Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

ToTylkoJa 10.03.2009 22:39

w 1/4 liczę na mecz Barcelona-Bayern;) To byłoby piękne widowisko wg mnie

killzone 10.03.2009 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 690513)

A tam, Lyon - Bayern to byloby coś:P:P

Szkoda Juventusu... no ale coz jeszcze nie teraz ale ciesze sie ogolnie z postawy w tym sezonie. Pierwszy start po Serie B. W Nastepnym musi byc lepiej :)

Zola 10.03.2009 22:45

Szkoda ze Chelsea remis, bo kupon mi nie wszedl :/

Janusz13 10.03.2009 22:46

Sędzia wypacza wynik meczu Juve - Chelsea. Chielinii nie powinien wylecieć z boiska.
Juve było w tym dwumeczu drużyną lepszą i nie zasłużenie odpadło. W piłce nie ma sprawiedliwości niestety.

ToTylkoJa 10.03.2009 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 690516)
A tam, Lyon - Bayern to byloby coś:P:P

Szkoda Juventusu... no ale coz jeszcze nie teraz ale ciesze sie ogolnie z postawy w tym sezonie. Pierwszy start po Serie B. W Nastepnym musi byc lepiej :)

chyba śnisz:-P

no Juve szkoda, wiadomo dlaczego;)

MCX 10.03.2009 23:26

No, no co to będą za półfinały :D:D:D
Pary półfinałowe będą losowane czy to będzie zasada jakiejś "drabinki" ?

Nitrox 10.03.2009 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 690513)

Nie ważne kto bedzie przecienikiem Bayernu w 1/4 i tak Bayern wyjdzie zwycięsko z konfontacji :)

Bede wdzieczny jak ktos wrzuci bramki z dzisiejszych meczów.

Marszałek 10.03.2009 23:37

Ale Hiddink wykonuje gigantyczną pracę z CHFC. Gotowy jeszcze wygrać z nimi LM.

maksinho 11.03.2009 09:01

Chyba śnisz. Chelsea nigdy nie zdobędzie LM jak będzie mieć taką politykę transferową. Nasprowadzają dużo zawodników, wielkie gwiazdy, a później nie ma komu grać. Nieważne jaki trener będzie prowadził klub z Londynu ( chociaż mam naprawdę wielki szacunek do Hiddinka ) to jeśli przestaną bez sensu wydawać i zaczną kupować MĄDRZE to tytuły zapukają pod ich drzwi. Taka prawda ;)

hunter TSW 11.03.2009 09:08

Jeśli spojrzymy na gre to chyba Manchester ma bardzo duże szanse, ale w CL ja trzymam za Barce bo taką wesołą piłke grają :)

Marszałek 11.03.2009 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter TSW (Post 690596)
wesołą piłke grają :)

Wesołą piłkę to grał Sporting:)

A co do CHFC. Coś odgrzewasz stare slogany, nie mające raczej nic wspólnego z obecną CHFC. Są w stanie zdobyć LM. Mają dobrze zbilansowany skład, a to się liczy, poza tym oni już nie kupują.

_ukoL 11.03.2009 10:10

Szczerze to ja jestem w szoku, że Sporting odpadł w tak haniebny sposób z Bayernem, który przecież nie gra ostatnio solidnie jeśli chodzi o Bundesligę. Zaryzykuję i powiem, że w Bayernie będę upatrywał swojego czarnego konia tegorocznej edycji Champions League. Chelsea również z Hiddinkiem jako trenerem może być groźne, tym bardziej, że już jednego bardzo niewygodnego rywala wyeliminowali.

EDIT:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 690618)
Czyli w ciemno mozna obstawiac, ze Bayern w LM zagra jeszcze 2 mecze i sztycha w nich nie zrobi.

Zrobi, zrobi, Beckenbauer założy korki i zagrają więcej niż dwa mecze. :-)

Cytat:

Liverpool w lidze tez nie powala na kolana a od kilku dobrych lat w LM odgrywają najpoważniejszą rolę.
No właśnie i okazuje się, że w przypadku L'poolu i Bayernu, trochę słabsza postawa w lidze korzystnie wpływa na grę w Lidze Mistrzów.

hunter TSW 11.03.2009 11:11

Zgadzam sie. Bayern w Bundeslidze nieco w kratke a w CL całkiem całkiem. Pmijając fakt ze na tym etapie rozgrywek wynik w dwumeczu 12 : 1 jest dość ciekawy :)

7 kotów 11.03.2009 11:31

Czyli w ciemno mozna obstawiac, ze Bayern w LM zagra jeszcze 2 mecze i sztycha w nich nie zrobi.

ja_ka_ 11.03.2009 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 690553)
No, no co to będą za półfinały :D:D:D
Pary półfinałowe będą losowane czy to będzie zasada jakiejś "drabinki" ?

Będzie losowanie. Od tego momentu kluby z jednego kraju mogą rywalizować ze sobą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 690609)
Szczerze to ja jestem w szoku, że Sporting odpadł w tak haniebny sposób z Bayernem, który przecież nie gra ostatnio solidnie jeśli chodzi o Bundesligę. Zaryzykuję i powiem, że w Bayernie będę upatrywał swojego czarnego konia tegorocznej edycji Champions League.

Liverpool w lidze tez nie powala na kolana a od kilku dobrych lat w LM odgrywają najpoważniejszą rolę.

Nie ma Milanu to trzymam kciuki za Barcę. A szkoda mi Panathinaikosu... kupon mi wdupcył przez nich :(

hunter TSW 11.03.2009 12:15

Trzymaj kciuk ale nie musisz sciskac zbyt mocno bo Barcelona jest jest bardzo poważnym kandydatem do wygrania tych rozgrywek. Mysle ze przy obecnych problemach kadrowych z jakimi baryka sie teraz OL dziś nie powinni mieć wiekszych kłopotów. Ale jak to w sporcie bywa ........

Nitrox 11.03.2009 22:38

Macie moze link to transmisji meczu ROMA- ARSENAL ??

ToTylkoJa 11.03.2009 22:57

Takie mecze jak Barca-Lyon ogląda się bardzo przyjemnie:D Jak już wcześniej pisałem, liczę na mecz Barca-Bayenr w kolejnej fazie. To może być ciekawa para

rocco_1906 11.03.2009 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 690893)
Macie moze link to transmisji meczu ROMA- ARSENAL ??

http://www.atdhe.net/live-tv-4773.html

_ukoL 11.03.2009 23:01

No ale mecz MU z Interem też nie należał do nudnych. W sumie dobrze, że awansował MU ale większa dramaturgia byłaby gdyby albo Ibrahimović w pierwszej albo Adriano w drugiej strzelili w bramkę a nie w poprzeczkę czy słupek. W każdym bądź razie w porównaniu do meczu poprzedniego na TVP to to się dało oglądać.

tofik 11.03.2009 23:09

Piękna kolejka LM. Real został ostro pogromiony, a Barca spokojnie awansowała. O to chodziło :)

A co do Hiddinka i Chelsky, to ja się nie wypowiadam. Bo z tym trenerem to faktycznie "Impossible is nothing".

ToTylkoJa 11.03.2009 23:10

i z tego co widzę po skrócie meczu Porto-Atletico, to mimo wyniku 0-0, było to bardzo ciekawe spotkanie (szczególnie dzięki gospodarzom).

rocco_1906 11.03.2009 23:33

i Roma odpadla;/ Tonetto strzelił w kosmos w ósmej serii i Arsenal gra dalej

Marszałek 11.03.2009 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 690911)
i z tego co widzę po skrócie meczu Porto-Atletico, to mimo wyniku 0-0, było to bardzo ciekawe spotkanie (szczególnie dzięki gospodarzom).

Dziwne mam odczucia co do bramkarza Atletico. Facet bronił w nie prawdopodobnych sytuacjach,a przy prostych strzałach w środek braki jakieś cuda wyczyniał.

MU puknął ten Inter tak systemowo,że aż ziewałem. Moratti powinien w końcu kupić sobie porządnych grajków i zatrudnić dobrego trenera. Wtedy mowa o wyeliminowaniu MU może mieć jakikolwiek sens.

Szkoda OL. Nie żebym żałował,że Barcelona awansowała. Fajnie,bo ładnie grają, i przechodzą tzw kryzys. OL szkoda mi z innej strony. Jest to jakby nie było silny zespół, który na przestrzeni ostatnich 8 lat niemalże zdominował solidną ligę francuską. I od wielu lat gra w LM, ale nigdy wyżej niż ćwierćfinał nie zaszli. Pamiętam, że najbliżej byli w sezonie kiedy odpadli na San Siro, po kuriozalnym meczu z Milanem. Ol pamiętam grał, stwarzał sytuację, lądował po słupkach, a przeszedł dalej Milan,bo Inzaghi plecami czy klatką strzelił decydującą bramkę. Jakby ich przeszli to może i wygraliby wtedy LM. Byli w gazie. Od tego czasu klub z Lyonu jakby utrzymał swoją średnią. Nie zdziwię się jak Benzema i co lepsi gracza odejdą, bo ileż można się oszukiwać,ze coś zdziałają w Europie, jak zwyczajnie są w tym zestawieniu za słabi. I to od kilku sezonów. Ciekawy to zespół, ale chyba przegra rywalizację z PSG. Ale to tylko moje przeczucie. Spostrzeżenie nie poparte żadnymi merytorycznymi przesłankami.

rafalek 11.03.2009 23:34

A jednak Arsenal! Brawo kanonierzy...wygrali tą walkę nerwów...

kubawislak 11.03.2009 23:34

I 4 zespoły Angielskie w 1/4
....

SZYMEK_TSW 11.03.2009 23:34

słyszałem ze niezły lol w skrótach na tvp, ponoć pokazali romę do 90 minuty i skończyli pogram :D

Aro1234 11.03.2009 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 690930)
słyszałem ze niezły lol w skrótach na tvp, ponoć pokazali romę do 90 minuty i skończyli pogram :D

No kur.a co za debile :-/ jeszcze Patyra na koniec powiedział coś w stylu: "Będzie to jutro bardzo ważna informacja w naszych serwisach".. ośmieszyli się..

Brawo Arsenal, Brawo MU, Brawo Chelsea i Brawo Liverpool! :) Komplet :D

fanTS1906 11.03.2009 23:38

Bardzo ladnie jest komplecik, Angole nadal rzadza :) oby tylko w losowaniu nie trafili na siebie

Tomek_TS 12.03.2009 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rocco_1906 (Post 690926)
i Roma odpadla;/ Tonetto strzelił w kosmos w ósmej serii i Arsenal gra dalej

No i o to chodzilo:)

maksinho 12.03.2009 16:47

Najbardziej interesującym finałem będzie Manchester, który na 100% wejdzie do finału i Barcelona, o której mogę powiedzieć to samo. Nikt nie jest w stanie ich zatrzymać :P Po cichu kibicuję Bayernowi, bo to będzie czarny koń ( a raczej już nim jest ) tych rozgrywek LM.

Wojtas 12.03.2009 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 690930)

Oni wogole są lole ,Patyra z tym Kolodziejczykiem sa tak beznadziejni ze czlowiek chce tylko skroty ogladac a nie ich bezproduktywne wywody.

Fajnie ze 4 zespoly z Premieship sa dalej,to tylko potwierdza ktora liga jest najsilniejsza na swiecie.

Szkoda mi Lyonu,tyle lat dominacjii krajowej nie przelozylo sie na sukcesy w Europie,zwlaszcza ze w tym seoznie PSG mocno siedzi im na ogonie.,i niewiadomo jak bedzie za rok.

A co do tryumfatora tegorocznej edycji,niestety ale widze jednego ...MU..psychika,pewnosc siebie +super pilkarze..i..szczescie.

Marszałek 13.03.2009 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 691207)

Szkoda mi Lyonu,tyle lat dominacjii krajowej nie przelozylo sie na sukcesy w Europie,zwlaszcza ze w tym seoznie PSG mocno siedzi im na ogonie.,i niewiadomo jak bedzie za rok.

A co do tryumfatora tegorocznej edycji,niestety ale widze jednego ...MU..psychika,pewnosc siebie +super pilkarze..i..szczescie.

W sumie może to jest też tak,że liga francuska jest zwyczajnie słaba. Na poziomie najsilniejszych lig świata, w sumie niewiele znaczy.
Żeby pokonać MU trzeba wspiąć się nie tyle na wyżyny własnych umiejętności, ale zwyczajnie mieć szczęście.
Ale i tak jakoś średnio widzę, żeby ktoś mógł poradzić sobie z MU w dwumeczu. Jeden mecz wygrać to tak, ale nie dwu mecz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 691207)

Oni wogole są lole ,Patyra z tym Kolodziejczykiem sa tak beznadziejni ze czlowiek chce tylko skroty ogladac a nie ich bezproduktywne wywody.

.

Występy tych gości w TV są skandaliczne, jak dla mnie ich obecność na wizji jest synonimem upadku TV. Nic ciekawego powiedzieć nie potrafią, powtarzają oczywiste oczywistości. Do tego są sztywni jakby się Viagry najedli. Poza tym jak mówią o meczach, to zazwyczaj jest to powtórzenie tego co widać było w skrócie. Opisują to co wszyscy widzieli, podstawowy błąd w sztuce. No ale to trzeba wiedzieć, a w przypadku ludzi z ulicy ,przypadkowych mamy takie a nie inne"ciekawostki".

hunter TSW 13.03.2009 08:46

Jak wcześniej pisałem w CL kibicuje Barcy. Powodów jest kilka ale nie o tym ... Jeżeli wymiernym wyznacznikiem siły danej ligi jest liczba dróżyn na tym etapie CL to mamy jasność. Anglicy mają lige najsilniejszą i basta. (nic nowego nie odkryłem) Myśle że za nimi są Hiszpanie (a nie Włosi !!!) Co do finału to uważam że na 100 % któraś z angielskiej 4 w nim wystąpi. Mam nadzieje że z Barceloną. Wie ktoś czy można gdzieś obejrzeć losowanie par ? Bo to chyba dziś ?

Tomek_TS 13.03.2009 10:09

Losowanie par jest za tydzien o ile sie nie myle.

Edyta: 20 Marca, odbędzie się losowanie ćwierćfinałów i półfinałów UEFA Champions League, w szwajcarskiej miejscowości Nyon.

hunter TSW 13.03.2009 11:59

Rzeczywiście 20 marca. Dzięki za info .

Wojtas 13.03.2009 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 691503)
Ale i tak jakoś średnio widzę, żeby ktoś mógł poradzić sobie z MU w dwumeczu. Jeden mecz wygrać to tak, ale nie dwu mecz. .

Niedlugo utrze sie twierdzenie ,ze Wszystcy grają,ale jak zawsze wygrywa Manchester...

Jest cos w nich takiego,ze w decydujacych momentach szczescie jest po ich stronie.Wiadomo sa to wysokiej klasy pilkarze ,wyrachowani ,pewni siebie ,ale jednak udnosze nieodparte wrazenie ze w grze o wysoką stawkę ten "fuks" jest po ich strone i im sprzyja

Cytat:

Występy tych gości w TV są skandaliczne, jak dla mnie ich obecność na wizji jest synonimem upadku TV. Nic ciekawego powiedzieć nie potrafią, powtarzają oczywiste oczywistości. Do tego są sztywni jakby się Viagry najedli. Poza tym jak mówią o meczach, to zazwyczaj jest to powtórzenie tego co widać było w skrócie. Opisują to co wszyscy widzieli, podstawowy błąd w sztuce. No ale to trzeba wiedzieć, a w przypadku ludzi z ulicy ,przypadkowych mamy takie a nie inne"ciekawostki".

Rafał Patyra -najwieksze drewno , najwiekszy sztywniak ,jego jednolity glos odbiera przyjemnosc ogladania ,niewiem co on robi jeszce w dziale sportowym TVP.I naprawde niewiem z czego on sie tak caly czas cieszy, ale zresztą...ten sztywny usmieszek pasuje do jego sztywnego wizerunku jak ulał...

SZYMEK_TSW 13.03.2009 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 691610)
Rafał Patyra -najwieksze drewno , najwiekszy sztywniak ,jego jednolity glos odbiera przyjemnosc ogladania ,niewiem co on robi jeszce w dziale sportowym TVP.

hehe, czyli nie tylko ja tak żle reaguje na jego widok. Jak powiedział jeden z moimch znajomych powinien on przejść do telewizji N bo tam same takie sergiusze jak on :lol:

hunter TSW 13.03.2009 14:26

Rafał Patyra i wszystko jasne :) Gość chciał przykozaczyc jaką to niby ma gadke fajną i w środowych skrótach powiedział coś w tym stylu " Karim Benzema jest dzis najwyżej karimatą " WOW cóż za elokwencja. Żal człowieka oglądać po prostu.

polpol 13.03.2009 15:24

Panowie, nie za wcześnie trochę na koronowanie MU? Dwa miesiące temu głównym faworytem była Barcelona, a wystarczyły trzy słabsze mecze żeby stracić to miano na rzecz MU. Poza tym do finału jest ponad dwa miesiące, a do tego czasu może nastąpić spadek formy jak i cała masa kontuzji. Dla przypomnienia dwa lata temu gdy MU rozgromił Romę 7-1 media jak i kibice powtarzali, że jest to najlepsza drużyna, że wygrają itd. Jak się skończyło? Wpadli na Milan, wygrali 3-2 u siebie i dostali ciężkie lanie 3-0 na San Siro. Dlatego Ja jestem daleki od wskazania kto wygra, a kto będzie w finale. Swoją drogą MU też ma słabe punkty, choćby srodek pola. Zarówno Barcelona jak i Chelsea ma w mojej opini lepszych piłkarzy w tej formacji.
Na tym etapie rozgrywek najprawdopodobniej odpadną Porto i Villareal, a reszta ma zbliżone szanse na zwycięstwo. Nawet Arsenal, który zostanie wzmocniony 3-4 czołowymi zawodnikami wracającymi po kontuzji.

Swoją drogą kto powiedział, że żeby wyeliminować MU trzeba wygrać z nimi dwa mecze? Trzeba wygrać dwu mecz czyli wygrać u siebie, zremisować na wyjeździe bądź minimalnie przegrać, bądź dwa razy zremisować, a tego jest w stanie dokonać zarówno Barcelona, Liverpool, Chelsea, Bayern czy Arsenal. Na zakończenie dodam, że jestem jakoś dziwnie przekonany, że jeśli MU stanie do konfrontacji na kolejnym szczeblu rozgrywek z Liverpoolem i Chelsea to w którejś z tych konfrontacji polegnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl