![]() |
Cytat:
|
dzisiaj 22.10 TVP1 TW "Bolek"
|
Jakoś w 20leciu międzywojennym Śląsk miał autonomię i nic strasznego się z nim nie stało.
Obecnie autonomia Śląska nie ma żadnej racji bytu, bo Ślązaków zostało kilku a sam Śląsk został skolonizowany przez Polaków. I dobrze :) Tu własnie leży różnica między Kosowem, a Śląskiem. W Kosowie więcej było Albańczyków. Natomiast na Śląsku, Ślązacy to mniejszość. |
"Rzetelne" dzennikarstwo nt ksiązki o Wałęsie w faktach... Ręce opadają :/. Mam nadzieje, że jak najwięcej ludzi oglądnie ten film o 22. Inaczej ludzie, którzy ksiązki nie przeczytają i bazują na naszych wspaniałych dzienikarzach (Kolenda - Zalewska, Olejnik, itp ) nigdy nie dowiedza się co w tej ksiąze jest... Nawet ten biedny redaktorzyna Skórzewski, który czyta tą ksiązke i relacjonował ją na TVN24 chyba złapał sie za głowe widząc materiał w faktach... I dalej "właściwi" politycy/tvn/polsat/gw bedą wmawiać ludziom, że historycy są nieobiektywni, za to Lityński, Frasyniuk tak. A biedny bohater Wałęsa już jest zmęczony tą nagonką okrutnych ludzi...
|
Cytat:
No i miedzy Slazakiem a Polakiem jest niewielka roznica(religia ,rasa, podobny jezyk) i oprocz 'kilku' oszolomow nie ma kosy miedzy nami:) Serb vs albaniec nie dosc ze wyglada inaczej, mowi inaczej, wierzy w co innego to jeszcze serdecznie sie nienawidzi. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie zobowiązuje Niemców do rezygnacji z rury , ale zobowiązuje do solidarności energetycznej . Po co mi Kosowo w Serbii ? Po co Polsce Kosowo w Serbii ? Cytat:
Nie wiem co pokazuje historia ale gdybyśmy byli sami to spod rosyjskich rur byśmy się nie wydostali a tak to jest szansa , że nie daj Boże gdy nadejdzie taka sytuacja że trzeba sobie będzie dać radę , to sobie damy radę przy pomocy Unii . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz dwie inne sprawy Przeglądam sobie tak poprzednie posty i czegoś mi brakuje . Postów o lewactwie , zgniliźnie , upadającej cywilizacji Dlaczegóż to ? Bo największy stan wchodzący w skład USA zalegalizował(decyzją SN co powinno też wzbudzić dodatkowy smaczek) małżeństwa homoseksualne . Tutaj taka cisza . Jednak gnojenie USA nie jest tak trendi i jazzi jak UE , więc trochę rozumiem . Co do autonomii śląska , to jednak stosowanie analogii do Kosowa jest pewnych nadużyciem . Grupce fanatyków idealistów marzy się jakaś autonomia śląska , ale tak naprawdę jaki % mieszkańców regionu tego chce :) ? Ci ludzie chodzą do tego samego kościoła co i ja , mówią praktycznie tym samym językiem co i ja . Jak dla mnie nie ma mowy o żadnej autonomii Śląska na obecną chwilę ani na przyszłość a to przede wszystkim dlatego , że nie ma zapotrzebowania na coś takiego . Moskal miesza i to jest normalne , szczególnie biorąc pod uwagę nasze próby zaangażowania w konflikcie o Abchazję . |
Jest gdzies na iTVP link do filmu ?? Bo nie moge niestety znalezc :/
|
Wszyscy podniecają się "Bolkiem", a ja trafiłem na Salonie 24 na ciekawe info o książce na temat prywatyzacji. Książka ma 1900 stron! To nie pomyłka.:shock:
Cytat:
Facet wprawdzie jest marksistą z przekonania, co dla mnie jest objawem choroby, ale jestem ciekawy jego analizy. |
Cytat:
Ratyfikacja trwa , bardzo dobrze . |
Cytat:
To że Kalifornia jest lewicowa i obyczajowo najbardziej liberalna to nic nowego. Jak się ma w swych granicach Hollywood to w normie są takie rzeczy jakie się fizjonomom nie śniły. Jak centrala zmusi np. Teksańczyków do legalizacji tego procederu to pogadamy. Choć oni pewnie łatwo broni nie złożą - dosłownie i w przenośni. No ale Waszyngton to nie Bruksela i nie zajmuje się bzdurami, tylko w tego typu sprawach zostawia wolną rękę władzom stanowym. |
Cytat:
Dla Ciebie UE jest wartością samą w sobie, dla mnie UE to środek i nic więcej. I mmay pilnować własnych interesow. Cytat:
Cytat:
Twoje "rady" czy droga działania, spowoduja jedno - bedziemy bezbronni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To pełzające zmiany prawne... Poza tym taki jest cel - dlaczego nie zadać takiego pytania aby biurwy europejskie wiedziały czego nie mają robić? Cytat:
Cytat:
Jesli zalegalizowali coś co nie istnieje - to Arni ma u mnie kreche Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pytanko - jeśli Moskal miesza - to dlaczego nie może mieszać Berlin?:> |
Cytat:
Mareq, cóż za rewolucyjny zapał, no aż strach czytać. Czy WB też byłbyś gotów "wyrzucić" w razie nieratyfikowania traktatu? Bo w to, że Irlandczycy stracili okazję aby siedzieć cicho nie wątpię... :lol: Trzeba było tam wyruszyć z misją ewangelizacyjną zamiast nas, zdegenerowanych kapitalistów przekonywać. Wytłumaczyć im, co to "Europa dwóch prędkości" i dlaczego akurat ultrasocjal jest szybszy. |
w sprawie Bolka przemawia do mnie opinia Księdza Tadeusza Isakowicza-Zaleskiego który po zapoznaniu sie z książką Cenckiewicza "SB a Lech Wałęsa" uważa że nasz były prezydent był uwikłany we współprace ze służba bezpieczeństwa.
|
Cytat:
Cytat:
Mareq - przyznaj sie ze uciekaja Ci eurodotacje hehe |
chłopcy nie przewidzieli że Moskwa ma wszystkie teczki, podobno też są w USA i... WATYKANIE.
Dla mnie to nic nowego od zawsze pamiętam że u mnie w domu mówiło się iż Wałęsa do sb-ek krętacz a cały okrągły stół to jedna wielka fikcja. |
Cytat:
|
Cytat:
EADS dostaje potężne zastrzyki finansowe ze środków UE. My jako Europa musimy sie zjednoczyc by stanowić konkurencyjne wobec USA mocarstwo, a kończy się tak że dokładamy się Amerykanom do zakupu 179 samolotów-cystern. Nieźle... |
Cytat:
|
Cytat:
Biurokratyczne przedsięwzięcie ? Ośmieszaj się dalej , ośmieszaj . Ale najpierw poczytaj coś o Airbusie . Szczególnie o jego wynikach finansowych i obecnej pozycji na rynku . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak założę się , że gdyby informacja taka dotyczyła któregoś z krajów Unii szybciej byś do niej dotarł :P Cytat:
Widzisz jakieś realne zapotrzebowanie ludzi zamieszkujących tamten region na autonomię ? Jak często w prasie regionalnej poruszane są te sprawy w sensie bardziej konkretnym i rozbudowanym ? Jak liczne i jak częste są te pikiety RASiu ? Sam RAŚ ile tak naprawdę jako organizacja liczy członków ? Jak dal mnie nie jest to sprawa warta większej uwagi , owszem mogą odpowiednie instytucje się tym zainteresować w pewnym stopniu ale na obecną chwilę ani na najbliższe kilkanaście lat nie przewiduje żadnego realnego problemu w tej kwestii . Cytat:
|
To jest najbardziej porażajacy 'nius" dzisiejszego dnia
http://www.upi.com/Top_News/2008/06/...6741213793845/ i komentarz http://trystero.salon24.pl/80113,index.html |
Cytat:
Skoro UE wygrywa kontrakt na dostawe 179 cystern dla USAF bez Traktatu Lizbońskiego, to znaczy że i bez niego da się osiągać potężne sukcesy? :D Dzieki niemu osiagniemy 500% normy? |
Cytat:
Jak mi to udowodnisz jakimś wiarygodnym źródłem , to przez tydzień nie będę pisał nic w obronie Unii :] Poza tym ja sformułowanie zastrzyk finansowy rozumiem jako dotacje a z tego co mi wiadomo pomoc ta polega głównie na udzielaniu kredytów . Boeing jest w ten sam sposób wspierany przez USA jak Airbus przez UE i ja nie widzę w tym absolutnie nic złego . Lotnictwo (a przede wszystkim jego pochodna astronautyka) to strategiczne dziedziny i nie wyobrażam sobie żeby Unia miała w jakikolwiek sposób odchodzić od przyjętych reguł gry i odpuszczać tą sferę . Szczególnie kiedy od kilku lat zaczyna ona stawać się konkurencyjna w stosunku do tej samej branży z za oceanu . Cytat:
Kontrakt podpisał EADS a nie Jose Manuel Durao Barroso :) Ale dobrze wywołałeś traktat lizboński , to możemy się nim posłużyć w tej kwestii . Jak już wspomniałem wcześniej astronautyka jest niezwykle istotną branżą i nie wyobrażam sobie mocarstwa które nie inwestuje w jej rozwój Traktat z Lizbony przewiduje opracowanie europejskiej polityki przestrzeni kosmicznej oraz nadaje kompetencje Unii do ustanowienia odpowiednich stosunków z ESA . Tak bajdełej nie boicie się , że będziecie musieli za tego Bolka 20 mln zł płacić ;) ? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Artykul z 1987 r.: Cytat:
To byl ledwie poczatek.... Zrodel jest wiecej, na każdy nowy model idą grube miliardy. Czyzby Niemcy chcialy sobie teraz odbic te i inne wydatki hegemonią w Europie? Boeing sie jakos bronil potężną liczbą zamowien. U Airbusa podstawową zasadą jest "czy się stoi czy się leży, od UE się należy". |
Cytat:
Biorąc pod uwagę fakt, że Wałęsa, Milczanowski& ferajna nie odpowiadali przed sądem za kradzież dokumentów wszystko w Naszym Kraju jest możliwe. Ale uwierz mi mimo wszystko warto dochodzić prawdy. |
Cytat:
chyba też nie. Myślę, że już kazdy rozumie teraz Cejrowskiego. Nie mam jednak atpliwości, że donoszenie na swoich rodziców to raczej specjalnośc niezbyt zbratanych rodzin, jednak nawet w idealnej rodzinie konfilikty są i jak podburzony nastolatek 'przykozaczy' to moze spędzic resztę dzieciństwa u pary zastępczej Biedroń&jacyków :shock: |
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka? PS Coraz częściej mi się zdaje, że jednak Mikke jest agentem, który ma kompromitować prawdziwą prawicę... |
http://wiadomosci.onet.pl/1773496,12,item.html
IAR Premier Wielkiej Brytanii Gordon Brown powiedział, że jego kraj nie może ratyfikować Traktatu Lizbońskiego przed orzeczeniem Sądu Najwyższego w tej sprawie. Sąd, na wniosek biznesmena Stuarta Wheelera, ma zdecydować, czy brak referendum w tej sprawie, jest zgodny z prawem. Sędzia Sądu Najwyższego zaapelował do brytyjskiego rządu o odłożenie ratyfikacji traktatu do czasu wydania werdyktu. Sąd Najwyższy zamierza wydać orzeczenie w tej sprawie w przyszłym tygodniu. Sędzia David Richards wyraził zdziwienie, że rząd zamierzał zajmować się ratyfikacją przed tym terminem. |
Cytat:
Wywalić Wielką Brytanię z UE! Europie dwóch prędkości mówimy stanowcze NIE! Widać, kto chce stanąć na drodze rewolucji! Znów burżuazja... "Biznesmeni", kułacy, elementy antyrewolucyjne. |
Mareq zapewne zgodzi sie z tobą Wolfy - no bo ta WB to tylko takie cus - co to trzyma z amerykańcami, nigdy sie nie spieszyło do integracji a teraz jeszcze śmią robić jakieś fikołki.
PRZYKŁAD KRETYNIZMU RZĄDU TUSKA szczerze mówiąc - to pretenduje to idiotyzmu dziesieciolecia. Rostowski juz znajduje sobie kozła ofiarnego w całej swojej beznadziejności jest nim Skrzypek - http://www.hotmoney.pl/artykul/2804/...-fiskalna.html NIERUCHOMOŚCI: Wynajmujesz mieszkanie? Musisz kupić kasę fiskalną |
Cytat:
Fundamenty.. ładnie - tylko Twój fundament ma tyle wspólnego z naszym interesem, co kot napłakał. Co innego gdybyś był jakimś naiwaniakiem czy czymś takim, byłoby to zrozumiała - ale w tym wypadku taka postawa jest dla mnie całkowicie obca, i za chiny ludowe nie mogę zrozumiec Twoich pobudek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na jakim spokoju? Liczy się podporządkowanie - które trzeba osiągnąć wszelkimi możłiwymi sposobowami - przekupstwem (Zaby) swoją agenturą i jurgieltnikami (Polska) itd.. Cytat:
Ciekawa logika. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl