Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [II KOLEJKA] Arka Gdynia - WISŁA Kraków, 22 lipca, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9660)

Ogryzek 23.07.2016 13:32

Piszemy o słabej obronie. Owszem - straciliśmy 3 bramki - z czego 1 obciąża naszych obrońców (1). Druga to popis Paweł... ups Miśkiewicza a 3 niedbalstwo Zachary w polu karnym. Gdyby nie popis Miśka to walczylibyśmy o remis/zwycięstwo. Za to wg mnie dużo gorzej wyglądaliśmy z przodu. W pierwszej połowie dramat. W drugiej od momentu pojawienia się Mączyńskiego wyglądało to lepiej. Ale mimo tego nie potrafiliśmy strzelić ani jednej bramki. Ondrasek - poziom żenujący. Małecki, Brożek, Pietrzak i Mączyński przyzwoicie ale dramatycznie nieskutecznie.

Wynik sporo za wysoki dla świnki z Gdyni.

W następnym meczu dajmy pokazać się Załusce. Tyle lat chłopisko się nasiedziało na ławce rezerwowych za granicą, niech sobie wreszcie u nas zagra :)

WISŁAZWE 23.07.2016 13:43

Moim zdaniem najgorzej to my wyglądamy w środku pola.
Chyba tylko ślepy nie widzi, że tu ewidentnie brakuje tutaj ofensywnego zawodnika. Brlek inny zawodnik, nawet jak przestanie już być tak spięty(nie wiem czym) to i tak nie doskoczy do połowy tego co robił Stilić czy Wolski.

Może potrzeba faktycznie jakieś zrzuty na ofensywnego zawodnika, bo aż żal oglądać. Mamy taką autostradę w środku pola, że nic tylko wjeżdżać śmiało. Sam Brlek tego nie ogarnie a te nieudolne próby zrobienia z niego playmarkera na nic się zdadzą.

Miśkiewicz temu Panu póki co podziękujemy. Cztery bramki w plecy, dwie wina Miśkiewicza.
Załuska nie ma ciężkiego zadania, ma tylko łapać piłki i wychodzić z bramki.

brylant17 23.07.2016 14:05

Ameryki nie odkryłeś, Wisła wiedziała od dość dawna,że Wolski nie zostanie a mogła kogoś znaleźć na jego miejsce,ale pewnie nie było hajsu i gramy tym co mamy.Widać,że Wdowczyk na siłę wciska Brleka a nóż może odpali...jak na razie to wielki nie wypał

POtey 23.07.2016 15:45

Akurat w tej taktyce, którą stosuje Wdowczyk, to powinniśmy grać 3 środkowymi pomocnikami,, a nie jednym i dodatkowymi skrzydłowymi. Dlatego nie sądzę aby to była duża wina Breleka w tym przypadku, bo zostaje tam sam jak pionek, a Małecki i Boguski latają po skrzydłach, gdzie dublują ich jeszcze Ci zamachowi obrońcy/pomocnicy.

Bo teraz to widać idealnie, że gdy atakujemy, to 2 napastników + 2 Środkowych pomocników i 2 zamachowych Obrońców/Skrzydłowych zostaje z przodu i mamy dziurę aż do lini obrony z 3 ŚO i 1 ŚP. Nie wiem jak trener Wdowczyk planował grać, ale nie wiem po co ustawia jako ŚP skrzydłowych którzy potem schodzą ciągle do boku i zostawiają autostradę w środku dla przeciwników.

Trzeba poprawić ten element i wstawić w obronie podstawowych wykonawców i powinno być dużo lepiej.

Elefant 23.07.2016 16:42

^^^

Dokładnie tak.

Jak się bronimy to jest układ 7-1- 2 a jak atakujemy 3-1-6.
Brlek biega od prawej do lewej usiłując coś załatać.
W meczu z Pogonią podchodzili do linii 16 metrów zupełnie niezagrożeni, bo jeden Brlek nie mógł wszystkiego wygarnąć.

Gdy atakujemy, znów Brlek był sam. Gdy było zagrożenie, do drugiej linii wychodził któryś z obrońców i mieliśmy 2+2+chaos. I autostradę do bramki.

mitmichael 23.07.2016 17:31

Ten mecz to była patologia. Miskiewicz po raz kolejny potwierdził jakim nieudolnym jest bramkarzem. Do tego, ze nie potrafi grac nogami dokłada brak umiejetnosci w łapaniu pilki. Grajac taktyka 3-5-2 trzeba miec do tego pilkarzy a nie grac Uryga i Cywka. Dodatkowo jak juz tak gramy to po bokach powinni grac zawodnicy ofensywni a nie kolejni etatowi obroncy. Mam nadzieje, ze to był ostatni mecz zagrany w takim ustawieniu. Jak dla mnie wychodzac na Arke takim składem i takim ustawieniem po prostu zlekcewazylismy rywala. Innego wytłumaczenia nie mam.

bridgeburner 23.07.2016 17:45

Tez sie spodziewałem, ze tak to bedzie wygladać a z Pogonia gralismy inaczej ze wzgledu na absencje Maki i Popo
niestety sie mylilem
pomocnik, ktory by ogarnal samotnie srodek pola akurat przechodzi za 400 mln zł do Man Utd, takze,to troche za wysokie progi jak dla nas :P
No cóz, wiadomo jakie 2 mecze nas teraz czekaja,a nie sadze zeby jakikolwiek trener w Wisle Cupiala przetrwal 3 porażki z rzedu, wiec pozostaje wierzyc ze Wdowczyk ma rozwineity instynkt samozachowawczy i nie bedzie dalej szedl ta droga

mateusz212 23.07.2016 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1444135)
Moim zdaniem najgorzej to my wyglądamy w środku pola.
Chyba tylko ślepy nie widzi, że tu ewidentnie brakuje tutaj ofensywnego zawodnika. Brlek inny zawodnik, nawet jak przestanie już być tak spięty(nie wiem czym) to i tak nie doskoczy do połowy tego co robił Stilić czy Wolski.

Może potrzeba faktycznie jakieś zrzuty na ofensywnego zawodnika, bo aż żal oglądać. Mamy taką autostradę w środku pola, że nic tylko wjeżdżać śmiało. Sam Brlek tego nie ogarnie a te nieudolne próby zrobienia z niego playmarkera na nic się zdadzą.

Miśkiewicz temu Panu póki co podziękujemy. Cztery bramki w plecy, dwie wina Miśkiewicza.
Załuska nie ma ciężkiego zadania, ma tylko łapać piłki i wychodzić z bramki.

Chciałbym zobaczyć w miejscu Brleka - Wolskiego/Stilica/Meliksona. Wtedy byście dopiero zobaczyli jak beznadziejnie jesteśmy taktycznie ustawieni. Nawet sam Krychowiak by nie ogarnął takiej dziury jak sie tworzy przez brak rozumienia taktyki przez Boguskiego i Małeckiego. Chłopaki biegają gdzie chcą, w zlych momentach skracają pole gry, źle się przemieszczają. Stwarzają ogromne problemy w defensywie i mniejsze w ofensywie. Brlek wyglada na ogarnietego chłopaka, ale gra w dziurawej drużynie. Jeżeli tego nie widzicie to szkoda. Mam nadzieje, że powrót Mąki i Popovica poprawi ten obraz drugiej linii, chociaż najbardziej byłym za powrotem do 4-4-2.

El'kabat 23.07.2016 18:04

Skład oderwany od czapy, gra taka, że wstyd i żenada.
Patrząc na terminarz to strach co będzie z Lechią i żydami. Chociaż znając nasza ligę to nagle zrobimy wynik.

KrzychooR 23.07.2016 19:22

Prawda jest taka że ani Boguś ani Mały nie mają pojęcia jak grać w środku pola... Może i jeden pomocnik by wystarczył gdyby był ruch z przodu i zawodnicy ofensywni byli pod grą ale gdy się czeka jak kołek na piłkę a przeciwnicy potrafią się ustawić to zaczyna się problem...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl