![]() |
Cytat:
|
no Śląsk oczywiście, nawet Sebek po tym spotkaniu otrzymywał podziękowania w sms
niemniej jednak wracając do tematu, proponuje go zamknąc. Mecz był Ku pamięci chłopaków i takim powinien być zapamiętany. |
Cytat:
|
Mecz katastrofalny w wykonaniu naszych kopaczy. Obecność Garguły w składzie i to przez pełne 90 min. to sabotaż. Jak można trzymać kolejny raz na ławce prze 3/4 meczu Genkova skoro w poprzednim meczu wystarczył mu chyba kwadrans na strzelenie bramki uspokajajacej mecz a teraz w ciągu podobnego okresu stworzył większe zagrożenie niż reszta ekipy. No chyba, że w założeniu trenera jest gra na remis, a gdyby przy okazji coś wpadło no to może być.
Taką grą wyczyszcza trybuny z kibiców do reszty. |
Cytat:
Cytat:
|
Jakby Rafał nie był ....ewką to bym miał do niego pretensje za to że odpuszcza przy tak dobrej sytuacji (sytuacja przy prostopadłej piłce gdzie przestraszył sie bramkarza) a tak to pretensji nie mam, w koncu wiem na co go stać.
Wilk jest dobry ale tylko bez piłki, wtedy jego cechy wolicjonalne mogą pokazać swą moc. Identiko jak Chavez. Brakuje nam w środku kogoś takiego jak np. Linetty który wczoraj zabrał sie z piłką, minął 2 rywali i na koniec przed szesnastką został wycięty. W naszej drużynie środkowi w ogole nie robią przewagi, co jest tragiczne. jestem zaskoczony in plus tym ze nie ma zadnej informacji nt. Jovanovica, w koncu juz swoje w rundzie rozegrał, czas na kontuzje a on zaskakuje wszystkich i dalej jest zdrowy. I oczywiście, kto ogladał mecz ten wie dlaczego Partizan go nie żałował. |
A ja mam nadzieję że Garguła pogra sobie jeszcze trochę w młodej ekstraklasie, może czegoś się nauczy^^
TRAGEDIA. Jedyna akcja jaką przeprowadziliśmy i nie była przypadkiem to zagranie Sarkiego do Genkowa. Proste i skuteczne wyjście skrzydłem i dośrodkowanie na dobrej wysokości. Genkov ma nieprzeciętne jak na naszą ligę umiejętności gry głową, kilka dobrych dośrodkowań w meczu i coś musi wpaść po jego główkach. Domagam się Sarkiego i Genkova od pierwszej minuty!! Mały był tym razem bezproduktywny. ale to zasługa wielu dokładnych podań które do niego były kierowane przez naszych świetnych defensywnych i ofensywnych pomocników |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wracając do meczu , jest ktoś zorientowany jak wygląda zaplecze treningowe Lechii? Czy mają podobnie jak Wisła JEDNO boisko treningowe w dodatku w fatalnym stanie?
Cytat:
|
Zagraliśmy słabo jak przeważnie po przerwie na reprezentację ale i tak jest plus awansowaliśmy na 8 pozycję.
|
Cytat:
Na Traugutta trenują na co dzień. Pełnowymiarowe boisko na którym grali ligę i ze swoich wizyt tam kojarzę, że na pewno jakieś boiska przed wejściem do budynku klubowego (zdaje się, że ze sztuczną nawierzchnią). |
Cytat:
|
Cytat:
Postęp od jesieni jakiś jest. Szału nie ma, ale też nikt normalny go nie oczekiwał. |
Tak czytam i sie zastanawiam, skad to zaskoczenie? Przeciez to dopiero pierwsza, solidna ekipa w tej rundzie(gralismy ze spadkowiczami, 3 druzyna od konca i z rozsprzedana Polonia). Teraz bedzie weryfikacja druzyny Kulawika, kiedy przyjda wlasnie spotkania z gorna polowka tabeli. Mysle, ze juz Piast pokaze nam miejsce w szyku i zdejmie klapki z oczy niektorych osob, ktore zauwazaja jakis postep w grze(ktora jest dramatyczna, za wyjatkiem moze jednego spotkania z Jaga). Pilkarze przechodza obok gry od poczatku sezonu, a dodajac do tego, ze to zadne asy...to mamy, to co mamy. Kompromitacja goni kompromitacje.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Serek, Kulawik wystawił Gargułę prawie z biegu, po jednym meczu rozegranym w ME, facet stracił miesiąc to jak ma się prezentować (nawet w formie to nie jakies duze wzmocnienie)?
Sam Garguła przed meczem mówił, że LOGIKA wskazywała by na to, że zagra Chrapek - było w studiu przedmeczowym. Efekt, graliśmy w 10. Nie było Garguły jakoś to wyglądało. To był strzał w kolano. |
Nigdzie nie broniłem tej decyzji Kulawika - uważam jednak, że sensownie jest oceniać kogoś za całokształt a nie za jeden mecz, jedno posunięcie.
|
Nie wiem co robił przez 70 minut Genkov i Sarki na ławce a co robił prawie cały mecz na boisku Garguła i Boguski... Ja rozumiem że Kulawik większą wagę przywiązuje do Polaków no ale kur... ile tragicznych meczów musi zagrać Garguła aby go posadzić na ławce tyle co Sikorski w poprzedniej rundzie gdzie straciliśmy przynajmniej 3 punkty z Jagiellonią
|
Cytat:
Wiec kontuzja mogła zadziałać jak błogosławieństwo. Guła druzyny nie pociagnie to juz chyba wiemy od dawna. |
Garguła powinien zrobić przysługę sobie oraz całej polskiej piłce i zakończyć karierę.
|
Cytat:
Jeśli Garguła powinien zakończyc kariere, czyli chłop który pod koniec rundy był jedynym grającym w piłke to co mają powiedzieć inni ? Co powinien zrobić taki Daniel Brud ? |
Nie zaczynac jej:)
Garguła (jak i reszta) sa ciency jak sik komara, tym bardziej dziwi pomysł oparcia w głownej mierze gry na jednym zawodniku. |
Zostawcie już tego biednego Gargułę. Zepsuł się sto lat temu zanim przyszedł do Wisły. Teraz to już tylko sobie tak popyka do emerytury. Pytanie zasadnicze jest dlaczego w podstawowym składzie gra Boguski a nie Genkov?
Czy ktoś zna odpowiedź? Czy w ogóle istnieje odpowiedź? |
Cytat:
|
Paweł Brożek, który w 3 lata za granicą strzelił 4 bramki byłby lepszy od każdego z ofensywnych zawodników jakich teraz posiadamy.
|
Cytat:
|
To że nie przegraliśmy tego meczu możemy zawdzięczać nieskuteczności Lechii oraz dobrej grze obrońców. To paradoks ale tak właśnie jest - przy tak dużej ilości strat przez tzw. linię pomocy jestem podbudowany tym, że obrońcy nie pękli i często ratowali tyłek drużynie przed niebezpiecznymi sytuacjami. Lechia pomimo przewagi nie stworzyła sobie dużo dogodnych sytuacji bramkowych, a powinna bo takie prezenty jakie rozdawali Wilk, Sobol i Garguła to nie zdarzają nawet na Święta Bożego Narodzenia.
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl