![]() |
Cieszy zwycięstwo, ale to co 'graliśmy' po zejściu Żukowa i Boguskiego to był kryminał. Piast powinien ze 4 wsadzić. Nie rozumiem czemu oboje zostali zmienieni w jednym momencie.
Mawutor, Kuba, Yeboah i Silva zagrali kompromitująco, totalna niemoc i bezradność. No Silva rzucił jedną dobrą piłkę, powinien mieć asystę. Czy tylko mnie irytuje ta żydowska q.rwa w ataku Piasta? Bardzo dobrze, że to on zjebał karnego i kilka setek. Karma wraca i znakomicie się ułożyło, że to właśnie my wyjebaliśmy ich z pucharów. Choć i teraz czarny z gwizdkiem robił wszystko, żeby nas kolejny raz przekręcić. |
Zagraliśmy kolejny słaby mecz, tylko naszym szczęście pomogło - dwa rykoszety i jeden piękny jakościowy strzał Savicia.
Statystyki expected goals mówią same za siebie o tym spotkaniu. Gdyby wynik odzwierciedlał to co działo się na boisku byśmy spłynęli ok. 3 bramkami. Także teorię, że piłkarze grali słabo, żeby trener odszedł są delikatnie mówiąc z dupy. Ten mecz to tylko potwierdził. Szczególnie jak ktoś wiedział na co patrzeć. |
Cytat:
|
@luke1906:
Cytat:
|
Dał przywilej korzyści... No ludzki pan...
Ale karnego nie dał, przekręciarz to samo te ciule na varze. Więc się nie ośmieszaj... Kuba zamiast pyskować do Bońka we własnej sprawie, powinien w interesie klubu zwrócić uwagę na sędziowanie!! |
Na pewno narzekanie na sędziów sprawiło by, że ci by się bardziej pilnowali w meczach z nami i lepiej sędziowali...
:D |
Miałem dać recke, ale nie chciało mi się.
Co się zmieniło ? Brak trójki z tyłu oraz brak Yeboaha od początku, który był nr 1 u Hyballi. Po tym meczu już nie ma co żałować i się rozczulać nad pożegnaniem Kone i Mawutora. Savic jak zwykle czyli dno, bramka nie zamazuje oceny. Silva na szpicy na ganianego wypadł blado, podobnie jak Forbes, więc nie jechałbym po chłopaku :) |
Ciężko się czyta większość komentarzy, patrząc że wygraliśmy pierwszy raz od ilu? 8 spotkań?
A to bramki po rykoszetach gorsze niż zwykle, a to Piast miał więcej rożnych, a to zdziwienie że drużyna gospodarzy przeważała. Serio, powinniśmy się cieszyć że wreszcie ten fatalny sezon się zakończył i chociaż na koniec było zwycięstwo. Paru chłopaków to na pewno mocno zbudowało przed wyjazdem na wakacje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Największy pozytyw jest taki, że przerwaliśmy passę bez wygranej.
|
Cytat:
no właśnie, myślałem nad tym trochę , bo jak coś umyką logice , to nie moge spocząć aż tego nie rozkminie w tym momencie widze tylko dwa sensowne wytłumaczenie tej sytuacji (zakładając że miała miejsce) - to po prostu niestety debil (nic w tym byloby dziwnego wszak 90% piłkarzy hm powiedzmy że "nie ma habilitacji") - nie mógł tego rozwiązać z klasą i zwolnić Hyballi , bo pozostała dwójka z trio to "hyballiści" i sie nie zgodzili , stąd ten bunt to nie był bunt przeciwko personalnie PH , a de facto bunt JB przeciwko decyzji pozostałych włascicieli a co do meczu cieszą gole młodych, jesli za Bukse liczyliśmy już miliony , to wartość takiego Starzyńskiego w tym momencie jest potencjalnie wyższa |
Odniosę się tylko do Starzyńskiego. Nie wiem, bo wg mojej opinii Buksa za Stolarczyka pokazywał więcej. Chyba ma większy talent. Ale teraz kibicujemy Piotrkowi, wiadomo.
|
|
Cytat:
Z przebiegu meczu - zwycięstwo dla Piasta. Strzeliliśmy trzy fartowne bramki z dupy, stworzyliśmy sobie dwie okazje (karny na Forbesie + Starzyński w końcówce), Piast obudził się dopiero po 3:1. Dodajmy karnego dla nich, dramatyczne zmiany Kmiecika tylko po to żeby "pokazać Hybali" (no i pokazał, że Niemiec miał rację) i cudem dowiezione zwycięstwo mimo dwubramkowego prowadzenia, przy obronie Częstochowy i żałosnym kradzeniu czasu przez naszych zawodników (najlepszy Mawutor, jedyne co mu wychodziło w meczu). Zagraliśmy jak Stal Mielec. Z taką grą zlecimy z hukiem z ligi. Ten mecz pokazał jak gówniany mamy skład. Wygraliśmy, ale to że oczekujesz na forum euforii pokazuje jak bardzo się odkleiłeś od rzeczywistości. Ja się cieszę bo jesteśmy wyżej w tabeli, czwarte miejsce w PJS, zasłużony plaskacz dla Piasta za wały sędziowskie i bucówę na boisku - tyle. Poza tym mecz w naszym wykonaniu był kompromitujący pod względem gry i taktycznie. Do zapomnienia. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak by chcieli coś udowodnić Hyballi to Kuba grał od początku. |
Cytat:
:-D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Trzeba już kompletnie nie mieć co z czasem zrobić żeby doszukiwać się logiki w postępowaniu Hyballi względem Kuby.
Raz był gotowy na zagranie 15-20 minut by za chwilę lądować na trybunach.Kilka dni póżniej dostaje 3 minuty przy wyniku 1-4.Dostaje jakiś epizod w derbach gdzie jego doświadczenie mogło się przydać.Logicznie w ....... |
Było stawiać domy i nie mielibyśmy długów. Aczkolwiek pamiętam, że przy stanie 3:0 z Piastem w 30 minucie pojawiła się na bandzie stawka bodajże 65:1 na wygraną Piasta - wtedy to wystarczyło 1 mln postawić i dzisiaj mielibyśmy kasę na wymianę całego składu, no za wyjątkiem Sadloka, bo jak nie ma Bogusia to na kogoś trzeba będzie napierdalać....
|
Cytat:
Gdyby chcieli coś udowodnić... ale nie byli w stanie tego zrobić, bo byłoby jeszcze śmieszniej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
wolfy
Widzę że masz już omamy. Jak do mnie piszesz, to nie cytuj kolegi krysztal. btw I gówno twoje słowo warte, ledwie 2 tygodnie wytrzymałeś. A tak się zarzekałeś że nie odezwiesz się do mnie. Słabiak jesteś - bez silnej woli widać. |
Cytat:
|
:)
12345678 |
W sumie to jest ciekawy pomysł na sezon ogórkowy, żeby najwięksi antagoniści forum się co jakiś czas zamieniali nickami ;-)
|
Mogliby też sobie jakoś komicznie uwłaczać, ale w osobnym temacie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Pierwsza po normalnej akcji skrzydłem, podanie Burligi i ładny strzał. Co tu jest z d...? Druga: podanie Savicia, ładna zastawka Forbesa, bardzo ładne podanie chyba Żukowa i młody nie spanikował, opanował piłkę i strzelił tam gdzie trzeba. Doszukiwanie się na siłę, że lekko po nodze obrońcy czy że nie opanował idealnie piłki za pierwszym razem to .......enie bo to Wisła i Ekstraklasa a nie Premier League i Manchester City. Rozumiem że inne drużyny w eklapie strzelają tylko po koronkowych akcjach a la Barcelona z czasów świetności? |
Cytat:
|
Cytat:
Ale cóż zrobić - na razie nie podjęto decyzji żeby takich bramek nie uznawać. Za to można machać łapami i domagać się bramek które nie padły, jak w ostatnią niedzielę lubiany tu napastnik kompletny i fan Wisełki świerczok. Zresztą - było nie blokować/wystawiać nogi to nie byłoby rykoszetu. Jak pokazał ostatni mecz, żeby strzelić bramkę trzeba oddać strzał. To taka parafraza sloganu lotto - żeby wygrać trzeba grać. Proste. |
Cytat:
Chociaż to może być po prostu jego defekt, podobno wcześniej też był egoistą na boisku. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl