Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gdzie jadacie ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2954)

siwy0000 31.01.2009 15:17

strony nie maja chyba ale moge Ci numer podac ;) a dostawa to chyba od dzielnicy zależy. 0126555595

Kurt 31.01.2009 16:34

Cytat:

Chińszczyzna z Lotosu na al. Mickiewicz. Troszkę droższe niż u innych kitajców, ale ta jest znacznie lepsza.
Zgadza się zwłaszcza zupa ostro-kwaśna i kurczak gong-bao... Choć ostatnio zupa troszkę gorsza, ale cały czas dla mnie nie ma konkurencyjnej chińskiej. Gdyby jeszcze było trochę taniej...

Lubie też kurczaka z czosnkiem i cebulką na gorącym półmisku na czarnowiejskiej teraz to się nazywa chyba Marco Polo dookoła świata, nic innego tam nie jadam, więc nie wie co jeszcze można polecić.

dj_ibutti 31.01.2009 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 666278)
Jadłem tam ostatnio koło 23 i ten kebab to była jakaś masakra...tam nic nie trzymało poziomu, mięso bez smaku... nawalone paskudnego sosu, także to bardziej na nim kebab się opierał.

Wiadomo, że o gustach sie nie dyskutuje... ale ja tam jadam b. często, między zajęciami, i zawsze jest pyszny i dużo dobrego mięska i puszeczka Pepsi. Dla mnie gites :)

piotrek chicago 31.01.2009 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fantom chicago (Post 665826)
smakowaly mi hot dogi z kielbaska leszczynska(koniecznie podwojna musztarda)na Kazimierzowskim

fantom ale masz blizej bo w przelaczce na zlotym wieku tez sa :P nie musisz za daleko chodzic hmmm a moze znalazles je gdzies w chicago? chetnie tez kupie...hahhaha

fantom chicago 01.02.2009 12:08

Jeslibyscie kiedykolwiek zajechali w okolice Chicago , polecam zupe goraco-kwasna w chinskiej niedaleko mnie.Najlepiej dziala w poranki sobotnie i niedzielne - od razu stawia na nogi...

mcovalski 02.02.2009 13:04

Ostatnio przebywam coraz częściej w Warszawie. Dla osób które wybierają się do Stolicy chciałbym polecić parę miejsc.

http://www.taqueriamexicana.pl/taqueria.html
Kuchnia meksykańska w Warszawie - jadłem tam w sobotę. Wystrój , muzyka (gitarzysta) i przede wszystkim smak. Wybraliśmy ze szwagrem 2 najdroższe pozycje dania głównego - krewetki z limonką i z ryżem oraz danie które składało się z mięsa pokryte mięsem i do tego mięso a obok ziemniaki w plasterkach z roztopionym żółtym serem ("czedar") i do tego czerwona fasola. Niebo w gębie, miłą obsługa. POLECAM!

Następna kuchnia to chińska- najlepsza jaką w życiu jadłem to na ul . Filtrowej - nawet w chinatown nie jadłem lepszej ( New York, Boston czy Washington)- nie wiem co mam polecić za danie bo jedliśmy ich chyba ze 20 ale nie było rzeczy która by nie była dobra. Zarówno owoce morza , jak i mięsa, zupy desery - rewelacja.JEżeli ktoś jest smakoszem tej kuchni to miejsce obowiązkowe.

Kolejna warta polecenia to restauracja japońska - fajna, kameralna atmosfera z bardzo dobrym jedzeniem, pomimo, że ta kuchnia nie należy do moich ulubionych. Trochę drogo ale jakośc gwarantowana.
http://www.magurosushi.pl/

A teraz prosta zwykła pizza - jednak najlepsza w życiu jaką jadłem to przy ul. Grójeckiej. Początkowo nie wierzyłem szwagrowi, jednak na całe szczęście miał rację. Przejechaliśmy pół miasta tylko żeby tam zjeść i mieliśmy fuksa że było miejsce. Jeszcze czegoś takiego nie widziałem żeby była kolejka do restauracji. Było wtedy po -10 C a ludzie oczekiwali na zewnątrz. Pizza o szerokości ok 50 cm lecz cienka być może na 3 mm. Smak nie zapomniany. Warto dodać że pizzę robią naprawdę Włosi. Nie wiem jaka cena była bo nie ja za to płaciłem, lecz jakakolwiek by ona nie była naprawdę warto.
Jak znajdę stronę www to ją wkleję.

A teraz mam pytanie poszukuję bardzo fajnej restauracji z bardzo dobrym jedzeniem w Krakowie. Kuchnia raczej południowe klimaty (Włochy,Hiszpania, Ameryka południowa) chyba że zna ktoś jakąś oryginalną kuchnie w Krakowie. Co polecicie. Mam zamiar przyjechać wraz z żoną na walentynki a do Ipanemy po raz kolejny już mi się chcę średnio iść.

pff 02.02.2009 13:16

Jak będziecie w Zakopanem, to obiad tylko i wyłącznie w Pensjonacie Olivia, ul. Droga do Olczy 21a, niedaleko skoczni. Na tym rondzie co w prawo jedzie się do skoczni, to w lewo, i później ostry skręt w lewo.

Domowe REWELACYJNE jedzenie

puchaty1906 02.02.2009 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 665688)
Odswiezam, bo potrzebuje pomocy nt tego co jest w miare sensowne w restauracji PAESE na ul Poselskiej,
tylko nie wyskakiwac mi tu z adresem strony www restauracji, bo tam juz szukalem- potrzebuje opinii kogos kto tam byl, jakie winka sensowne są i jakie potrawy warte polecenia.

Byłem tam dwa razy. Pierwszy raz na jakimś obiedzie biznesowym. Wziąłem wtedy polędwice w sosie grzybowym + do tego warzywa gotowane oraz ziemniaki zapiekane z czosnkiem. Aha na przystawkę wziąłem tartę z sera koziego. Wina wtedy nie brałem. Byłem generalnie pod wrażeniem, serwisu, ceny i bardzo z wszystkiego zadowolony.

Drugi raz byłem z okazji urodzin starszego. No i niestety był ostry zgrzyt z kelnerka (nie wiem skąd się urwała), po pierwsze przyniosła nam wino już otwarte, po drugie nie to co chcieliśmy, a co gorsza zaczęła się z nami wykłócać, że takie właśnie chcieliśmy... :-P Jeśli chodzi o jedzenie to dokładnie nie pamiętam co wtedy wziałem, było dobre i bez zarzutu, ale akcja z kelnerką i winem przekreśliła tę knajpe w moich oczach...

PS. Jeśli chodzi o wina w Paese to strasznie są drogie, a w smaku przeciętne. Zupełnie nie warte ceny. Polecam wziąć sobie szklankę wody w zamian!

orzeu 02.02.2009 14:11

mcovalski wloskie restauracje w Krakowie, wg mnie najlepsze: La Strada, Soprano, Mamma Mia - w takiejm kolejnosci.

Z hiszpanskiej niestety nic nie polece, mieli otwierac The Mexican w Krakowie. Jadlem w innych miastach, zarcie git. Orientuje sie ktos czy juz dziala?

A najlepsza knajpa w Krakowie ogolnie to Miod Malina. Racuchy koniec swiata.

Żmijka 02.02.2009 14:48

mcovalski,
Moja ciocia mieszka na Grójeckiej, chyba wiem o której pizzeri mówisz. Muszę ta w takim razie kiedyś pójść Tą meksykańską to mi w ogóle smaka narobiłeś

Ja jestem fanką równego rodzaju sałatek. Jeśli ktoś lubi, to mogę polecić 3 miejsca. Tak naprawdę nic wyszukanego a sałatki rewelacyjne w/g mnie!
To klasycznie Chimera na Anny, lubię ogólnie to miejsce, szczególnie antresolę. Co do jedzenia to pieczone ziemniaki, fasolowa, ziemniaczana i śledziowa

A z miejsc może "nie wyglądających" to stoisko w Tesco na Kapelance, na środku tam gdzie są jedzenia. Dla mnie mają wypasione sałatki. Polecam wyjątkowo te z makaronu (ryżowego) z groszkiem i tuńczykiem. Inne też dobre.
No i sałatki w Witku, w restauracji. Polecam "wiejską" (jajko, boczek, sałata, ziemniaki, papryka...

Polecam a ktoś zna jakieś inne miejsca?

kubryc 02.02.2009 16:16

A gdzie można zjeść dobrze przyrządzone owoce morza? Orientuje się ktoś?

AbdulTsw 02.02.2009 16:21

Ja kebaby jadam w sumie tylko w Akropolis i na Floriańskiej najbliżej koło kościoła Mariackiego ^^ jest to firma mojego wujka :) na floriańskiej czasem pracuje więc jak coś zapraszam :P pod osłona nieba też są lux

3rider 02.02.2009 17:02

wg ostatnich badan 85% knajp i restauracji lamie przepisy i oszukuje klientow (rozrzedzany bro, przeterminowane produkty etc)

Above 02.02.2009 18:31

Polecam zajazd w Gdowie na ul. Łapanowskiej.
Zajazd jest zaraz obok mostu nad Rabą.
Wczoraj za 18zł dostałem zestaw:
- schabowy o średnicy +/- 25cm
- frytek z 300-400g
- 4 surówki

Do tego piwko i byłem tak pojedzony, że aż mnie później "przytkało" ;)

Schabowy oczywiście nie taki z kategorii "naleśnik" tylko normalnej grubości, a wielkość tak jak wspomniałem - ledwo się mieści na talerzu :D

Lupo 18.03.2009 15:08

Jak nzywała się ta restauracja gdzie płaci się tylko za talerz? Nie mogę znaleźć, a wiem, że ktoś wymieniał nazwę.

Kowal! 18.03.2009 15:14

a czy słynne zapiekanki w Skawinie jeszcze są? bo daaaaawwno nie zaglądałem:)

Szymek_R22 18.03.2009 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 667404)
Polecam zajazd w Gdowie na ul. Łapanowskiej.
Zajazd jest zaraz obok mostu nad Rabą.
Wczoraj za 18zł dostałem zestaw:
- schabowy o średnicy +/- 25cm
- frytek z 300-400g
- 4 surówki

Do tego piwko i byłem tak pojedzony, że aż mnie później "przytkało" ;)

Schabowy oczywiście nie taki z kategorii "naleśnik" tylko normalnej grubości, a wielkość tak jak wspomniałem - ledwo się mieści na talerzu :D

Dodam tylko, że knajpa nazywa się ,,Szałas" i jest to jedna z najlepszych w jakich jadłem. Chyba nie ma tam potrawy, która by mi nie smakowała, a jadam tam na prawdę często.

MatMario 18.03.2009 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lupo (Post 694772)
Jak nzywała się ta restauracja gdzie płaci się tylko za talerz? Nie mogę znaleźć, a wiem, że ktoś wymieniał nazwę.

Dookoła Świata na szewskiej.

leyzer87 18.03.2009 20:03

Gdyby ktoś kiedyś wylądował w Rzeszowie, to polecam dwie knajpki: Bazylia po drugiej w innym narożniku skrzyżowania na którym znajduje się URZ-et. Tuż obok Karfura:-) Miła atmosfera, w sumie niedrogo, ładna obsługa(i w dodatku miła!) i na prawdę świetne jedzonko w stylu śródziemnomorskim. Duże porcje, dużo ziół dają.
I druga, nazywa się Kaktus, a znajduje się na rynku. Specjalnością są naleśniki(moje ulubione danie). Swego czasu podobny przybytek był obok Mariackiego, ale te naleśniki są znacznie lepsze.

Polecam!

emsi 18.03.2009 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szymek_R22 (Post 694779)
Dodam tylko, że knajpa nazywa się ,,Szałas" i jest to jedna z najlepszych w jakich jadłem. Chyba nie ma tam potrawy, która by mi nie smakowała, a jadam tam na prawdę często.

I ja polecę.

Kilka lat temu byłem z kumplami w Gdowie na dłuższą chwilę *(kilka dni) i stołowaliśmy się w Szałasie pyszne i niedrogie żarełko z całego serca polecam :)

Piwko w Grosiku też pierwsza klasa było :D

Dive Pirate 18.03.2009 21:04

Podbijam z Szałasem naprawdę warto, swoją drogą dawno tam nie byłem :D

Kibic_1906 18.03.2009 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kowal! (Post 694776)
a czy słynne zapiekanki w Skawinie jeszcze są? bo daaaaawwno nie zaglądałem:)

Są są :P I nic a nic się nie zmieniły :D

uher 20.03.2009 02:20

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...z_daleka_.html

Nie wie ktoś, którego to chińczyka przymkneli.. co by nie wpaść na jakiegoś kurczaka z kosza..

Above 20.03.2009 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uher (Post 695503)
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...z_daleka_.html

Nie wie ktoś, którego to chińczyka przymkneli.. co by nie wpaść na jakiegoś kurczaka z kosza..

No to sie w czas zorientowali :lol:

dj_ibutti 18.06.2009 20:27

Panowie, dobrego Chińczyka potrzebuje. I przy okazji żeby lokal był klimatyczny (nie, to nie to samo co klimatyzowany ;) )

Arkas 18.06.2009 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 747470)
Panowie, dobrego Chińczyka potrzebuje. I przy okazji żeby lokal był klimatyczny (nie, to nie to samo co klimatyzowany ;) )

Ul. Wadowicka (8a?). Między Matecznym a pętlą w Łagiewnikach. Lokal duży, czysto, przyjemnie, więc warto.

dj_ibutti 18.06.2009 21:29

A jakieś opinię o tym koło Parku Wodnego ?

Cwiara11 18.06.2009 21:38

Chinski lokal moim zdaniem najlepszy jest na Jagiellonskim :)
A co do ogolnego jedzenia to polecam bodke na przeciwko szkoly HTS ;p ( Hot - Dog z leszczyńska ) nie ma nic lepszego do jedzenia :D Knysza tez ok :)

M.C (nowy kleparz) 18.06.2009 22:14

Jadłem kiedyś w tym koło parku wodnego i było dla mnie git. Polecam!!

SuperWisła 18.06.2009 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cwiara11 (Post 747520)
A co do ogolnego jedzenia to polecam bodke na przeciwko szkoly HTS ;p ( Hot - Dog z leszczyńska ) nie ma nic lepszego do jedzenia :D Knysza tez ok :)

Również polecam !! Wszystko już stamtąd jadłem i wszystko jest naprawdę dobre ;)

A jeśli chodzi o pizzerie to polecam Alcatraz. Kiedyś znajdowała się w Wadowie, dzisiaj 100ki ;)

bimbam 28.07.2009 17:48

UWAGA UWAGA ...

Jak jesteście w Galerii Kazimierz to nie idźcie na pizze do lokalu koło KFC... czegoś takiego ohydnego jeszcze nie jadłem ... dostałem pizze tak zalaną tłuszczem jakby ktoś rozpuścił całą kostkę masła... gosciu sie tłumaczył, ze to taki ser tłusty...

imbd852 10.09.2009 18:42

welcome guys

welcome to wholesale lace wigs, also provide cosplay wigs and synthetic wigs all with very high quality and best price!

WiślakNH 10.09.2009 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cwiara11 (Post 747520)

Zdecydowanie lepsze jedzenie w samym HTSie jest

StelmiOriginal 11.09.2009 16:42

Jaki polecacie bar mleczny w Hucie? Bo z tego co słysze to nienajlepsze są opinie o tych barach... :)

igor1906 14.09.2009 20:59

a jakies dobre zarcie w okolicach Lea? chodzi mi ogolnie o zarcie, bo szamanie pizzy w kolko mnie juz meczy. jest tam jakis chinczyk, nie wiem czy probowac.

podszywacz 14.09.2009 21:18

Pisałem tu chyba kiedyś o rewelacyjnych plackach ziemniaczanych z gulaszem - całość za 17 zł w Dworku Białoprądnickim. Tak pysznych placków nie zjecie nigdy. Ostatnio spróbowałem tam pierogów ze szpinakiem, talerz za 14 zł - ich placki ziemniaczane mogą się przy nich schować. Po prostu bajka!

rafkur 14.09.2009 22:12

Pizza : Cosa Nostra - generalnie kuchnia włoska (Dajwór 25), Trzy Papryczki (Poselska), Vulcano (Librowszczyzna),
Kuchnia polska/węgierska: "Szabla i szklanka" (Poselska) ( średnio drogo ale dobrze) ,
Kuchnia polska: Ogniem i mieczem (pl. Serkowskiego) - drogo ale dobrze - szkoda że oblegane przez przedstawicieli handlowych, Pod blachą (przy Błoniach)
Kuchnia śródziemnomorska: Paese (Poselska)
Sushi : Genji (Dietla)
Kuchnia argentyńska : Pimiento ( ul. Józefa) drogo ale dobrze
Kuchnia rosyjska/kresowa : Kalinka ( ul. Gertrudy - koło parkingu, fajna taka niekomercyjna jakaś ale żarcie dobre jeżeli ktoś lubi te kuchenne klimaty)
Zapiekanki: pod Koroną, ew Skawina ale nie uważam je za jakieś nadzwyczajne - w każdym razie lepsze od plastikowych mrozonek, Endzior (ale też obniżył loty)
Kebab: chyba koło Bagateli - niestety w Polsce kebaby mają się nijak do kebabów więc oceniam przez pryzmat tego co jest
Pierogi szwedzkie ul. Długa
Różne tanie: faktycznie Zapiecek ( Floriańska), bar mleczny Zegar (Lipska), Mangia (Pilotów) Endzior i jego kotlety z kapustą ( pl Nowy)

Te mi w tej chwili przychodzą do głowy - ogólnie często jadam poza domem więc sobie parę przetestowałem )))))))Podałem tylko te w w których jadłem aczkolwiek o kilku słyszałem bardzo dobre opinie no ale nie wypowiadam się dopóki sam nie spróbuje.

kacap 14.09.2009 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 791701)
Jaki polecacie bar mleczny w Hucie? Bo z tego co słysze to nienajlepsze są opinie o tych barach... :)

podbijam pytanie.

Krissu 14.09.2009 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 792955)
Kebab: chyba koło Bagateli - niestety w Polsce kebaby mają się nijak do kebabów więc oceniam przez pryzmat tego co jest

To spróbuj na Plantach, po prawej od Szewskiej idąc od Rynku.

Kamil 14.09.2009 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igor1906 (Post 792920)
a jakies dobre zarcie w okolicach Lea? chodzi mi ogolnie o zarcie, bo szamanie pizzy w kolko mnie juz meczy. jest tam jakis chinczyk, nie wiem czy probowac.

u wislakow, lepszego schaboszczaka nigdzie nie jadlem ;P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl