Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VIII kolejka] Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała, 24-10-2020, 15:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10340)

Ogryzek 26.10.2020 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1558055)
Pojmij jedna rzecz. Fakt, ze skowronka uwazam za zero trenerskie nie oznacza, ze chce zeby Wisla przegrywala. Po prostu widze to, czego ty dostrzegac nie potrafisz. I nie jestem nadmiernym optymista wiedzac kto ustawia druzyne. Paradoksalnie najlepsze wybory byly wtedy kiedy nie mial zadnego wyboru :D

Ale to trzeb chciec takie proste rzeczy zrozumiec. Lubi potrafic zrozumiec...

Nie tłumacz się, już ci sie micha cieszy że Wisła może przegrać...

krysztal 26.10.2020 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1558055)
Pojmij jedna rzecz. Fakt, ze skowronka uwazam za zero trenerskie nie oznacza, ze chce zeby Wisla przegrywala. Po prostu widze to, czego ty dostrzegac nie potrafisz. I nie jestem nadmiernym optymista wiedzac kto ustawia druzyne. Paradoksalnie najlepsze wybory byly wtedy kiedy nie mial zadnego wyboru :D

Ale to trzeb chciec takie proste rzeczy zrozumiec. Lubi potrafic zrozumiec...

Nazwisko byś chociaż napisał poprawnie gałganie bo to że go nie szanujesz jako trenera nie znaczy,że możesz zachowywać się jak buc..

LucjuszWielki 27.10.2020 00:19

Głęboko łudziłem się, że remis w Zabrzu to jakiś tam zalążek pracy Skowronka, który być może miał przyjść z lekkim opóźnieniem. Po kolejnych dwóch meczach dalej łudzę się, że będzie dobrze i mam nadzieję, że w środę nie bedę musiał zmieszać z błotem Ogryzka :], choć wydaje mi się, że to kwestia niedalekiej przyszłości, coś wręcz nieuniknionego. Mam również nadzieję, że moje przypuszczenia nie spełnią się i przestaniemy kopać się po czole.

Karherop 27.10.2020 13:19

Scenariusz na najbliższe tygodnie:
Wisła - Lechia 2-1 - bramka w doliczonym czasie gry po wyrównanym meczu decyduje o wygranej Wisły, Wisła nie zasłużyła na zwycięstwo
Raków - Wisła 0-1 Wisła wygrywa po golu samobójczym, lider dzisiaj marnował sytuację, Wisła nie zasłużyła na wygrana

I ciągle będzie tu kilku "kibiców" którzy będą tylko narzekać na grę, trenera i tak w ogóle piłkarze i kibice też są do wymiany.

Drozd 27.10.2020 13:55

Widzisz uważasz że wynik jest kluczowy, zdaniem niektórych nie jest. Kluczowe jest żeby budować zespół chcący i potrafiący grać w piłkę. To jest zadanie trenera, który jest już u nas prawie rok. Więc nie ma się co dziwić że efekty jego pracy powinny być widoczne. W grze, której wyniki są pochodną ale nie wyznacznikiem.

Arkadiusz.Czerepach 27.10.2020 14:29

ale serio uwazasz ze jak zespol zwalnia przy 6:0 to jest zespołem "nie chcacym i nie potrafiacym" grac qw pilke ?

skarabeus 27.10.2020 15:09

Jakis problem jest Arku. W koncu mamy 5 zmian, prawie polowe skladu mozna wymienic. Czyli Ci ktorzy wchodza nie chca sie pokazac? Wola przeczlapac byle do konca?

W Ajaxie maja inne podejscie. Jest okazja to cisniemy do ostatniej minuty. Strzelaja 7 czy 8 bramke i sami biora pilke na srodek boiska zeby szybciej zaczac.
Czaisz roznice?
Potem mamy mecz z Podbeskidziem i pierwsze 30 minut nie istniejemy. Bo rywal biega, rywal presuje, atakuje. Jasne, taka taktyka z druzyna ktora miala 18 straconych bramek.

Nikt nie spada w zasadzie, bo spadnie ktos z trojki beniaminkow. Jest okazja budowac zespol, a my z podbeskidziem kopiemy sie po czole i strzelamy szczesliwe bramki. I podnieta. Mnie to nie podnieca.

Najblizsze dwa meczee dadza odpowiedz gdzie jest Wisla parodysty. Wygramy oba spotkania i pokazemy styl (jakikolwiek, ale niech bedzie!) - chetnie odszczekam. Ale jak patrze na to wszystko to beda dwa razy becki i placz ze skowronek out.

Drozd 27.10.2020 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1558075)
ale serio uwazasz ze jak zespol zwalnia przy 6:0 to jest zespołem "nie chcacym i nie potrafiacym" grac qw pilke ?

Wszystko zależy od tego co rozumiesz przez "zwalnia". Bo ja ostatnich 30 minut w Mielcu za nic zwolnieniem bym nie nazwał. To było czekanie na końcowy gwizdek. W wielu meczach takie coś się zdarza, ale pierwszy raz widziałem żeby trwało 1/3 meczu. Drużyna która potrafi coś takiego odstawić, ma poważny problem zasadniczej natury, a za to odpowiada trener.

RAFi89 27.10.2020 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1558082)
Wszystko zależy od tego co rozumiesz przez "zwalnia". Bo ja ostatnich 30 minut w Mielcu za nic zwolnieniem bym nie nazwał. To było czekanie na końcowy gwizdek. W wielu meczach takie coś się zdarza, ale pierwszy raz widziałem żeby trwało 1/3 meczu. Drużyna która potrafi coś takiego odstawić, ma poważny problem zasadniczej natury, a za to odpowiada trener.

A ile spotkań chociażby w naszej lidze widziałeś zeby po 60 minutach było 6:0?

Drozd 27.10.2020 21:06

I co to zmienia, sugerujesz ze jakby było 6:0 po 20 minutach to należy przez pozostałe 70 minut czekać na gwizdek?
A dlaczego przy 6:0? Może już 2:0 wystarczy żeby się nie wysilać. A może 0:0 na trudnym terenie...

Tu nie ma znaczenia wynik tylko podejście do meczu. Albo się drużynie chce grać, jak to dawniej mówiono, dopóki piłka w grze, albo w którymś momencie sobie stwierdza, a... na dzisiaj wystarczy i zaczyna się plaża. Najgorsze jak taka drużyna ma za cel 12 miejsce "bo na więcej nas nie stać", a w lidze jakimś zbiegiem okoliczności zajmuje dajmy na to 8. Czy czasem wtedy nie poplażuje od początku meczu? Niestety takie nawyki ciężko potem zwalczyć.

Karherop 27.10.2020 23:37

Rozumiem że Wy swoich zakładach pracy, tudzież szkołach do ostatniej minuty nap******** robotę/wkuwacie wiedzę? :> Już to widzę. Szczególnie po ilości postów na forum przez cały dzień.

Drozd 28.10.2020 07:30

Mecz to jest sprawdzian, test praca to jest na treningu. Skoro na teście można symulować to szkoda myśleć co się dzieje w pracy. Nie dziwota że siły nie ma.

krysztal 28.10.2020 10:37

A na sprawdzianie liczy się wynik...Nikt nie da ci oceny za ładne pismo

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl