Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Świata 2014 Brazylia (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9294)

Barti 17.06.2014 06:48

Mam nadzieję, że Iran za wczorajszy anty futbol dostanie porządny oklep od Bośniaków i Argentyńczyków. Mam też nadzieje, że czasy parkowania autobusu na mundialach już nie wrócą.

Kocur 17.06.2014 08:33

Najbardziej mnie przeraża fakt że taki Iran by nas rozniósł bez problemu.

A na dodatek, jak sobie pomyślę że gramy z Niemcami w kolejnych eliminacjach to mamy szansę na wynik dwucyfrowy, chyba że nagle stanie się cud.

silver03 17.06.2014 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1364952)
Najbardziej mnie przeraża fakt że taki Iran by nas rozniósł bez problemu.

A na dodatek, jak sobie pomyślę że gramy z Niemcami w kolejnych eliminacjach to mamy szansę na wynik dwucyfrowy, chyba że nagle stanie się cud.

Jeśli ładnie Tusk poprosi Merkelową to moze nam nie wdupczą 10 :)

Kocur 17.06.2014 18:36

No to mnie Belgowie zaskoczyli.

Taką kichę grali cały czas że aż szkoda prądu a tu nagle ... wygrana

brylant17 17.06.2014 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1365059)
No to mnie Belgowie zaskoczyli.

Taką kichę grali cały czas że aż szkoda prądu a tu nagle ... wygrana

Nie chwal dnia przed zachodem słońca.Dla mnie na razie lekkie rozczarowanie

mitmichael 17.06.2014 18:58

Czy Belgia bedzie czarnym koniem bedziemy mogli powiedziec dopiero po paru meczach zwłaszcza z tymi lepszymi zespolami.

Waldonis 17.06.2014 19:19

Sam byłem ciekawy jak ten " czarny koń " zagra, no i ... straszna padlina, wymęczone zwycięstwo ze słabiutkim zespołem . Z grupy pewnie wyjdą ale czy na pierwszym miejscu ? wątpię ! Później spotkanie z Niemcami i powrót do domu, taka prawda . Teraz czekam aż Meksyk zrobi kuku Brazylii i się dopiero szopka zacznie :)

Kocur 17.06.2014 19:29

Ale ja jestem w szoku negatywnym właśnie.

Miał być koń a jest kabanos. Grali taką kichę że właśnie mnie zaskoczyli w końcówce że im się udało spiąć.

brylant17 17.06.2014 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1365070)
Ale ja jestem w szoku negatywnym właśnie.

Miał być koń a jest kabanos. Grali taką kichę że właśnie mnie zaskoczyli w końcówce że im się udało spiąć.

Tak to jest jak się pompuje balonik, że czarny koń tych mistrzostw no,ale to dopiero pierwszy mecz.Lukaku porażka nie pokazał nic

sergio 17.06.2014 20:06

Panowie to jest turniej! najważniejsze mecze zaczynaja się w drugiej rundzie.

Ogryzek 17.06.2014 21:40

Belgia wymęczyła zwycięstwo. Ale jednak wygrała a to jest kluczowe. Jakby gładko wygrali z 4-0 to od razu byłbym pewny że po wyjściu z grupy szybki powrót do domu:)

Odkąd pamiętam, kto zaczyna od mocnego uderzenia ten potem nie ma sił na nic więcej niż popisy w grupie i szybko kończy (z wyjątkami rzecz jasna). Ja tam bym ich nie skreślał. Zwłaszcza po 1 meczu.

rafalek 17.06.2014 22:34

Brazylia - Mekysk - Co za mecz :O

Pierwszy raz w życiu czułem taki wewnętrzny smutek, że sędzia odgwizdał koniec. Takie mecze można bez przerwy oglądać, mimo tego, żę się skończyło 0:0!!! :D

!!IRIVER!! 17.06.2014 22:58

Owszem, Brazylijczycy z Meksykiem zagrali bardzo fajny mecz, ale jednak... od Brazylii oczekiwałem znacznie więcej. ZNACZNIE. Nie mówię, że myślałem iż rozjadą Meksykanów, ale zwycięstwa byłem prawie pewien. Oczywiście - Ochoa miał dzień konia i łapał wszystko, z tym że Brazylii brakowało ognia momentami. Nie postawiłbym na ten moment zbyt wielu pieniędzy na ich końcowy sukces.
Meksyk - pozytywnie. Mam trochę dylemat z tą grupą, bo i Chorwatom i Meksykanom życzę dobrze, a raczej możliwości by obie te drużyny awansowały nie ma...

PhantomRanger 18.06.2014 00:18

Mecz Brazylii z Meksykiem był ciekawy. Ochoa być może znajdzie klub w Europie po tym występie. Kibicowałem Meksykanom, ale cóż nie udało się.

PS. Nie wiem czemu, ale kiedy widzę murawę, na której rozgrywane są mecze, mam wrażenie, że lepsze są u nas w III czy IV ligowych klubach. Ich boiska po 10 minutach gry wyglądają jak pastwiska po całodziennym wypasie owiec.

arti 18.06.2014 05:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1365094)
Owszem, Brazylijczycy z Meksykiem zagrali bardzo fajny mecz, ale jednak... od Brazylii oczekiwałem znacznie więcej. ZNACZNIE. Nie mówię, że myślałem iż rozjadą Meksykanów, ale zwycięstwa byłem prawie pewien. Oczywiście - Ochoa miał dzień konia i łapał wszystko, z tym że Brazylii brakowało ognia momentami. Nie postawiłbym na ten moment zbyt wielu pieniędzy na ich końcowy sukces.
Meksyk - pozytywnie. Mam trochę dylemat z tą grupą, bo i Chorwatom i Meksykanom życzę dobrze, a raczej możliwości by obie te drużyny awansowały nie ma...

Ja też uważam, że Brazylii brakuje siły ognia na wygranie mistrzostw. Porównując ją z drużynami z 1994 czy 2002 to tu jest Neymar, a tamte drużyny miały 3-4 ofensywnych graczy na tym poziomie.
Patrząc dziś to Holandia, Niemcy czy Włochy mogą ich spokojnie wyrzucić z turnieju. Albo nawet Hiszpania w 1/8.

Mario Nh 18.06.2014 11:00

Odnośnie Belgii; ja bym ich nie skreślał jeszcze.
Brakuje im doświadczenia i coś czuje, że z każdym meczem będą wyglądali lepiej.

Meksyk zagrał bardzo dobre spotkanie. Ktoś z dwójki Meksyk - Chorwacja będzie wielkim przegranym.

Rosja strasznie słaba, i dobrze. Więcej już ich nie oglądam.

Pytanie za piwo - co krzyczą kibice Meksyku po wykopie bramkarza i co to znaczy w przełożeniu na nasz język? :D

ABGwislakABG 18.06.2014 13:23

Nie przypadkiem Pierre Dolony? :D

brylant17 18.06.2014 17:54

Piękna petarda Cahill'a :shock:

edit

Pewnie dobry będzie mecz Hiszpania-Chile nie mogę się doczekać, jak na razie dobre trzy mecz Hiszpania-Holandia,Brazylia-Meksyk i Australia-Holandia pięknie oby tak dalej

Kocur 18.06.2014 18:16

To chyba cud że nas tam nie ma ... dostalibyśmy 3x5 - tak z litości.

Australia gra jak czołówka europejska, masakra.

Waldonis 18.06.2014 19:11

Nie wiem jaką dyscyplinę uprawia kadra PZPN'u, ale to co gra większość drużyn w Brazylii, jest poza jakimkolwiek zasięgiem dla naszych ! Oglądasz takich gości z Australii - nie ma tam gwiazd, a wychodzą na boisko i wiedzą co grać i jak, idziesz oglądać naszą kadrę i zbiera Ci się na wymioty ! to jest przerażające gdzie my jesteśmy :/

Bóg Trybun (objawion) 18.06.2014 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1365149)
Odnośnie Belgii; ja bym ich nie skreślał jeszcze.
Brakuje im doświadczenia i coś czuje, że z każdym meczem będą wyglądali lepiej.

Meksyk zagrał bardzo dobre spotkanie. Ktoś z dwójki Meksyk - Chorwacja będzie wielkim przegranym.

Rosja strasznie słaba, i dobrze. Więcej już ich nie oglądam.

Pytanie za piwo - co krzyczą kibice Meksyku po wykopie bramkarza i co to znaczy w przełożeniu na nasz język? :D

Krzyczą "PASY!"*
piwo postawisz na wyjeździe

---
*http://pl.urbandictionary.com/define.php?term=puto

mitmichael 18.06.2014 19:44

Mam nadzieje, ze nadchodzacy mecz Hiszpania - Chile bedzie tak dobry jak zakonczone spotkanie Australijczykow z Holendrami i padnie duzo goli. Szkoda Australii bo dzisiaj zagrali perfekcyjnie i mieli duze szanse by sprawic niespodzianke

fialo 18.06.2014 20:16

Kibole Chile wlecieli dziś ze ścianą przez biuro prasowe na Marcanie. Dobre swiry :D

Barti 18.06.2014 20:16

Wydaje mi się, że Meksykanie krzyczą "football".

fialo 18.06.2014 20:19

Bóg trybun zamknął temat w kwestii okrzyku Meksykanow :D

mitmichael 18.06.2014 21:59

ufff na szczescie konczy sie epoka tiki taki reprezentacyjnej, w koncu Mistrzem Swiata bedzie ktos inny a nie Hiszpania bo to by było za nudne. Brawo Chile wyrastaja jak na razie na najwiekszego czarnego konia Mistrzostw

PhantomRanger 18.06.2014 22:38

Hiszpanie mogą pojechać do domu bez zdobyczy pkt. Australijczycy mimo, że też odpadli, to tanio skóry nie sprzedadzą. Cóż "sukcesu" Francuzów z 2002 roku już nie pobiją.

arti 19.06.2014 05:59

Umarł król, kto będzie kolejnym?

Maciuś 19.06.2014 08:02

Gdyby grał Reus to Niemcy na 100%.

brylant17 19.06.2014 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1365289)
Gdyby grał Reus to Niemcy na 100%.

Co to Niemcy są od niego uzależnione ? Hiszpania bardzo słaba od meczu z Holandią czułem, że nic z tego nie będzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl