Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Kijek 09.07.2008 22:02

Dzis mija rok od Wilna, zapalny swieczke walczacym tam... do dzis ;) ;D

A tak całkiem serio to rok i jakos nikt nie jest skazany czy cokolwiek innego a tak KP podobno miało walczyc i na razie tylko karze zakazami stadionowymi za to ze jeden kibic drugiemu powiedzial ze jest glupi :D

Marszałek 09.07.2008 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 564740)
Jedyną nie wiadomą zostaje Drzymała, ale tutaj wszystko powinno wyjaśnić się w ciagu paru dni, i akurat nie z winy PZPNu...

A propo Pana Drzymały i jego fotelowego krolestwa. Ot ajko ciekawostka, w Grodzisku już nic po nim nie zostanie.

Producent tapicerki jest pierwszą giełdową ofiarą silnego złotego. Przenosi produkcję na Ukrainę i przymierza się do sprzedaży sztandarowej fabryki w Grodzisku

Niewielka część powierzchni produkcyjnej w Grodzisku Wielkopolskim (łącznie około 40 tys. mkw.) zostanie wykorzystana do produkcji farb. Z nieoficjalnych informacji wynika, że spółka poważnie rozważa sprzedaż pozostałych hal produkcyjnych inwestorowi zainteresowanemu np. przekształceniem ich w powierzchnie magazynowe. Mogłoby to nastąpić już w przyszłym roku. Pozyskane w ten sposób pieniądze Groclin mógłby przeznaczyć m.in. na spłatę zadłużenia, które sięga około 120 mln zł.

Groclin planuje też sprzedaż innych aktywów. Jak ustaliliśmy dzisiaj podpisze umowę sprzedaży drużyny piłkarskiej Dyskobolia deweloperowi J.W. Construction. - Po sesji opublikujemy komunikat w tej sprawie - mówi Józef Wojciechowski, główny udziałowiec tej spółki.

nesta 10.07.2008 12:10

K. Krol z rezerw Realu, ktorego Bednarz staral sie tu sciagnac, przechodzi do... Jagi.
Zrodlo: PS

dynek.pl 10.07.2008 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 565096)
K. Krol z rezerw Realu, ktorego Bednarz staral sie tu sciagnac, przechodzi do... Jagi.

razem z drugim "galactico" :D -> http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...l-i-matuszek-/

<Crasch> 10.07.2008 12:14

Cytat:

Może moja wypowiedź będzie troche kontrowersyjna i zostane zjechany:P ale ten Król z Realu pokzał na MŚ juniorów że to on powinien pojechać na EURO grać na lewej obronie. Skoro Bronka nie było to on powinien grać a to kwalifikuje go do gry w Wisle. a niestety bedzie wzmacniał Jagiellonie....

Barszczu 10.07.2008 12:20

Jagiellonia po tych wszystkich transferach może być czarnym koniem rozgrywek, naprawdę ich polityka robi wrażenie, zobaczymy jak uda im się zgrać ten zespół.

Baala 10.07.2008 12:41

Krzysztof "Poza tym w Newcastle miałbym pewne miejsce w składzie" Król w Jagiellonii, śmiech na sali...

szprotson 10.07.2008 13:11

Cytat:

widac ambicje chłopaków;
Lewczuk wolał miec pewne miejsce niz walczyc o nie w druzynie MISTRZA POLSKI
Król, taki z niego Realowiec ze uuuu.

Widac ambitnych mamy młodzieżowców....
No ale lepiej zgarniac pewny hajs, niż sie o niego starać

saklak1906 10.07.2008 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 565135)
widac ambicje chłopaków;
Lewczuk wolał miec pewne miejsce niz walczyc o nie w druzynie MISTRZA POLSKI
Król, taki z niego Realowiec ze uuuu.

Widac ambitnych mamy młodzieżowców....
No ale lepiej zgarniac pewny hajs, niż sie o niego starać

I tu jest prosty przyklad dla czego w polsce nie ma dobrych grajkow.
Dla naszych kopaczy wazniejsza jest kasa nawet w II lidze niemieckiej niz rywalizacja w dobrych klubach za troche mniejsze pieniadze.
Jestem ciekaw ile dali Krolowi bo jak z nim Bednarz rozmawial to z tego co pamietal to sie cenil na 500 tys e i jeszcze cos o jakim samochodzie bylo chyba audi

7 kotów 10.07.2008 13:30

I bardzo dobrze, ze tam ida.
Za 2 lata wybulimy dosyc duzo kasy za nich, jesli sie sprawdza, ale przynajmniej nie zgnija u nas w ME.

wisl@k_TS 10.07.2008 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 565147)
I bardzo dobrze, ze tam ida.
Za 2 lata wybulimy dosyc duzo kasy za nich, jesli sie sprawdza, ale przynajmniej nie zgnija u nas w ME.

Dokładnie, Wisła ma to do tego, że jak młodzież przychodzi to rozwija się w odwrotnym kierunku niż powinna (Ćwieląg, Małecki, ile czasu potrzebował Brożek).

Król o tym wiedział i bojąc się regresu formy wolał mieć pewne miejsce w składzie za niezłe pieniądze.

piter116 10.07.2008 15:06

Nie wiem czy było :rotfl:
"Rzecznik czołowego klubu w pace"
http://www.weszlo.com/news/494

Niebieski1920 10.07.2008 15:12

A co wy myslicie? Ze macie monopol na wszystkich pilkarzy? Ze kazdy, ktory nie chce do was trafic to nie ma ambicji? Za kogo wy sie uwazacie?

10 lat temu tez mozna bylo pieprzyc zdania, ze Czerwiec, Bukalski, Kaluzny i reszta ferajny nie ma ambicji bo przechodzi do 12 druzyny w tabeli. Wiekszosc pewnie tego nie pamieta bo srala w papmersy wowczas. Ja pamietam doskonale Wisle slaba, nieudolna, bliska rozpadu, z 1000 widownia na stadionie. Kazda druzyna ma prawo wyjsc na prosta, nie tylko Wy, Lrch czy Lrgia.

pan_premier 10.07.2008 15:20

oj widze że pamięc pierwsza klasa:D
http://90minut.pl/liga.php?id=549

policz kolego, kto miał wtedy lepszą frekwencję(na jesieni) jak takis historyk :D:D
sprawdź też wczesniejszy sezon, może co ciekawego znajdziesz, i porównaj to do śrenidje frekwencji, bo 4-5 tys wtedy to co inego niż dzisiaj:D

a co do transferów Jagi:

koles wypowiadał sie, tka jak sie wypowiadał, to i po podjęciu tego jakze ambitnego kroku, musi na niego spaśc krytyka.
Rozumiem, ze woli Jagę bo bedzie mu łatwiej sie tam wybić, ale mógł nie opowiadac bajk pare miesięcy temu....

Niebieski1920 10.07.2008 15:30

a jak bylo w sezonie 1994/95 czy 1996/96?

Wiem jaka byla wowczas frekwencja. Moge dac Ci jeszcze cos fajniejszego. Sprawdz nasza frekwencje z przed 3 lat, znajdziesz tam liczby poniezej 1000, tak jak na Lechu w sezonie3 1996/97.
Cytat:

Rozumiem, ze woli Jagę bo bedzie mu łatwiej sie tam wybić, ale mógł nie opowiadac bajk pare miesięcy temu....
A moze JAga ma ambicje siegajace zdobycia MP za 2-3 lata? Moze facet ma ambicje, odswiadczyc budowy zespolu od podstaw by siegnac z nim p tytul za kilka lat? To ze ktos olewa wasz zespol, nie znaczy ze nie ma ambicji. Taki Kokoszka, to wlasnie ze wzgledu ambicji olal wasz klub, prawda?

Pablo84 10.07.2008 15:38

Spytaj się jego mamy dlaczego chciała by Kokoszka opuścił Wisłę

skttrbrain 10.07.2008 16:16

Jeszcze dwie kontuzje więcej i Wasz prezes stwierdzi, że utratę MP2009 też macie wkalkulowaną. Hyh, co za ludzie są w tej polskiej piłce..

A to, że Król poszedł do Jagi, nie świadczy wcale że ma brak ambicji. Po prostu chce grać, a nie siedzieć na ławce albo zaliczać kopaninę w ME. Jak dla mnie to dość przemyślany wybór.

Triodante 10.07.2008 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 565269)
Jeszcze dwie kontuzje więcej i Wasz prezes stwierdzi, że utratę MP2009 też macie wkalkulowaną. Hyh, co za ludzie są w tej polskiej piłce..

Raczej tak nie stwierdzi bo polska liga ma się do Ligi Mistrzów jak Kaczyński do Piłsudskiego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 565269)
A to, że Król poszedł do Jagi, nie świadczy wcale że ma brak ambicji. Po prostu chce grać, a nie siedzieć na ławce albo zaliczać kopaninę w ME. Jak dla mnie to dość przemyślany wybór.

Gdyby miał ambicje i wiarę w siebie to by wierzył, że w silniejszym zespole nie będzie skazany na grzanie ławy. Moim zdaniem on wcale taki słaby nie jest by nie powalczyć o pierwszą 11 w silniejszych ekipach, ale boi się chwytać byka za rogi.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niebieski1920 (Post 565234)
Taki Kokoszka, to wlasnie ze wzgledu ambicji olal wasz klub, prawda?

Z rezerwy Wisły do Serie A? Pewnie tak sobie marzył ale to akurat przykład przerostu ambicji i zbytniej wiary w szamańskie zapewnienia Leo o jego wielkości. ;)

szczebrzeszcz 10.07.2008 18:29

wypowedż prezesa jest... niefortunna ;)
ot taki polski minimalizm :)

czym innym jest podejście realistyczne, a czym innym usprawiedliwianie przed jeszcze nie rozpoczętym meczem... zawodoników to to na pewno nie zmotywuje ;)

a do sparwy z Królem radzę podejść tak jak podchodzi większosc do zawodników wyjzdzajacych za granicę, grzejacych później ławę w lpeszych zespołach.... :)

a to że w Wiśle młodym nie tak łatwo się wybić od dawna wiadomo... poza wyjątkami takimi jak Błaszczykowski, cz Dudka(ktory juz wczesniej mial wyrobioną renomę)

i o ile mi wiadomo to własnie Wisła chce paru młodych wypozyczyc zeby się ograli w "słabszych" drużynach

... pretensji do Króla nie mam żadnych ;P

PS. czytaliscie co Blatter wymyślił? po takim czymś polska piłka padnie finansowo :)

Kurt 10.07.2008 18:30

Cytat:

Gdyby miał ambicje i wiarę w siebie to by wierzył, że w silniejszym zespole nie będzie skazany na grzanie ławy. Moim zdaniem on wcale taki słaby nie jest by nie powalczyć o pierwszą 11 w silniejszych ekipach, ale boi się chwytać byka za rogi.
Boguski też gdyby wtedy mógł wybrać, to grałby w Bełchatowie, a że został ściągnięty siłą musiał powalczyć o skład, co wszystkim wyszło na dobre, i chyba on nie żałuje? Nasi piłkarze się boją i poniekąd to rozumiem bo kto pamięta i gdzie grają piłkarzy tacy jak Szałega, Kwiek, Mc Gyver (jak mu było ktoś przypomni i gdzie on w ogóle jest?). Przychodzą jako młodzi zdolni, ale są na Wisłe za słabi, nie są w stanie podjąc walki i hamuje im to właściwy rozwój. Król akurat byłby ściągnięty na pozycje na której w Wiśle warto być czyli lewa obrona na której krucho było zawsze, a Pietia rasowym lewym obrońcą na pewno nie jest. Zresztą gdzie Pietia jeszcze nie grał ;p.

Cytat:

Niebieski1920 napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
Taki Kokoszka, to wlasnie ze wzgledu ambicji olal wasz klub, prawda?
Wyżej mamy przykład braku wiary we własne możliwości a z Kokoszką było inaczej.
Ten akurat poszedł na kadrę i mu się w d... poprzewracało, zrobili z niego piłkarza na miarę Serie A, wg "nieomylnego Leo" lepszego niż Głowackiego. I stwierdził że w serie A sobie poradzi, sorry ale mecz Korona - Wisła pokazał Kokoszkę w pełnej okazałości. Za 2-3 lata mógłby wejść do składu WISŁY. Krzywdę mu robią taka jest prawda, bo jak wyjedzie do Włoch, to dostanie po dupie..., raczej odejdzie bo prawniczno to my jesteśmy III liga, nie pamiętam konfliktu rozstrzygniętego na naszą korzyść przez naszych kochanych prawników. A jak zostanie to poczuje smak boisk... Młodej Ekstraklasy.
Cytat:

PS. czytaliscie co Blatter wymyślił? po takim czymś polska piłka padnie finansowo :)
zarzuć linkiem ;)

Sebastian Mila w Śląsku... :shock::shock::shock:

ToTylkoJa 10.07.2008 18:52

gdyby Król był taki jak niektórzy piszą bez ambicji, to siedział by sobie w tych głębokich rezerwach Realu. Ale chłopak chce grać, więc wraca do Polski. Nie jeden polski kopacz wybrał by kiszenie się w Realu (C?) i zgarnianie kasy za samo bycie w takim klubie. Więc nie rozumiem tych pojazdów na Króla.

felipe 10.07.2008 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 565370)
gdyby Król był taki jak niektórzy piszą bez ambicji, to siedział by sobie w tych głębokich rezerwach Realu. Ale chłopak chce grać, więc wraca do Polski. Nie jeden polski kopacz wybrał by kiszenie się w Realu (C?) i zgarnianie kasy za samo bycie w takim klubie. Więc nie rozumiem tych pojazdów na Króla.

Dobrze powiedziane.
Król myśli racjonalnie.

kovval 10.07.2008 20:06

Cytat:

kilka cytatów z Krzysztofa Króla

Cytat:

Nie wykluczam, że już podczas najbliższego okienka transferowego zmienię barwy. Mam propozycje z Hiszpanii, Włoch i Anglii – nie ukrywa wychowanek szkółki piłkarskiej w Wodzisławiu Śląskim. – W grę wchodzi Villareal, Deportivo La Coruna, Atalanta Bergamo, Lazio Rzym i Newcastle. Nie ulega wątpliwości, że dużo łatwiej znaleźć dobry klub, będąc zawodnikiem rezerw Realu niż nawet najlepszego klubu polskiej ekstraklasy. Najbardziej chciałbym trafić do Anglii.
to wypowiedź Krzysztofa Króla z pazdzienika

Cytat:

W Realu droga awansu nie jest prosta. Na mojej pozycji (lewa obrona - przyp. red.) szkoleniowiec ma do dyspozycji Gabriela Heinze oraz Brazylijczyka Marcello. Jeśli ktoś ściąga do klubu piłkarza za kilka milionów euro, to normalne, że on będzie grał, a nie junior z drugiego zespołu. Na szczeście ja też mam oferty. Ostatnie z Newcastle United i Atalanty Bergamo
.

Cytat:

Kiedy zobaczyłem jak wygląda jeden z najlepszych klubów na świecie, zacząłem żałować, że nie wyjechałem pięć lat wcześniej. W Polsce nie widziałem dla siebie żadnej przyszłości. Innym naszym zawodnikom doradzam to samo - jeśli tylko mogą, niech wyjeżdżają za granicę! - mówi Król.
Miał oferty z Newcastle, Atalanty, z klubów hiszpańskich, w Polsce nie widział dla siebie żadnej przyszłości i przyszedł do Jagiellonii. Atalanta to nie żaden mocarz w lidze włoskiej, średniak, więc co zadecydowało, że wrócił do Polski?? Ambicja? A może patriotyzm albo miłośc do Jagi ?:>

ToTylkoJa 10.07.2008 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kovval (Post 565409)
kilka cytatów z Krzysztofa Króla

to wypowiedź Krzysztofa Króla z pazdzienika

.

Miał oferty z Newcastle, Atalanty, z klubów hiszpańskich, w Polsce nie widział dla siebie żadnej przyszłości i przyszedł do Jagiellonii. Atalanta to nie żaden mocarz w lidze włoskiej, średniak, więc co zadecydowało, że wrócił do Polski?? Ambicja? A może patriotyzm albo miłośc do Jagi ?:>

jedno pytanie. W jakich gazetach były te wywiady? I czy były one autoryzowane(sądzę, że zapewne nie)? Dziennikarze potrafią dodać bardzo dużo. A nawet jakby by były takowe oferty to co z tego? Oferta=angaż? Moim zdaniem od oferty do zmiany klubu jeszcze daleka droga.(ile rzekomo ofert miał Dudka, Kokoszka?)

PS w Polsce nie ma przyszłości dla piłkarzy i tu Krzysztof ma racje. Zobacz przygotowanie polskich zawodników wychowanych na zachodzie, a Polaków wychowanych w naszym bagnie

Weez3r 10.07.2008 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 565412)
W jakich gazetach były te wywiady?

w Dzienniku

wisl@k_TS 10.07.2008 20:23

Cytat:

Nic dodać, nic ująć. Jeśli byłbym na miejscu Króla zrobiłbym tak samo. A ambicję to on ma dużą, bo wieeeelu by wolało siedzieć na ławie w Realu Madryt C zarabiając przy tym dużą kasę.

Poza tym każdy widzi (piłkarze również) jaka jest polityka transferowa naszego klubu.

kovval 10.07.2008 20:24

Cytat:

jedno pytanie. W jakich gazetach były te wywiady? I czy były one autoryzowane(sądzę, że zapewne nie)? Dziennikarze potrafią dodać bardzo dużo. A nawet jakby by były takowe oferty to co z tego? Oferta=angaż? Moim zdaniem od oferty do zmiany klubu jeszcze daleka droga.(ile rzekomo ofert miał Dudka, Kokoszka?)

np stad wzialem jego wypowiedzi
http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=77094
tak Oferta=angaż (w 99%, chyba że nie dogadają się odnosnie kontraktu). Dudką to rzekomo wiele klubów było zainteresowanych, a nie wiele klubów złożyło ofertę. Skoro miał oferty z TAKICH klubów, to bez problemu znalazłby zagraniczny klub, słabszy od tamtych. Po mistrzostwach świata, podobno był nim zainteresowany Feyenoord, a że trafił do Jagi - coż, nasuwają się dwie mysli - albo jest za słaby na ligi zagraniczne, albo brak ambicji o powalczenie o miejsce w składzie jakiejs lepszej druzyny

Cytat:

PS w Polsce nie ma przyszłości dla piłkarzy i tu Krzysztof ma racje. Zobacz przygotowanie polskich zawodników wychowanych na zachodzie, a Polaków wychowanych w naszym bagnie

To wszyscy wiedzą, nawet Boniek to mówił w jakimś wywaidzie kilka miesiecy temu

ToTylkoJa 10.07.2008 20:31

ok, niektórzy uważają, że nie ma ambicji, a inni, że ją ma. Ja zaliczam się do tych drugich.

Pamiętam jak koleś płakał po czerwonej kartce w meczu z Brazylią. Ale znajdą się i tacy, co będą uważali to za dobre aktorstwo. Cóż, ile ludzi, tyle opinii.

Pablo84 10.07.2008 21:27

Wiem, ze to tylko sparing, ale by dostac 6-1 od Bazylei?...

Eustachy 10.07.2008 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 565461)
Wiem, ze to tylko sparing, ale by dostac 5-1 od Bazylei?...

Juz 6-1, a mecz jeszcze trwa...:shock:

e 10.07.2008 21:29

Nie wiem gdzie to wkleić ale tak mi się śmiać chcę że muszę to wpisać byle gdzie

FC Basel 6-1 Legia (karny)

ToTylkoJa 10.07.2008 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 565461)
Wiem, ze to tylko sparing, ale by dostac 5-1 od Bazylei?...

i?

Pamiętam czasy zwycięstw z PSG, Marsylią itp:)
Poza tym Kiełbowicz i Rzeźniczak w obronie- i wszystko jasne (mam nadzieję, że dojdzie ten Izquierdo, bo to co pokazuje prawa obrona to tragedia)

i 6-1

do 'e':
gdyby Austria w meczu z Wami była skuteczniejsza, to myślisz, że ile by było?

Zygmunt.Król 10.07.2008 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 565464)
Nie wiem gdzie to wkleić ale tak mi się śmiać chcę że muszę to wpisać byle gdzie

"Nie chcem ale muszem"...:rotfl:

Cytat:

A nie lepiej to poczekać i śmiać się jako ostatni?:D

e 10.07.2008 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 565465)

do 'e':
gdyby Austria w meczu z Wami była skuteczniejsza, to myślisz, że ile by było?

Gdybym trafił w totka 6 byłbym milionerem.

Zygmunt.Król 10.07.2008 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 565471)
Gdybym trafiłbym w totka 6 byłbym milionerem.

Gdyby ciocia miała drucik to by było radio:rotfl:

Uprzedając nieuchronną ;) napinkę -jeżeli mecz Wisły z Basel rozegrany 1 grudnia 2006 ma być dowodem że Wisła pokonałaby Basel 10 lipca 2008, to w zeszłym roku ogralibyśmy Blackburn bo kiedyś ich ograliśmy :D

ToTylkoJa 10.07.2008 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 565471)
Gdybym trafiłbym w totka 6 byłbym milionerem.

mój poprzedni komentarz był szyderczy. Po prostu, Basel miało dzień, że prawie wszystko im wpadało, a Austrii nie. Chodzi o style- zarówno tu i tu był marny lekko mówiąc.

Triodante 10.07.2008 21:38

Mecze wojskowych z Valencią mi się przypomniały. Aż się ze wzruszenia łezka w oku kręci.

pan_premier 10.07.2008 21:39

a gdzie wy oglądacie te sparingi?

pozatym zachowujecie sie jak onet.pl
Legia przegrała! ale jaja, bedzie lepszy sen?
o ile pamiętam kiedyś wygraliśmy w 1 meczu 4-0 w Zabrzu, jakie były nastepne wyniki?

Pablo84
niestety nie tylko TU sie to pojawiło, więc dmucham na zimne

Pablo84 10.07.2008 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zygmunt.Król (Post 565473)
Gdyby ciocia miała drucik to by było radio:rotfl:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Premier.

Przecie nikt tu sie nie napina i nie szydzi.

Legionistow na forum mamy luznych, wiec i oni tez chyba jakos nie specjalnie sie przejmuja wynikiem

dynek.pl 10.07.2008 21:42

Cytat:

Ja bym sie tak nie smial. To przeciez ta sama Legia co ograla nas 3 razy na wiosne, a nawet silniejsza bo z nowymi nabytkami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl