Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Puchar Polski 2023/2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10927)

fansorina 07.11.2023 08:59

Broda - Szot, Łasicki, Eneko, Kuba - Banea, Sapała, Duda, Talar, Alfaro - Sobczak myślę, że zobaczymy coś takiego, albo bardzo zbliżonego.

Nastawiam się na zakończenie meczu już w środę. Po karnych awansujemy dalej.

Karherop 07.11.2023 11:50

Z powyższej listy zostaje tylko Basha a tak to wszyscy zdrowi zawodnicy z pola będą mieli sporto minut w nogach w przeciągu 3 dni. Może zostanie jeszcze Fazlagic, ale jego nazwiska nie można wypowiadać.

wolfy 07.11.2023 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1611893)
Z powyższej listy zostaje tylko Basha a tak to wszyscy zdrowi zawodnicy z pola będą mieli sporto minut w nogach w przeciągu 3 dni. Może zostanie jeszcze Fazlagic, ale jego nazwiska nie można wypowiadać.

Będzie wytłumaczenie dla w.......u z Lechią. Nie da się grać 120 minut i dobrze się zaprezentować na wyjeździe. Spójrz na Zagłębie Sosnowiec z nami.
A nie, czekaj :D

pomeran 07.11.2023 13:02

Tak na zdrowy rozsądek.. po co Wiśle awans ? Nawet jeśli go fartownie przepchną, to następny przeciwnik może być już z wyższej półki. Skończy się jakimś 0-7 stolarczykowym i tylko wstydu więcej będzie, a sobolenka będzie bredził o przygodzie pucharowej, łączeniu rozgrywek i zmęczeniu piłkarzy. Tylko więcej kretyńskich wymówek na swoje partactwo.
Niech Polonia gra dalej, a klaskacz wreszcie przestanie niszczyć Wisłe

MMTS 07.11.2023 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1611897)
Będzie wytłumaczenie dla w.......u z Lechią. Nie da się grać 120 minut i dobrze się zaprezentować na wyjeździe. Spójrz na Zagłębie Sosnowiec z nami.
A nie, czekaj :D

no dobra, ale Zagłębie miało 80 km nie 500 na mecz .
to jest inna kategoria wyjazdu, nie zabieraj Radkowi argumentów :lol:

Jaroo1 07.11.2023 13:38

Cytat:

Tak na zdrowy rozsądek.. po co Wiśle awans ? Nawet jeśli go fartownie przepchną, to następny przeciwnik może być już z wyższej półki. Skończy się jakimś 0-7 stolarczykowym i tylko wstydu więcej będzie, a sobolenka będzie bredził o przygodzie pucharowej, łączeniu rozgrywek i zmęczeniu piłkarzy. Tylko więcej kretyńskich wymówek na swoje partactwo.
Nie skończy się bo mamy drużynę, która lepiej by sobie poradziła w ekstraklasie niż I lidze. Noc chyba, ze trafimy jakiś Arenal czy Napoli, albo kogoś z I ligi polskiej lub niższej.

shaggy 07.11.2023 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1611902)

Chociażby po to że za przejście każdej rundy jest kasa dla klubu. W 1/8 jest duża szansa że zagramy u siebie a jeśli trafiłaby się Cracovia lub klub spod znaku nauki jazdy byłby dodatkowy bonusik z dnia meczowego i pełnego stadionu.

wolfy 07.11.2023 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1611903)
no dobra, ale Zagłębie miało 80 km nie 500 na mecz .
to jest inna kategoria wyjazdu, nie zabieraj Radkowi argumentów :lol:

A przepraszam, ma szanowny kolega rację. Mikrocykle mu rozwalili tym wyjazdem do Gdańska :D
Jak nie piach na boisku to droga daleka...

pomeran 07.11.2023 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1611913)
Chociażby po to że za przejście każdej rundy jest kasa dla klubu. W 1/8 jest duża szansa że zagramy u siebie a jeśli trafiłaby się Cracovia lub klub spod znaku nauki jazdy byłby dodatkowy bonusik z dnia meczowego i pełnego stadionu.

Yhm.. i dodatkowym atutem byłby gwarantowany wpiernicz, bo z tym sabotażysta na nic innego liczyć nie można. Ale co kto lubi.

shaggy 07.11.2023 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1611915)
Yhm.. i dodatkowym atutem byłby gwarantowany wpiernicz, bo z tym sabotażysta na nic innego liczyć nie można. Ale co kto lubi.

Gdyby tak do rzeczywistości podchodziła np Carina Gubin to zamiast meldować się w 1/8 że strachu powinna się wycofać z PP... Ach ten minimalizm ..

ciacho 07.11.2023 21:51

Poziom dna jakie osiągnął Alfaro i Sobczak w 1 polowie przeszedl moje wyobrażenie.

d 07.11.2023 21:53

Wyśmienity występ póki co, niezależnie od personaliów taki sam stolec. Widać ciągłość myśli szkoleniowej.

Szneka 07.11.2023 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1611923)
Poziom dna jakie osiągnął Alfaro i Sobczak w 1 polowie przeszedl moje wyobrażenie.

do tego Baena. jak on zepsuł nie setkę ale tysiączkę? Faktycznie nasze rezerwy są prze tragiczne. Dzięki sędziemu Łasicki jeszcze gra, Jarocha na boisku nie widać, Olejarka co strzał to tak jakby chciał piłkę ze stadionu wybić............. dramat

skarabeus 07.11.2023 21:55

Mamy przewage jednego zawodnika. To sie musi skonczyc porazka.

wolfy 07.11.2023 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1611926)
Mamy przewage jednego zawodnika. To sie musi skonczyc porazka.

Na razie nie zanosi się na zwycięstwo. Przewaga jednego zawodnika przewagą, lepiej od tego nie gramy...

ciacho 07.11.2023 22:04

Ale Sobczaka idącego do wykonania krótkiego rozegrania z rzutu rożnego to w tym sezonie nic już nie przebije. Kur.. czaicie to? Nasz jedyny napastnik, największa technicznie kaleka, zamiast walczyć o główkę w polu karnym idzie rozegrać z Sapałą rzut rożny.

d 07.11.2023 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1611929)
Ale Sobczaka idącego do wykonania krótkiego rozegrania z rzutu rożnego to w tym sezonie nic już nie przebije. Kur.. czaicie to? Nasz jedyny napastnik, największa technicznie kaleka, zamiast walczyć o główkę w polu karnym idzie rozegrać z Sapałą rzut rożny.

Wypracowane schematy specjalisty od SFG jeszcze za czasów Brzęczka, on w tym jest najlepszy.

Markus 07.11.2023 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1611923)

Gorzej, że większość pozostałych zawodników wygląda i gra jeszcze słabiej...

DysoN 07.11.2023 22:20

Wiem ze to banał ale gramy totalną pytę. Nawet nie widać że gramy w przewadze....

skarabeus 07.11.2023 22:35

To on jest najlepszy w SFG czy w taktyce? Bo sie pogubilem...

skarabeus 07.11.2023 22:56

Widzicie?! Zre! paralityk mial racje, a my wszyscy sie mylimy :D

MaLk 07.11.2023 23:00

Nawet sobie nie wyobrażacie jakie wysokie xG będziemy mieć po tym meczu!

wolfy 07.11.2023 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1611939)
Nawet sobie nie wyobrażacie jakie wysokie xG będziemy mieć po tym meczu!

Licząc karnego i dobitkę...
A ile groźnych ataków.

Awansowali dalej, w regulaminowym czasie, przedłużyć z Radkiem do 2025.

Szneka 07.11.2023 23:03

dzisiejszy mecz pokazał jakim dramatycznym dnem jest nasza gra. 11 na 10. w Polonii jakieś wynalazki z rezerw a my walimy głową w mur. Sobczak Alfaro Baena Olejarka Sapała dziś prze tragiczni. Qrwa jak można z jakiegoś poziomy tak upaść? Gol na 1-0 na farcie , później poszło. 11 tka w wykonaniu Goku tragiczna, dobitka jeszcze gorsza. Sam mecz do zapomnienia, musimy liczyć na farta w kolejnej rundzie- chciałbym Carinę Gubin- będę miał 80km na mecz :D
Oj w lidze z Polonią będą męczarnie.

wolfy 07.11.2023 23:05

Ale chociaż Talar dobrze dośrodkował.
Olejarka - dramatycznie słaby występ.
Strzały Sobczaka i Jarocha - super, z wcale nie tak łatwych pozycji. Żeby taką skuteczność mieli też w lidze...

El'kabat 07.11.2023 23:38

Heh wynik cieszy, w piątek zejdziemy niestety na ziemię.

wolfy 07.11.2023 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1611943)
Heh wynik cieszy, w piątek zejdziemy niestety na ziemię.

W piątek nie będzie drugiego składu Polonii tylko pierwszy Lechii. Może chociaż boisko będzie lepsze...

AS82 08.11.2023 06:21

Mecz jakich wiele w tym sezonie.. Optyczna przewaga z która przypomina walenie głową w mur. Jeśli wpadnie pierwsza bramka to jest dobrze ,a jak nie to się kończy 0-0

Karherop 08.11.2023 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1611942)
Ale chociaż Talar dobrze dośrodkował.
Olejarka - dramatycznie słaby występ.
Strzały Sobczaka i Jarocha - super, z wcale nie tak łatwych pozycji. Żeby taką skuteczność mieli też w lidze...

Wcześniej Sapala dawał świetne piłki z rożnych. Coś drgnelo.

Ogółem mecz jak mecz, dalej piach dawał się we znaki, myślę że gdyby nie to to szybciej padłyby by bramki. Polonia bezzębna. Strzały 31 do 3 wiele mówią.

Polonia trochę wzorem nas, klepanie na swojej połowie z którego nic nie wynikalo. A sami byli sobie winni że grają w 10.

Teraz poproszę derby lub Legię. Niech sobie chociaż klub zarobi, a kibice mają namiastkę ekstraklasy.

sandomingo 08.11.2023 08:13

Magia trenera Radosława działa.

Alfaro i Baena w tragicznej dyspozycji - nie powinni nawet przechodzić obok boiska w dniu meczu.
Być może to efekt kilkumiesięcznej pracy z naszym sztabem ale pewnie to tylko teoria spiskowa.

Olejarka dramatyczny - choć skrzydłowym to on raczej nigdy nie był.

Duda - bardzo przykry zjazd tego chłopaka.

Łasicki na swoim poziomie, chłop nie jest kompletnie skoncentrowany na grze.

W piątek wieczorem będzie bolesna weryfikacja.

Skawa Wadowice 08.11.2023 08:16

Fajnie się ten mecz oglądało. Czerwona kartka spowodowała u mnie pewność i spokój o końcowy wynik.
Swietna informacją jest to ze jest duze prawdopodobienstwo ze przyjedzie do nas ekstraklasowa druzyna w grudniu.
Bedzie to swietny sprawdzian dla druzyny czy sie wgl nadaja do Esa.
Teraz bardzo wazny mecz dla Sobolewskiego. Mecz z Lechia pokaze czy dalej bedziemy go cisnac czy kupi sobie chwile spokoju.

Co do dopingu. Swietny. Natomiast przyspiewka Puchar jest nasz - to troche wstyd na tym etapie.

manson777 08.11.2023 08:46

ta magia zadziałała też na boisko
w życiu nie widziałem takiego pastwiska na R22
no chyba, że ze 30 lat temu:haha::haha:

Grisza1 08.11.2023 09:34

1. Gratulacje dla Drużyny i Trenera za zwycięstwo 2. Graliśmy z beniaminkiem I ligi grającym w rezerwowym składzie, dodatkowo osłabionym czerwoną kartką. Zwycięstwo cieszy, ale nie ma go co przeceniać.

d 08.11.2023 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1611950)
Teraz poproszę derby lub Legię. Niech sobie chociaż klub zarobi, a kibice mają namiastkę ekstraklasy.

No, też się nie mogę doczekać np. 0-3 z sąsiadką u siebie. Idealnie by do tego naszego cyrku pasowało.

skarabeus 08.11.2023 09:49

Przeciez w ekstraklasie tej druzynie szlo by zdecydowanie lepiej niz w 1 lidze. To nie jest nawiedzona opinia tylko i wylacznie krolewicza. Bedzie okazja sie przekonac :-)

Karherop 08.11.2023 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1611957)
No, też się nie mogę doczekać np. 0-3 z sąsiadką u siebie. Idealnie by do tego naszego cyrku pasowało.

Tak, najlepiej się nie konfrontować z nikim z poziomu wyżej, bo a nuż się przegra. Wzorowy minimalizm.

Wisle przy życiu trzymają wyłącznie emocje i spotkania "o coś". A porażka to od 10 lat nasze drugie imię, więc jedna więcej niewiele zmieni.

El'kabat 08.11.2023 10:24

Heh odpadniemy po prostu rundę później, z sensownym zespołem, a nie Polonią grającą 2 składem ;)
I tyle emocji z tym całym pucharem..

d 08.11.2023 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1611959)
Tak, najlepiej się nie konfrontować z nikim z poziomu wyżej, bo a nuż się przegra. Wzorowy minimalizm.

Wisle przy życiu trzymają wyłącznie emocje i spotkania "o coś". A porażka to od 10 lat nasze drugie imię, więc jedna więcej niewiele zmieni.

Pewnie, najlepiej przeżyć emocje związane z kolejnym skompromitowaniem się i utratą tzw. prymatu w mieście przed zawinięciem się do IV ligi. "Maksymalizm"

luke1906 08.11.2023 10:40

Spokojnie możemy się sprawdzić na tle Pogoni czy innego Widzewa.
Również nie widzę potrzeby dostania piątki od Legii czy parchatych

fansorina 08.11.2023 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1611950)
Wcześniej Sapala dawał świetne piłki z rożnych. Coś drgnelo.

Ogółem mecz jak mecz, dalej piach dawał się we znaki, myślę że gdyby nie to to szybciej padłyby by bramki. Polonia bezzębna. Strzały 31 do 3 wiele mówią.

Polonia trochę wzorem nas, klepanie na swojej połowie z którego nic nie wynikalo. A sami byli sobie winni że grają w 10.

Mecz tak jak wszystkie inne ze słabszymi.

Zgadzam się, że Sapała dawał dobre piłki, tylko co z tego jak i tak nie zagra w pierwszym z Lechią.

Wiem, że pewnie jestem jedyny, ale ja grałbym Sobczakiem i Rodado na tych słabszych rywali cały czas, tak wiem z Sosnowcem była chujnia. My musimy mieć klocka w polu karnych w takich meczach, by strzelić z tych 5 metrów.

Dobrze, że nikt się nie pozabijał na tej murawie, przecież na tym się nie da grać praktycznie.
Zna ktoś powód? Przecież po tych igrzyskach ona wyglądała przyzwoicie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl