![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Kuzwa moze nasz WEF Young Global Leader od Klausa Schwaba chce zebysmy zostali w pierwszej lidze? Zagral va bank ale chyba to nie pyknie i bedzie dupa z tego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Chyba wszystko powiedziane co o ty trzeba bylo powiedziec.
https://youtu.be/NFakuDBbrZ8?si=KYqXnjpz1ptzhSpR |
Cytat:
Za daleko to zabrnelo. |
Dobra, akcja się rozwija, więc wpisujmy kto z nami a kto przeciwko nam:
Popierają Wisłę: Mateusz Borek, NKP Podhale Nowy Targ, MKS Bochnia, Peter Moore, Jakub Białek, Aleksander Miszalski Przeciwko Wiśle: Zbigniew Boniek. Wahają się: Donald Trump, polski parlament, Rada Bezpieczeństwa ONZ. Wygrywamy!!!Moralnie!!! |
Cytat:
Gikiewicz w TVP wczoraj niemal pojechal wprost Kuleszy, ze to przej nieudacznictwo PZPNu do tego w ogole doszlo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
...i tu najbardziej obawiam się, że źle na wojnie Królewskiego wyjdziemy (którą co do zasady popieram, tylko timing nie ten) bardzo źle. Czarek, stając teraz po naszej stronie, z automatu narzuca na siebie szereg pytań "czemu dopiero teraz". Naraża się też prezesom, którzy kumatych się słuchają, a prezesi to głosy. Itd. Dlatego szacun dla Jaro za postawienie się patologii, tylko po co to teraz? 6 meczy do końca, z których na 2 kibice wejdą. Jak kręcić aferę, to w Ekstraklasie. Dlaczego? Bo tam głos ma Canal+. |
Ale chyba nikt nie sądzi, że Królewski nie ma racji.
Tylko ze sposób i czas działania jest fatalny. Ewidentnie chłop odpalił się ambicjonalnie na Jezierskiego i puściły hamulce. Ucierpi Wisła i to mocno |
Cytat:
|
Jedyna słuszna decyzja.
Wiadomo, że będą dla nas konsekwencje, ale z ligi nas nie wyrzucą. To tylko nasza reakcja na łamanie regulaminu PZPN przez Sląsk. A akcja jest bardzo medialna, gdzie moralną słuszność ma Wisła. Zobaczymy jak się rozwinie, ale mam przeczucie, że Slask pożałuje tego bardziej niż my (w zasadzie myślę że już żałuje). |
Cytat:
A czy ucierpimy to się okaże. Jest szansa dużo wygrać. |
W sumie lepiej jak razem z nami śląsk też przegra. Forme mamy mierną, a tak przynajmniej nie zbliżą się do nas o 3 pkt :D :D :D
|
Cytat:
|
Cytat:
* "Głosy" rozumiałem jako poparcie. Mimo wszystko będzie władał ....idołkiem, który zbudował przez jeszcze 3 lata, a to mnóstwo czasu na kręcenie wałków i zarabiania na lewo. Wsparcie "swoich" przy lewiznach się przyda. * * Mała dygresja - ciekawe, że po meczu ze Zniczem strata 3 punktów na boisku ze Śląskiem była rozpatrywana jako tragiedia, teraz już nie ;) Pytanie co dalej? Nie wiem, czy jakiekolwiek kary, ujemne punkty, walkowery przemawiają do kumatych. Oni swojego podejścia nie zmienią. Prezesi mogą iść z nimi na wojne i pytanie czy to zrobią. Jeśli nie - to czy następne mecze na wyjeździe oddajemy walkowerem? Bo tu też Jaro może dotknąć miecz obosieczny regulaminu rozgrywek - 3 walkowery i wypad z ligi. |
Cytat:
No ale w zciu czesto nie jest tak ja powinno byc i trzeba temu stawiac czolo mimo trudnosci i przeciwnosci. |
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast to czego chce to grac w Ekstraklasie i zeby Wisla Krakow byla traktowana z szacunkiem przez rywali oraz przez federacje. Poprawie wiec twoje pytanie. "Czy Wisle Krakow nalezy sie szacunek i czy jest to dla Ciebie wazniejsze niz gra w Esktraklasie?" Tak uwazam, ze szacunek to jednak z wazniejszych wartosci w zyciu i warto, a nawet nalezy walczyc o niego za wszelka cene i nawet poniesc konsekwencje. Taka mam opinie na ten temat i szczerze mowiac wali mnie to czy bedziemy grac 1, 2, 3, 4 lidze czy w Ekstraklasie. Oczywiscie chcialby w ekstraklasie ale nie za wszelka cene. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale co to za dyskusja? Od początku rundy straciliśmy już 6 punktów, bo gramy jak łamagi i nie było żadnej gwarancji że z Wrocławia wywieziemy jakiekolwiek punkty, więc przestańcie bredzić płaczki.
Królewski bardzo dobrze zrobił nie ryzykując zdrowia naszych zawodników, ktoś kto tego nie rozumie jest debilem. A to że wreszcie pojawił się pretekst żeby do prezeska się przysrać to co bardziej spragnieni muszą to wykorzystać :). |
Cytat:
Nastroje w drużynie są aktualnie - delikatnie pisząc - nienajlepsze. Odpał wizjonera będzie kosztował Wisłe awans i najprawdopodobniej przyszłość. |
Oczywiście, że za Królewskim stoją moralne racje, to bezdyskusyjne.
Tylko że niestety też w jego rękach leży 120-letnia spuścizna i ma zasrany obowiązek brać to pod uwagę i czasem schować dumę do kieszeni i nie nadymać się jak gówniarz, bo w naszej aktualnej sytuacji ta awantura może się skończyć dla nas tragicznie. Oby jakimś cudem wyszło na jego, bo obawiam się, że mogą się uruchomić ciemne siły, z którymi nie wygramy. |
Cytat:
|
Cytat:
Ten jest może pięćset pierwszy. Kogoś to jeszcze dziwi? Kogoś jeszcze to wkvrwia? Co do meritum-jest jak jest, ale oczywiście liczy się to jakie będą skutki - awansujemy czy to podetnie skrzydła drużynie i się wywalimy na finiszu? Bo wiadomo że jakieś odszkodowanie od Śląska i PZPN dostaniemy najwcześniej w roku 3940.. |
Cytat:
Z jednej strony są koledzy którzy na każdą sytuację patrzą przez pryzmat ich nienawiści do JK i każdą sytuację opisują tak aby dojebac Królewskiemu. Z drugiej strony masz takich kolegów na forum, dla których wszystko co robi królewski jest słuszne i wizjonerskie. Jak się jest w miarę rozumnym to można czytać obie perspektywy i coś z każdej wyciągnąć po odfiltrowaniu nienawiści i wazeliny. |
Pomijając ewidentnych prowokatorów zafiksowanych na punkcie Królewskiego, to zadziwia mnie nagła wolta niektórych osób tutaj.
Dopiero co czytałem, że zbrodnią jest sianie defetyzmu po słabym starcie rundy, bo awans jest niemal pewien, a teraz już aj waj awansu nie będzie, ponieważ temat zakończy jeden ewentualny walkower. Sam na początku miałem mieszane uczucia w kwestii tej szarży Królewskiego, ale z każdym kolejnym ruchem malinowych nosów i ujawnianymi faktami, nabieram przekonania, że dobrze postąpił. Ktoś musi tych buraków utemperować i skończyć z chorym dyktatem jakiejś patologii, która obsiadła niestety wiele polskich klubów. A że akurat teraz? Cóż, widocznie lepszego momentu na oczyszczenie tego szamba nie ma. |
Cytat:
Ale dla takiego "kibica" jak Ty ważniejsze jest przypieprzyć się do Królewskiego nawet wtedy kiedy ma rację i bredzić że to przeszkodzi nam w awansie :). Jeżeli coś przeszkodzi nam w awansie to burdel który wywołał w drużynie, Jop swoimi utopijnymi wizjami i brakiem pojęcia o prowadzeniu wyrównanego zespołu. Trudno sobie wyobrazić że można zagrać jeszcze słabiej i bardziej lekceważąco jak ze zniczem. Więc to co się teraz dzieje daje jakąś nadzieję na mobilizację bo bez tego żadnego meczu nie wygramy. |
@Smuga
Każdy normalny, logicznie myślący człowiek wie, że kwestia jakiś kretyńskich, patologicznych paktów kibolskich, ustaleń o braku sprzętu, nie wpuszczaniu przez to nas na wyjazdy to absurd i to, że Królewski z tym walczy jest słuszne. Koniec. Jarosław Królewski ma rację w tym co robi. Moje obawy dotyczą tego, czy kiedy cel nadrzędny, awans, jest na wyciągnięcie ręki warto ryzykować takie rozgrywki. Może tak - wtedy pokłony. Może się to paskudnie odwrócić, głównie przez nieudolność PZPN i to mnie przeraża. Co nie zmienia faktu, że Drozd argumentując zasadność walkowera uchronieniem zdrowia piłkarzy jest...a w zasadzie pozostał Dr.Ozdem ;) |
Zdrowia i życia...
Widziałeś co się działo w Radomiu? To nie ja ani Królewski wymyślił, to oświadczył organizator wydarzenia. A azorek jak mały szczeniaczek, żadnego argumentu tylko infantylne głupawe pytania :). Niby dlaczego nie wolno nam się obawiać po takich oświadczeniach organizatora? ps. Jak już coś to brak zasadności walkowera dla nas. Bo niestawienie się nie jest nieuzasadnione. Uzasadnia je obawa o bezpieczeństwo Wiślaków. Regulamin nie odróżnia piłkarzy działaczy i kibiców. Oni wszyscy figurują w nim jako GOŚCIE. |
Królewski podal szalupę ratunkową dla PZPNu.
https://x.com/jarokrolewski/status/2029976974639386901 PZPN powinien z tego skorzystać bo to jedyny sposób na uniknięcie, pozwów, odwołań i ustalania tabeli na podstawie wyroków różnych trybunałów. |
A o sprawie będzie coraz głośniej.
https://www.reuters.com/sports/socce...an-2026-03-06/ Zobaczymy co wymyśli centrala. Ja bym dał Ślaskowi jeszcze jedną szansę, ale jeżeli nadal będą pod butem patologii to na neutralny stadion i po sprawie. |
Cytat:
Wiem, iż Cię boli, że nie cisne po Królewskim, baaa, nawet się z nim zgadzam, więc nie możesz użyć swojej standardowej paplaniny. A to, że nie rozumiesz pytań, nie oznacza że są głupawe. Niemniej z przyjemnością je powtórzę: czy w skrajnej sytuacji, kiedy w następnych kolejkach pozostanie status qou - oddajemy dwa walkowery i lecimy z ligi? @As PZPN po tym oświadczeniu jest naprawdę w czarnej dupie...jakkolwiek zareagują wychodzą na kretynów. |
Cytat:
|
Teraz wszystko zależy od tego jak PZPN rozpatrzy kwestię kary. Do walkowera odwołamy się i My i Śląsk iiiii...każdy z tego może wyjść obronną ręka i Czarek o tym wie. Więc może skończyć się karami finansowymi, na które Śląsk ma wywalone, a nas jednak zaboli.
|
Ja uważam że akurat w tym zaskroniec ma rację i w końcu trzeba się postawić bo będą nas dymac na okrągło
|
Co do tej patologii u kibolstwa to tez nie spuszczajcie się tak, bo w każdym klubie praktycznie rządza kibole i w Wiśle troszkę też. To u nas Królewski się chodzi tłumaczyć pod gniazdo i to i nas ultrasi jak chcą to odpalają race, a Królewski płaci. Trybuny siedzą cicho na temat formy zespołu bo mogą robić co chcą (piro) i prawdopodobnie gdyby tylko był przykaz z trybun, że nie wpuszczamy kibiców gości to Królewski by tak samo postępował jak Śląsk itd.
Także też się za bardzo nie unieście i nie podniecajcie bo jesteśmy w podobnej sytuacji co każdy Polski klub. Różnica jest taka, że u nas po WSH jest względny spokój i kończy się na odpalaniu piro i płaceniu kar oraz w tym, że Królewski wchodzi w odbyt kibicom na każdym kroku więc gdzieś tam może z nimi się układać i np powiedzieć "proszę wpuszczajmy kibicow bo jak nie, to ja teraz na głupka wyjdę, odpalanie piro będę to chwalił i płacił kary, róbmy w sklepiku noże do pizzy w kształcie siekiery, ja będę to chwalil ale proszę wpuszczajmy kibiców". I tyle. Generalnie plus Królewskiego w tej sytuacji jest taki, że umie się układać z kibicami ale gdyby przyszło co do czego to i tak kibice się na niego wyjebia a on wyjdzie na debila z tym mówieniem, że u nas jest kultura a innymi klubami rządzi patologia stadionowa. I wręcz jest pewien, że prędzej czy później tak się okaże i ta karma do nas wróci, no chyba że kibice w Wiśle w imię walki ze Śląskiem i reszta będą chcieli się wykastrować że wszystkich zasad na trybunach, co i tak nie jest tu jedynym kluczowym elementem bo samo sprzedawanie nozy w kształcie siekiery i podsmiechujki Królewskiego z tego, to tez jest element patologii w polskiej piłce. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl