Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Praca (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3012)

Kamil_mchw 17.02.2009 20:41

pytanie do ludzi którzy pracowali za barem...
za tydz. zaczynam pracę za barem... mam kurs ale żadnej praktyki... mógłby mi ktoś powiedzieć jakie driny ludzie najczęściej zamawiają... na co zwracam szczególną uwagę, co się chwali w pracy barmana, na czym można się przejechać itp. jak działa "kasa" ten taki program... wiecie o co mi chodzi... :]
niby miałem to wszystko na kursie ale na prawdę może to wyglądać inaczej.
proszę na priv!!

uher 17.02.2009 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Opętany (Post 676070)
bo to prawda, marne mam pojęcie. ale czasy takie że nie można być wybrednym ;> a i nauczyc sie nie problem. może ktoś zna poziom zarobków w takiej pracy?

DB Kredyt?

NowaHutaWNH 18.02.2009 22:11

Szukam dodatkowego zarobku na ferie. Roznoszenie ulotek itp. Mam 16 lat.
Pozdrawiam. Priv.

Maciejj 19.02.2009 17:06

zapłace 20 zeta za zapis do bet at home

jesli masz strone internetowa - wiecej

pod pewnymi warunkami

szczegóły priv

WiślakNH 26.02.2009 13:47

W tamtym roku byłem kilka razy w pracy (dorywczo) i zarobiłem jakieś 300 zł.
W związku z tym muszę dostać pit żeby sie rozliczyć czy jest to za mała kwota?

mic 26.02.2009 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 682175)
W tamtym roku byłem kilka razy w pracy (dorywczo) i zarobiłem jakieś 300 zł.
W związku z tym muszę dostać pit żeby sie rozliczyć czy jest to za mała kwota?

Jezeli robiles to "na lewo" to nie, jezeli miales umowe z pracodawca to tak (pracodawca powinien przyslac Ci jeden PIT, drugi powinien wyslac do US)

WiślakNH 26.02.2009 14:07

Miałem umowę z pracodawcą,to grubo,że mi jeszcze nie przysłali,a z tego co wiem to właśnie teraz jest ten okres rozliczeniowy...
Dzięki mic

kms 26.02.2009 15:05

a kiedy zwroty robia ? mniej wiecej ile sie czeka?

Kocur 26.02.2009 15:15

rosyjska ruletka

rok temu kumpel złożył w tym samym urzędzie papiery 2 tygodnie po mnie i dostał kasę po 3 tygodniach a ja 3 tygodnie po nim ... jaja

Ni_Ma 26.02.2009 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 682198)
Miałem umowę z pracodawcą,to grubo,że mi jeszcze nie przysłali,a z tego co wiem to właśnie teraz jest ten okres rozliczeniowy...
Dzięki mic

termin dostrczenia Pitów 11 dla pracowników mija 28 lutego.. jeśli nie otrzymałeś pocztą (bo tak to powiino się odbyć) idż do firmy i się upomnij..

ponadto takie zeznanie podatkowe PIT37 trzeba złożyc zawsze jesli w danym roku osiagneło sie przychody podlegające opodatkowaniu a Ty takowe osiągnąłeś.

edit na zwrot nadpłaconego podatku US ma 3 miesiące od dnia złożenia PITu

Tobi1906 26.02.2009 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 682198)
Dzięki mic

Okres rozliczeniowy firm,aby wyslac pity pracownikom mija dokladnie 28 lutego!Wiec nawet w tym dniu moga wysylac(data stempla pocztowego-jest w tym przypadku miarodajna), Czyli mozesz rownie dobrze dostac w polowie marca,zalezy jak przyniesie ci poczta.

Twoje prawo jest takie ze mozesz zglosic dana firme do US i powiadomic o braku pita,kara dla Firmy jest prawie pewna.

Ty jako osoba fizyczna masz czas do konca kwietnia na rozliczenie sie z Urzedem Skarbowym.

WiślakNH 26.02.2009 16:05

Dobra dzięki,najlepszym rozwiązaniem będzie jak zadzwonię do tej firmy i sie wszystko wyjaśni.

Sensej 26.02.2009 16:05

A mi jedna firma wysłała na moje drugie imie Pita :/ masakra :) Ale w poniedzialek ide wyjaśnić. Tylko że zanim zrobią poprawkę to chwila minie. A moge złożyć sobie już rozliczenie roczne ? kwoty sie zgadzaja itp. Bo mam troche PLN do odzysku ;)

Ni_Ma 26.02.2009 16:07

jasne że możesz - im szybciej złożysz tym szybciej odzyskasz te PLNy :)

Kocur 27.02.2009 00:06

A przy okazji rozmowy o rozliczeniach pozwolę sobie wrzucić jednego linka:

http://www.wojtek.homek.net/

Mój bardzo dobry kumpel z osiedla a być może inni ludzie z Prądnika Waciaka kojarzą. Jak w takich przypadkach - 1% to tylko i jednocześnie aż 1%.
Jak ktoś ma dylemat z wyborem instytucji - to może pomoże.

maTyS. 03.03.2009 18:44

szukam pracy na zmianę nocną co polecacie i gdzie ? :)

maciek777 03.03.2009 22:59

Orientuje sie ktos moze jak ksztaltuja sie zarobki w salonach jubilerskich ?:)
kruk/apart/kobe itp.
pzdr i z gory dzieki za odpowiedz

WzT 04.03.2009 17:58

A w Sizeerze ktoś pracował? Jak się ogólnie tam pracuje i jak z zarobkami?

LoRd 05.03.2009 16:40

Zapytanie do humanistycznej części wiślackiej braci.
Czy próbował ktoś swoich sił w jakiejś prasie ? Nie mam tu na myśli rozdawania metra na skrzyżowaniu lecz pracę polegającą na pisaniu czegoś dla gazety (obojętnie czy to tygodnik,dziennik, miesięcznik etc). Zastanawiają mnie warunki. Czy jest szansa żeby wzieli studenta czy to już musi byc mgr z doswiadczeniem lub znane nazwisko.

Above 05.03.2009 16:42

Wie ktoś może jakie są stawki za rozwożenie swoim samochodem w InPoście?

LoRd 05.03.2009 17:23

Above - jedyne co wiem to, że praca w charakterze listonosza dla InPosta jest na pewno bardziej opłacalna finansowo niż dla Poczty Polskiej.

hudinho 22.03.2009 21:58

orientujecie się czy na jakimś basenie w Krk szukają instruktora pływania?

Kowal! 24.03.2009 15:15

jest ktoś zainteresowany pracą w branży finansowej? na początku praca stanowiąca raczej dodatkowy dochód, niewymagająca zbytnio poświęcenia. Dobre zarobki, możliwość naprawdę szybkiego awansu.

chętni pisać na priv (podajcie chociaż imię, wiek, obecną pracę/zajęcie, nr tel.)

WzT 24.03.2009 22:09

Nie wiem dlaczego ale nigdy nie traktuje poważnie ofert pracy w branży finansowej, może dla tego że praktycznie w 99 % przypadków oferowane jest wynagrodzenie prowizyjne. Czyli nic pewnego.

szczebrzeszcz 24.03.2009 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LoRd (Post 687472)
Zapytanie do humanistycznej części wiślackiej braci.
Czy próbował ktoś swoich sił w jakiejś prasie ? Nie mam tu na myśli rozdawania metra na skrzyżowaniu lecz pracę polegającą na pisaniu czegoś dla gazety (obojętnie czy to tygodnik,dziennik, miesięcznik etc). Zastanawiają mnie warunki. Czy jest szansa żeby wzieli studenta czy to już musi byc mgr z doswiadczeniem lub znane nazwisko.

a CO ty chciałbyś pisać?

nie ważne czy humnanista czy nie, jak masz coś sensownego do napisania, to pisz ślij do prasy(i to raczej tematycznej bo w takiej od wszystkiego to na dzien dobry nie da sie pzrebic), a nuz będą zinteresowni
może to byc relacja z podróży, porady itp, lub coś z związanego z twoimi zaniteresowaniami w czym jesteś dobry, z widzą którą mozesz podzielić się z innymi

z tego co mi wiadomo niektorzy tak sobie dorabiaja pisząc artykuły do gazet...

.... no chyba, że chodzi Ci o zajęcia typu: wyboldowanie czcionki... to sorry tego już nie wiem :(

Kolumbus 25.03.2009 00:04

Pracownik z wykształceniem MBA i sporym doświadczeniem zawodowym(marketing, zarządzanie, bankowość) szuka pracy.:)

Nitrox 25.03.2009 00:17

Jezeli słyszeliście cos o jakiejś pracy na nocki, to dajcie znac na p.w.

Woland 25.03.2009 19:10

Ma ktoś z was może jakieś doświadczenia z pracy w inpost jako listonosz? Albo może słyszeliście jakieś opinie na temat tej pracy,jakie zarobki itd.

Maciejj 25.03.2009 20:04

Inpost - praca w Krakowie tak
na prowincji - nie

dlaczego........ oszusci i kombinacje..... wszystko oparte na umowie o dzielo

Żmijka 30.03.2009 13:09

Szukam kogoś kto brał (i dostał) dofinansowanie z UE na rozpoczęcie własnej działaności gosp.

Jak jest ktoś taki na forum to baaardzo proszę o kontakt!

EDIT: Uzupełniając - szukam osoby która JUŻ DOSTAŁA tak owe dofinansowanie. Dziękuję za wszelkie prv z radami "polecam program, trzeba mieć, słyszałem" bo tyle to raczej wiem :-) Chodzi mi o kontakt z osobą która dostała kasę lub przynajmniej stara się tak ową i jest już w fazie realizacji.

Kowal! 30.03.2009 13:17

kiedyś podczas jakiejś konferencji/prezentacji na uczelni odwiedziły nas Panie z urzędu miasta, które sie właśnie tym zajmowały. I myślę, że warto się tam udać po pomoc, bo raczej wiedzę na ten temat posiadają:) A ponoć mało osób wie, że takowe osoby w ogóle tam są ...

pozdrawiam

Aro1234 01.04.2009 23:09

Jakby ktoś miał coś ciekawego do zaoferowania dla młodego człowieka z wykształceniem średnim (świeżo upieczonego :P ), to chętnie bym się czymś zajął tak gdzieś od 11 maja :P (bo będę już prawie po maturach :) ). Co by mnie interesowało? Mogę rozdawać ulotki (za godziwe pieniądze) / gazetki również, tudzież, chętnie bym coś napisał - jakieś próbki tekstów o tematyce sportowej mógłbym ewentualnie podesłać, mogę pokelnerzyć/zbierać zamówienia w knajpach - o ile nie potrzeba do tego jakiegoś szczególnego doświadczenia, zrobię ankietę etc. :P

Woland 20.04.2009 19:05

A ja mam takie pytanie, o prace w telemarketingu,czy ktoś wie coś o tym? Bo potrzebuje dorywczej pracy i ciągle przewijają się ogłoszenia właśnie z tej branży. Zastanawia mnie czy to takie totalne dno, że nikogo nie mogą znaleźć? Zwłaszcza na gumtree pełno jest tych ogłoszeń.

_KRIS_ 23.04.2009 12:25

Siemka nie zna ktoś pizzeri gdzie można zatrudnić się jako kierowca i ustalić sobie grafik? najlepiej gdyby ta pizzeria miała własne samochody i mieściła sie w okolicach huty,olszy,prądnika czerwonego. Jeśli ktoś się orientuje proszę o info.

Arteka1906 23.04.2009 17:52

telepizza. Ciagle sie oglaszaja na gumtree

WzT 26.04.2009 09:52

Pracował ktoś w MC Donaldzie? Lub w KFC ? Opłaca się tam iść do pracy ? Jak ze stawkami ?

Rabbit 26.04.2009 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WzT (Post 715260)
Pracował ktoś w MC Donaldzie? Lub w KFC ? Opłaca się tam iść do pracy ? Jak ze stawkami ?

Nie pracowałam, ale na gumtree chłopak, który pracował w KFC zamieścił opis swoich doświadczeń, możesz przeczytać tutaj forum.gumtree.pl/about3466.html

Mateusz_1906 26.04.2009 10:31

Szukam pracy , wiek 18 lat , jesli ktos potrzebuje w czyms pomocy lub ma coś do zaoferowania to pisac na priv .

WzT 26.04.2009 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rabbit (Post 715277)
Nie pracowałam, ale na gumtree chłopak, który pracował w KFC zamieścił opis swoich doświadczeń, możesz przeczytać tutaj forum.gumtree.pl/about3466.html

No to z tego co widać KFC żadna rewelacja! Moeże chociaż MC daje lepsze możliwości :)

A tak na marginesie nie myślałem że po technikum handlowym z rocznym doświadczeniem w handlu będę miał w Krakowie taki problem ze znalezieniem pracy która chodź w minimalnym stopniu spełni moje oczekiwania. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma więc może przyszła kolej próbować w takiej korporacji jak MC a ambicje i oczekiwania trzeba odłożyć chwilowo na bok.

MakuTS 26.04.2009 11:57

a myślisz że w MC będzie lepiej ;P w handlu nie jest najważniejsze doświadczenie tylko jak i ile sprzedajesz ;P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl