Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   8 kolejka, Chrobry Głogów - Wisła Kraków, 26 sierpień 2022, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10799)

LucjuszWielki 27.08.2022 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1590372)
Koalika bo widze, ze nie masz avatra, wiec stworzylem cos na wzór opowiesci tych od 2016 roku....

https://zapodaj.net/images/2fc150381dcc0.jpg

PRZEPRASZAM, ale na SB otrzymałem wytyczne odnośnie zmiany loga dla Koalika

https://zapodaj.net/images/7a1acfdb78037.jpg

Hermond 27.08.2022 15:14

Wolę.Fernandeza który technicznie jest kozakiem niż zawodników mocno przeciętnych lub ciągle kontuzjowanych. Fernandez coś odwali raz na kilka meczy a Pereria raz na kilka meczy zagra. Na dobrych gości z poukładaną głową i końskim zdrowiem nas po prostu nie stać. No i nikt taki do tak badziewnej ligi nie przyjdzie.

Marek96 27.08.2022 15:42

Fernandez od sezonu 13/14 do momentu przyjścia do nas nie miał żadnej czerwonej kartki a u nas już dwie takie akcje w ciągu paru miesięcy, dramat.

Patryko 27.08.2022 15:54

Znając nasze szczęście, ze względu na recydywę walną mu więcej niż 4 spotkania na trybunach.

Stało się i się nie odstanie, zajebać mu wszystkie możliwe kary finansowe i jedziemy dalej.

LucjuszWielki 27.08.2022 16:09

Nie no bez jaj, to jest tak jakby lis zaatakował na ulicy i niemiałbym prawa go odkopnąć bo stanę się agresorem.... BUM z Chrobrego powinien dostać zawieszke bo z czerwa to nie wynikało.

https://twitter.com/Joshuajered/stat...YRBG-4oBg.html

Drozd 27.08.2022 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1590421)
Chyba kpisz, że z tego filmiku jesteś w stanie stwierdzić, że Fernandez został drugi raz nadepniety. Ja tam widzę że gość z Głogowa postawił nogę pomiędzy nogami Fernandeza. Może go poskrobał, może nie, nie widać tego, wiec na jakiej podstawie mieliby go wywalić? Niewyraźnego ujęcia?

A ten drugi kroczek to po co zrobił? Stepował? Ewidentnie chce nadepnąć na Fernandeza, a czy mu się udało nie ma najmniejszego znaczenia. Tak samo jak nie ma znaczenia w co kopnął go Fernandez. Dwie czerwone, dwie żółte, albo nic. Inne rozstrzygnięcie to przekręt...

LucjuszWielki 27.08.2022 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1590421)
Chyba kpisz, że z tego filmiku jesteś w stanie stwierdzić, że Fernandez został drugi raz nadepniety. Ja tam widzę że gość z Głogowa postawił nogę pomiędzy nogami Fernandeza. Może go poskrobał, może nie, nie widać tego, wiec na jakiej podstawie mieliby go wywalić? Niewyraźnego ujęcia?

aha a kontakt piłki z ręką Manu na VARze w 96 minucie było widać ? :) W takim razie chyba kpisz jak tam widzisz, że fernandez kopie BUMA.. mógł symulowac a kop był 1cm od celu..

Patryko 27.08.2022 16:31

Był kontakt czy nie, dał sędziemu PRETEKST do wlepienia kartki.

LucjuszWielki 27.08.2022 16:34

Nie no jasne, kartka dla Fernandeza jest zrozumiała, rozważamy nad karą dla buma z Głogowa...

Markus 27.08.2022 16:41

Bardzo zdenerwowała mnie ta wczorajsza kolejna strata punktów, w dodatku w fatalnym stylu i w znacznym stopniu przez zwykłą głupotę zawodników.

Fakty są takie, że jak dawniej mieliśmy, tak dalej mamy drużynę słabiutką jakościowo i standardowo z mizernym trenerem na ławce. Brzęczek na razie ani razu nie pokazał, że odróżnia się od takich coachów jak Skowronek czy Gula, taktycznie zespół nie wygląda lepiej niż za ich czasów, wolicjonalnie też podobne dno. Co oni robią na treningach?

Kłuje w oczy brak schematów gry w ofensywie i organizacji w defensywie, wszystko opiera się na indywidualnej kreatywności piłkarzy, którą mamy obecnie jak wiadomo wyjątkową wątłą. Nad umiejętnościami większości nie będę się już pastwić. Oni się nie odnajdują na boisku, nie wiedzą, co mają grać pod presją, nie umieją dostosować się do sytuacji, nie mają rozwiązań na różne okoliczności. Nie jest to tylko kwestia zmian w kadrze przed obecnym sezonem.

Ci z nieco większymi możliwościami jak Żyro, sprawiają wrażenie nieprzygotowanych kondycyjnie lub są zmieniani w momentach, w których zespół traci kontrolę, choć tylko oni dają wówczas nadzieję, że mógłby ją odzyskać. Bo taki przykładowy Szot jakości gry nie zmieni w żaden sposób i w żadnych okolicznościach, Żyro czasami może.

Wyraźnie jesteśmy też niewolnikami mitu, że mamy obecnie w kadrze wielu naprawdę młodych zdolnych piłkarzy, którym warto dawać szansę. To fikcja. Owszem, jest paru chłopaków, na których warto stawiać i którzy rokują na przyszłość (przede wszystkim Duda, Biegański, nawet Wachowiak), ale to wyjątki, reszta na czele z Szotem, Gruszkowskim, czy jak się okazuje Niewiadomskim, na ten moment (a pierwsza dwójka i w minionym sezonie) to piłkarskie dno, a nie poziom nawet pierwszej ligi.

Szywacza też na razie można zaliczyć do tej drugiej grupy, bo w żadnym momencie nie pokazał umiejętności czy potencjału na poziomie Dudy, a parę minut zagrał. Więc jeśli oni mają stanowić uzupełnienie składu, które od czasu do czasu musi pojawić się na boisku, a do tego mamy trenera nie potrafiącego poukładać drużyny i podejmować właściwych decyzji, to nasze szanse na powrót do Ekstraklasy gwałtownie maleją. Nie wydaje mi się, by w klubie mieli tego świadomość.

sevenheaven 27.08.2022 17:00

Kiedyś byłem zwolennikiem Gruszkowskiego, uważałem, żę 1 liga to idealna dla takiego dzika i facet będzie TOP, ale teraz masakra.. podobno odrzucili niedawno ofertę za niego, ciekawe ile wynosiła :)
Potrzebny zmiennik albo zawodnik do 1 składu na bok obrony.. najlepiej taki, który mógłby grać po 2 stronach

Patryko 27.08.2022 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1590433)
Kiedyś byłem zwolennikiem Gruszkowskiego, uważałem, żę 1 liga to idealna dla takiego dzika i facet będzie TOP, ale teraz masakra.. podobno odrzucili niedawno ofertę za niego, ciekawe ile wynosiła :)
Potrzebny zmiennik albo zawodnik do 1 składu na bok obrony.. najlepiej taki, który mógłby grać po 2 stronach

Pytanie jaka lepsza liga go chciała. Gość poza wydolnością i metryką nie ma niczego, aby uprawiać ten zawód na profesjonalnym poziomie.

LucjuszWielki 27.08.2022 17:08

Nie jest problemem to co ma Gruszkowski czy wydolność czy nic, a to , że poziom rozgrywkowy niżej gra dużo większa kaszanę niż w eklapie. Jestem ciekaw jak sprawy wygladałyby jakby grał od deski do deski

s1mone 27.08.2022 19:13

Wyścig żółwi trwa w najlepsze.

W najgorszym wypadku po ostatniej porażce spadniemy na 2 pozycję.

W najbliższej kolejce DERBY na R22, chwilo trwaj ! ;)

ciacho 27.08.2022 19:28

Na szczęście już będzie po odpadnięciu z Pucharu Polski, więc nic naszym gwiazdorom nie będzie zaprzątało głowy i będą się mogli skupić na meczu

Jaroo1 27.08.2022 19:30

Zaczyna być jak w tamtym sezonie. Dajemy dupy ale rywale w walce o (tym razem) pozycję nr 1 też gubią punkty.

Ciekawe co my zrobimy i co pokażemy mając mecz 30 sierpnia w PP i po dwóch dniach w lidze...

Hermond 27.08.2022 22:21

Szkoda tych punktów Mecz można podzielić na dwa okresy.
Do momentu czerwonej kartki graliśmy bardzo dobrze. Być może było to nasze najlepsze 20 minut w tym roku.
Rodado pokazał, że warto było na niego czekać. Nawet nasz nowy lechita który ogólnie nie ogarniał przydał się.przy bramce.
Grając w 10 posypaliśmy się całkowicie. Zwłaszcza po zmianie stron. Sędzia odwalił z karnymi ale Chrobry i bez pomocy sędziego stworzył sobie całą.masę dobrych okazji do zdobycia bramki. Pora przećwiczyć na treningach wariant gry w osłabieniu. Nie może drużyna aż tak źle wyglądać grając przeciwko takim parodystom.

W następnych meczach nie będzie Fernandeza ale za to będzie wymarzony przez trenera napastnik, Basha, Wachowiak i może nawet Pereira

s1mone 27.08.2022 23:53

Wrzucę jeszcze ciekawostkę, ta hejtowana tu Stal, którą określano po meczu z nami jako tragicznie słabą (aby deprecjonować nasze zwycięstwo) właśnie pogoniła u siebie Podbeskidzie piątką.

Taka to jest właśnie liga. Nieprzewidywalna.

Manhunt. 28.08.2022 00:10

Dobrze, że ta liga jest tak chujowa to chociaż nam przeciwnicy nie odjadą.

kacpaw91 28.08.2022 00:26

Ale my ze Stalą jeszcze nie graliśmy.

pepe72 28.08.2022 00:48

Jedyny plus, że tą kolejkę kończymy na pierwszym miejscu w tabeli.
I jako jedyni mamy średnią 2 (2,0), która wystarcza do awansu z pierwszego miejsca.

wiesniak842 28.08.2022 01:19

Oj s1mone, s1mone :D My z Resovia gralismy.

Jaroo1 28.08.2022 05:06

Cytat:

Wrzucę jeszcze ciekawostkę, ta hejtowana tu Stal, którą określano po meczu z nami jako tragicznie słabą (aby deprecjonować nasze zwycięstwo) właśnie pogoniła u siebie Podbeskidzie piątką.
Tak samo jak Motor Lublin w tamtym sezonie, który miał na koniec przegrywać z czołówką ekstraklasy a wygrywał i się dzięki temu utrzymał.

Pulpet 28.08.2022 05:41

LUBIN, Motor Lubin, ile razy można powtarzać...

Drozd 28.08.2022 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1590455)

Taka to jest właśnie liga. Nieprzewidywalna.

To teraz może sam byś się kolego "podsumował", takie masz do podsumowań predyspozycje :rotfl:

Arkadiusz.Czerepach 28.08.2022 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1590422)
PRZEPRASZAM, ale na SB otrzymałem wytyczne odnośnie zmiany loga dla Koalika

https://zapodaj.net/images/7a1acfdb78037.jpg

ten pierwszy piekny :)

a ten drugi , to jakis kretyn ci na priv podeslal , koalik uja ma wspolnego z wsh , jest z cracovii i ma z was pyszny ubaw robiąc te wrzutki

Jaroo1 28.08.2022 09:12

Cytat:

LUBIN, Motor Lubin, ile razy można powtarzać...
Boooże, przepraszam. Zawsze mi się myli Zagłębie Lublin z Motorem Lubin

s1mone 28.08.2022 09:42

Haha faktycznie, to Rzeszów i to Rzeszów ale wtopa :D

Pojebały mi się lejce, późno było :D:D

Biorę to na klatę :D

Smok 28.08.2022 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1590481)

Biorę to na klatę :D

Ale konkrety prosimy.
Wuja też po porazkach zapowiadał, ze bierze je na klate i wyladowalismy w gównolidze na zapleczu.
za słowami o czyny prosimy...:D

Jaroo1 28.08.2022 10:48

Wuja to jak gramy 11 na 9 mówi, że czerwona kartka zmieniła naszą grę na gorszą, a jak gramy 10 na 11 to jakoś nie zmieniła się nasza gra na lepszą :D

Wuja tak pieprzy aby pieprzyć, z takiego gadania to tylko patologia wychodzi. Bo zamiast zjebać łajzy, że 11 na 9 nie umieli kropki nad i postawić to musiał po pleckac ich klepać...

Smok 28.08.2022 10:52

Trza Wuju suszarke sprezentowac do szatnii :D
Sir Alex już nie potrzebuje, to może jest wolna ta po nim??

Karherop 28.08.2022 11:14

Dopiero zeszło że mnie po meczu i ma chłodno powiem że jakby ten mecz odbywał się 15 lat temu to byłbym przekonany że jest sprzedany przez sędziego.

Trochę tego wtedy oglądałem i po latach potwierdzenia znajdywały się w prokuraturze...

Teraz mamy var, co nie zmienia faktu że jak ktoś sobie upier**** w głowie pewna koncepcje to jej nie zmieni.

Szkoda nawet i 1 punktu. Morale nie byłyby tak nisko.

Natomiast co do 2 połowy to kryminał Brzęczka, który jednocześnie pokazał jak słaba mamy ławkę rezerwowych.

Rodado sam był zagubiony w ataku, w dodatku odcięło mu tlen. Tam powinien od 45 minuty wejść Basha, Żyro przesunac do środka, Jarocha zostawić samego z prawej strony. Z Lewej mieliśmy mimo dwóch gości prawdziwa autostradę. Mogę tylko mniemać że jeśli Basha nie zagrał ani minuty to był tylko straszakiem na ławce.. w takim więc razie po co w ogóle jechał do Głogowa?

Uważam generalnie że po tym meczu na dyawniku powinien się znaleźć i Fernandez i Brzęczek.

Nawet jeśli to nie w pełni jego wina go musi przedstawić czemu tak to wyglądało. Ile to zespołów grało w 10 na 11 i nie wyglądali jaka para-druzyna?

Jaroo1 28.08.2022 11:19

Jak awansujemy to eklapy to powinniśmy sędziów po nogach całować. Narzeka się na tych sędziów ekstraklasowych ale w porównaniu z tymi patałachami z I ligi to to jest niebo a ziemia. Ja nie wiem czy ci sędziowie są z dupy wzięci czy ślepi, czy jak ale ilość i skala ich pomyłek - a tylko nasze mecze oglądam - to jest tragedia.

E ekstraklasie gra się szybciej, dynamiczniej więc jakieś pomyłki mogą się zdarzać. Tutaj na poziomie śmiesznej I ligi, oni nie potrafią sędziować, szok.

s1mone 28.08.2022 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1590484)
Ale konkrety prosimy.
Wuja też po porazkach zapowiadał, ze bierze je na klate i wyladowalismy w gównolidze na zapleczu.
za słowami o czyny prosimy...:D

Ok. Jako bolesną pokutę wybieram :
Przeczytanie jednego posta Koalika od deski do deski i zastanowienie się nad jego sensem :D:D

krysztal 29.08.2022 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1590493)
Dopiero zeszło że mnie po meczu i ma chłodno powiem że jakby ten mecz odbywał się 15 lat temu to byłbym przekonany że jest sprzedany przez sędziego.

Trochę tego wtedy oglądałem i po latach potwierdzenia znajdywały się w prokuraturze...

Teraz mamy var, co nie zmienia faktu że jak ktoś sobie upier**** w głowie pewna koncepcje to jej nie zmieni.

Szkoda nawet i 1 punktu. Morale nie byłyby tak nisko.

Natomiast co do 2 połowy to kryminał Brzęczka, który jednocześnie pokazał jak słaba mamy ławkę rezerwowych.

Rodado sam był zagubiony w ataku, w dodatku odcięło mu tlen. Tam powinien od 45 minuty wejść Basha, Żyro przesunac do środka, Jarocha zostawić samego z prawej strony. Z Lewej mieliśmy mimo dwóch gości prawdziwa autostradę. Mogę tylko mniemać że jeśli Basha nie zagrał ani minuty to był tylko straszakiem na ławce.. w takim więc razie po co w ogóle jechał do Głogowa?

Uważam generalnie że po tym meczu na dyawniku powinien się znaleźć i Fernandez i Brzęczek.

Nawet jeśli to nie w pełni jego wina go musi przedstawić czemu tak to wyglądało. Ile to zespołów grało w 10 na 11 i nie wyglądali jaka para-druzyna?

Minęła druga doba od meczu to można wyjść z jaskini i ponarzekać na pecha sędziów i chujowy układ planet bo cała reszta gra jak w szwajcarskim zegarku

Jagul 29.08.2022 08:38

Ja się radzę do sędziowania przyzwyczaić.
W ekstraklasie są cyrki (gdzie pracuje "elita"), tutaj będą jeszcze większe, a i sam VAR jest ograniczony.

wolfy 29.08.2022 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1590495)
Jak awansujemy to eklapy to powinniśmy sędziów po nogach całować. Narzeka się na tych sędziów ekstraklasowych ale w porównaniu z tymi patałachami z I ligi to to jest niebo a ziemia. Ja nie wiem czy ci sędziowie są z dupy wzięci czy ślepi, czy jak ale ilość i skala ich pomyłek - a tylko nasze mecze oglądam - to jest tragedia.

E ekstraklasie gra się szybciej, dynamiczniej więc jakieś pomyłki mogą się zdarzać. Tutaj na poziomie śmiesznej I ligi, oni nie potrafią sędziować, szok.

Nie sądziłem że będzie aż tak źle, ale naprawdę tęsknie za sędziami z ekstraklasy. Ten bałwan przypomniał mi lata 90-te...

Karherop 29.08.2022 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1590552)
Minęła druga doba od meczu to można wyjść z jaskini i ponarzekać na pecha sędziów i chujowy układ planet bo cała reszta gra jak w szwajcarskim zegarku

Chyba w ogóle nie przeczytałeś mojego posta.

Brzęczek powinien znaleźć się na dywaniki za postawę drużyny w drugiej polowie. Resztę patrz w poście wyżej.

wolfy 29.08.2022 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1590557)
Chyba w ogóle nie przeczytałeś mojego posta.

Brzęczek powinien znaleźć się na dywaniki za postawę drużyny w drugiej polowie. Resztę patrz w poście wyżej.

Takie są koszty posiadania nowego zespołu, w dodatku z nadmiarem młodych piłkarzy. I to i to jest skutkiem finansów, nie decyzji kogokolwiek w klubie.

Karherop 29.08.2022 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1590559)
Takie są koszty posiadania nowego zespołu, w dodatku z nadmiarem młodych piłkarzy. I to i to jest skutkiem finansów, nie decyzji kogokolwiek w klubie.

Uważam że "coś" się stało w szatni, że drużyna potrafiła przez 30 min 1 połowy się świetnie bronić i wychodzić z kontrami, a w 2 połowie zupełnie im odcięło tlen oraz stracili koncepcje gry.

Przygotowanie fizyczne czy ustawienie zespołu grając w osłabieniu nie jest kwestia finansów, a działań trenera.

Chciałbym usłyszeć że Brzęczek ma sobie cokolwiek do zarzucenia po tym meczu .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl