Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Do jakich szkół się dostaliście? e-omikron (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3151)

grogoriogreg 29.06.2009 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anika (Post 752964)
nie jestem jakimś wielkim obrońcą Nowodworka, ale nie demonizujcie tak :P

cs jest chyba najczęściej używanym programem na wszystkich komputerach w tej szkole, do których mają dostęp uczniowie ;)

zakaz na drzwiach... oględnie mówiąc nie ma większego odzwierciedlenia w praktyce

nie zmienia to faktu, że I LO jest szkołą co najwyżej umiarkowanie przyjazną uczniowi.

ktoś z Was wybrał Nowodworek? :>

Ja się dostałem do jedynki

_gilardino_ 29.06.2009 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 752951)
nie rób tego ;)
mówie ci to szczerze jak brat po szalu

Fajne boisko wam zrobili przy szkole:-p

Kamil 29.06.2009 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 753065)
Fajne boisko wam zrobili przy szkole:-p

o kortowe ci chodzi? jezeli tak, to faktycznie, fantastyczne, caly rok zarasta chwastami, i pod koniec roku jak odrabia sie wf trzeba je czyscic:lol:
a tak pozatym, to już nie moja sprawa, ja tą szkole zakończyłem :]

_gilardino_ 29.06.2009 10:49

Nie :) Od paru tygodni jest boisko ze sztuczną trawką...Nic tylko grać 5vs5 ew. 6vs6 :P

Lukasz15wisla 29.06.2009 10:55

Nikt w tym roku nie wzmacnia składu IV Lo?

moonga 29.06.2009 22:10

Ja musze sie wam przyznać, że brakło mi troche pkt do V. Jak zobaczyłam na o-mikronie, że sie nie dostałam ogarnęła mnie ulga :D przerażała mnie myśl, że miałabym chodzić z 34 laureatami do klasy :P na luzie dostałam sie do VIII i mam nadzieje, że nie będę tego żałować. Co do I to ile osób z niej znam, tyle powtarza mi, że na korytarzach panuje 'luźna' atmosfera i ludzie mówią, cytuje: "przepraszam, czy mógłbyś się przesunąć?' itp., oczywiście nie neguje tej formy wypowiedzi, no ale sami wiecie xd co do II to nie słyszałam jakiś szczególnych opinii. Dziś jak składałam papiery to bardzo spodobało mi sie boisko za szkołą :D jedyne (na razie :P) minusy VIII to nauka na 2 zmiany, brak możliwości wyboru języków i jako 2 język tylko niemiecki/francuski/rosyjski (z góry ustalone :-/). Ala tak to słyszałam same plusy o VIII, chociaż wiadomo, że wszystko zależy na jakich nauczycieli sie trafi itp.

Szary007 29.06.2009 22:26

A ile trzeba było miec pkt, żeby się dostac do VII do klasy H ?

Tz. ile mieliście, jeśli się dostaliście..

moonga 30.06.2009 15:57

Z tego co pamiętam do tej klasy to chyba ok. 160-163. Na pewno coś podobnego, ale dokładnego progu Ci nie podam bo to nie moja klasa ;)

Sorry z rozpędu pomyliłam LO ;p proszę o wykasowanie posta

Mateuusz 30.06.2009 16:39

a wybiera sie moze ktos do LO do Wieliczki??;>

Karmelka1906 30.06.2009 18:22

Do Wieliczki?! moja kuzynka za rok.. hehe.;p

gregoriustsw 30.06.2009 18:38

hmm a wie ktoś jak to jest z ta druga rekrutacja ? w sensie co trzeba zrobić i kiedy ? ;)

JacobusTSW 30.06.2009 18:51

W drugiej rekrutacji biegasz już do szkół z oryginałami świadectw. Działa to trochę na zasadzie kto pierwszy, ten lepszy. Jak są wolne miejsca, bo ktoś zrezygnował, możesz wbić do tej klasy (pod warunkiem, że oscylujesz w granicach progu z I rekrutacji). Ja i kilku moich znajomych zwolniliśmy kilka miejsc w VII jakby ktoś był zainteresowany.

gregoriustsw 30.06.2009 20:29

Ok , sorry jeszcze za problem ale czy nie jest tak że trzeba do jutra złożyć oryginał świadectwa i tego zaświadczenia o wynikach egzaminu gimnazjalnego ? Jeżeli tak to co trzeba potem zrobić ?

olsza2 30.06.2009 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez małolatTS (Post 752955)
A co cię dokładnie interesuje?? Może spróbuję pomóc jako przyszły trzecioklasista. Do jakiej klasy się wybierasz:>

no jestem w mat fizie jak narazie ale mam zamiar do dwujęzycznej iść. Ogólnie jak tam jest? Jacy nauczyciele czy fajne dupy są i czy dużo żydów :rotfl:

JacobusTSW 30.06.2009 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gregoriustsw (Post 754168)
Ok , sorry jeszcze za problem ale czy nie jest tak że trzeba do jutra złożyć oryginał świadectwa i tego zaświadczenia o wynikach egzaminu gimnazjalnego ? Jeżeli tak to co trzeba potem zrobić ?

Jeżeli interesuje Cię pierwszy etap rekrutacji to zanosisz to szkoły do której się dostałeś. Natomiast
w II etapie rekrutacji, czyli w sytuacji, gdy w dniu 3 lipca 2009 roku, pojawią się wolne miejsca w tej szkole do której chcesz startować w II rekrutacji, ranking Kandydatów do wybranego LO odbywać się będzie w oparciu o uzyskaną przez Kandydata liczbę punktów. W przypadku Kandydatów, którzy uzyskają taką samą ilość punktów i nie mieszczą się na liście przewidywanych miejsc w danym oddziale, Dyrektor szkoły podejmie decyzję o zwiększeniu lub zmniejszeniu przewidywanego limitu miejsc. Proponuję abyś jeszcze poszukał sobie na stronie swojego LO informacji szczegółowych bo w różnych szkołach trzeba przynosić różne papiery na raz.

gregoriustsw 30.06.2009 22:00

ok dziękuję

małolatTS 30.06.2009 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez olsza2 (Post 754181)
no jestem w mat fizie jak narazie ale mam zamiar do dwujęzycznej iść. Ogólnie jak tam jest? Jacy nauczyciele czy fajne dupy są i czy dużo żydów :rotfl:

Klasa F, więc przekształcony hist-wos, w którym się aktualnie znajduje. Bardzo dobrze stwierdzili, że dwie takie same klasy(E i F) są bez sensu. Szkoła jest generalnie damska (w mojej klasie facetów jest pięciu), ale twoja klasa z racji profilu może mieć inne proporcje. Ilość dziewczyn powoduje, że wybór jest bardzo duży, jednak z przykrością muszę stwierdzić że z jakością nie jest najlepiej(choć trochę złotych rybek da się wyłowić:D). W szkole coraz więcej pojawiających sie akcentów Wiślackich i miejmy nadzieje, że ta tendencja się utrzyma w tym roku. Nauczycieli jak wszędzie, pełen przekrój, od genialnych przez dobrych i przeciętnych do żałosnych. Jeśli chodzi o tak zwaną własną inwencje (ubiór, sposób bycia itp.) VI jest zdecydowanie liberalna i o żadnym zamordyzmie mowy być nie może. To tak po krótce, ja generalnie jestem zadowolony, trafiłem na dobrego nauczyciela od przedmiotów kierunkowych,z innych nie muszę sie specjalnie przemęczać, poznałem kilkoro świetnych ludzi, do pełni szczęścia brakuje tylko dobrze zdanej matury. O rzeczach irytujących nie piszę, sam ogarniesz :-P

Pytanie zbiorcze do wszystkich licealistów hist-wosowców. Czy w waszych klasach ilość ludzi na prawdę zainteresowanych tymi przedmiotami jest też tak zatrważająco niska?? Bo ja boję się myśleć jak jest w innych profilach. Polski system edukacji, z tego co widzę, hoduje ludzi kompletnie nieogarniętych w kwestiach polityczno-społeczno-gospodarczych. Cóż takie czasy chyba..

zawszewiernyts 30.06.2009 23:08

U mnie średnio połowa klasy zainteresowana tymi przedmiotami :D Reszta poszła, bo cytuję "nie było matmy wymaganej" ;)

ChudyZalas1906 01.08.2012 11:44

Wybiera sie ktoś na zamoyskiego 6? Podgórze,gastronomik najlepiej zawo?:D

zgrybus 01.08.2012 13:18

ktos do Myslenic leci?:P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl