Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   15. kolejka, Chrobry Głogów - Wisła Kraków, 2 listopada, 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11149)

pepe72 03.11.2025 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1656022)
Oczywiście że będzie priorytetem. Tylko idiota nie bierze pod uwagę kartek, kontuzji i spadków formy (zwłaszcza u bardzo młodego bramkarza).

Jak spadnie mu forma to jest Broda na jego miejsce. I na razie układ Letki-Broda sprawdza się bardzo dobrze. Jak jednemu nie idzie to wchodzi drugi.
Bardziej trzeba pomyśleć nad kimś na szpicy i nad tym kogo będą chcieli od nas odkupić.

Vuko 03.11.2025 21:21

Z tym Brodą to chyba żart? On jest 1,5 poziomu poniżej Letkiewicza, a ten też na razie nie jest wysoko.

LucjuszWielki 03.11.2025 21:22

Dziwi mnie podnieta nad Grujcicem... Owszem czasem fajnie poda, ale ma kiksy w obronie, których o dziwo nikt nie dostrzega, a i często jest objeżdżany na raz (ze Stalą chyba dwa razy Biedrzycki naprawiał po nim błędy).

Szkoda perspektywicznego Kutwy, który wypadł ze składu po pierwszym błędzie w Legnicy.

leszekpw 03.11.2025 21:25

Grujcic jest po stokroć lepszy od Polaków. Chyba trzeba mieć klapy na oczach by tego nie widzieć. Na szczęście Jop to dostrzega.

leszekpw 03.11.2025 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1656075)
Jak spadnie mu forma to jest Broda na jego miejsce. I na razie układ Letki-Broda sprawdza się bardzo dobrze. Jak jednemu nie idzie to wchodzi drugi.
Bardziej trzeba pomyśleć nad kimś na szpicy i nad tym kogo będą chcieli od nas odkupić.

Lepszy bramkarz na ekstraklasę to priorytet, zamiast tych dwoch paralityków, ktorymi dysponujemy.

forthy 03.11.2025 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1656072)
Zwróciłbym uwagę na zmianę wraz ze zmianą w bramce. Z Letkiewiczem straciliśmy dwie bramki w sześciu meczach. Wypadało by go docenić bo nie było tak że nie miał co bronić.

Letkiewicz- 0.33 puszczonej bramki na mecz, 2 gole puszczone, 22 strzały obronione (91,6%)

Broda - 1.11 puszczonej bramki na mecz, 10 goli puszczonych, 10 strzałów obronionych (50%).

Kosmiczna różnica, jakże widoczna- bo gdy przestało aż tak żreć pod kątem skuteczności pod bramką rywala jak na starcie sezonu to dobra gra Letkiewicza dala teraz Wiśle kilka ładnych oczek.

Vuko 03.11.2025 21:38

Taa, na kiepską grę Brody nikt nie zwracał uwagi, kiedy ładowaliśmy 3-5 bramek na mecz.

wolfy 03.11.2025 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1656075)

Nie pozwolę się sprowokować tak jak mnie kiedyś pod....iłeś porównując Sukiennickiego do Carbo.
Odpuszczam. Zbyt oczywisty troll.

Musisz bardziej się postarać :>

Drozd 03.11.2025 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1656082)
Letkiewicz- 0.33 puszczonej bramki na mecz, 2 gole puszczone, 22 strzały obronione (91,6%)

Broda - 1.11 puszczonej bramki na mecz, 10 goli puszczonych, 10 strzałów obronionych (50%).

Kosmiczna różnica, jakże widoczna- bo gdy przestało aż tak żreć pod kątem skuteczności pod bramką rywala jak na starcie sezonu to dobra gra Letkiewicza dala teraz Wiśle kilka ładnych oczek.

Dokładnie tak. Od dawna mówię że chłop ma duży talent, ale nie może mu odbijać a to niestety mu się zdarza. W Głogowie raz strzeliło mu do łba że lecącą piłkę zamiast łapać przyjmie sobie na klatę. Całe szczęście szybko się opamiętał, ale to dowód że czasem odbija mu palma. Tojest do przepracowania, a będziemy mieli bramkarza na lata albo kupę kasy. Od Mikułki jest dużo lepszy.

LucjuszWielki 03.11.2025 21:58

Niekwestionowanym liderem obrony (póki co) jest Biedrzycki co udowodnił w każdym meczu będąc wyraźnie lepszym od Grujcica to raz, a dwa właśnie brak tych przysłowiowych klapek na oczach pozwala mi dostrzec takie sytuacje:

https://youtu.be/4LotGhBx224

Najlepsze jest to, że mecz oglądałem w ciężkich warunkach na telefonie w knajpie, gdzie był problem z zasięgiem i bardziej byłem zajęty jedzeniem niż szukaniem błędów :D Nie wiem czy było tego wiecej, natomiast wiem, że ze Stalą były dwie podobne sytuacje (co najmniej jedną ratował Biedrzycki).

Nie mówimy tu o błędzie, który popełnia każdy piłkarza, a o babolu, który w konsekwencji stwarza bramkowe sytuacje. Tutaj znowu nam się upiekło.

Nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym :]

wolfy 03.11.2025 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1656082)

Statystyki Brody to jest jakiś żart. Co druga piłka lecąca w bramkę to gol.
Ale to wygląda o wiele gorzej jeśli ktoś weźmie pod uwagę ile razy był źle ustawiony kiedy przeciwnik w bramkę nie trafił...

Mógł nam dogrywkę z Hutnikiem załatwić, bo jak zwykle wyszedł akurat pechowo zupełnie nie tam gdzie leciała piłka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl