Ciekawy to zespół, ale chyba przegra rywalizację z PSG. Ale to tylko moje przeczucie. Spostrzeżenie nie poparte żadnymi merytorycznymi przesłankami. |
A jednak Arsenal! Brawo kanonierzy...wygrali tą walkę nerwów...
|
I 4 zespoły Angielskie w 1/4
.... |
słyszałem ze niezły lol w skrótach na tvp, ponoć pokazali romę do 90 minuty i skończyli pogram :D
|
Cytat:
Brawo Arsenal, Brawo MU, Brawo Chelsea i Brawo Liverpool! :) Komplet :D |
Bardzo ladnie jest komplecik, Angole nadal rzadza :) oby tylko w losowaniu nie trafili na siebie
|
Cytat:
|
Najbardziej interesującym finałem będzie Manchester, który na 100% wejdzie do finału i Barcelona, o której mogę powiedzieć to samo. Nikt nie jest w stanie ich zatrzymać :P Po cichu kibicuję Bayernowi, bo to będzie czarny koń ( a raczej już nim jest ) tych rozgrywek LM.
|
Cytat:
Oni wogole są lole ,Patyra z tym Kolodziejczykiem sa tak beznadziejni ze czlowiek chce tylko skroty ogladac a nie ich bezproduktywne wywody. Fajnie ze 4 zespoly z Premieship sa dalej,to tylko potwierdza ktora liga jest najsilniejsza na swiecie. Szkoda mi Lyonu,tyle lat dominacjii krajowej nie przelozylo sie na sukcesy w Europie,zwlaszcza ze w tym seoznie PSG mocno siedzi im na ogonie.,i niewiadomo jak bedzie za rok. A co do tryumfatora tegorocznej edycji,niestety ale widze jednego ...MU..psychika,pewnosc siebie +super pilkarze..i..szczescie. |
Cytat:
Żeby pokonać MU trzeba wspiąć się nie tyle na wyżyny własnych umiejętności, ale zwyczajnie mieć szczęście. Ale i tak jakoś średnio widzę, żeby ktoś mógł poradzić sobie z MU w dwumeczu. Jeden mecz wygrać to tak, ale nie dwu mecz. Cytat:
|
Jak wcześniej pisałem w CL kibicuje Barcy. Powodów jest kilka ale nie o tym ... Jeżeli wymiernym wyznacznikiem siły danej ligi jest liczba dróżyn na tym etapie CL to mamy jasność. Anglicy mają lige najsilniejszą i basta. (nic nowego nie odkryłem) Myśle że za nimi są Hiszpanie (a nie Włosi !!!) Co do finału to uważam że na 100 % któraś z angielskiej 4 w nim wystąpi. Mam nadzieje że z Barceloną. Wie ktoś czy można gdzieś obejrzeć losowanie par ? Bo to chyba dziś ?
|
Losowanie par jest za tydzien o ile sie nie myle.
Edyta: 20 Marca, odbędzie się losowanie ćwierćfinałów i półfinałów UEFA Champions League, w szwajcarskiej miejscowości Nyon. |
Rzeczywiście 20 marca. Dzięki za info .
|
Cytat:
Niedlugo utrze sie twierdzenie ,ze Wszystcy grają,ale jak zawsze wygrywa Manchester... Jest cos w nich takiego,ze w decydujacych momentach szczescie jest po ich stronie.Wiadomo sa to wysokiej klasy pilkarze ,wyrachowani ,pewni siebie ,ale jednak udnosze nieodparte wrazenie ze w grze o wysoką stawkę ten "fuks" jest po ich strone i im sprzyja Cytat:
Rafał Patyra -najwieksze drewno , najwiekszy sztywniak ,jego jednolity glos odbiera przyjemnosc ogladania ,niewiem co on robi jeszce w dziale sportowym TVP.I naprawde niewiem z czego on sie tak caly czas cieszy, ale zresztą...ten sztywny usmieszek pasuje do jego sztywnego wizerunku jak ulał... |
Cytat:
|
Rafał Patyra i wszystko jasne :) Gość chciał przykozaczyc jaką to niby ma gadke fajną i w środowych skrótach powiedział coś w tym stylu " Karim Benzema jest dzis najwyżej karimatą " WOW cóż za elokwencja. Żal człowieka oglądać po prostu.
|
Panowie, nie za wcześnie trochę na koronowanie MU? Dwa miesiące temu głównym faworytem była Barcelona, a wystarczyły trzy słabsze mecze żeby stracić to miano na rzecz MU. Poza tym do finału jest ponad dwa miesiące, a do tego czasu może nastąpić spadek formy jak i cała masa kontuzji. Dla przypomnienia dwa lata temu gdy MU rozgromił Romę 7-1 media jak i kibice powtarzali, że jest to najlepsza drużyna, że wygrają itd. Jak się skończyło? Wpadli na Milan, wygrali 3-2 u siebie i dostali ciężkie lanie 3-0 na San Siro. Dlatego Ja jestem daleki od wskazania kto wygra, a kto będzie w finale. Swoją drogą MU też ma słabe punkty, choćby srodek pola. Zarówno Barcelona jak i Chelsea ma w mojej opini lepszych piłkarzy w tej formacji.
Na tym etapie rozgrywek najprawdopodobniej odpadną Porto i Villareal, a reszta ma zbliżone szanse na zwycięstwo. Nawet Arsenal, który zostanie wzmocniony 3-4 czołowymi zawodnikami wracającymi po kontuzji. Swoją drogą kto powiedział, że żeby wyeliminować MU trzeba wygrać z nimi dwa mecze? Trzeba wygrać dwu mecz czyli wygrać u siebie, zremisować na wyjeździe bądź minimalnie przegrać, bądź dwa razy zremisować, a tego jest w stanie dokonać zarówno Barcelona, Liverpool, Chelsea, Bayern czy Arsenal. Na zakończenie dodam, że jestem jakoś dziwnie przekonany, że jeśli MU stanie do konfrontacji na kolejnym szczeblu rozgrywek z Liverpoolem i Chelsea to w którejś z tych konfrontacji polegnie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl