![]() |
Spodziewałam się, że ten temat zastanę już napoczęty, a tu co? Czyżby jeszcze nikt w tym roku nie raczył się bobem? Ja się właśnie objadłam i troszkę żałuję... :ulga:
|
Po ile jest teraz kg?
edit dzieki wielkie |
u mnie pod blokiem w warzywniaku 10 PLN / 1 kg
|
Zara gotuję, 6,00 PLN/kg. pozdro dla bób-fanatyków ;)
|
Już się pojawił ale cena w niektórych sklepach kosmos nawet 25 zł za 1 kg.Mi się udało za 16 zł kupić bo już nie mogłem wytrzymać hehe.
|
Na imbramowskim w poniedziałek widziałem po 25 zł i tylko w paru miejscach. Dzisiaj już dużo wiecej ale prawie nigdzie nie było ceny, a nie pytałem. Na jednej kartce było chyba 12 zł.
|
U mnie w warzywniaku po 15. Nie ma co srać ogniem,najlepszy i tak na końcu :)
|
Bób z masełkiem :)
|
Nie będę mainstreamowy.
Smak boku przyprawia mnie o mdłości, jak możecie się jarac tym syfem :D ? |
Cytat:
|
Bób jest zajebisty ale ponad dychę za kilo nie dam :foch:
|
Powiedzcie mi dlaczego jest taki drogi?!
Mistrzostwa ruszają bób kupiony czego chciec wiecej ? :D |
Na Woli J. bób na początku tygodnia 3 dyszki za woreczek ale udało mi się zaingurować sezon za 15 zł.
No i jak zawsze, wyborny ! |
Cytat:
|
Było poczekać :P
Na Imbramowskim po 4 zł kilo. |
Ja przed wyjazdem kupiłem po 6, 2 kilo, połowe chyba zamroze...
|
powiedzcie mi jak oduczyć kobietę jedzenia tego całego bobu w ilościach niemal hurtowych ? Nie wiem... jest jakiś specyficzny sposób przyrządzenia dzięki któremu mogłaby go znienawidzieć na dłuższy okres czasu ? Przecież to śmierdzi jak fiks !
|
Ale mówisz o bobie surowym czy o już "przetworzonym" ? :D
|
Dla wszystkich fanów bobu do których i ja się zaliczam (pomimo średniego zapachu podczas gotowania), ale głównie jego przeciwnikom polecam artykuł znaleziony na Onecie:
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie...-szkodzi/xmjfp |
Przywiozłem właśnie bób z działki już w garnku i się gotuje na meczyk jak znalazł :D pierwszy w tym sezonie :P
|
Pierwszy kilogram za mną :D
|
Nigdy nie jadłem bobu (nawet nie wiem czy dobrze odmieniam). Dobre to?
|
Cytat:
Co do smaku, to powiem tak - są ludzie którym nie smakuje(tak jak z wątróbką), są ludzie którzy lubią, ale na pewno trzeba go spróbować! Smacznego! |
pierwsze boby w sklepach po 10zł/kg i pani mi oznajmila ze w tym roku za bardzo z cena nie bedzie spadac
|
Cytat:
|
W Almie PÓŁ KILO bobu kosztowało 38,90 zł ! To jest rekord ! :D
https://pbs.twimg.com/media/CHu9DWwUMAAVaey.jpg |
W Almie ostatnio widziałem po 12 zł/kg, może to jakaś specjalna edycja zbierana przez cyganów? :D
|
Plac na Stawach 10 zł/kg
|
Cytat:
Na placu w Bieńczycach 8 zł / kg. Bób jest zajebisty i dobry a kto twierdzi inaczej to chawudepe. |
Ja wczoraj dopiero pierwszy raz w tym roku... super, jeszcze młody... mniam!
|
Sezon dziś zaczęty :D 8zł/kg
Na meczyk do piwka pierwsza klasa. |
Gdzie? Adresy, kontakty :D
|
u mnie 9zł/kg - wezme ich na przetrzymanie, do meczu w kolejnej rundzie może będzie taniej :D
|
Ja dopiero jutro ( w zasadzie dziś ) kupię. Ale żeby było śmieszniej mam pod opieką studentkę z Hong Kongu, nigdy nie jadła, ale w zasadzie wszystko co jej dam jej smakuje (wątróbka też :) ) Ciekawe jak będzie z Bobem... mniam mniam :)
|
Plac Imbramowski 6 zł - pycha, urywa dupę w przenośni i dosłownie ;)
|
Spróbowałam ostatnio pierwszy raz w życiu tego osławionego bobu - fakt, ciekawa przekąska, ale dalej nie rozumiem, czym sobie zasłużyła na osobny temat na forum :D
|
Cytat:
|
Przywiozłem wczoraj z działki bób, dopiero pierwszy raz jem w tym sezonie gdzie nie trafiłem w sklepie to się już lekko czarniawy robił oj będzie konsumpcja :D
|
Zakupiłem wczoraj sobie paczuszkę, ugotowałem i... Szału nie było. Macie może jakieś sposoby jak inaczej go można spałaszować :D ?
|
Cytat:
Ja ostatnio jadłem ... pierogi z bobem. Dobra opcja :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl