Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Walka o utrzymanie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10483)

krysztal 26.02.2022 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1579245)
Dotąd żadne, bo jak zbieranina kopaczy ma w dupie wynik to nie ma znaczenia czy ma w dupie u siebie czy na wyjeździe. Ale jak drużynie zależy na wyniku to łatwiej się walczy u siebie przy wsparciu kibiców.

Jak to się ma do meczu Polska-Węgry i rozstawienia w barażach?

Drozd 26.02.2022 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1579246)
Jak to się ma do meczu Polska-Węgry i rozstawienia w barażach?

Jak to jak? W meczu Polska Węgry zbieranina kopaczy miała w dupie wynik. Każdy myślał tylko o tym jak niczego nie spieprzyć. Dlatego Sousa ich olał i pojechał do słonecznej Brazylii...

alexx6 26.02.2022 11:40

Dobra trza załadować matematykę kto z kim wygrać musi z kim My mamy wygrac żeby się utrzymać

krysztal 26.02.2022 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1579247)
Jak to jak? W meczu Polska Węgry zbieranina kopaczy miała w dupie wynik. Każdy myślał tylko o tym jak niczego nie spieprzyć. Dlatego Sousa ich olał i pojechał do słonecznej Brazylii...

No to dlaczego w tym meczu Sousa wpuścił na boisko zbieraninę kopaczy a nie najsilniejszy skład?

Drozd 26.02.2022 12:04

To nie jest ten temat, ale Ci odpowiem.

Wpuścił młode pokolenie reprezentantów Polski, które ma przejąć pałeczkę po Lewandowskim Gliku Krychowiaku Grosickim...

I ci młodzi zamiast wykorzystać swoją szansę, pokazać, że ich czas nadchodzi okazali się zbieraniną kopaczy myślących tylko o własnym interesie, bez ambicji odpowiedzialności i poczucia obowiązku. Warto dodać, że nie mają już po naście lat. Taka smutna prawda o poziomie mentalnym naszych kopaczy.

krysztal 26.02.2022 12:13

W tamtym meczu liczył się wynik bo jak sam przyznałeś jednak to czy gra się u siebie czy na wyjeżdzie ma znaczenie.Trzeba było wpuścić najsilniejszy skład a nie młode pokolenie reprezentantów Polski, które ma przejąć pałeczkę po Lewandowskim Gliku Krychowiaku Grosickim...

aNouc 26.02.2022 12:16

Cytat:

Poradzimy sobie. Głowa do góry.
- Jarosław Królewski, 26 lutego (sobota, godz. 00:27), 2022 r., portal społecznościowy www.twitter.com

Elendil 26.02.2022 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd
Żeby się utrzymać wystarczy żeby kopacze zaczęli lepiej grać. Właśnie zaczynają lepiej grać, a do końca ligi zostało 11 kolejek. Jest ich wiec wystarczająco żeby nazbierać punktów. W najgorszym wypadku trzeba będzie w ostatnim meczu wygrać z Wartą. Gramy u siebie czy na wyjeździe?

Uśmiałem się, nawet ci to wyszło... wystarczy lepiej grać i punkty same przyjdą!

Czy 11 kolejek to wystarczająco, aby nazbierac punktów? Nie dla drużyny, w której nikt nie potrafi strzelać goli.

A w najgorszym przypadku, to spadek będzie przyklepany po meczu derbowym...

Nie mówię, że tak na pewno będzie. Mam nadzieje na wzmocnienie ataku i walkę do samego końca. Ale - na chwilę obecną - nie mamy sprtowych argumentów, aby przestać być najgorszą drużyną ligi.

wolfy 26.02.2022 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1579261)
Uśmiałem się, nawet ci to wyszło... wystarczy lepiej grać i punkty same przyjdą!

Czy 11 kolejek to wystarczająco, aby nazbierac punktów? Nie dla drużyny, w której nikt nie potrafi strzelać goli.

A w najgorszym przypadku, to spadek będzie przyklepany po meczu derbowym...

Nie mówię, że tak na pewno będzie. Mam nadzieje na wzmocnienie ataku i walkę do samego końca. Ale - na chwilę obecną - nie mamy sprtowych argumentów, aby przestać być najgorszą drużyną ligi.

Nikt nie twierdzi że nie masz matematycznych szans na utrzymanie.
Większość już widzi że z takim składem jest to niemal niemożliwe.

Mistrzu_ 26.02.2022 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1579273)
Nikt nie twierdzi że nie masz matematycznych szans na utrzymanie.
Większość już widzi że z takim składem jest to niemal niemożliwe.

mało się udzielam na forum, ale dużo obserwuje. Mam takie spostrzeżenie ze wolfy od jakiegoś czasu przewidywał w jakim kierunku my zmierzamy a dużo ludzi się temu stawiało ... teraz wygląda na to ze powoli się wszyscy godzimy gdzie to wszystko zmierza i ze raczej ratunku tutaj nie będzie.

Apropo TP ... dużo hulala było, bo to niby nowoczesny skaut i profesjonalista, pracujący w Arsenalu. Może się jeszcze wykaże ale chyba za dużo ludzi się nabrało że to jakiś mega spec ... po pokoju TT myślałem ze dużo tego co gadał to PR ... ale teraz się zastanawiam czy on faktycznie wierzył w to co gadał ... np., ze Janek wykonuje świetną robotę.

kopaczoholik 26.02.2022 18:11

Aby myśleć o utrzymaniu wpierw trzeba zacząć wygrywać mecze, a jeszcze wcześniej zdobywać gole... od rozpoczęcia tej rundy gramy dramatycznie źle... wręcz brak słów jak bardzo gramy źle.

Parafrazując klasyka nam to utrzymanie nie należy się...

W ataku gramy parodie.... mamy 4 napastników, z czego jeden siedzi na lotnisku, drugi od przyjścia non stop chory lub coś mu jest... trzeci to emeryt, a czwarty to karykatura, istna parodia... To kto ma strzelać bramki?

Od początku sezonu gramy przeciętnie, słabo lub wręcz dramatycznie słabo bądź nawet kompromitująco... na serio z czym do ludzi...

Pomoc to również śmiech na sali... w obronie w miarę... ale też bez rewelacji...

Tylko bramkarz daje jakoś radę... choć niemal zawsze był u nas najsłabszym ogniwem...

Szanujmy się ale ta Wisła nie ma prawa grać na poziomie eklapy...

Szkoda mi trenera Brzęczką i Sobolewskiego, że muszą firmować swoimi nazwiskami nasz spadek do Pierwszej ligi.
Bo niby jakie są przesłanki, że utrzymamy się?

Wiadomo coś o tych testach wydolnościowych?

markowywislak 26.02.2022 20:22

Jedyna szansa na utrzymanie to granie jak największą ilością Polaków(wiem że jest ich mało). Mam nadzieję na powrót Alana do Colleya, na prawa Grucha na lewą Sadlok-tak Sadlok gosc który jest z nami wiele lat,przeżył z nami Vane Ly itp więc będzie zadupcał mimo iż brakuje go to lepszy on niż Hanousek. Do środka Plewka na atak Forbes nawet z nadwagą

Bieganski-Gruszkowski-Uruga-Colley-Sadlok-Młyński-Plewka-Fazlagic-Starzyński-Savic-Forbes

silver03 26.02.2022 20:31

Jak rozumiem złożyliśmy broń i bez walki udajemy się do 1 ligi? Tak odczytuje brak ściągnięcia napastnika i kogoś ogarniętego do 2 linii.

AgresywnyChomik 26.02.2022 20:46

Ja widze progres, punkty z Gornikiem, bramka zdobyta w Warszawie, zaczelismy kreowac cokolwiek z przodu, grają w koncu Ci zawodnicy ktorzy powinni a ci ktorzy grali od deski do deski za Guli w koncu siedza na desce.
Czy to co mamy wystarczy do utrzymania nie wiem, mam dziwne wrazenie ze zadecyduje ostatni mecz z Warta.

Wojtas 26.02.2022 20:53

Tez o tym pomyslalem.jasne pozna pisac i lać smuty ze to koniec,1 liga itd.Ale czy to ma sens?
jak kibic klubu sam nie wierzy to nie ma nic gorszego.Jest 11 meczy teraz juz NIE MAMY nic do stracenia bo i tak siedzimy na spadku,a ten kto jest ranny walczy zawsze najostrzej.
A jako ze faktycznie mozna juz powiedziec ze idziemy na zywioł i co ma byc to bedzie,zróbmy z siebie bande 11 swirusów na boisku i tysiecy na trybunach,czas pokaze czy damy rade,bo suma sumarum nie mamy juz nic do stracenia.

kopaczoholik 26.02.2022 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1579286)
Tez o tym pomyslalem.jasne pozna pisac i lać smuty ze to koniec,1 liga itd.Ale czy to ma sens?
jak kibic klubu sam nie wierzy to nie ma nic gorszego.Jest 11 meczy teraz juz NIE MAMY nic do stracenia bo i tak siedzimy na spadku,a ten kto jest ranny walczy zawsze najostrzej.
A jako ze faktycznie mozna juz powiedziec ze idziemy na zywioł i co ma byc to bedzie,zróbmy z siebie bande 11 swirusów na boisku i tysiecy na trybunach,czas pokaze czy damy rade,bo suma sumarum nie mamy juz nic do stracenia.

Bandę świrów - powiadasz?
A kto ma w niej uczestniczyć? Kliement czy wytwory transferopodobne Piasecznego?
Kto ma walczyć? Ta drużyna jest fatalnie skonstruowana... masa zaciężnego szrotu z zagranicy nie bedzię walczyć za klub...

Drozd 26.02.2022 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1579287)
Bandę świrów - powiadasz?
A kto ma w niej uczestniczyć? Kliement czy wytwory transferopodobne Piasecznego?
Kto ma walczyć? Ta drużyna jest fatalnie skonstruowana... masa zaciężnego szrotu z zagranicy nie bedzię walczyć za klub...

Będzie, jeżeli zobaczy, że wszystkim zależy i wszyscy walczą nie tylko jeden czy dwóch naiwnych. Wszyscy to znaczy sztab, zarząd, właściciele i kibice.

Dlatego jak słyszę kibica który na 11 kolejek do końca pieprzy że "zasłużyliśmy na spadek" bo trzy lata kopiemy się po czole to ręce mi opadają. Prawdziwa dawka pozytywnej energii. Jedźcie do myślenic z prześcieradłem. "szrocie połóż się i leż bo nic innego nie potrafisz" to na pewno pomoże.

Arkadiusz.Czerepach 26.02.2022 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1579290)
Będzie, jeżeli zobaczy, że wszystkim zależy i wszyscy walczą nie tylko jeden czy dwóch naiwnych. Wszyscy to znaczy sztab, zarząd, właściciele i kibice.

Dlatego jak słyszę kibica który na 11 kolejek do końca pieprzy że "zasłużyliśmy na spadek" bo trzy lata kopiemy się po czole to ręce mi opadają. Prawdziwa dawka pozytywnej energii. Jedźcie do myślenic z prześcieradłem. "szrocie połóż się i leż bo nic innego nie potrafisz" to na pewno pomoże.

może wjedzie na ambicje :p

kopaczoholik 26.02.2022 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1579290)

Czy w tej rundzie albo nawet szerzej w tym sezonie widziałeś ambicję tych zawodników?

Oglądałeś, któryś mecz w tej rundzie? Statystyki dalece odbiegają od czegoś takiego jak ambicja... Jeśteśmy najgorszą drużyną w lidze... Powiem więcej, chyba w eklapie dawno nie było, aż tak żenująco grającej ekipy.

Ci zawodnicy już dawno poddali się...

Nadzieja jedynie w trenerze Brzęczku i trenerze Sobolewskim...

Drozd 26.02.2022 23:56

Tak, odkąd na ławce nie ma cipowatego Guli. Ale jak się kopacze opieprzali pół roku to w dwa tygodnie nie przypomną sobie co to znaczy być drużyną i walczyć jeden za drugiego.

Karherop 27.02.2022 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1579285)
Ja widze progres, punkty z Gornikiem, bramka zdobyta w Warszawie, zaczelismy kreowac cokolwiek z przodu, grają w koncu Ci zawodnicy ktorzy powinni a ci ktorzy grali od deski do deski za Guli w koncu siedza na desce.
Czy to co mamy wystarczy do utrzymania nie wiem, mam dziwne wrazenie ze zadecyduje ostatni mecz z Warta.

Ja bym sobie życzył, żeby ostatni mecz z Wartą był jeszcze o "coś".

Na ten moment niewiele na to wskazuje.

aNouc 27.02.2022 17:10

[wideo] - Marko Poletanović nowym piłkarzem Wisły Kraków:

https://www.youtube.com/watch?v=7HtpFLjm-cU

aNouc 28.02.2022 22:05

[wideo] - Elvis Manu nowym piłkarzem Wisły Kraków:

https://www.youtube.com/watch?v=GEMYIy2T0ec

Elendil 01.03.2022 18:50

czy można skończyć z tym gadaniem "jeszcze 11 meczów, wygramy 5 i się utrzymamy" skoro dostajemy lanie od III-ligowego zespołu?

Już DZIŚ trzeba się przygotowywać na 1 ligę, nie za kilka miesięcy...

Jaroo1 01.03.2022 18:59

Wierzyć trzeba ale jak przychodzi choć chwila na rozsądek to nikt normalny nie powie, że się utrzymamy. Będzie albo piękna końcówka sezonu, walka, emocje i utrzymanie, albo z kolejki na kolejkę większy płacz i wyjazd z ekstraklapy.

czaro 02.03.2022 00:44

No raczej na pewno spadniemy. Nie z winy Brzęczka, ale Guli, piłkarzy i osób w klubie decyzyjnych, które podjęły złe decyzje.

Teraz trzeba się odbudować, wymieniając skład i zmieniając sposób zarządzania klubem. Należałoby przemyśleć tego Pasiecznego, ale nie znam się, nie umiem powiedzieć, które transfery jego i po jakim czasie go oceniać.

Za rok czy dwa wrócimy do ekstraklasy. Trudno, bywa.

MaLk 02.03.2022 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1579511)
Należałoby przemyśleć tego Pasiecznego, ale nie znam się, nie umiem powiedzieć, które transfery jego i po jakim czasie go oceniać.

No cóż, dokonane transfery to jedno. Większym problemem są transfery niedokonane.

Jeśli chodzi o Pasiecznego, są w tym zakresie dwie wersje, przy czym obie są równie niekorzystne i skutkujące pytaniem "po co nam taki DS?":
- albo jest słupem i nie ma w klubie nic do powiedzenia w kwestii transferów,
- albo nie potrafił znaleźć żadnego możliwego do zrealizowania w zimie transferu na te pozycje, na które jest największa potrzeba.

Tu nie chodzi o to, że znalazł złych piłkarzy na daną pozycję. Chodzi o to, że nie znalazł żadnych na najważniejsze pozycje. Nie wiem, może szukał za dobrych, może za słabych, może takich, którzy z automatu odrzucali naszą ofertę, może nie szukał w ogóle, bo uznał, że z Klimentem, Ondraskiem, Fazlagiciem i Skvarką rozje*iemy tę ligę krakowską piłką, jeśli tylko damy im jeszcze trochę czasu na przełamanie.

Jaroo1 02.03.2022 14:13

A może zmiana nazwy tematu na "brak walki o utrzymanie"?

Karherop 02.03.2022 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1579608)
A może zmiana nazwy tematu na "brak walki o utrzymanie"?

O tym samym pomyślałem.

Może walczy Brzęczek, bo to będzie plama w jego piłkarskim życiorysie? Ale reszta? Za bardzo nawet nie wie co ma robić.

Kibice już się godzą ze spadkiem. Coś co 3 kolejki temu uważano w klubie za abstrakcje

Jaroo1 02.03.2022 18:52

Brzęczek wpadł jak śliwka w kompot. Ciekawe czy by tu przyszedł gdyby nie rodzina. Chyba nie oceniał tego głową a sercem, bo przyjście do tak słabego klubu, w końcówce sezonu, pierwsza praca po angażu w kadrze... Więcej tu mógł stracić niż zyskać. Jak spadnie to może już mieć kolejną łatkę słabego trenera.
I pozornie znowu wyjdzie, że Brzęczek to dno a nie trener, a realnie Sousa został brutalnie wyjasniony, sam się wyjaśnił, a teraz też jeśli spadniemy to winy Brzęczka w tym będzie może 1%. Wszedł w gówno i pewnie już sobie zdaje sprawę z tego powoli.

FraMat 02.03.2022 19:22

W tej chwili nie ma sensu liczyć na to, że piłkarze się ogarną, a treningowe metody Brzęczka przyniosą szybki skutek w postaci ukształtowania choćby na II-ligowym poziomie drużyny piłki nożnej z tej zbieraniny.

Potrzebna jest jakakolwiek skuteczna forma zmotywowania kopaczy, a po sezonie, niezależnie od rezultatu, pożegnanie z większością z nich, czyli z tymi, którzy postanowili olewać władze klubu i kibiców.

- Zacząłbym od zamrożenia im wypłat - pewnie jakiś paragraf by się na to znalazł,
- Przydałyby się kary finansowe, bo chyba tylko do do nich może przemówić

No i przydałoby się, żeby zarząd publicznie wskazał jakie błędy zostały popełnione, chyba że zarządowi los sportowy Wisły wisi, na co niestety wygląda.

Resztę pozostawiam waszej wyobraźni, ale tu musi nastąpić wstrząs zamiast lizania się po f...ach

aNouc 02.03.2022 19:26

Zacna masakracja Wisły w wykonaniu Bartka i Grześka, polecam:
https://www.soundcloud.com/podcast-t...aj-wislaku-175

Elendil 02.03.2022 19:32

Nikt nie będzie Brzęczka winił za spadek, każdy wie jak sytuacja wyglądała zanim przyszedł, raczej docenią to, że przyszedł tutaj mimo tego, że klub szedł na dno.

Jedyne, co może się jednak zapisać w historii, to że za jego wodzy... Wisła nie wygra ani jednego meczu. Niemożliwe? Przypominam, że nie potrafimy wygrać z III-ligowcem, więc dlaczego mielibyśmy z kimś z Ekstraklasy? Nie sądzę, żeby Manu był nowym Carlitosem czy Meliksonem, który nam w pojedynkę wygra mecz, a jako drużyna na boisku (i pewnie poza nim) nie istniejemy.

Więc tak, jest całkiem prawdopodobne, że Brzęczek zakończy przygodę w Wiśle ze średnią punktową około 0.5...

maciekkk 02.03.2022 20:00

Nie ma już walki o utrzymanie. Spadamy z ligi i radzę się z tym pogodzić by psychicznie się nie załamywać co tydzień. Zostało 11 meczów, gdzie wygrać trzeba minimum 5.

I ligo nadchodzimy.

pepe72 02.03.2022 21:10

Najlepiej się położyć od razu do grobu i nic nie robić.

Mamy taki kalendarz:
Kod:

Lechia    05.mar
Lech      12.mar
Pogoń      19.mar
Piast      02.kwi
Górnik Z  09.kwi
Śląsk      16.kwi
Wpłock    23.kwi
Craxa      30.kwi
Jaga      07.maj
Radomiak  14.maj
Warta      21.maj

Trzeba potraktować mecze marcowe jak sparingi i obóz. Trzy przegrane są najbardziej prawdopodobne.
Potem jest przerwa na reprę i mecze z "drużynami środka" z wyjątkiem Radomiaka, który jednak może do końca sezonu spuchnąć.
Więc zostaje 8 spotkań i 15 punktów. Trudne, ale możliwe.

Wojtas 02.03.2022 21:13

Powiem tak ze po Pogoni wcale nie gramy z tuzami ani z kandydatami do majstra.Tu dalo by sie punktować.
Problem taki ile bedziemy mieli punktow straty do bezpiecznego miejsca po meczu w Szczecinie.

Patryko 02.03.2022 21:49

Pytanie jak psychicznie będą wyglądać nasi gwiazdorzy po najbliższych 3 meczach, w których w każdym możemy przyjąć na twarz wynik w okolicach 5-0?? Już teraz atmosfera leży i kwiczy, a to będzie gwóźdź do trumny.
Iskierka nadziei to jakiekolwiek punkty w Gdańsku, może jakaś fuksiarska wygrana (sam nie wierzę w to, co piszę), która doda nam chociaż trochę wiary w to, że można wygrywać.

FraMat 02.03.2022 22:04

Przecież oczywiste jest, że w tej chwili Brzęczek musi ustawić nas w roli autobusu przed polem karnym i w nim.
Tu nie ma co szukać kwadratowych jaj - trzeba szukać jak najniższych porażek, ewentualnie modlić się o szczęśliwe 0:0
Jakiekolwiek odważne wyjście do przodu uznam za frajerstwo

Elendil 02.03.2022 22:08

Cytat:

Powiem tak ze po Pogoni wcale nie gramy z tuzami ani z kandydatami do majstra.Tu dalo by sie punktować.
Wiesz, graliśmy wczoraj z takimi tuzami jak zespoł z III ligi i wiesz co? Nie wygraliśmy. Mało tego, nie byliśmy w tym meczu lepsi, więc na nie ma co zwalać na jakiś przypadek czy spisek PZPN. Jak wobec tego wyobrażacie sobie wygrywanie z drużynami o kilka półek lepszymi?

Tu nie chodzi o matematykę, statystykę czy kalendarz. My nie mamy drużyny, która potrafi wygrywać, z kimkolwiek.
Oczywiście jest możliwość, że od teraz (czy tam od kwietnia, jak chcecie) nasza gra odmieni się o 180 stopni, ale jaka jest na to szansa? Skoro nie odmieniła się od mniej więcej sierpnia, chyba że ze złego na gorsze.

Szczerze mówiąc, mnie chyba już w tym momencie bardziej interesuje, jak to będzie po spadku, jakie roszady w zarządzie, jakie plany ne przyszłość itp, niż to co jest teraz. To już bodaj nasz 10 z rzędu (!) sezon "przejściowy", już już zawsze na horyzoncie miało być lepiej, a było tylko gorzej. Bez totalnego przemodelowania naszej polityki, podzielimy los Widzewa, czyli szlajanie się między I i II ligą.

Harcownik 02.03.2022 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1579646)
Pytanie jak psychicznie będą wyglądać nasi gwiazdorzy po najbliższych 3 meczach, w których w każdym możemy przyjąć na twarz wynik w okolicach 5-0?? Już teraz atmosfera leży i kwiczy, a to będzie gwóźdź do trumny.

Szczerze, to dla mnie przegrana 0:5 z Lechem to mniejszy wstyd niż przegrana z Olimpią, nawet jeśli po karnych, a może właśnie dlatego, bo trzeba było tak długo na to patrzeć. Można powiedzieć że wylosowanie ekipy z Grudziądza było najgorszym możliwym losowaniem. Po latach nie pamięta się 0-4 z Legią czy 0-5 z Lechem, ale porażki z KSZO, Błękitnymi czy grudziądzem. Kiedyś to były porażki z Valerenga, Levadia, czy Karabachem, który obecnie jest w innej galaktyce niż Wisła.

Cóż, zawsze na Słowacji Gula może powiedzieć, że on by to wygrał i okradli go z pucharów :) Mamy dupy jak z mosiądza, bośmy chłopcy spod Grudziądza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl