Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVI kolejka] Wisła Kraków - Cracovia, niedziela 17 III, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10130)

Blixa 17.03.2019 20:33

Piekny mecz, oby Drzazga byl OK.

Arkadiusz.Czerepach 17.03.2019 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrio (Post 1536107)
3-2 z walką do końca i golem w ostatnich minutach!

JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA!!!

:shock::tsw_wislazkrakowa:

krakus2211 17.03.2019 20:35

Podobno tylko sharki trzymaja z ruchem itp... sharkow podobno nie ma juz na stadionie a z trybun leca pozdrowienia... czegos tu nie kumam

Kocur 17.03.2019 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus2211 (Post 1536155)
Podobno tylko sharki trzymaja z ruchem itp... sharkow podobno nie ma juz na stadionie a z trybun leca pozdrowienia... czegos tu nie kumam

Syn do ojca
- Tato, opowiedz mi jakiś dowcip.
- Cycki.
- Nie łapię...
- I nigdy nie złapiesz.

Wojtas 17.03.2019 20:39

Dawno w koncówce nie czulem takich emocjii........Krzysiek,Kuba piekne gole palce lizać.3 pkt bezcenne.

Zawsze nad Wami.

Arkadiusz.Czerepach 17.03.2019 20:42

panowie Marlowe , dogadajcie sie co do avatara bo zmylacie :P

Szneka 17.03.2019 20:48

czy gol na 3-1 sprezentował stratą Plewka?

wolfy 17.03.2019 20:49

Coż, myliłem się, z Drzazgi i Kolara ewidentnie nic nie będzie, tak samo z Kubą i Peszko. Wszyscy do tarcia chrzanu.

Dużo emocji na koniec na własne życzenie, ale widać że wreszcie dobrze funkcjonuje gra ofensywna. Tak naprawdę wszystko posypało się po zejściu Drzazgi, mam nadzieję że kontuzja nie jest poważna. Kuba widać że technicznie i inteligencją przerasta tą ligę o kilka poziomów, każdy inny piłkarz tej ligi na jego miejscu załadowałby w obrońcę Cracovii albo obok bramki. Nawet nie muszę tego argumentować, wystarczy mecz Cracovii...

Probierz widać że starał się trzymać nerwy na wodzy.

Już zapomniałem jak źle gra nogami Buchalik.

Brawo Wisła!
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1536159)

Właśnie się zastanawiałem do kogo się teraz będziecie dopierdalać.

Skawa Wadowice 17.03.2019 20:51

Siedliśmy na nich na początku i szybko 2 bramy padły. To pozwoliło nam na cofnięcie się i gra z kontry. Stąd cracovia miała optyczną przewagę. Po 3:0 już wgl na spokojnie do obrony. To zgubiło nas. Ważne, że zwycięstwo mimo nerwowej końcówki.
Podobało mi się jak walczyliśmy na boisku.
cracovia standardowo dla statystyk mnóstwo strzałów z dystansu i wrzutek stąd przewaga w strzałach.

Brawo Wisła

Wisła Pany!

Kocur 17.03.2019 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1536158)
panowie Marlowe , dogadajcie sie co do avatara bo zmylacie :P

Humphrey'a nigdy nie za wiele.:D

ps. Zawsze nad Wami !! :tsw_wisla_flaga:

Wojtas 17.03.2019 20:57

Podzielam opinie wyzej :)

TIME TO SAY GOODBYE,jakie to piekne :)

Enigmovsky 17.03.2019 20:58

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net...27&oe=5D03129B

Leh71 17.03.2019 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1536159)

Nie Plewka, to był Savićević

Szneka 17.03.2019 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Leh71 (Post 1536168)
Nie Plewka, to był Savićević

mgła z piro przysłoniła mi obraz )
ogólnie mecz na plus ale zrobiliśmy to co pogoń w meczu z Nami- za szybko uwierzyliśmy że jest po meczu.
graliśmy swoje a raptem walka o życie.
Zawodnik meczu- Janusz Gol. Taki gracz u Nas i mamy rewelację w środku pola.

Dariook 17.03.2019 21:13

https://imgur.com/AuRhCrX

Charlie 17.03.2019 21:29

Cytat:

Spełniło się :D

Slash 17.03.2019 21:31

Cytat:

JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA!!!

Co Kolega wygrał?

marcin19876 17.03.2019 21:35

Super mecz ale czy ktoś wie dlaczego Balickiego znów nie ma? Widać było co się działo na koniec spotkania.

Kowalski 17.03.2019 21:40

Tylko Wisła:)!!!!!!!!

staszek2309 17.03.2019 21:55

@szneka
stratę zrobił nie Plewka tylko Savicevic. Zamiast kontry na 4-0 zrobiło się 3-1. Co nie zmienia faktu, że Vukan zagrał bardzo dobry mecz. Kolejny. Nasze brakujące ogniwo w drugiej linii.

Karherop 17.03.2019 21:56

Po takich meczach nie ma sensu nikogo indywidualnie oceniać. Brawa dla całej drużyny i nawet dwie głupio stracone bramki tego nie zmienia.

Bardzo szkoda Buchala.... Która to już jego tego typu kontuzja ..? Człowiek ze szkła.
I słowo na temat Drzazgi... rośnie nam mega napastnik. Niech przedłużają kontrakt ze sporą podwyżka , bo na takich ludziach trzeba budowac Wisle.

Vinci 17.03.2019 21:57

Oby Drzazga w tak dobrym dla siebie okresie nie załapał jakieś poważnej kontuzji... naprawdę złapał wiatr w żagle..

Karherop 17.03.2019 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1536181)
Oby Drzazga w tak dobrym dla siebie okresie nie załapał jakieś poważnej kontuzji... naprawdę złapał wiatr w żagle..

Z tego co mówił w wywiadzie po meczu skończy się raczej na strachu na na Legię będzie gotowy.

!!IRIVER!! 17.03.2019 22:06

Szkoda ze pedały z K1 doznały podniecenia w końcówce ale licza się 3 pkt! Jebac Żydów!

Szneka 17.03.2019 22:09

@staszek2309
fakt, mecz w wykonaniu Naszym bardzo dobry. Drzazga z przodu okazuje się być zagrożeniem równie dużym co był Ondraszek

Coglin 17.03.2019 22:21

http://i65.tinypic.com/2cq1paf.jpg

Ciekawe czy kur.wa* wypatrzyła flagę jg i race?
Patrzy się ch.ujek zupełnie w innym kierunku niż pozostali ludzie.

* Jakby ktoś nie poznawał to niejaki cwel jadczak.

rasel1906 17.03.2019 22:33

Powiedzny sobie szczerze ten inwigilator z lornetka ma jakas paranoje albo cos nad czym powinien sie pochylic jakis lekarz specjalista. Mam nadzieje ze to czyta. Co do meczu: piekny wynik, cudowne emocje i niesamowity doping caly stadion sie wlaczal spiewajac bylo ich 6... a na koniec nasza tradycja time to say goodbye..i Jaro na c wsrod kibicow chwalacy atmosfere a nie bunkrujacy sie w lozach :)

felipe 17.03.2019 22:41

Mnie to "time to say goodbye" ucieszyło raz. Spontaniczne, wtedy gdy zwycięstwem spuszczaliśmy pasiastych do I ligi. Od tej pory to takie naciągane jak guma w majtach, pod "januszy" trochę.

Karherop 17.03.2019 22:44

Tak jak Jadczak ma obsesję na punkcie Wisły tak Wy macie na jego punkcie.

I co napisał po tym meczu? Pochwalił kibiców Wisły i zganił panienki.. i kto szuka dziury w całym?

Jaroo1 17.03.2019 23:01

Cytat:

Mnie to "time to say goodbye" ucieszyło raz. Spontaniczne, wtedy gdy zwycięstwem spuszczaliśmy pasiastych do I ligi. Od tej pory to takie naciągane jak guma w majtach, pod "januszy" trochę.
A ja myślę, że to nieźle musi w....iać żydów bo po pierwsze przypomina o tamtej sytuacji a po drugie jak to ciągle słyszą to znaczy, ze dostali kolejny w....... w derbach. No i wizualnie wygląda fajnie, jest niepowtarzalne w skali świata. Krótko mówiąc, ta piosenka, plus światła telefonów = znak firmowy w.......u żydów w derbach Krakowa

Kamil 17.03.2019 23:05

jebać te stare ....y żydowskie,
a po drogie co wy macie z tym klaskaniem po każdym prostym kopnnieciu prostym przez pilkarza?
strasznie rozwala to doping, guli by was jebal za to

Darkh 17.03.2019 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1536188)

Szukasz sensacji... po prostu się chłop załapał na ostatnią pulę biletów z ograniczoną widocznością ;)

Kamson 17.03.2019 23:18

Wisła pany

LucjuszWielki 17.03.2019 23:30

Wisłą PANY!

Zadowolenie jest lecxz do szczęścia zabrakło 3:0 lub 4:0 kiedy Peszkin zawalił sam na sam prawie ehhhh

Krzysiu D. rozwija się, Boże spraw abym się mylił w jego ocenie.

Cała drużyna na PLUS.

Pierwsze 20 minut zadziałała MAGIA R22, parchate strasznie sie obsrały plus nasi ładnie ich gonili, presing gruby, bałem się, że po 1:0 cofniemy się, a tu druga brama i napór przez chwile trwał.

Szkoda tego cofania się i nerwówki, tak neistety u nas sie gra - prowadzenie i cofanie.

MAGIA R22 jest potężna parchowae zawodniki nie wiedziały co się dzieje, a tak się napinali przed meczem :] Nie dla... pejsa kiełbasa !

funkykoval 17.03.2019 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1536188)

Jakiś taki ....a samotny, wyobcowany, nikt z nim nie chciał siedzieć ...9

Garret 18.03.2019 00:39

Cudownie, że zwycięska passa z sąsiadką trwa. Niesamowity paradoks, że dzieje się to w momencie, gdy walczymy o przetrwanie kolejny sezon, a nie lata temu, gdy byliśmy absolutnym dominatorem w lidze.

Szkoda tych dwóch straconych bramek, szkoda zmarnowanej sytuacji Peszki (dobry mecz Sławka tak swoją drogą) na 4:0, bo taki pogrom miałby chyba też psychologiczne znaczenie w następnej potyczce, która być może zdarzy się jeszcze tej wiosny. A fakt, że w sumie niewiele zabrakło do remisu, na pewno da im jakiś oddech, choćby niewielki. A może przesadzam i nie ma to żadnego znaczenia, zresztą nie mam też zamiaru jakoś bardzo się nad tym roztrząsać, bo mimo wszystko czwarte zwycięstwo z kolei to rzecz wspaniała.

Co do pierwszego gola... Ręke Kolar położył, czy było to wyraźne pchnięcie? No właśnie nie, nie było to mocne, wyraźne popchnięcie i wydaje mi się, że tym sugerował się sędzia uznając bramkę. Czy ta ręka miała wpływ na wyskok Dytiatjewa? Być może, wie to tylko on sam, a pewnie nawet sam siebie będzie kłamał przez resztę życia. Cała sytuacja wygląda zdecydowanie mniej nieprzepisowo w czasie rzeczywistym, nie na spowolnionej powtórce.

Bramki Drzazgi i Kuby fantastyczne, ale dla mnie MVP jest Burliga. Był dzisiaj wszędzie, absolutnie wszędzie. Przecinał, odbierał, wybijał, blokował. Naprawdę świetny mecz, oby tak dalej, nic dziwnego, że posadził Palcicia na ławce.

Ofensywa powoli się dociera, wygląda to wszystko zdecydowanie lepiej niż na początku rundy, sporo chyba jednak daje Savicevic, choc dzisiaj jakby gorszy niż w Kielcach i dwa tygodnie temu w meczu z Pogonią. Wojtkowski jak zwykle, kompletnie mnie nie przekonuje...

Teraz przerwa na kadrę - złapać oddech, potrenować i zagrać z Legią jak najlepiej, bo dawno przy R22 z nią nie wygraliśmy, a patrząc na jej formę, jest na to naprawdę spora szansa. Trzeba walczyć o ósemkę z całych sił.

czaro 18.03.2019 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garret (Post 1536202)
Bramki Drzazgi i Kuby fantastyczne, ale dla mnie MVP jest Burliga. Był dzisiaj wszędzie, absolutnie wszędzie. Przecinał, odbierał, wybijał, blokował. Naprawdę świetny mecz, oby tak dalej, nic dziwnego, że posadził Palcicia na ławce.

Mam podobne zdanie. Burliga był dziś naszym najlepszym zawodnikiem, choć na moją ocenę pewnie wpływ ma jego ostatnia forma i mniejsze możliwości niż reprezentanci.

swiety37 18.03.2019 08:04

Kolejne derby nasze i po raz kolejny probierz dostaje po dupie :)

Bury!!! Mamrot nie płakał jak sprzedawał? I jeszcze mu płacą.. heh.
Zejście Drzazgi i potem zdjęcie Kolara i zrobił się dramat z przodu... Nie było komu zagrywać, nie było komu tej piłki przytrzymać.

Buchal - aż mi go szkoda... dwa razy w tym sezonie wskakiwał do pierwszego składu i dwa razy sam się z niego wyrzucił.
Ogólnie: BRAWO PANOWIE PIŁKARZE (+sztab).

I na koniec:
Pleksa vs Pajace - zdecydowane zwycięstwo Pleksy ;)

TifoTifosi 18.03.2019 08:13

Jakby jeszcze wylaczyc swiatla na satadionie, to efekt bylby jeszcze lepszy.:-D

Karherop 18.03.2019 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1536203)
Mam podobne zdanie. Burliga był dziś naszym najlepszym zawodnikiem, choć na moją ocenę pewnie wpływ ma jego ostatnia forma i mniejsze możliwości niż reprezentanci.

Bardzo dobry mecz, ale bramka na 3-1 to niestety jego strefa i zupełnie odpuszczone krycie.

Co nie zmienia faktu że dla mnie zawodnik pierwszej trójki za Kuba i na równi z Basha.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl