Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VIII kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk, sobota 15 września, godzina 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10004)

Kamson 16.09.2018 03:04

LIIIIDEEEERA MAMY!!!

https://www.youtube.com/watch?v=ht2o...841.1533848840

No to papa lechio. Cały szacunek poszedł się jeb@ć :)

brylant17 16.09.2018 06:42

Taka Wisła mi się podoba! Imaz to ma jednak pecha...karny ewidentny był "stempel" wasyla.Idziemy na mistrza ? jeszcze nie spokojnie

19sebawro06 16.09.2018 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1514426)
LIIIIDEEEERA MAMY!!!

https://www.youtube.com/watch?v=ht2o...841.1533848840

No to papa lechio. Cały szacunek poszedł się jeb@ć :)

Czekaj wykropkujemy może to tylko slask po nas jechał

Barti 16.09.2018 07:47

Nasze pierwsze miejsce nie jest dziełem przypadku. Najpierw przerwaliśmy passę Lecha, teraz Lechia i to w jakim stylu. Teraz tylko trzymać ten wysoki poziom.

...

Lechia zachowała się niehonorowo... jak szmaciarze...najpierw oni pocisnęli po Widzewie wtedy my nie pocisnęliśmy po nich tylko po Śląsku, a oni wtedy po nas...tylko szmaciarz tak się zachowuje, zwłaszcza, że nie było na nich bluzgów przez cały mecz...ja spiker czytał ich skład nie było gwizdów...żenada Lechio

petred 16.09.2018 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1514375)
Powiem szczerze, że nie rozumiem tego jak to się dzieje, że tak wszystkich lejemy, ale niech trwa to jak najdłużej:)

Tego chyba nikt nie ogarnia. Bieda, długi, ataki ze strony mediów, trener który tak naprawdę nigdy wcześniej nie był trenerem, granie niechcianymi zawodnikami. Zawodnicy są tak zmotywowani, że nawet przegrywając 4 bramkami w 80 minucie meczu bedą wierzyć w zwycięstwo. To jest magia. To jest coś nierealnego. Tego żaden rozum nie pojmie

szprotson 16.09.2018 08:16

Czapki z glow za to spotkanie.

To nie jest ta stara Wisla ktora jak dostana gola to nie wiedziala gdzie jest srodek boiska.
To jest Wisla w ktorej Jesus Imaz jest w stanie w 80minucie dac dobry pressing a Bogus biega jakby mu cos posypali przed meczem.

Byly momenty w 1 polowie ze Lechia chcial Nam narzucic swoj styl, koniec koncow to my mielismy rece na jej biordrach...

Skawua 16.09.2018 08:29

Hymn spiewałem w kolejce do sektora i nie tylko ja (klub powinien się zastanowić jak zwiększyć przepustowość) ledwo wszedłem i jeden w plecy, mecz bardzo podobny do zwycięstwa w Poznaniu, początek bardzo niemrawy ale z czasem Wisła się rozkręciła i całkiem zasłużenie zgarniamy pełną pulę za mecz, żałuję że karny nie wpadł i ta nieuznana bramka.

Na e24 zemdlała dziewczyna, została wyniesiona i chwile później była spina z jakimś hamem który nawet zaczął jakiegoś typa okładać,cwaniaczek szybciutko się ulotnił ochrona go szukała,nie wiem też czy te dwie sytuacje były ze sobą powiązane.

krakus76_ 16.09.2018 08:38

I w sumie dobrze. Było, minęło i trzeba iść dalej. Skończyły się gwizdy na Ruch i Widzew to teraz w szybkim tempie skończy się miłość do Lechii.

A kibice Ruchu (przynajmniej Ci którzy wczoraj byli na Wiśle i ich widziałem) autentycznie okazują przyjaźń do naszego klubu i kibiców. Z czasem będzie to naprawdę niezła zgoda między kibicami. W zasadzie co tydzień można się wspierać i drogi się przecinają. W przypadku Lechii taka miłość na odległość była trudna.

ps. Ktoś w klubie wyciąga jednak wnioski z popełnianych błędów. Kolejki przed C się skończyły. Liczba otwartych bramek wzrosła o 100% z 2 do 4.

Doping jeden z najlepszych od lat. W pierwszej połowie byłem na D. W drugiej na skrajnym E od sektora rodzinnego. Gniazdowemu udało się włączyć w doping prawie całe E i nie było to śpiewanie pod nosem (oczywiście nie wszystkim ale spora część osób mocno się zaangażowała. Oczywiście że wynik i gra zrobiły swoje ale takie okazje trzeba wykorzystywać. I taką okazję gniazdowy wykorzystał w 100%. Dodatkowo reagował na to co się dzieje na boisku i doping był dostosowany do tego. Jak słyszał że C "przymula" i śpiew pod nosem szybko to kończył. Dyscyplinował do większego zaangażowania albo przechodził do czegoś bardziej dynamicznego. Brawo.

Czy ktoś wie gdzie są dostępne te statystyki z meczu w zakresie kibiców tj. liczba kobiet, dzieci, liczba osób 1 raz na meczu ?

Kowalski 16.09.2018 08:38

Mecz jak dawniej:) Wspaniałe zwycięstwo. Był kiedyś taki mecz z Legią, zremisowany zresztą, po którym jeden z tytułów gazetowych a pierwszej stronie brzmiał "Wielka piłka pod Wawelem". Dzisiaj to samo uczucie WIELKA PIŁKA! i do tego ZWYCIĘSKA!

-Szymek79- 16.09.2018 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76_ (Post 1514440)
Czy ktoś wie gdzie są dostępne te statystyki z meczu w zakresie kibiców tj. liczba kobiet, dzieci, liczba osób 1 raz na meczu ?

Mam pamięć fotograficzną, także pamiętam mniej więcej te liczby

Kobiet było 3550
Osób, które były pierwszy raz na meczu, było ponad 4600
Dzieci poniżej 13 roku życia bodajże 2800

krakus76_ 16.09.2018 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Szymek79- (Post 1514443)
Osób, które były pierwszy raz na meczu, było ponad 4600

Gdyby była to Legia to nie zdziwiłbym się. Ale że aż tyle było 1 raz ? Ciekawe ile w tej liczbie było dzieci w zorganizowanych grupach a ile osób dorosłych (tych które zapłaciły za wstęp).

Szkoda że teraz nie mamy na rozpisce u siebie Legii i Cracovii. Komplety gwarantowane a bilety wykupione kilka dni przed meczem. Byłby niezły zastrzyk kasy dla klubu.

petred 16.09.2018 09:20

:help::haha::rotfl:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76_ (Post 1514444)
Gdyby była to Legia to nie zdziwiłbym się. Ale że aż tyle było 1 raz ? Ciekawe ile w tej liczbie było dzieci w zorganizowanych grupach a ile osób dorosłych (tych które zapłaciły za wstęp).

Szkoda że teraz nie mamy na rozpisce u siebie Legii i Cracovii. Komplety gwarantowane a bilety wykupione kilka dni przed meczem. Byłby niezły zastrzyk kasy dla klubu.

krakus76_ 16.09.2018 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1514446)
:help::haha::rotfl:

Uświadom mnie czym Cię tak rozbawiłem że aż popuściłeś sobie z rana ?

ital 16.09.2018 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76_ (Post 1514444)

byłem na E21 na sektorze dużo osób obcojęzycznych japońce i nie tylko niewiem czy to jakieś programy turystyczne czy pospolity spontan

krakus76_ 16.09.2018 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1514449)
byłem na E21 na sektorze dużo osób obcojęzycznych japońce i nie tylko niewiem czy to jakieś programy turystyczne czy pospolity spontan

Może to jest jedna z atrakcji Krakowa :) Po meczu z Górnikiem widziałem również dużo obcokrajowców. Bilety mogą kupować same hotele jako dodatkowa usługa dla turystów, którzy chcą się wybrać na mecz. Jak ktoś wybiera się do Krakowa i chce się przygotować to przegląda internet. I co tam widzi ? Zagraniczne reportaże o Wiśle,relacje z trybun, doping, oprawy. Robią na nich wrażenie i jak trafią z terminem przyjazdu to pewnie chcą to poczuć osobiście.

ps. Zaplanowałem sobie w listopadzie wypad do Neapolu. Później okazało się że w dzień przylotu jest mecz Napoli - PSG. Gdybym się odpowiednio "wstrzelił" to polowałbym na bilety jako dodatkowa atrakcja pobytu w Neapolu.

tofik 16.09.2018 10:07

Długo trzeba było czekać, ale wkońcu mamy młodą ambitną drużynę z charakterem do walki i biegania. Na obecnym przykładzie widac, ze w piłce suma umiejętności nie równa się styl i dobra gra. Potrzeba czegoś wiecej. Wydaje mi sie ze w druzynie pomimo poblemow jest zrozumienie i szacunek wobec siebie o chec gry jeden za drugiego. Oby tak dalej, czekam niecierpliwie na kolejne mecze.

BlurgH 16.09.2018 10:34

@krakus76_
A może to jest pokłosie działań,o których jakiś czas temu się mówiło/pisało - że klub współpracuje z jakąś agencją turystyczną ?
Każda ze stron zainteresowanych dokłada coś od siebie:
Klub - styl i wyniki
Kibice - frekwencję i doping
Więc agencja to wszystko opakowuje i potem przyjeżdżają tacy Japończycy, żeby zobaczyć prawdziwe show za śmieszne 10EUR. Moim zdaniem - za wcześnie mówić o atrakcji Krakowa, ale jeśli utrzymamy poziom gry, wyników i frekwencji, to wcale się nie zdziwię, że tak będziemy traktowani, a co bogatsi turyści nie będą chodzili na E, tylko na VIP, zasilając stosownie klubowy budżet.

Wracając jeszcze na koniec do meczu - słyszy się, że Lis kiepsko wyprowadzał piłkę. Pomijając kluczowe podanie przy 4 bramce (Kamil, jak ty mnie zaimponowałeś tym golem w pierwszym kontakcie z piłką!!!), to sam pamiętam przynajmniej 2 podania do Pietrzaka "na punkt" przez pół boiska i kilka innych rozegrań, po których ręce składały się do oklasków. Nie wymagam od chłopaka lat 21, żeby został od razu graczem na poziomie rutyniarza z 10 letnim stażem - moim zdaniem i tak jest najlepiej posyłającym długie piłki bramkarzem Wisły od.... hmmm.. no właśnie - od niepamiętnych czasów. A z resztą się wyrobi - z każdym meczem będzie robił postęp a jak na bramkarza, to ma jeszcze dłuuugą drogę przed sobą.

saklak1906 16.09.2018 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawua (Post 1514438)
Hymn spiewałem w kolejce do sektora i nie tylko ja (klub powinien się zastanowić jak zwiększyć przepustowość) ledwo wszedłem i jeden w plecy, mecz bardzo podobny do zwycięstwa w Poznaniu, początek bardzo niemrawy ale z czasem Wisła się rozkręciła i całkiem zasłużenie zgarniamy pełną pulę za mecz, żałuję że karny nie wpadł i ta nieuznana bramka.

Na e24 zemdlała dziewczyna, została wyniesiona i chwile później była spina z jakimś hamem który nawet zaczął jakiegoś typa okładać,cwaniaczek szybciutko się ulotnił ochrona go szukała,nie wiem też czy te dwie sytuacje były ze sobą powiązane.

Te dwa dupki najpierw wylaly piwo dziewczynie a potem zemdlala bo dostala z calej sily w twarz.Dzieci cale w piwie. Ojciec wstwil sie za corka to sie mu oberwalo

El'kabat 16.09.2018 11:41

No to napiszcie do klubu, niech skur.wysyna wyłapią jak laske napierdala w twarz z całej siły.

Chociaż mam nadzieję, że takiego kutasa monitoring sam wyłapał.

Karherop 16.09.2018 11:45

Mecz marzenie. Duzo ludzi, wszyscy wyszli zadowoleni z wyniku i ATMOSFERY. Doping najlepszy od miesiecy. 0 pocisku na rywali i sąsiadkę. Dużo nowych ludzi było tym zachwyconych.

Z zadziwiająca łatwością przychodzi nam strzelać bramki. 5-2 z Lechem, 5-2 z Lechia, 3-0 z Górnikiem. Takich wyników nie powstydzilaby się Wisła Kasperczaka. Wisła Stolarczyka jednak piszę nowa historie.

Ścisk w czubie tabeli jest jednak tak duży, że nie ma co się napalac na końcowy rezultat w czerwcu... ale wierzę że do 8 awansujemy. spokojnie. Cieszmy się chwilą bo jest naprawdę piękna:)

czaro 16.09.2018 11:48

Miałem nie móc tego meczu oglądać, a koniec końców widziałem od 70. minuty - 2 bramki, karny, parę fajnych akcji. Jestem pod ogromnym wrażeniem i bardzo się cieszę. W statystykach pomeczowych uderzyło mnie, kto (po raz kolejny!) przebiegł największy dystans: Boguski. Mega!

filemon 16.09.2018 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1514462)
Mecz marzenie. Duzo ludzi, wszyscy wyszli zadowoleni z wyniku i ATMOSFERY. Doping najlepszy od miesiecy. 0 pocisku na rywali i sąsiadkę. Dużo nowych ludzi było tym zachwyconych.

Zgadzam się bardzo

iiYama 16.09.2018 13:37

Zwróćcie uwagę, że Lechia prawie wszystkie akcje zrobiła z naszej prawej strony, gdzie Bartkowski grał.

- bramka z wolnego,
- dośrodkowanie po którym Wasilewski spowodował karnego,
- dwie sytuacje z końcówki drugiej połowy gdy Lis nas intuicyjnie wybronił.

Plus dwie kolejne gdy Mak szarżował.

Ten element jest do poprawki.

Brawo drużyna, brawo trener, brawo klub. Tak trzymać!

kasiarz 16.09.2018 17:26

A może ktoś policzy ile bramek strzeliliśmy do tak zwanego pustaka. Bo te nasze klepy i PERFEKCYJNE dośrodkowania to jakiś fenomen jest ostatnio.

Karherop 16.09.2018 18:26

Ktoś pamięta z kolei kiedy ostatni raz wygraliśmy 4 spotkania pod rząd? A przed nami mecz z Pogonią, potwornie słaba... mam nadzieję, że się na nas nie przełamie. Dzisiaj Kielce choć uratowąły remis to były bliżej zwycięstwa.

Oby Pietrzakowi nic się nie stało, bo wg mnie był naszym najlepszym zawodnikiem wczoraj. Zaraz za nim Ondrasek, Kort, Boguski, Sadlok.

Kostal może grał bez błysku, ale z 2-3 razy Gil odgwizał jego faul, całkowicie niesłusznie. Moim zdaniem miejsca w składzie nie straci, bo i z Pietrzakiem rozumie się bez słów.

Wojtas 16.09.2018 18:38

Niech nawet polowa z tych 4 tys nowych stwierdzi "Noo na taki klub,taka gre ,kibiców to bede chodził" i juz mamy jakis + do tej stalej 11 tys frekwencjii.
Trzeba zrobic wszytsko zeby wiecej ludzi chodzilo,widzieliscie co sie dzialo wczoraj ,jak ta atmosfera nakreca ,i kibiców i pilkarzom gra sie duzo lepiej.jest teraz szansa podniesc sie kibicowsko w góre,mamy swoje 5 minut.

tklamka 16.09.2018 20:27

Zgłosiłem sytuację z E24 z tą Blondyną i agresją tych dwóch łebków (poszły maile do Klubu, mój i paru innych osób) zobaczymy co na to Klub. Na pewno jak ktoś płaci cała familią 100-200 zł za miejsca na mecz (świetny i zajebisty) to nie potrzebuje dostać przypadkiem w papę i być oblanym browarem. Szkoda szans na zapełnianie stadionu w 15-18k poza szalgierami.

TK

wolfy 17.09.2018 06:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tklamka (Post 1514522)
Zgłosiłem sytuację z E24 z tą Blondyną i agresją tych dwóch łebków (poszły maile do Klubu, mój i paru innych osób) zobaczymy co na to Klub. Na pewno jak ktoś płaci cała familią 100-200 zł za miejsca na mecz (świetny i zajebisty) to nie potrzebuje dostać przypadkiem w papę i być oblanym browarem. Szkoda szans na zapełnianie stadionu w 15-18k poza szalgierami.

TK

Zrobiłeś im zdjęcia? Klub ich musi jakoś zidentyfikować.

Matejas_ 17.09.2018 06:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tklamka (Post 1514522)

TK

Takich to nic tylko dojechać pod trybuną w kilku, wpierdool spuścić i zabrać dokumenty celem identyfikacji... amebizm pełną gębą!! U nas niestety po stadionie też chodzą "krakowskie Litary", którym się wydaje że Bóg wie kim nie są, a niczym się nie różnią od wiejskich remizowych wirach i damskich bokserów.

maciekkk 17.09.2018 08:41

Byłem zszokowany tym co się działo i kompletnie nie pomyślałem by to nagrać. Gościu na kamerach powinien być dobrze widoczny. Dopiero podczas akcji założył kaptur. Mam nadzieję, że go dojadą bo takiego bydła jeszcze nie widziałem na naszym stadionie.

Maine_Coon 17.09.2018 08:43

Ale o co poszło? Ze piła piwo zamiast dopingować?

wolfy 17.09.2018 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1514545)
Byłem zszokowany tym co się działo i kompletnie nie pomyślałem by to nagrać. Gościu na kamerach powinien być dobrze widoczny. Dopiero podczas akcji założył kaptur. Mam nadzieję, że go dojadą bo takiego bydła jeszcze nie widziałem na naszym stadionie.

Szkoda żeby się wymknął. Wielu z tych co to widziało już nigdy na stadionue się nie pojawi...

Matejas_ - należy się za takie zachowanie, ale ostatnie czego chcemy to kolejna bójka. Koleś powinien mieć zakaz stadionowy + zgłoszenie na policję.
Mamy już wystarczająco tragiczną prasę...

funkykoval 17.09.2018 08:47

A gdzie byli stewardzi ??? jak ktoś stoi przy barierce od razu startują, a przy takiej okazji zaginęli w akcji ?

saklak1906 17.09.2018 08:50

Tymbardziej ze Oni tam zamieszanie robili juz w przerwie meczu i juz w tedy powinni byc pod obserwacja ochrony.

wolfy 17.09.2018 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1514548)
A gdzie byli stewardzi ??? jak ktoś stoi przy barierce od razu startują, a przy takiej okazji zaginęli w akcji ?

Pełna zgoda. Dobrze że ktoś to zgłosił do klubu.

saklak1906 17.09.2018 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1514548)

Dziadziu byl zajety ogladaniem swoich butow.

Karherop 17.09.2018 08:59

Niestety stewardzi u nas pełnią funkcje reprezentatywne. Na porządną ochronę nas po prostu nie stać.

Przykre że ktoś całkowicie niewinny musiał paść ofiarą takich debili... Już pewnie nigdy na stadion z rodziną nie przyjdzie.

funkykoval 17.09.2018 09:17

A może to prowokacja ??? A może ten gościu co to pobił tę dziewczynę to kumpel Jadczaka, a jego akcja miała wesprzeć materiał EszJota ???
Zapytałbym gościa czy czasem nie był z nim na jednej imprezie i nie chlał piwa.....

leszekm 17.09.2018 16:49

Oczarowani, czyli Wisła - Lechia na chłodno

https://footroll.pl/wywiady-i-feliet...hia-na-chlodno

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl