Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [34 kolejka] Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków, 23 maja, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9471)

sorino 23.05.2015 21:37

Nie ma co się podniecać ligą, w której o punktach w co drugim meczu decydują sędziowie, wypaczając wyniki meczów swoimi decyzjami. Ta durna reforma sprawia że różnice w punktach się zacierają i trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że to błędy sędziowskie w dużej mierze decydują o pozycji zespołu w tabeli na koniec sezonu.

http://i.imgur.com/27S262S.jpg

Elefant 23.05.2015 21:40

Brawa dla Moskala za posadzenia pozorantów i klientów biur podróży z obstalowanymi wczasami na ławce.
Choć z braku ławki nie wszystkich dało się usadzić.

Dało się zagrać przyzwoity mecz z wolą zwycięstwa.

Wejście Brożka zakończyło mecz.
Akcja na 2:0 to sabotaż i nikt mnie nie przekona, że Garguła nie zrobił tego celowo.

Do końca sezonu widzę ten skład bez Garguły i Boguskiego. Wchodzi Donald i Barientos.
Ewentualnie juniorzy.
I tak już nie mamy nic do ugrania.
W tej sytuacji wolę surowego Stępińskiego, ale biegającego niż klikę pozorantów.

FraMat 23.05.2015 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez universe (Post 1401637)
Co checie od Garguly znowu, Brozek na kilometrowym spalonym wtedy byl, jak zwykle zreszta.

2-3 sekundy wcześniej nie był.
Wystarczyło kilka sekund wcześniej wrzuć przed niego piłkę. A była możliwość.

No cóż... wygląda na to, że nasi piłkarze w większości grają o nowe kontrakty... w innych klubach. Prezentują się dobrze, każdy prezes, prawie każdego klubu mógłby śmiało na nich postawić. A że wpadają w końcówce brami?
No cóż... pewnie wina Moskala i... pecha.
:>

Fugiel 23.05.2015 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1401631)
Dwa celne strzały w 87 i 89 i die bramki...Garguła celowo moim zdaniem nie zagrał do Pawła. Wyć sie chce

Mecz miał się zakończyć 2:2 a tu taka wtopa

iiYama 23.05.2015 21:49

Wkłady do koszulek pokazały znów, że mogą wszystko.

Nawet Moskalowi.

Drużyna powinna być przebudowana, połowa do wyjebania na czele z Gargułą.

iiYama 23.05.2015 21:50

A Facebook Wisła Kraków SA czyści komentarze i tablice z zawrotną prędkością.

Teraz ostatnim newsem jest gol Burligi.

Wstyd!!!!!!!!

kola12 23.05.2015 21:51

ja uważam że bez przesady ze spalonym... kolesie- dziś w białych koszulkach- rypią nas od dawna a my udajemy że nic się nie stało...dlaczego? bo w 99% klubów w Polsce rządzą kopacze... (vide sąsiadka). Jak Wojciechowski zrobił w wawie klub kokosa to wszyscy się spuszczali jaki to on niedobry.... a szybkie pytanie: ilu by dziś potraktowało tak Gargułę???? To po pierwsze... Po drugie ten klub istnieje tylko teoretycznie; bez prezesa- bo chyba nie chcecie nazywać Gaszyńskiego prezesem....Mam tego pecha że pamiętam tego człowieka jak bronił w Wiśle....cóż niestety był lepszym bramkarzem niż prezesem, a w jego przypadku to nieprawdopodobne.... Po trzecie- jak nie płacą miesiącami to gdzieś trzeba dorobić... mam również tego pecha że 30 lat oglądałem ten świat od strony sektora 10, a od jakiegoś czasu trochę od wewnątrz... i nie polecam.... kiedyś nerwy i emocje, dziś kupa śmiechu- dlaczego? bo śmiech piłkarzyków-pajacyków po meczach jest zaraźliwy.... oni już nie pamiętają o tym meczu, a co poniektórzy nie będą mogli spać tydzień....

ihmo 23.05.2015 21:53

Znowu wyciągnęli wnioski, tylko teraz przegrali...

iiYama 23.05.2015 21:59

Garguła celowo zwalnia akcję, a potem podaje do Brożka jak jest na 2-metrowym spalonym, oddaje piłkę rywalowi.

Ciekaw jestem, czy Moskal już się domyślił, że robią go w buca czy jeszcze ma złudzenia?

kola12 23.05.2015 22:00

iiYama: ma złudzenia

TRNKRN 23.05.2015 22:01

Glowa, Brozek, Gula emerytura. Stilic i Dudka bye. Kto zostanie nie wiem, ale to scierwo do korzeni nalezy wyczyscic, bo hanbia imie Wisly.

Kamson 23.05.2015 22:02

pilkarzyki pajacyki wypierdalac, przynosicie wstyd i nic wiecej

iiYama 23.05.2015 22:03

Jaki jest mail do sekretariatu Wisły?

kola12 23.05.2015 22:03

problemem nie jest Brożek, Głowa czy inny Kowalski.... oni są wynikiem problemów... problemem jest co innego, ale że po IP można zobaczyć kto pisze to się zamknę...

Barti 23.05.2015 22:04

Jak zobaczyłem skład na początku meczu poczułem wielki szacunek dla Kazia Moskala. Powiedziałem sobie, że wybaczę nawet wtopę 3 bramek. W trakcie meczu apetyt wzrósł i końcówka zabolała. Mimo wszystko nie mam żalu. Jeszcze raz dziękuję trenerowi Moskalowi za wystawiony skład!!! Głowa do góry trenerze. Pokazałeś, że jesteś gość!

St Yabol 23.05.2015 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1401580)
Ja bym powiedział inaczej. Jeden mecz świetny - z Górnikiem, jeden średni - z Lechia, jeden do dupy z Pogonią. To wypadałoby teraz zagrać świetny? Może nie strzelając tyłu bramek ale chcociaz w dobrym stylu 1-0 wygrać

Ewentualnie można dać też dupy i prze.......ic w ostatnich minutach

iiYama 23.05.2015 22:16

Piłkarzyki chcą odejść z klubu, więc tracą punkty. Bez pucharów, czyli ewentualnych dochodów, Wisła będzie zaciskać pasa i rozwiązywać umowy lub ich nie przedłużać.

AntyMod 23.05.2015 22:28

... bukmacherka rzadzi ....

universe 23.05.2015 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1401642)
2-3 sekundy wcześniej nie był.
Wystarczyło kilka sekund wcześniej wrzuć przed niego piłkę. A była możliwość.

No cóż... wygląda na to, że nasi piłkarze w większości grają o nowe kontrakty... w innych klubach. Prezentują się dobrze, każdy prezes, prawie każdego klubu mógłby śmiało na nich postawić. A że wpadają w końcówce brami?
No cóż... pewnie wina Moskala i... pecha.
:>

A nawet bardzo dobrze. Jak dla mnie robia postepy (pominmy tutaj mecze-strajki o wyplaty) uczac sie nowego systemu wedlug wizji nowego trenera, a przyjdzie taki moment kiedy to wszystko zaskoczy. Budowanie czegos solidnego zawsze wymaga czasu.

Jedynie do Kazia Moskala pretensja, za sciaganie Boguskiego z boiska. Jak on ma nabrac pewnosci siebie, skoro niezaleznie od tego jak gra jest zmieniany jako pierwszy.. to juz mi zakrawa na zlosliwosc, a zlosliwosc rzeczywiscie przynosi pecha...

I na koniec, 'żal ' mi tych, którzy PO KAŻDYM MECZU jechali po Buchaliku, no bedziecie musieli zmienić zdartą płyte.

MWK 23.05.2015 22:48

Liga nauczyła, klub nauczył.. To już nie jest kwestia trenera, ale grajków. Pewnie z sentymentu, ale wolę Wisłę Kazia, niż pana Smudy. Tylko ciężko o coś więcej mając takich terrorystów w drużynie. Mam nadzieję, że zarząd w końcu to dostrzeże

Fiti 23.05.2015 22:53

Przejdziemy przez to razem.

Wszyscy na Śląsk!

Festence 23.05.2015 22:55

Bez ambicji grają, świetny ruch Moskala, na Ległę chciałbym zobaczyć Kuczaka, Lecha itd.
I tak o nic nie gramy, a młodym chociaż będzie sie chcieć.

Ogryzek 23.05.2015 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez universe (Post 1401637)
Co checie od Garguly znowu, Brozek na kilometrowym spalonym wtedy byl, jak zwykle zreszta.

Ale chwilę wcześniej nie był i pan Łukasz G celowo powoził piłkę kilka sekund dłużej żeby Brożek się znalazł na spalonym i dopiero wtedy mu podał.

filip75 23.05.2015 22:58

Moskal spadaj, Smuda wracaj

speedfashion 23.05.2015 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1401618)
To nie jest przypadek oczywiście. Wisła miała poprzednio trenera, taktycznego neandertalczyka, a przyszedł następca niewiele się od tamtego różniący.

Naprawdę myślisz, że to kwestia nieumiejętności i niewiedzy trenera?

Przecież po boisku, nosząc nasze koszulki, biegają goście z reprezentacyjnym doświadczeniem. Oni nie takie mecze już wygrywali. Dzisiejsza (wczorajsza) sytuacja Garguły i Brożka to chwila, o której marzą młodzi piłkarze. W tym wypadku została koncertowo położona, niemalże z predmedytacją.

Mam dwie teorie. Albo piłkarze odpuszczają, bo nie dostają kasy (o czym można poczytać), albo ktoś w kontrakcie Moskala umieścił klauzulę o pucharach, a teraz chce się go pozbyć.

Wnioski są dwa:
1. Zasługujemy na Oscara (nawet kilka).
2. Nie warto iść na następny mecz.

Wiślak709 23.05.2015 23:13

Dlaczego my prowadzac jedną bramką, a gdy do zakonczenia meczu jest 5 / 10 minut nie szanujemy piłki? Skandal urwa...

filip75 23.05.2015 23:14

kolejny dyzma polskiej piłki

iiYama 23.05.2015 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip75 (Post 1401672)
Moskal spadaj, Smuda wracaj

Obawiam się, że znów nastąpi wysyp podobnych wynalazków/ lub uaktywni się piąta kolumna.

Co do meczu i ogólnej sytuacji, moje dwa pytania:
- czy Moskal będzie równie bezradny jak Smuda, który ostatni mecz na wiosnę w roli trenera oglądał bez emocji i oparty w bezruchu wiedząc co się święci?
- czy w proceder jest zamieszany też Głowacki? Zastanawia mnie jego interwencja z meczu z Pogonią, gdy w 93' dogonił Murawskiego w polu karnym, ale nie zaryzykował ani wślizgu ani ryzykownego odbioru. Poprostu go dogonił, przebiegł przez jego nosem, i zatrzymał się przed Buchalikiem.

piotek 23.05.2015 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1401677)
Obawiam się, że znów nastąpi wysyp podobnych wynalazków/ lub uaktywni się piąta kolumna.

Co do meczu i ogólnej sytuacji, moje dwa pytania:
- czy Moskal będzie równie bezradny jak Smuda, który ostatni mecz na wiosnę w roli trenera oglądał bez emocji i oparty w bezruchu wiedząc co się święci?
- czy w proceder jest zamieszany też Głowacki? Zastanawia mnie jego interwencja z meczu z Pogonią, gdy w 93' dogonił Murawskiego w polu karnym, ale nie zaryzykował ani wślizgu ani ryzykownego odbioru. Poprostu go dogonił, przebiegł przez jego nosem, i zatrzymał się przed Buchalikiem.

Też siebie o to pytam...
Czas zrobić z tym porządek. Zawodnicy nie mogą rządzić klubem i trzeba to ukrócić. Za wszelka cenę!
Inaczej cały czas będziemy się babrać w tym szambie, a każdy kto będzie się starał coś zrobić, zostanie zgnojony.

Co do Głowy... No właśnie nie rozumiem tego, że cały mecz jeździ na dupie, a jednak w tych straconych bramkach jest gdzieś tam zamieszany (to chyba on powiniene kryć Tuszyńskiego?)
Inna sprawa, że to niewiarygodne, że mając 2 celne strzały w meczu, Jaga strzela dwa gole.

Nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć tego, że tracimy bramki w 90 minutach. Bez nich liderowalibyśmy razem z Lechem.

piro 23.05.2015 23:20

przy 2 bramce dla Jagi spalony i ręka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl