![]() |
Kiedy jest losowanie 1/8 i mecze?
|
Cytat:
|
Ciekawa sprawa, że mimo to iż spora kasa, prestiż, przepustka do europy to dalej kluby esa traktują PP jak zło.
Zeszły rok po 1/32 zostało 15 klubow esa (dziś 11) Teraz po 1/16 zostanie max 10, a pewnie bez niespodzianek też się nie obejdzie. Rok temu przeszło 12 zespołów. |
Ja myślę, ża raczej różnica poziomów pomiędzy klubami w Polsce nie jest aż tak duża, żeby nie dało się jej zniwelować zaangażowaniem, wybieganiem, agresją i zapierdalaniem w opozycji do olewactwa, przekonania o własnej zajebistości drużyn z wyższego poziomu.
Oczywiście, chodzi zawsze o 1 mecz na 10. Resovia raz na dziesięć spotkań jest w stanie pokonać Lecha, Miedź wyeliminować Raków, czy Sandecja Cracovię. Im dalej w kolejnych rundach to i faworyci podchodzą do rywalizacji poważniej. |
To prawda. Różnica między drużynami na poziomie centralnym w przygotowaniu fizycznym i taktycznym jest niewielka. Są różnice w umiejętnościach piłkarzy oczywiście, ale ani nie są one dramatycznie wielkie, ani te umiejętności nie są specjalnie wykorzystywane w polskoligowej imitacji gry w piłkę.
|
realnie analizując,szansa na ponowne zdobycie PP nie jest iluzoryczna. Z poważnych przeciwników pozostali Legia , Jaga , Widzew , Pogoń ,Piast . Legia i Jaga tak do połowy marca najprawdopodobniej będą grały w LK i PP będą olewały znamy to .Ich grajkowie będą wypluwali płuca w LK będą starali sie jeszcze dobrze grać w ekstraklasie czyli gonić Amikę a PP to ich trzeci wybór. Pogoń tu możemy mieć problem
|
Widzew, Piast, Pogoń? Brzmi znajomo :D
|
obrona PP i znowu europa to by było coś niesamowitego
|
Cytat:
|
Nie dostaniemy na wyjeździe, bo jesteśmy niżej w lidze.
|
Cytat:
|
Gdybać nie ma co, tak samo możemy dostać u siebie z krawatami 0-4 jak cudem przejść, jak wjebać gdzieś na wy....owiu. Dla mnie to jest jedna wielka loteria ten pp, pokazał to nasz ostatni mecz.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
https://pzpn.pl/public/system/files/...02024-2025.pdf |
A to przepraszam, mój błąd
|
kiedy losowanie ?
|
W grudniu po południu
|
Cytat:
|
przeanalizuję dwa teoretycznie najgorsze losowania. Legia 28.11 mecz na Cyprze z Omonią , 30.11 lub 1.12 mecz w Mielcu a 4.12 na Reymonta 8.12 Lubin wyjazd. Możemy powalczyć. Jaga analogiczne terminy wyjazd NK Celje ,wyjazd Szczecin ,Gościmy na Reymonta ,potem mecz w Niepołomicach. Możemy powalczyć .Zeby nie było nie napisałem że wygramy ale nie stoimy na straconej pozycji.
|
Dlatego to wcale nie są dla Wisły najgorsze losowania.
|
mile widziany wygrany pary Wigry-Polonia W ,lub Olimpia- Resovia , albo Sandecja-Pogoń Grodzisk M,
|
Bronić PP. Go Wisła.
|
Wyeliminować ekstraklasowicza bez Carbo będzie bardzo ciężko.
Najważniejsze by nie dostać wyjazdu na jakieś pastwisko jak w Tarnobrzegu. |
Do 4 grudnia Carbo powinien wrócić.
Jak dla mnie to albo mecz w domu albo bliski wyjazd. Ciężko mówić z kim, bo grają dopiero w tym tygodniu. |
"Informujemy, że losowanie par 1/8 finału Pucharu Polski odbędzie się 4 listopada o godzinie 16:00 w siedzibie Telewizji Polskiej. Transmisję z wydarzenia przeprowadzi TVP Sport" - brzmi komunikat PZPN.
|
Cytat:
|
29 listopada(-1 grudnia) gramy w Krakowie z ŁKSem
6-9 grudnia gramy w Warszawie z Polonią. W okolicy 4 grudnia to wolałbym albo bliski wyjazd albo dobre boisko (np. nasze). |
Cytat:
Zobaczymy kto znajdzie się w 1/8, bo przypuszczam że jak zawsze beda niespodzianki. |
Bliski wyjazd to Sandecja, Kluczbork ewentualnie Rzeszów, Opole. więcej nie widzę bliskich wyjazdów. Mało tego z czwórki wymienionych Kliczbork (gra z ŁKS) i Opole(z Pogonią Sz) raczej nie wejdą do 1/8 , Choć wygraną Odry z Pogonią przyjmę z radością (tak samo jak wygraną Miedzi z L )
|
Przy obecnych drogach to i Skierniewice czy Świdnik nie są przesadnie daleko.
Natomiast szansa że zagramy jednak u siebie i tak przed losowaniem będzie z 70-80% |
Możliwe wyjazdy po wczorajszych meczach:
Ruch Chorzów (przy złym losowaniu) Olimpia Grudziądz |
Dlaczego Ruch złym? Jak mamy obronić puchar to wszystkich trzeba golić. Fajny kibicowsko. Jak dla mnie Ruch lub Widzew biorę w ciemno. Ale czuję, że będzie to GKS Katowice.
|
https://i.ibb.co/Np355vQ/tyytty12.png
aby trwale okopać na pozycji nr 2 w historii polskiej piłki obrona pucharu jest konieczna |
Cytat:
Przy okazji Sandecja też awansowała więc Nowy Sącz jest kolejną opcją. |
Ruch to w 1/4 bym wolał, a moim marzeniem jeśli wolno marzyć jest finał Wisła- Widzew
|
Polonia awansowała więc możemy mieć najpierw Polonię w pucharze, a potem Polonię w lidze. :)
Unia Skierniewice pokonała kolejnego ekstraklasowca więc może być mecz rzut beretem od Warszawy. |
Chętnie Unia Skierniewice. Przynajmniej tam za Widzewem. Boisko dobrej jakości z tego co widzialem na relacji. I z pewnością wpuści gości.
|
mile widziany wyjazd do Skierniewic
|
Ciekaw jestem czy przy ewentualnym wylosowaniu Jagielloni ktoś z PZPN nie wpadnie na pomysł by dodać meczowi rangi superpucharu Polski :lol: w końcu już 21 lat temu za Listkiewicza zorganizowali podobny fikołek mieczy Lechem a Wisła.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl