Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Euro 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4435)

Marszałek 15.06.2008 23:12

Jakoś tak zakladałem,że Czesi nic nie ugrająna tych mistrzostwach.Niewyraźni dla mnie byli,teraz będzie okres posuchy,bo jakiswybitnych grajków nie mają, niemniej dalej będa jechać na legendzie lat minionych:). Ale trzeba powiedzieć,że Półksiężyc miał farta jak na 3 do zera nie podwyższył Polak bodajże. SŁupek uratowal im wynik. Swoją drogą sa zadziorni.

Lemoniadowy Joe 16.06.2008 07:00

Moim zadaniem powinien być jeszcze karny dla Czechów po tym jak Turek zarysował głowę Polakowi, Czesi bardzo solidni i pechowi brakowało im 2-3 takich dużych gwiazd a może tylko Rosickiego. Kibicowałem Czechom obstawiłem 2-1 to sie nawet ucieszyłem jak Mehmety strzeliły kontaktowego

1q2 16.06.2008 13:17

Choc lubie Czechow, lubie tam jezdzic, a Prage uwazam za jedno z najpiekniejszych miast w Europie to kibicowalem turasom.
Czesi to dla mnie byla 2 najbardziej brzydko grajaca duzyna na tym turnieju ,po Grekach.
W zasadzie powinni sie juz pakowac po 2 meczach.
W pierwszym oddali 1 celny strzal i wygrali ,z o wiele lepiej grajaca Szwajcaria, w drugim zagrali juz odwazniej ale nic to nie dalo.
Z Turasami rzadzili ale znow zgubil ich totalny minimalizm - i dobrze:P

Turcy tez zreszta graja slabo , ale za bardzo nie maja kim straszyc - Chorwacja w polfinale zdaje sie, czy to bedzie ten czarny kon imprezy?:)
Oby bo trenera maja niesamowitego.To potwierdza teorie ze druzyna swirow musi miec trenera z tej samej bajki , nie dziwi mnie juz fakt ze jedynym trenerem ktory utemperowal Nikole byl Petrescu:)

FajQ 16.06.2008 13:32

Cytat:

Czesi to dla mnie byla 2 najbardziej brzydko grajaca duzyna na tym turnieju ,po Grekach.
o Polsce zapomniał ?

1q2 16.06.2008 13:42

Polske pomijam z oczywistych wzgledow bo jest to druzyna zlozona z podrzednych grajkow.Ciezko sprawic by syrena mknela chocby jak jakas skoda z silnikiem vv:>. Choc oczywiscie stac nas na troche lepsza gre.
Czesi , choc to juz nie ta sama druzyna jak kiedys -potencjal maja a przegrali to tylko przez wlasny minimalizm(mamy 2-0 byle tylko wykopywac pilke i dotrwac do konca).Turki juz byly zalamane a tu taki prezent:)
Zal mi tylko Czecha- znakomity bramkarz ,po nieciekawym przejsciu -sliska pilka i taki bug.

Bati_NS_TSW 16.06.2008 14:01

Ja mam jeszcze takie pytanie : czy was też denerwują strasznie te gwizdki które słychać z trybun ? Ja nie wiem kiedy gwiżdże sędzia a kiedy kibice. Strasznie mnie to wnerwia

ToTylkoJa 16.06.2008 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bati_NS_TSW (Post 552331)
Ja mam jeszcze takie pytanie : czy was też denerwują strasznie te gwizdki które słychać z trybun ? Ja nie wiem kiedy gwiżdże sędzia a kiedy kibice. Strasznie mnie to wnerwia

mam dokładnie tak samo. Czasem słyszę jakiś gwizd i myślę że jakiś faul czy spalony, a piłkarze grają dalej. Wkurzające to jest na maxa

MisIIek 16.06.2008 14:46

ja te gwizdki z trybun słysze tylko podczas meczów Turasó..ups Turcji ;) i prawda niesamowicie to mnie irytuje

Marszałek 17.06.2008 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MisIIek (Post 552356)
ja te gwizdki z trybun słysze tylko podczas meczów Turasó..ups Turcji ;) i prawda niesamowicie to mnie irytuje

Lepiej niech gwiżdżą niż mieliby monetami drobnymi napierdalać w piłkarzy,bo to jest ich taki świecki zwyczaj.

flamengista 17.06.2008 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 552190)
Znowu ci Turcy........

Najpierw szczescie bo mogli juz przerznac ze Szwajcarami,a teraz to ...
Polak powinien strzelic,3:0 i pozamiatane,a tak bede musial ogladac ich jeszcze raz...ehhhhh

Co za fraciarski zespoł.........

Jak się raz udaje, to jest szczęście. Ale dwa razy z rzędu to nie może być przypadek.

A wyciągnąć z 0-2 na 3-2, grając nawet w 10 - do tego trzeba mieć charakter. Turcy mieli jaja, których naszym zabrakło.

Ja podziwiam Turków za waleczność. Obawiam się, że dzisiaj pod Wiedniem nie pomógłby Sobieski. Byłby łomot straszny.

harthausen 17.06.2008 19:25

to co, dzisiaj kibicujemy Rumunii, a i tak wyżej przepchają się Włosi?

Wasiu 17.06.2008 20:08

Holandia - Rumunia.
Za livescore.com

possession (%) : 78 - 22

czegos takiego to ja jeszcze nie widzialem :o

Tomy 17.06.2008 21:38

myślałem, że pomarańczowi przejdą koło meczu i wyrzucą włochów i francuzików z turnieju, w sumie w obecnej formie myślę że pokonają włochów jeszcze raz jak będzie trzeba

a te aparaty fotograficzne na murawie za bramkami (jeśli to aparaty) to jakoś sterowane na odległość? w sumie to chyba nie za atrakcyjne zdjęcia z takiej wysokości

rabi86 17.06.2008 21:43

Brawo Italia. Po początkowych niepowodzeniach potrafili się podnieść. Szkoda tylko, że trafiają teraz na Hiszpanie.

Ciężko się zdecydować komu kibicować. Mam nadzieję, że któraś z tych drużyn zagra w finale.

pan_premier 17.06.2008 21:43

Włosi mogą zostać mistrzem, jeśłi miałbym typowac teraz zwyciezcę to wybrałbym sposórd 3: Chorwacja, Portugalia, Włochy

Nie grają cudów, ale Toni jest po prostu niesamowity, na razie zmarnował 15 akcji a strzelił tylko jedną, ale to dzieki jego długiej nodze Włosi mieli dzis spokojny mecz...

Droga Włochów do finału to Hiszpania i Holandia, o ile pamiętam Włosi radzili sobie z nimi na wielkich turniejach a po porażce z Holandia wyciągną juz wnioski na przyszłość

Aro1234 17.06.2008 21:44

Nie przypominam sobie ażeby Toni zdobył gola? ;] chyba, że liczysz tego nieuznanego... ;]
Szkoda troszkę Rumunów. Holandia pokazała, że nie boi się nikogo, skoro nie chcieli wyjebać Włochów... Aż sam z podziwu wyjść nie mogę. Co do Francji - Domenech udowodnił, że można zrobić gorsze powołania niż Beenhakker...

Marszałek 17.06.2008 21:44

Włosi jak zwykle szczęśliwie,najpierw uraz Riberego,później karny. Gra Żab w 10. Coś czułem,że psim swendem wyjdą z grupy.

Wszystko fajnie,ale powiedzcie mi co to znaczy piłkarska melina.?

Boniek dzisja użył takiego sformulowania. Swoją drogą gość wie co mówi,dobry jest,rewelacyjnie się go słuchało.

Skoro Włsi trafiają na Holandię w półfinale...to własnie to jest to coś" co sprawi,że Holadnia nie zdobędzie ME.Od początku coś tak czuje,że Oranje gdzieś się potknął,a mając Włochów na swojej drodze... no potykając się o taki kamień nie trudno wygrzmocić.

pan_premier 17.06.2008 21:45

oczywiście że go licze, bo gol był prawidłowy;)
a Boniek chyba rąbnął dziś wino przed meczem:D

Zygmunt.Król 17.06.2008 21:52

[quote=Marszałek;553134]Wszystko fajnie,ale powiedzcie mi co to znaczy piłkarska melina.?

Boniek dzisja użył takiego sformulowania. Swoją drogą gość wie co mówi,dobry jest,rewelacyjnie się go słuchało.[quote]

Melina w wolnym tłumaczeniu gra na czas:)

GNCacek 17.06.2008 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 553134)
Boniek dzisja użył takiego sformulowania. SWoją drogą gość wie co mówi.

Mnie rozwaliło jak powiedział, że z 18 metrów Grosso strzeli z wolnego koło bramkarza a nie nad murem i po chwili właśnie tak Włoch strzelił i słupek Francuzów uratował. W sumie dobry mecz, już nie mogę doczekać się 1/4 z Espanią.

Slayer666 17.06.2008 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 553135)
a Boniek chyba rąbnął dziś wino przed meczem:D

On przed każdą transmisją chyba się raczy jakimiś trunkami, bo ostatnie strasznie często chichocze na antenie...
Liczyłem, że Holandia pozwoli Rumunom wbić sobie bramkę, żeby zrobić psikusa Francom i Włochom, ale niestety, zagrali tak, jak wczoraj Chorwaci:)

Gabri 17.06.2008 23:04

Makaroniarze to jednak makaroniarze. Skutecznością w ostatnich meczach nie grzeszyli, ale jak zaczęli być na musie to się spięli i awansowali dalej. Obok Portugalii to może być główny faworyt Euro. Holendrzy są teraz tak dobrzy, że z formą nie dotrzymają do finału. :)

Ale dla Rumunów i tak brawa za to co pokazali. Zdobyć 2 punkty w takiej przepierniczonej grupie to nie wstyd.

swirson 18.06.2008 07:04

Czy w przypadku remisu z kacapami, Szwedzi awansują?

tomasz1906 18.06.2008 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swirson (Post 553191)
Czy w przypadku remisu z kacapami, Szwedzi awansują?

Tak (10znakow)

tommiyacht 18.06.2008 18:10

kurza morda, zamiast puścic mecz Rosji ze Szwedami gdzie bedzie walka o awans to bedzie nic nie znaczący mecz Hiszpani z Grekami. Jedni juz awansowali, drudzy jadą do domu

Serwatkus 18.06.2008 18:15

Jak to? Przeciez widzialem reklame polsatu dzisiaj, i mecz Szwecja - Rosja o 20:35, natomiast Grecja - Hiszpania o 00:10 (retransmisja)

1q2 18.06.2008 18:15

e tam, Rosja Szwecja pewnie bedzie

tommiyacht 18.06.2008 18:22

no to nie wiem, moze zmieniają zapowiedzi, ja widzialem przed studiem Hiszpania - Grecja 20.35. Ale po Polsacie wszystkiego mozna sie spodziewac nawet komentatora skrótu meczu Holandia - Francja gdzie notorycznie wspominał o Arienie Robbenie jako pomocniku Chelsea

rafalek 18.06.2008 20:23

No narazie nie poznaje Rosji...zupełnie inna drużyna...Szwecja jak na razie nie istnieje....

A tak mimochodem, to ja tego Kołtonia słuchać już nie moge...podnieca się strzalem 5 metrów obok bramki, jakby Ktoś wychodzil w 3 na bramkarza...masakra...jest zdecydowanie lepszy, jako drugi komentator, ale pierwszy to jest dramat

Jurand 18.06.2008 20:52

Rosja gra swietnie... Od poczatku czulem, ze w koncu cos pokaza, nawet w meczu z Hiszpania byly przeblyski. Mecz z Holandia moze byc ciekawy.

rafalek 18.06.2008 20:54

No i 2:0....ojj..ten turniej cos faworytom nie lezy...Francja, Szwecja, Czechy,...ciekawe kto jeszcze..

EDIT:

No..moze faktycznie nie faworyt, ale jedna z silniejszych drużyn...z tym faworytem przesadzilem

ToTylkoJa 18.06.2008 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 553628)
No i 2:0....ojj..ten turniej cos faworytom nie lezy...Francja, Szwecja, Czechy,...ciekawe kto jeszcze..

Szwecja faworyt turnieju:shock:

mic 18.06.2008 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 553628)

ze co ?!?!

:lol:

rafalek 18.06.2008 21:10

A tak przy okazji..Hiszpania już remisuje z Grekami....ale Hiszpanie grali całkowitą reaerwą, więc chyba nie ma co sie dziwic, ze sie tak meczą..

spirit 18.06.2008 21:48

Jak dla mnie dzisiejsza gra Rosjan powinna stać się definicją zwrotów takich jak "ambicja", "gra o awans", "nieodpuszczanie", "determinacja".

A że dołożyli do tego jeszcze wysokie umiejętności techniczne, zniszczyli Szwedów.

Aro1234 18.06.2008 22:10

Dla mnie Kołtoń świetnie komentuje. Szkoda, że Rosja z Holandią w 1/4... Wolałbym taki półfinał, bo oba zespoły na niego zasługują. Teraz widać, jak wielki jest potencjał w Rosji. Nawet fakt tego, że Hiddink ich trenuje mnie aż tak nie jara jak to jak oni grają. Kluby typu Zenit, Spartak, CSKA, Lokomotiv i inne to wielka wielka wieeeelka kasa i świetni zawodnicy.

Wojtas 18.06.2008 22:25

No coz..Rosjanie przecza dosc trwałej teorii ze kto przegrywa pierwszy mecz(a przegrali sromotnie,1;4 z Hiszpania)nie wychodza z grupy....Ale Hiddik to klasa ,ustawienie,zmiennosc pozycjii..

Widzieliscie jak oni biegali???Polacy to muchy w smole,zel-betonowe kloce przy takim Arszawinie,ktory w 88 minucie biegl z pilka na bramke jakby to byl poczatek meczu....Ten mecz dedykuje wszystkim specjalistom Benkakera od przygotowania fizycznego,nie wiem mzoe ten z Rosjii mial swiezsze wyniki badan z NASA i stad taka roznica w przygotowaniu fizycznego zespolu???:D:lol:

W kazdym razie awans Rosjii absolutnie zasluzony,i hit Rosja-Holandia ha ha bedzie sie działo :)

P.S Arszawin,Pawluchenko,....w Rosjii zle nie maja,ale napewno znajda sie inni z lepszymi sumami kontkaktowymi :)W Kazdym razie przyszlosc wielka

Latin 18.06.2008 22:34

Mamy nie tego Holendra co trzeba :)

FajQ 18.06.2008 22:36

A wiecie co wam powiem Rosja bez Hiddinka to by gowno zdziałała.Hiddink to jest moim zdaniem najlepszy trener na świecie każdą drużyne potrafi ułożyć.Daje sobie ręke uciąć że jeżeli Hiddink trenował Polske to byśmy wyszli z grupy.Co do meczu jak już wspominałem Szwecja bez Ibrachimovicia gra jak Wisła bez Brożka.Cała taktyka Szwecji opierała sie na kilku podaniach w polu podanie do boku, dośrodkowanie, a nóż "żyrafa "strąci.Rosja grała dzisiaj rewelacyjnie i tylko żałuje że nie wpakowali Szwedom 3 bramki.Jeden minus w grze Rosji to Pavluchenko z całym szacunkiem do tego gracza ale skuteczność ma jak Brożek bez formy.Na 5 setek 1 wpadnie.Gdyby Dziś wykorzystał wszystkie sytuacje pewnie i by Ville dogonił.Stawiałem że Szwecja dupnie w ćwierćfinale a tu miła niespodzianka bo ich nie lubie :P.
I jeszcze jedno dacjei Hiddinka do Wisły to sukcesy w pucharach bedą :P

atbb 18.06.2008 23:05

Rosjanie się rozkręcają każdy kolejny mecz lepszy, przez to ćwierćfinał zapowiada się bardzo dobrze, może być najciekawszy ze wszystkich ćwierćfinałów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl