Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków- Warta Poznań- przyjdź pożegnać Ekstraklasę- 21 maja, godz. 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10517)

Stelio 21.05.2022 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1584767)
Dziwnie się dzisiaj czuję, kończy się coś wielkiego... https://www.youtube.com/watch?v=GJ9BIRI7FxA

Aż się łezka w oku kręci... Tyle lat wspomnień...

Będziemy te czasy wspominać jak górnik lata 80. Sportowo takiej dominacji juz na pewno nigdy nie powtórzmy, pytanie czy będzie nas w najbliższych 20 latach stać na chociażby jakieś pojedyncze mistrzostwo...

Cycu 21.05.2022 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1584768)
Będziemy te czasy wspominać jak górnik lata 80. Sportowo takiej dominacji juz na pewno nigdy nie powtórzmy, pytanie czy będzie nas w najbliższych 20 latach stać na chociażby jakieś pojedyncze mistrzostwo...

Albo jak Widzew Łódź swoje czasy świetności. Na mistrzostwo raczej nie ma szans, ale chociaż może Puchar Polski uda się zdobyć.

Dla mnie to jest najlepszy filmik podsumowujący czasy Wielkiej Wisły: https://www.youtube.com/watch?v=GJ9BIRI7FxA

czaro 21.05.2022 12:18

Myślę, że prosi się aż o pełnometrażowy film dokumentalny. Zresztą to, co działo się po Cupiale byłoby jeszcze ciekawszym sequelem, choć to już inny gatunek, bardziej sensacyjny.

Elendil 21.05.2022 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1584779)
Myślę, że prosi się aż o pełnometrażowy film dokumentalny. Zresztą to, co działo się po Cupiale byłoby jeszcze ciekawszym sequelem, choć to już inny gatunek, bardziej sensacyjny.

zależy kto by oglądał. Dla nas - horror bez happy endu. Dla kibiców innych drużyn - komedia.

wolfy 21.05.2022 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1584789)
zależy kto by oglądał. Dla nas - horror bez happy endu. Dla kibiców innych drużyn - komedia.

No tak, przecież klub zbankrutował, nikt nie pomógł. Faktycznie bez happy endu. Nie było mobilizacji, nie było dobrych momentów, nic.

Co za żałosne typy na tym forum...

Harcownik 21.05.2022 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584798)

Co za żałosne typy na tym forum...

Od ogółu do szczegółu? Autoironia czy samokrytyka? U nas żałosne typy, za to na forum pejsów - ho, ho, ho - złote chłopy!

Gdzie indziej duma honor walka, lech, sracovia, arka...
U nas od trenerów (Skowronek, Gula) po piłkarzy (kliment, savić) prawie sami "chłopcy z gejmonta".

Niestety ale Gula, Skorża, Kasperczak, to dobrzy są do dobrych drużyn. Do drwali dobrzy są Lettieri czy Ojrzyński.

My nie mamy ani prawdziwych piłkarzy-artystów, ani drwali tylko głównie parapiłkarzy. A tu ciężko żeby ktokolwiek pomógł. Chyba jakiś cudotwórca albo inny Jezus - mesjasz. Niemiecki magik w każdym razie nie dał rady, a był to chyba jedyny nie "ciepłe kluchy" trener w ostatnich latach. Tak, Brzęczek to też miękka faja, choćby i z Sobolem na plecach. A tu potrzebny był/jest ktoś kto będzie potrafił walnąć pięścią w stół.

Jesteśmy zdegradowani, więc można zacytować Stanisława Anioła: "Schodzimy w dół, żeby się odbić! Zresztą teraz potrzebni są tacy ludzie z dołu, ludzie prości, ale rzetelni. Tacy co to potrafią dobrze pracować i dobrze walnąć pięścią w stół kiedy trzeba!"

Więc trzeba się na coś zdecydować: drwale i ich surowi nadzorcy, "zwolennicy twardej ręki", albo artyści i ich wyrozumiali opiekunowie - "wielcy taktycy". Trzeciej drogi jak widać nie ma.

.

wolfy 21.05.2022 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1584828)
Od ogółu do szczegółu? U nas żałosne typy, za to na forum pejsów - ho, ho, ho - złote chłopy!

Gdzie indziej duma honor walka, lech, sracovia, arka...
U nas od trenerów (Skowronek, Gula) po piłkarzy (kliment, savić) prawie sami "chłopcy z gejmonta".

Niestety ale Gula, Skorża, Kasperczak, to dobrzy są do dobrych drużyn.
Do drwali dobrzy są Lettieri czy Ojrzyński.

My nie mamy ani prawdziwych piłkarzy-artystów, ani drwali tylko głównie parapiłkarzy. A tu ciężko żeby ktokolwiek pomógł. Więc trzeba się na coś zdecydować: drwale albo artyści. Trzeciej drogi jak widać nie ma.

Jest trzecia droga, czyli wyrównany skład, ale ten nasz to miękkie faje bez umiejętności. Kumulacja.
Zobaczymy jak Gula poradzi sobie w Pradze, podejrzewam że lepiej niż u nas.
Dobrze że możemy pozbyć się większości z tych paralityków.

ciacho 21.05.2022 18:17

Pajace...wszyscy WON!!

Wszyscy do samego końca grali pod nas... Cyrk

AS82 21.05.2022 18:31

Po dzisiejszej grze jak nie wyjebia tego pseudo trenera to ja juz nie wiem..

Harcownik 21.05.2022 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584831)
Jest trzecia droga, czyli wyrównany skład, ale ten nasz to miękkie faje bez umiejętności. Kumulacja.
Zobaczymy jak Gula poradzi sobie w Pradze, podejrzewam że lepiej niż u nas.
Dobrze że możemy pozbyć się większości z tych paralityków.

Jasne, ja celowo nieco to uprościłem zestawiając dwie skrajności dla wyraźniejszego obrazu. Rozumiem że pisząc "wyrównany skład" piszesz np. o Wiśle Płock za czasów Brzęczka i to źródło twojej wiary w to, że on to ogarnie. Tylko to wymagałoby jednak małej rewolucji kadrowej. A czy znajdą się na to pieniądze? Bo specjaliści od koszenia równo z trawą są chyba jednak tańsi od takich, co jeszcze dodatkowo coś tam potrafią grać w piłkę? Chociaż...pewnie te pieniądze prędzej dostanie Brzęczek niż ktoś inny o porównywalnej pozycji.

MMTS 21.05.2022 18:37

Nie ma trenera, nie ma drużyny, nie ma pionu sportowego, nie ma zarządu.
Szkoda nerwow na to wszystko. Odnoszę wrażenie, że oprócz kibiców wszyscy pozostali w klubie nie czują tej mieszanki wstydu, smutku, złości i i bezsilności.
Naprawdę jak to mawiał klasyk, szkoda strzępić ryja. Wyłączyć neta i czekać. Inaczej zawał albo inne gowno....

wolfy 21.05.2022 18:40

Mecz jak większość w tym sezonie, w sumie - od lat. Sytuacje były, drewno z przodu nie umiało wykorzystać (Młyński okradł Gio z asysty, inaczej nie da się tego opisać),. Strzał życia zawodnika Warty i przegrywamy 0:1.

Ten skład jest za słaby na ekstraklasę, na awans z pierwszej ligi pewnie też. Pytanie co klub z tym zrobi, ale po nikim płakać nie będę - kilku maks średniaków którzy u nas robili za gwiazdy na tle pozostałych paralityków.

Harcownik - samymi przecinakami to my się w pierwszej lidze maks utrzymamy. Muszą być zawodnicy do gry do przodu - gdybyśmy mieli chociaż jednego napastnika pewnie byśmy się utrzymali.
Czy klub podoła? Nie napiszę że jestem pełny wiary, trzeba trzymać kciuki.

czaro 21.05.2022 18:40

A najlepsze jest to, że jakby się spięli z Radomiakiem, to dziś gralibyśmy o utrzymanie.

aNouc 21.05.2022 18:43

Konferencja Jerzego Brzęczka po meczu Wisła 0:1 Warta:

https://www.youtube.com/watch?v=XJP2obzFZwc

AS82 21.05.2022 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584846)
Mecz jak większość w tym sezonie, w sumie - od lat. Sytuacje były, drewno z przodu nie umiało wykorzystać (Młyński okradł Gio z asysty, inaczej nie da się tego opisać),. Strzał życia zawodnika Warty i przegrywamy 0:1.

Ten skład jest za słaby na ekstraklasę, na awans z pierwszej ligi pewnie też. Pytanie co klub z tym zrobi, ale po nikim płakać nie będę - kilku maks średniaków którzy u nas robili za gwiazdy na tle pozostałych paralityków.

Harcownik - samymi przecinakami to my się w pierwszej lidze maks utrzymamy. Muszą być zawodnicy do gry do przodu - gdybyśmy mieli chociaż jednego napastnika pewnie byśmy się utrzymali.
Czy klub podoła? Nie napiszę że jestem pełny wiary, trzeba trzymać kciuki.

Znów słabi piłkarze i słabi piłkarze..Może są i słabi ,ale widziałeś w ogóle dziś ( i w sumie wcześniej ) jakiś pomysł na grę ? Jakąś taktykę - czyli to za co odpowiada trener ?

wolfy 21.05.2022 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1584851)
Znów słabi piłkarze i słabi piłkarze..Może są i słabi ,ale widziałeś w ogóle dziś ( i w sumie wcześniej ) jakiś pomysł na grę ? Jakąś taktykę - czyli to za co odpowiada trener ?

Analizę zrobił Szulczyk dlaczego Wisła zdominowała Wartę. Przesłuchaj sobie konferencję. W momencie gola było 11-2 dla nas w strzałach i mieliśmy o wiele lepsze sytuacje. To co zepsuł Młyński to dwusetka.

Trener może piłkarzy ustawić, ale nie gra na boisku. Każdy idiota pyskuje zawsze na trenera - my ich zmieniamy co pół roku. Gula sam powiedział że nic z tymi zawodnikami już nie zrobi po Stali - to apropos czy by nas utrzymał.

Zamiast szukać trenera cudotwórcy trzeba wreszcie ściągnąć solidnych piłkarzy. To głupie że kibice nawet mimo dowodów na boisku nie są w stanie uwierzyć że Warta ma lepszy skład. Tańszy, ale lepszy.

Weźmy takiego Fazlagicia - ja do dziś nie wiem jakie są jego atuty piłkarskie. Warty nie stać by było na niego, ale ma lepszych piłkarzy w składzie.

Drozd 21.05.2022 19:09

Nie ma lepszego składu. Ma lepiej grający skład. W naszych realiach każdy piłkarz gra 50% tego co potrafi. Dowodem strzał Młyńskiego, myślisz że on nie potrafi dołożyć nogi do takiej wrzutki? Ja to potrafię. Pytanie dlaczego tego nie robi. Odpowiedź. Bo ma pop....olone w głowie. jest przestraszony, nerwowy, zrezygnowany, nie wierzy w siebie.

To samo z Fazlagicem on po prostu nie pokazuje atutów tak jak cała zbieranina, co nie znaczy że ich nie ma.

Co zrobić żeby kopacze grali na miarę swoich możliwości to jest zadanie. Bez zmian w tej kwestii przyjdą nowi, zaczną dołować i znowu będzie pitolenie że słabi... Ashraf w połowie rundy już stawał się szrotem.

AS82 21.05.2022 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584852)
Analizę zrobił Szulczyk dlaczego Wisła zdominowała Wartę. Przesłuchaj sobie konferencję. W momencie gola było 11-2 dla nas w strzałach i mieliśmy o wiele lepsze sytuacje. To co zepsuł Młyński to dwusetka.

Trener może piłkarzy ustawić, ale nie gra na boisku. Każdy idiota pyskuje zawsze na trenera - my ich zmieniamy co pół roku. Gula sam powiedział że nic z tymi zawodnikami już nie zrobi po Stali - to apropos czy by nas utrzymał.

Zamiast szukać trenera cudotwórcy trzeba wreszcie ściągnąć solidnych piłkarzy. To głupie że kibice nawet mimo dowodów na boisku nie są w stanie uwierzyć że Warta ma lepszy skład. Tańszy, ale lepszy.

Weźmy takiego Fazlagicia - ja do dziś nie wiem jakie są jego atuty piłkarskie. Warty nie stać by było na niego, ale ma lepszych piłkarzy w składzie.

W 1 lidze beda pewnie jeszcze slabsi pilkarze , skoro trener za nic nie odpowiada , nie moze nic zrobic to rzucmy od razu biały recznik

wolfy 21.05.2022 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1584857)
W 1 lidze beda pewnie jeszcze slabsi pilkarze , skoro trener za nic nie odpowiada , nie moze nic zrobic to rzucmy od razu biały recznik

Przekręcasz moje słowa. Z tego co widziałem utrzymać mógł nas nie żaden trener, tylko maksymalny fart.
Jeżeli nie poprawimy polityki transferowej to nie będzie miało znaczenia kto poprowadzi zespół. Na boisko wychodzą piłkarze, nie trener.

Wojtas 21.05.2022 19:16

Dowodem upadku Wisly byla dzis gra Szota ,no przeciez to była komedia jak cała nasza druzyna.

Nie bylo szans na utrzymanie z takimi zawodnikami,i brakiem napastnika.
A co gorsza Szot nie nadaje sie nawet na 1 lige.

AS82 21.05.2022 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584861)
Przekręcasz moje słowa. Z tego co widziałem utrzymać mógł nas nie żaden trener, tylko maksymalny fart.
Jeżeli nie poprawimy polityki transferowej to nie będzie miało znaczenia kto poprowadzi zespół. Na boisko wychodzą piłkarze, nie trener.

No skoro Brzęczek z tymi pilkarzami nic nie mogł zrobic bo byli slabi , to jak teraz przyjda jeszcze slabsi , ro co on zamierza zrobic ? :lol:

wolfy 21.05.2022 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1584863)
No skoro Brzęczek z tymi pilkarzami nic nie mogł zrobic bo byli slabi , to jak teraz przyjda jeszcze slabsi , ro co on zamierza zrobic ? :lol:

Niekoniecznie przyjdą gorsi. Jeżeli tak się stanie, to nie ma znaczenia kto będzie prowadził zespół.

czaro 21.05.2022 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584861)

To czemu pochwalałeś zmianę Guli na Brzęczka, skoro obojętne kto prowadził?

AS82 21.05.2022 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584865)
Niekoniecznie przyjdą gorsi. Jeżeli tak się stanie, to nie ma znaczenia kto będzie prowadził zespół.

Z racji tego ,że bedzie mniej kasy to raczej lepsi nie przyjda ,a po drugie kto dobry bedzie chcial grac w polskiej 1 lidze ?

wolfy 21.05.2022 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1584866)
To czemu pochwalałeś zmianę Guli na Brzęczka, skoro obojętne kto prowadził?

Bo taktyka Guli była samobójcza przy tym składzie. Nie da się grać dużą ilością podań i rozgrywać od bramkarza z takim drewnem. Potwierdził to sam Gula po ostatniej konferencji mówiąc że ta drużyna potrzebuje innego trenera. Poza tym źle ich przygotował fizycznie, to było dla mnie niezrozumiałe...

Za Brzęczka poprawiliśmy grę w obronie i ilość stwarzanych sytuacji. Tyle taktyka. Ale Ondraszek goli nie strzela, Kliment goli nie strzela itd. Frydrych zawala 3 bramki przy prowadzeniu 0:2.
Trzeba odróżnić taktykę od wykonania.

AS82 - budżety nie grają. Za darmo da się ściągnąć piłkarza lepszego niż Fazlagić, a niemal niemożliwe jest znaleźć napastnika gorszego od tercetu Kliment-Forbes-Ondraszek. Razem strzelili pięć goli. Poza tym pierwsza liga to niższy poziom.
Ale tak, mogą to zjebać, wtedy żaden trener nie pomoże.

Książę Palownik 21.05.2022 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1584863)

Miejmy nadzieję, że dostanie takich, którzy dadzą radę w I. lidze.

AS82 21.05.2022 19:34

Ja jestem zdania ,że dobry trener nawet z relatywnie słabymi piłkarzami może zrobić drużynę ,czego przykładem jest trener Warty.
Brzęczek nie odcisnął na tej drużynie żadnego pietna , może grali trochę lepiej niż za Guli , ale to nie było zbyt trudne zadanie . Może od braku taktyki i pomysłu na grę jeszcze gorsze było to ,że Brzęczek nie potrafił mentalnie tej drużyny nastawić ,żeby wygrywali, aby konsekwentnie szli po swojei jeszcze bardziej boli to ,że w kilku meczach prowadziliśmy i przy dobrym zarządzaniu , można było te mecze wygrać, ale jak się prowadzi i nie ma koncentracji albo nagle przestaje się grać jak z Piastem czy Radomiakiem to się tak kończy.

czaro 21.05.2022 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584869)
Bo taktyka Guli była samobójcza przy tym składzie. Nie da się grać dużą ilością podań i rozgrywać od bramkarza z takim drewnem. Potwierdził to sam Gula po ostatniej konferencji mówiąc że ta drużyna potrzebuje innego trenera. Poza tym źle ich przygotował fizycznie, to było dla mnie niezrozumiałe...

Za Brzęczka poprawiliśmy grę w obronie i ilość stwarzanych sytuacji. Tyle taktyka. Ale Ondraszek goli nie strzela, Kliment goli nie strzela itd. Frydrych zawala 3 bramki przy prowadzeniu 0:2.
Trzeba odróżnić taktykę od wykonania.

Ale skoro tak, to nie jest wykluczone, że inny trener sprawdziłby się lepiej w walce o utrzymanie, a być może i o awans.

Ale zasadniczo zgoda, nie trener był/jest naszym największym problemem, po tym jak zmieniono Gulę.

wolfy 21.05.2022 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1584872)
Ja jestem zdania ,że dobry trener nawet z relatywnie słabymi piłkarzami może zrobić drużynę ,czego przykładem jest trener Warty.
Brzęczek nie odcisnął na tej drużynie żadnego pietna , może grali trochę lepiej niż za Guli , ale to nie było zbyt trudne zadanie . Może od braku taktyki i pomysłu na grę jeszcze gorsze było to ,że Brzęczek nie potrafił mentalnie tej drużyny nastawić ,żeby wygrywali, aby konsekwentnie szli po swojei jeszcze bardziej boli to ,że w kilku meczach prowadziliśmy i przy dobrym zarządzaniu , można było te mecze wygrać, ale jak się prowadzi i nie ma koncentracji albo nagle przestaje się grać jak z Piastem czy Radomiakiem to się tak kończy.

Brak koncentracji to wina piłkarza. Tak samo gra na alibi czy brak walki. Brzęczek powiedział na konferencji że spora część pilkarzy to mentalnie ....y (innymi słowami). Widać to było też za Guli.
Rafał Boguski ma w sobie więcej zaangażowania i walki niż Kliment/Skvarka/Savić/Fazlagić/Młyński razem wzięci.

czaro - nie będę oceniał czy istnieje hipotetyczny trener który być może by nas utrzymał. Jest to kompletnie bez sensu, bo raz że nie sprawdzalne, a dwa - wielu trenerów nas olało po Guli (np. Brosz, który moim zdaniem jest lepszym trenerem od Brzęczka czy Guli). Jest to nieweryfikowalne .......enie.

AS82 21.05.2022 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584874)
Brak koncentracji to wina piłkarza. Tak samo gra na alibi czy brak walki. Brzęczek powiedział na konferencji że spora część pilkarzy to mentalnie ....y (innymi słowami). Widać to było też za Guli.
Rafał Boguski ma w sobie więcej zaangażowania i walki niż Kliment/Skvarka/Savić/Fazlagić/Młyński razem wzięci.

To według jest w ogóle coś , na co ma wpływ trener ? :-D

wolfy 21.05.2022 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1584876)
To według jest w ogóle coś , na co ma wpływ trener ? :-D

Trener może odbudować psychicznie pilkarzy, ale nie zrobi z ....y walczaka.

Jaroo1 21.05.2022 19:56

Jak Brzeczek mowi A to niech powie B. Niech wymieni piłkarzy, którzy sa do wypirdolenia. I właśnie tutaj trzeba mieć takie jaka jak nasz kochany Hyballa, który może czasami mógł sie ugryźć w język ale czasami wyjaśniał sytuację szybko.

A teraz co mamy? Pitu pitu. Brzeczek niby bierze wine na siebie za 1/14 ale z drugiej storny to piłkarze za słabi i z nimi sie nie dało lepiej. To ....a w końcu bierze wine na siebie czy nic lepiej sie nie dało zrobic z takimi ciotami?

Zarzad tez, misie kolorowe niewinne, dalej udaja ze dziennikarze zli itp spisek.

Tu nikt prawdy nie chce powiedzieć albo jej nie widzi.

czaro 21.05.2022 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584874)
czaro - nie będę oceniał czy istnieje hipotetyczny trener który być może by nas utrzymał. Jest to kompletnie bez sensu, bo raz że nie sprawdzalne, a dwa - wielu trenerów nas olało po Guli (np. Brosz, który moim zdaniem jest lepszym trenerem od Brzęczka czy Guli). Jest to nieweryfikowalne .......enie.

Trochę tak, ale też takie nieweryfikowalne .......enie to esencja forum piłkarskiego dla kibiców. Ale dla takiego stanowiska mam zrozumienie. Po prostu chciałem coś wyklarować.

Cycu 21.05.2022 19:57

Ja .......ę co to było, kabaret, odpusćili mecz, nawet im się biegać nie chciało.

Naprawdę należał nam się ten spadek, przecież tej zbieraniny nie można nazwać drużyną, to są paralitycy z przypadku. ....a, myślałem, że się zepną na ostatni mecz, a tu wyjebane, Warta nas rozklepała. Nie wróżę nam szybkiego powrotu do Ekstraklasy. Najgorsze, że miliony złotych poszły z dymem na pensje tych patałachów. Pluję na nich, nie są godni założenia tej koszulki ani podania ręki.

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...rVGLz3Nb1K.jpg

pi0tr3k94 21.05.2022 20:06

Mam nadzieję, że żadnego z tych zagranicznych wkładów do koszulek nie zobaczymy w przyszłym sezonie. Wstyd mi było dzisiaj patrzeć na tą bandę chuja.

Książę Palownik 21.05.2022 21:46

Dawno nie słyszałem z trybun takiego gromkiego "Wypier***ć."

Pięknie poleciało też "Po burzy słońce wychodzi zza chmur" - i to pozostawiam Wam i sobie jako nadzieję na coś lepszego.

Tych zagranicznych przebierańców proszę mi wszystkich gremialnie wypie***ć z klubu. Razem z tym pożal się Boże gwiazdorem za 500k EUR.

Dzisiejszego meczu długo nie zapomnimy i nie wybaczymy tym wkładom do koszulek.

wolfy 21.05.2022 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1584881)
Ja .......ę co to było, kabaret, odpusćili mecz, nawet im się biegać nie chciało.

Naprawdę należał nam się ten spadek, przecież tej zbieraniny nie można nazwać drużyną, to są paralitycy z przypadku. ....a, myślałem, że się zepną na ostatni mecz, a tu wyjebane, Warta nas rozklepała. Nie wróżę nam szybkiego powrotu do Ekstraklasy. Najgorsze, że miliony złotych poszły z dymem na pensje tych patałachów. Pluję na nich, nie są godni założenia tej koszulki ani podania ręki.

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...rVGLz3Nb1K.jpg

Nie odpuścili, grali jak umieją. Przecież to samo grają cały sezon, a taki Savić to już nawet dwa. Jak długo można się oszukiwać? Taki Savić to już czterech trenerów przetrwał...

AS82 21.05.2022 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584898)
Nie odpuścili, grali jak umieją. Przecież to samo grają cały sezon, a taki Savić to już nawet dwa. Jak długo można się oszukiwać? Taki Savić to już czterech trenerów przetrwał...

A w czym kopacze takiej Warty czy Stali Mielec są lepsi od naszych? Obiektywnie taki Savic jest chujowy ale powiem że on , taki Colley czy Frydrych są lepsi od piłkarzy , które mają wyzej wymienione druzyny ,a oni się utrzymali ,a my nie, więc sobie dopowiedz czyja to jest wina :p

anonimowyalkoholik 21.05.2022 22:35

Może ten post da komuś do myślenia, szczególnie tym co obrazili się na piłkarzy, zarząd, ogólnie klub.

Pamiętajcie, że Wisła to MY - kibice. Bez kibiców nie ma Wisły i jej nie będzie. Nasze wsparcie jest teraz kluczowe. Wypinając się na klub odetniemy pieniądze, a bez pieniędzy nie ma powrotu do ekstraklasy.
Mniej kibiców = mniejsze wpływy z biletów, mniej z gastronomii (nawet jak to firma zewnętrzna), mniejsza sprzedaż pamiątek klubowych, mniejsze wpływy z praw transmisyjnych, mniej od sponsorów (bo niby do kogo kierować reklamy podczas meczu itp).

Oczywiście sam spadek to mniejsze pieniądze chociażby z praw transmisyjnych (nawet jak będzie nas nadal tylu chodzić), ale MY teraz możemy odegrać kluczową rolę. Bez pieniędzy nie ma gry, z pieniędzmi też niekoniecznie może być dobrze, ale lepiej spróbować.

Wiem, że wielu z Was ma dosyć. Ile można? Kupować pamiątki, kupować bilety/karnety, kupować wirtualne bilety, być w socios itp. Nikt Was nie zmusza, ale przynajmniej chodźcie na te mecze, żeby była kasa z biletów, sponsorów i praw transmisyjnych.

Niektórzy mogą powiedzieć... Dosyć już, przegięli teraz, basta. Ile można pomagać? Starać się? Płacić?
Nic nie otrzymać w zamian - pije tu do obietnic wielkich resetów, czy górnej połowie tabeli...
Mamy prawo być w....ieni, sam jestem! Jednak bez naszej pomocy klub skończy na dnie. Cuda też się zdarzają i może przyjdzie sponsor, następca pana Cupiała i kupi Wisłę... nawet przy pustych trybunach itp? Chcecie czekać i wierzyć na cud? Ja nie.

Ktoś ma ulubiony teatr i do niego chodzi. Nagle spektakle w tym teatrze stają się kaszaną. Przestaje chodzić. Zrozumiałe prawda? Czy podobnie jest z Wisłą? Uważam, że nie, bo Wiślakiem się jest na dobre i na złe. Nikt z Wisłą ślubu nie brał, że to w biedzie i szczęściu, chorobie ble, ble, ble. Jednak zastanówcie się, czy będziecie z czystym sumienie chodzić na Wisłę, gdy wróci do ekstraklasy... po tym jak ją zostawiliście? Ja bym nie dał rady.

Wiele rzeczy mi się nie podoba w Wiśle i na stadionie, ale nigdy klubu nie opuściłem.
Kiedyś chodziłem na C, byłem ostatni raz w 2015, zmieniłem sektor, bo nie podobała mi się polityka ówczesnych "grubasów". Cały czas chodzę na inny sektor. Nie podobały mi się nowe układy (więc zaprzestałem definitywnie wyjazdów). Nie mam zamiaru wracać na C (obecna polityka też mi się nie podoba, chociażby przez jw).
Ilu chłopaków przestało w ogóle chodzić wtedy na Wisłę? Masa! Dlaczego? Przecież to nie wina klubu!

Dzisiaj piłkarze, sztab szkoleniowy, zarząd itp. są winni naszego spadku. Szacunek dla pana Błaszczykowskiego za uratowanie klubu, ale dlaczego jemu się wybacza, a pan Królewski dostaje pstryczki?
Jakub nas uratował, ma wielkie serducho, jest legendą, jest człowiekiem o złotym sercu (500 zł, wspieranie akcji charytatywnych itp), ale niestety jest również winny spadku. Czy pan Królewski też nas nie uratował?
Gdzie sens i logika? Jeden dostaje, drugi ok i zbiera oklaski.

Jestem zły na wszystkich pracowników klubu, bez wyjątków, ale Wisły nie opuszczę i WY też tego nie powinniście robić.

PS. Rozumiem, że Zdenek ma serducho, chciał walczyć, starał się itp. Tylko... Ile bramek strzelił? Również jest odpowiedzialny za spadek. Nie ma wyjątków! Winni są wszyscy pracownicy Wisły i koniec kropka.
Zdenkowi z całego serca życzę powrotu do zdrowia, ale na pierwszą ligę chyba też się nie nadaje. Mam tylko nadzieje, że ta kontuzja nie będzie oznaczała dla niego końca kariery.

Apeluję ostatni raz... Nie zostawiajcie klubu. Wisła nas potrzebuje i bez nas tylko cud pomoże w odbudowie.

Edit. Wiecie, że mam świra na punkcie Wisły? Byłem nawet na rozmowie o pracę... jako sprzedawca pamiątek klubowych. Jak myślicie co się stało? Nie dostałem pracy.
Wiecie co jest najlepsze? Na rozmowie powiedzieli mi, że zadzwonią bez względu na wynik rekrutacji. Nie zadzwonili. Też się na klub nie obraziłem...
Nie pozdrawiam pani, która przeprowadzała rozmowę. Piękne budowanie marki i dbanie o kibiców klubu (zadzwonimy).

Cycu 21.05.2022 22:35

@wolfy
@AS82
Mają umiejętności czy ich nie mają, dla mnie są pozorantami. Nie rozumiem jak można zarabiać kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie i przejść obok meczu jak niektórzy dzisiaj. Zero szacunku do kibiców, do siebie zresztą też nie wspominając już o honorze czy wstydzie. Odechciewa się wszystkiego po takim meczu i całym sezonie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl