Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Matura//Po maturze...?? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2848)

M89 03.07.2008 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 561904)
czy komus na pk zmienił sie status płatności?

A kiedy wpłacałeś? Pocztą 3-4 dni idzie, a przelewem za zwyczaj do 3 dni. Chyba, że z tego samego banku to jest na następny dzień. A tak z ciekawości - na jakie kierunki składałeś?

Sensej 03.07.2008 22:23

Dziś rano, bo dopiero wczoraj w nocy udało się zarjestrować:/

Ale jade jutro na weekend. I niewiem jak z netem bedzie. A jutro ostatni dzien roboczy rekrutacji....

Złozyłem na Mechaniczny na Zarzadzanie i Inzynierie produkcji

A ty zmienił Ci sie juz status?

M89 03.07.2008 22:30

Liczy się data wykonania przelewu, ewentualnie data na pieczątce z poczty więc spokojnie. Jakby przyszło za dwa tygodnie, a byś miał pieczątkę to nic by się nie stało ;) Więc luz. Mi się jeszcze status nie zmienił bo dopiero jutro idę wpłacić. A złożyłem na Lądówke na budownictwo - tylko fartem się mogę dostać, ale to raczej mało prawdopodobne i na Mechaniczny na automatykę i robotykę, a jako alternatywę - mechanikę i budowę maszyn. Najbardziej prawdopodobne jest to, że pójdę na automatykę.

Kondipr 03.07.2008 22:35

Powiedzcie mi tak od serca ... AGH - wiertnictwo, nafta i coś tam, coś tam ... czy to kierunek tylko taki na [cenzura] czy naprawde z tego da się żyć w przyszłości itp. itd. ... proszę o głębszą wypowiedź.

Sensej 03.07.2008 22:41

M89 dzieki za odpowiedz

Co do wiertnictwa, obiło mi się że to nowy kierunek, a wiec watpie zeby byly opinie

medyk 03.07.2008 22:52

ja nauczony doswiadczeniem zalozylem konto w mBanku wplacilem tysiaka i teraz robie przelewy w 2minuty nie wychodzac z domu a kasa dochodzi w ten sam dzien lub na nastepny.

Sensej 03.07.2008 23:01

Ja też konto netowe, i jestem niemal że pewny że już u nich leży kaska:) Tylko że status się nie zmienił :)

Kij najwyzej nie zostane studencikiem ;D

fanTS1906 04.07.2008 23:46

Mialem skladac papiery na AP, potem sie zniechecilem a teraz znowu sie waham. Osoby zorientowane prosze zeby cos poradzily czy z takimi wynikami: j. polski 43% , j. angielski 67 %, WOS 59% (wszystko podstawowe) jest realna szansa dostac sie na jakis kierunek na dzienne - gl. zalezalo by mi na stosunkach miedzynarodowych (myslalem wczesniej tez o europeistyce no ale UJ to jednak raczej za wysokie progi). Mieszkam na dolnym slasku wiec jesli bedzie z gory wiadomo ze nie mam szans to wole wiedziec i nie jechac niepotrzebnie tak daleko.

Konrad. 04.07.2008 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 562465)
Mialem skladac papiery na AP, potem sie zniechecilem a teraz znowu sie waham. Osoby zorientowane prosze zeby cos poradzily czy z takimi wynikami: j. polski 43% , j. angielski 67 %, WOS 59% (wszystko podstawowe) jest realna szansa dostac sie na jakis kierunek na dzienne - gl. zalezalo by mi na stosunkach miedzynarodowych (myslalem wczesniej tez o europeistyce no ale UJ to jednak raczej za wysokie progi). Mieszkam na dolnym slasku wiec jesli bedzie z gory wiadomo ze nie mam szans to wole wiedziec i nie jechac niepotrzebnie tak daleko.

zadnych szans. na,stosunki,jest,teraz,ogromne ,zainteresowanie.ja,w,ubieglym,roku,nie,dostalem,s ie,nawet
na,rezerwe, ze znacznie lepszymi wynikami i rozszerzonym wosem. no ale probowac mozesz, choc wg mnie wyrzucisz kase w bloto

ps.zalalem klawiature i wariuje...

fanTS1906 05.07.2008 00:26

A jak wyglada sytuacja z uniwersytetem ekonomicznym na europeistyce i stosunkach ?

Paparapa 05.07.2008 00:31

Podobnie zapewne-z takimi wynikami nie dostaniesz sie.

Jurand 05.07.2008 00:54

Poza kiepskimi wynikami, sytuacja jest taka, że wos Ci nic nie daje ani na stosunki na UJ, gdzie trzeba geografie i historię, ani nigdzie na UEK, gdzie licza matematykę, geografią lub historię. Aha, no i przede wszystkim termin rejestracji na UJ minął z dniem wczorajszym.

Siwy_89 05.07.2008 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siwy_89 (Post 559290)
Polski rozszerzony - 60%.
Niemiecki - 84%

WOS - 67%.
Geografia rozszerzona - 57%.

są szanse na administrację na AP?

PauL 05.07.2008 12:35

Pewnie jakieś są, przecież z tych setek osób, które tam składają pewnie masa to ludzie, którzy nie mają jakis zajebistych wyników. Na AP ogólnie dużo chętnych, pewnie będzie ciężko się dostać, ale ja spróbowałem na 3 kierunki. Jak się nie uda, to pójdę tam na zaoczne.

M89 08.07.2008 21:30

No i jak tam, podostawaliście się tam gdzie planowaliście? U mnie zgodnie z przewidywaniami, na budownictwie lista rezerwowa, ale dostałem się na automatykę. Oczywiście PK.

S88 08.07.2008 22:01

Jeszcze nie kazda uczelnia oglosila liste przyjetych. Wiec czekamy...

Sensej 08.07.2008 23:40

Ja też PK zarzadzanie i inzynieria produkcji :)

Dzieki chłopakom z forum za pomoc w decyzji :)

Ehh cały dzień czekania bo WM na końcu i cyrki z nim straszne :P

M89 08.07.2008 23:43

Ja tam zadzwoniłem po tym jak wyświetlili komunikat, że wyniki będą dopiero we środę i w sumie wszystko mi powiedzieli na telefon. Jeszcze musiałem pomóc w testowaniu systemu, bo bardzo ich zdziwiło, że nie wyświetla mi się jeszcze informacja o przyjęciu na ich stronie... :D

Polly 09.07.2008 14:36

ehhh zamiatanie ulic w moim przypadku nadal aktualne .. :(

manager1906 10.07.2008 09:09

Witam mam takie małe pytanko, najlepiej do osób z UJ lub UE. Matura mi dobrze poszła matma rozsz 86%, gegra rozsz 90%, anglik podst 96% i potrzebuje rady gdzie iść z tymi wynikami. Złożyłem na Zarządzanie na UJ i na UE na 1 Zarzadzanie, 2 Ekonomia, 3 Finanse i Rachunkowość. Gdzie mi radzicie pójść? Gdzie jest wyższy poziom? Ciągnie mnie na U J bo to renoma i znana marka w Europie ale poziom tego konkretnego wydziału nie wiem czy jest wysoki.

Bartosz 10.07.2008 12:58

Lepiej na UJ.

coonta 10.07.2008 13:02

po UJ nie będziesz nic miał, idź lepiej na UE!! Łatwiej się wybić

Bartosz 10.07.2008 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coonta (Post 565126)
po UJ nie będziesz nic miał, idź lepiej na UE!! Łatwiej się wybić

Łatwiej się wybić ale wśród bezrobotnych.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez manager1906 (Post 564998)
bo to renoma i znana marka w Europie ale poziom tego konkretnego wydziału nie wiem czy jest wysoki.

Mam kumpla na drugim roku tego wydziału i mówi że strasznie ciężko się dostać a jeszcze ciężej utrzymać. Poziomem nauczania UJ biję na głowę UE.

coonta 10.07.2008 13:11

na UJ ida same cipusie i maminsynki, a na UE jest dużo zajebistych lasek :D:D:D
a imprezy jakie...ehhhhh........

Luk_Biala_Gwiazda 10.07.2008 13:17

Z 52% z matmy rozszerzonej i 94% z angielskiego podstawowego dostalem sie na Matematyke na PK. Zarejestrowalem sie jeszcze na Ekonomie na Uniwersytet Ekonomiczny, ale watpie, by z takim wynikiem mnie tam przyjeli, co o tym sadzicie? Gdzie lepiej pojsc? Na razie jestem bardzo zadowolony. ;-)

kalashnikov2 10.07.2008 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk_Biala_Gwiazda (Post 565139)
Z 52% z matmy rozszerzonej i 94% z angielskiego podstawowego dostalem sie na Matematyke na PK. Zarejestrowalem sie jeszcze na Ekonomie na Uniwersytet Ekonomiczny, ale watpie, by z takim wynikiem mnie tam przyjeli, co o tym sadzicie? Gdzie lepiej pojsc? Na razie jestem bardzo zadowolony. ;-)

Idź na matematykę. Ekonomistów jest jak psów, a matematyka to przyszłość. Napewno będzie trudniej niż na ekonomii, ale na Twoim miejscu mając matmę rozszerzoną nawet bym sie nie zastanawial. Po matematyce bedziesz mial sto razy lepsze podstawy do bycia dobrym ekonomista niz po samej ekonomii.

WzT 10.07.2008 13:46

Orientuje się ktoś może do kiedy jest czas zapisać się na jakieś studia, co jest do tego potrzebne i ile mniej więcej czasu to zajmuje. Trochę to zaniedbałem przez prace i teraz nie jestem w temacie.
Jeszcze jak by ktoś mógł mi polecić jakieś uczelnie na które się chodzi raz na dwa tygodnie i poziom nie jest za bardzo wygórowany, ważne dla mnie jest też to żeby dawali legitymacje na podstawie której będę miał zniżki na MPK i PKP

kalashnikov2 10.07.2008 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WzT (Post 565156)
Orientuje się ktoś może do kiedy jest czas zapisać się na jakieś studia, co jest do tego potrzebne i ile mniej więcej czasu to zajmuje. Trochę to zaniedbałem przez prace i teraz nie jestem w temacie.
Jeszcze jak by ktoś mógł mi polecić jakieś uczelnie na które się chodzi raz na dwa tygodnie i poziom nie jest za bardzo wygórowany, ważne dla mnie jest też to żeby dawali legitymacje na podstawie której będę miał zniżki na MPK i PKP

Studia zaoczne to 1500-3000 zł za semestr. Jeśli chcesz płacić tyle kasy tylko po to by mieć ulgę na komunikację zbiorową, to jest chyba nieopłacalne przedsięwzięcie.

WzT 10.07.2008 14:07

Nie robie tego tylko dla ulgi ale między innymi. A nie zamierzam chodzić co dziennie na uczelnie. Poza tym wolę pracować i między czasie jakieś studia robić :) ta opcja jest mi bardziej odpowiadająca...

Luk_Biala_Gwiazda 10.07.2008 14:15

Cytat:

Idź na matematykę. Ekonomistów jest jak psów, a matematyka to przyszłość. Napewno będzie trudniej niż na ekonomii, ale na Twoim miejscu mając matmę rozszerzoną nawet bym sie nie zastanawial. Po matematyce bedziesz mial sto razy lepsze podstawy do bycia dobrym ekonomista niz po samej ekonomii.
No tak, tylko na matematyce na PK i tak wybralbym specjalizacje Matematyka w Finansach i Ekonomii, wiec praktycznie na jedno wyjdzie. Teraz tylko pytanie, co lepsze: PK czy UE.

Wisl@k 10.07.2008 14:31

Ja dostałem się na PK na 2 kierunki na Transport i na Zarządzanie i Inżynierie produkcji i teraz mam dylemat bo nie wiem co wybrać, może ktoś coś doradzi ;p ?

Sensej 10.07.2008 18:57

Wiślak ja wybrałem ZiP i alternatywe transport. Na transport mnie nie brali w rekrutacji bo na ZiP sie dostałem. I ide na niego ;)

Szczerze specjalnosci na tym transporcie mnie nie przekonują :)

Jak pójdziesz na ZiP to pewnie się spotkamy :)

patryk215 10.07.2008 19:09

Jestem juz studentem budownictwa na PK :) Kurcze ... nie moge sie juz doczekac az zaczne mieszkac w Krakowie. Mecze Wisełki tak blisko ;-) Szkoda tylko ze przez 1 rok bede musial obejsc sie smakiem :-p

medyk 10.07.2008 19:41

to i ja sie pochwale dostalem sie na Pomorską Akademie Medyczną :D

steve1906 10.07.2008 19:49

hehe ja uderzalem na turystyke i rekreacje na AWF, ale bylo chetnych prawie 10 na jedno miejsce, wiec oczywiscie sie nie dostalem;/ papierki jeszcze mam na geografii na AP i na kilku kierunkach na UR, oczekuje na wyniki:)

Paparapa 10.07.2008 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WzT (Post 565156)

To sie nazywa podejscie do zycia :D

lodecki 10.07.2008 21:21

jasna cholera, na Filologii Angielskiej na przyjmowali od 93%, ja .......e zegnaj studenckie zycie :( załamka ****a

dandrew 11.07.2008 07:41

rekrutacja

Politologia na AP kraków - ja p.......!!!!

Co za pech - mój wynik 180.00 pkt daje mi pierwsze miejsce na rezerwie:/

próg wyniósł 180,5 strasznie wysoki, rok temu było 158:/

Jeszcze gorzej na administracji - z moim wynikiem 180 pkt jestem 77 na rezerwie, próg jest 196pkt , a rok temu był 174pkt:/

Ale ciężko w tym roku - masakra!!!!

lodecki 11.07.2008 07:45

ja mialem 160pkt, ty sie nie martw bo ty sie spokojnie dostaniesz z rezerwowej, mnie najbardziej martwi filologia angielska, ****a 93% to lekko przejebany wynik a taki był potrzebny

dandrew 11.07.2008 07:47

myślicie że mam jeszcze jakąś szansę??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl