![]() |
Cytat:
Co gorsze dla innych klubow i panstw - a dobre dla kibicow tego pieknego sportu - Angielskie kluby graja z kazdym sezonem lepiej, szybciej, piekniej. Kiedys myslalem ze Deprotivo gra najfjniejsza pilke, pozniej, ze Milan, ale to co gra Arsenal czy United.... |
Kapitalny mecz to co oni zagrali to jest poezja dla oka! lepszy nawet od pamietnego meczu na Old Trafford w 2003 roku ManU-Real 4:3 w Lidze Mistrzów.
Gra pełna zaangażowania zwłaszcza mówie o Liverpoolu, który trzykrotnie przegrywając zdołał zremisować. Walka do ostatniej minuty, a nawet dłużej Coś fantastycznego. Torres, Benayoun fantastycznie. Co do Arshavina to chłopak rozegrał najlepszy mecz w swojej karierze, nie mam co do tego wątpliwości. |
DLa fanatyków Premierleague polecam managera tejże ligi:D Mozna zacząć zabawe juz dzis:) choć kolejek malo zostało to gra jest całkowicie darmowa ;) a i frajda duża;) w skrócie : fantasy.premierleague.com
|
Mecz jeden z lepszych jaki oglądałem z Premiership. Ostatnio takie emocje trzymały przy Arsenal - TT jak też było 4:4.
Fabian poprawnie, w 1 połowie ładnie wybronił kilka sytuacji. A ten murzyn z obrony przez którego padła któraś tam bramka(ten co chciał wykopać piłkę i poleciała ona na skrzydło do przeciwnika) to nieporozumienie. Ogólnie obydiwe drużyny obrony mieli hu*owe ale nadrabiały to atakiem. Więcej takich meczów, ale tym razem w Polsce :D |
Cytat:
Ten murzyn to Bacary Sagna wybrany w tamtym sezonie najlepszym prawym obronca w lidze Angielskiej. nieporozumienie... |
to że Sagna zawalił jedną piłkę nie znaczy że nie jest świetnym obrońcą...dla mnie to tzw. "Żywe Srebro" :D coś w stylu Evry.
|
Liverpool ostatnio często strzela 4 bramki-w CL z Chelsea i Realem a w Premier League Arsenalowi i Manchesterowi.Ale dzięki temu mecze są wspaniałe i nikt nie żałuje czasu i pieniędzy.
|
W jakim składzie gra MU? Bardzo rezerwowym? Nie mam możliwości oglądania meczu z Tottenhamem, a wynik mnie lekko zadziwia...
|
Cytat:
|
no ciekawie jest, United na razie nic nie gra poza ładnym lobikiem Ronald po wolnym. Koguty bronią się mądrze, miały szczęście przy pierwszej bramce, bo piłka spadła Bentowi pod nogi.
Można oglądać na sopcaście: sop://sopcast.soccer-live.com.pl:3912/71092 |
Liverpoo l! :D Oby wynik MU do konca sie utrzymal Poki co to mecz bardzo ciekawy. Porownanie takiego meczu do Ligi Polskiej to jak mowienie ze woz drabiniasty jest pojazdem tak jak ferrari
z 0-2 na 3-2. Szacunek za taki comeback :D |
Cytat:
|
No to juz 5-2
|
4-2 Manchester jest wielki nie ma co :D
|
Co znaczy Ronaldo i Rooney to chyba nie trzeba mowic, R-R-Tottenham 5:2 :o
|
Wszystko na to wskazuje, ze z Anglii w LIDZE MISTRZÓW zagrają w tym roku:
Manchester United, Liverpool, Chelsea - bez kwalifikacji Arsenal - ostatnia runda PLAY OFF 3 zespoły idą do fazy grupowej, a 4. gra w ostaniej fazie play-off. - 4 miejsca http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=788882.html W LIDZE EUROPA UEFA 2009/2010 (Puchar UEFA) z Anglii wystąpią: Aston Villa i Fulham oraz zwycięzca Pucharu Anglii FA Cup (Chelsea - Everton) -- 3 miejsca Oczywiscie, jak jedna z angielskich ekip wygra LM (3 druzyny angielskie i FC Barcelona), to znowu wszystko się przesuwa w dół, więc może się załapać West Ham, Man City czy nawet Tottenham (!!!)... Czy tak? Jesli nie - niech ktos mnie skoryguje. http://www.uefa.com/competitions/uef...id=788365.html lista udziału - http://www.uefa.com/competitions/uef...id=788326.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Europa_UEFA_2009/2010 |
Ruscy mają 2 drużyny w fazie grupowej, trzecia w Q3... Nieźle...
|
w tym momencie manu liverpool, chelsea ida od razu do fazy grupowej, arsenal gra w play off LM
everton play off europa league oraz aston villa i fulham w kwalifikacjach europa league |
|
kilka ciekawych meczy dzisiaj, roztrzygają się losy Mistrzostwa, oraz tego kto poza Evertonem i Aston Villa wystapi w Europa League
Saturday, 2 May 2009 Chelsea v Fulham, 15:00 Man City v Blackburn, 15:00 Middlesbrough v Man Utd, 12:45 Portsmouth v Arsenal, 15:00 Stoke v West Ham, 15:00 Tottenham v West Brom, 15:00 Wigan v Bolton, 15:00 Sunday, 3 May 2009 Liverpool v Newcastle, 13:30 Sunderland v Everton, 16:00 Monday, 4 May 2009 Aston Villa v Hull, 20:00 |
http://www.dailyecho.co.uk/sport/433..._One_football/ Sagan nie chce grać w angielskiej 3. lidze
obecnie West Ham na miejscu premiowanym udziałem w EUROPA !!! To byłby niezły wyjazd !! |
No i po wszystkim.... Manchester po remisie 0:0 z Arsenalem został misztrzem :)
|
Ale nerwówka była w ostatnich minutach, żeby przypadkiem nie stracili tego gola:D Dobrze, że Manchester rozstrzygnął sprawy mistrzostwa już w ten weekend, teraz pozostaje tylko spokojne przygotowywanie się do 27 maja.
Tevez schodził z boiska, jakby rzeczywiście się żegnał...:/ |
juz prawie napewno Aston Villa, Everton i Fulham zagrają w Europa League
|
http://www.90minut.pl/news/92/news92...Wednesday.html
Grzesiek Rasiak idzie do tego klubu co będzie grał z Hutnikiem na 60.lecie Powstania Nowej Huty? |
A niech to szlag. Newcastle poleciało. Strasznie mi ich szkoda,i mimo, że nie jestem ich kibicem, uważam żę Premier League dużo bez Srok straci.
|
Cytat:
Rasiak idzie do Sheffield Wedensday a Hutnik gra z Sheffield FC. |
Cytat:
Takiemu sie nie odpisuje, tylko reportuje tam, gdzie potrzeba. A wislaka.fulham zegnamy po raz kolejny. |
Mam takie pytanie. Czy Tottenham będzie grał w EL? Zajeli jedno miejsce poza pucharami, ale w finale pucharu Anglii są Chelsea i Everton krórzy już zapewnili sobie udział w europejskich puhcarach. Z kolei również Spurs byli w finale Curling Cup. Kto w końcu będzie grał w ych pucharach??
|
Bardzo szkoda Newcastle. Też nie jestem jakimś fanem tego klubu, ale jednak to wielka tradycja... Z drugiej strony grali jak grali, no i niestety... Mam nadzieję, że nie stanie się z nimi to, co z Southampton czy Leeds United...
Bardzo cieszy mnie za to mistrzostwo Manchesteru :-) W pucharach znów konkretne drużyny i bardzo dobrze. Podbijam pytanie han_solo o Tottenham ;) |
tak niedawno Newcastle grał przecież w lidze mistrzów a teraz ma 85 milionów Funtów długu i spadek.Łatwo jest przeinwestowac i zrujnowac klub.Taki zespoł z Martinsem,Viduką, Owenem i Damienem Duffem powinien byc co najmniej w środku tabeli.Z miłą chęcią bym tymi zawodnikami wzmocnił Wisełke,Skorża już by wiedział jak wykorzystac taki potencjał.
|
ekipa Burnley FC pokonała w finale baraży druzyne Sheffield United 1-0 (mecz na Wembley) i awansowała do najwyzszej klasy rozgrywkowej!!! wczesniej awans zapewnily sobie druzyny:Wolverhampton i Birmingham
|
Szkoda mi Sheffield United ;) Osobiście im kibicowałem, ale cóż nie udało się, a mecz niestety nie najwyższych lotów był.
|
Ja od zawsze kibicowalem Leeds i Newcastle ..
I gdzie teraz są ... strasznie szkoda ,bez Srok liga straci ,ale mam nadzieje ze niebedzie ich tylko rok swiat sie nie konczy |
http://www.saintsfc.co.uk/page/NewsD...692905,00.html Rasiak wrócił do Southampton a Sagan dostał więcej czasu..
|
Już w sobotę wreszcie startuje Premiership.
A mistrzem będzie tradycyjnie West Ham :) |
Wśród tandety lśni jak diament, tyle o tej lidze.
MU oczywiście, choć ciekawy jestem co rywal zza miedzy wymyśli,bo uzbroił się pysznie:) |
Mistrzem będzie ManU, zrobiło ciekawe transfery typu Valencia, Diouf, Owen pozbyło się jedynie C. Ronaldo i Teveza, konkurencja bez fajerwerków (na minus sprzedanie Alonso z LFC)
|
Hehehehe...
Jedynie C. Ronaldo i Teveza :D |
"Ciekawe" transfery to nie to samo co dobre. Owen, który nie potrafił uratować Newcaste przed spadkiem. W dodatku podatny na kontuzje. Valencie oglądałem w meczu o Tarcze Wspólnoty i prezentował sie beznadziejnie.
"Pozbyto sie jedynie Ronaldo i Teveza" :D Jedynie, jednego z najlepszych graczy globu i Teveza który zawsze wnosił dużo do ofensywy ManU. No ale reszta ligi też nie nakupowała, oprócz Man City i dlatego w moim odczuciu znów ManU jest faworytem do mistrzostwa. Kryzys tak mocno dał o sobie znać w Anglii? :> |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl