Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Europy Polska-Ukraina EURO 2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8756)

el Nuero 08.06.2012 19:16

Smuda - trener gorzej niż podwórkowy

Osobiście mam największe pretensje nie do drużyny, ale do Smudy. Piłkarze zrobili co mogli - Tytoń obronił karnego, Lewy strzelił gola, było jeszcze kilka wrzutek i prób, m.in. niecelne Rybusa. Ale dlaczego do jasnej-ciasnej Smuda nie zrobił żadnej zmiany w ostatnich 20-25 minutach? :australopitek: :shock: Wpuszczenie świeżego zawodnika w rodzaju Grosickiego czy Mierzejewskiego mogłoby dać drużynie impuls do lepszej gry w końcówce - i wyszarpanie cennego zwycięstwa. A tak? Czyżby Smuda zwariował, grając dziś na remis i licząc na zwycięstwo z Ruskimi? Takie mission impossible? :strong:

AS82 08.06.2012 19:16

1 polowa gralismy super . Po przerwie wszystko sie zjebalo , strata gola i debil Smuda który nie robi zmiany !! grajac od 60 minuty w "10" . To takie typowo polskie...że zawsze gdy wszystko jest zapiete na ostatni guzik , znajduje sie jakis jeden debil (w tym wypadku Smuda) ,ktory wszystko rozpierdala w niwecz

kriswisla 08.06.2012 19:17

no i Smuda ich zajechał,kupa inaczej rzadka kupa ,teraz w....... od ruskich i jak zwykle i moze dobrze sie stanie bo balonik naPOmpowany pekl,a przynajmniej jest duza rysa i te 20mln spusci powietrze i zacznie inaczej myslec moze:mysli:

kriswisla 08.06.2012 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1255753)
1 polowa gralismy super . Po przerwie wszystko sie zjebalo , strata gola i debil Smuda który nie robi zmiany !! grajac od 60 minuty w "10" . To takie typowo polskie...że zawsze gdy wszystko jest zapiete na ostatni guzik , znajduje sie jakis jeden debil (w tym wypadku Smuda) ,ktory wszystko rozpierdala w niwecz

przeciez powiedzial na konferencji przed meczem ze remis bierze w ciemno i nie bedzie ryzykowal ofensywnej gry w koncówce:D

luke1906 08.06.2012 19:21

Szkoda tej czerwonej kartki dla Greków. Wtedy się posypała nasza gra. Dyzma i brak zmian gdy wszystko siadło?? WTF??

Hanys 08.06.2012 19:21

Moja ocena kopaczy.
Niestety w większości sa to kopacze, wyrób piłkarzopodobny.

Szczęsny - 5/10

Piszczek - 5/10

Wasilewski - 1/10

Perquis - 2/10

Boenish - 0/10 żal, po prostu żal.. jak taki zawodnik może być w pierwszej 11? (i niech mi ktoś powie że ta ciamajda jest lepsza od Wawrzyniaka?)

Murawski - 6/10

Polański - 3/10

Błaszczykowski - 3/10

Obraniak - 2/10

Rybus - 2/10

Lewandowski - 6/10

Tytoń - 10/10 za uratowanie tyłka i kilka udanych wyjść kiedy ta mułowata obrona znowu zaspała.

Smuda - 0/10
za niedokonanie żadnej zmiany i nie zdjęcie np. Rybusa i Polańskiego i Obraniaka i nie wrzucenie za nich Grosickiego i Wolskiego.

Dziękuję za uwagę. Jak ktoś się nie zgadza z ocenami to możemy podyskutować na argumenty.

Elefant 08.06.2012 19:25

Jakby Grecy nie wyszli ze spętanymi ze zdenerowania nogami nie było by żadnej dobrej gry w pierwszej połowie a właściwie w pierwszych dwudziestu minutach.

Ogólnie wiało nudą - od strony piłkarskiej.

Czerwona dla Greków - mocno naciągana.

Zasuwany dach - duma i tajna broń Polski ma Grecję :haha:

Trzeba było smudateam wywieżć na 7000 tysięcy metrów na zgrupowanie, to by nie oddychali rękawami na końcu.

kriswisla 08.06.2012 19:29

Hanys tu nie ma co dyskutowac tylko trzeba sie cieszyc ze jest ta trójka z Borusii co cos umie grac bo cała reszta to a ....a ....szkoda pisac:evil:

AS82 08.06.2012 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1255766)
Hanys tu nie ma co dyskutowac tylko trzeba sie cieszyc ze jest ta trójka z Borusii co cos umie grac bo cała reszta to a ....a ....szkoda pisac:evil:

Dla mnie obiektywnie oprocz Lewandowskiego najlepszy był Ojgen , zapierdalal w defensywie caly czas odbieral pilki ,Rybus tez niezly ale potem wszyscy zgaśli ze zmeczenia a ten cep czekal nie wiadomo na co

Baala 08.06.2012 19:36

parę moich spostrzeżeń:

- pierwsza połowa kapitalna, myślałem, że ich zmieciemy. Trójka z Dortmundu klasa Europejska.
- druga połowa, fatalna, chyba zabrakło gry o stawkę w ostatnich latach
- po pierwszej połowie mówiłem, jakby Smuda miał jaja to by w przxerwie zmienił Boeenischa, który był najsłabszy, a Grecy wszystko co dobre mieli z jego strony. Oczywiście nie zmienił i z jego strony poszła akcjia
- Szczęsny, tak kozaczył, a trzeba powiedzieć, że się obs**ł, Boruc w turniejach wyglądał o dwie klasy lepiej.
- Środek obrony słabiutki i jakiś nie zgrany.
- Gdzie zmiany? Aż się prosiło o Grosickiego, szczególnie że tyle miejsca było. CZego się obawiał Smuda? Nie chciał przegrać, ale Obraniak w obronie i tak nic nie robił.
- Ten remis to jednak jak porażka mimo, że dalej jesteśmy w grze. Grecy zwyczajnie słabi byli. A Samaras to u nas w kadrze by się nie zmieścił.
- Trener Greków taktycznie Smude zawstydził

Sialalalala 08.06.2012 19:49

hahaha ale pzpn jest zajechany fizycznie masakra, aż sam się zmęczyłem patrząc czasami na to widowisko

AgresywnyChomik 08.06.2012 19:55

Wszystko na poczatku szlo prawa strona, pozniej sie Grecy polapali i tyle byo polskiej ofensywy. Podobala mi sie dzis gra Murawskiego. Szkoda tego dobrego poczatku no i zenada ze nie bylo zmian...

p.s ooo widze ze Czesi maja swojego Olisadebe, ktos moze wyjasnic skad sie chlopak tam wzial?

tarantulaw2 08.06.2012 19:57

Brawa dla Tytonia. Tyle ode mnie, bo po dzisiejszym meczu jestem tak w....iony, że aż mi się nie chce oceniać gry obrony.

TS_Shark 08.06.2012 20:02

Szczęsny za czerwoną nie może grać tylko z Rosją czy z Czechami też?

TRNKRN 08.06.2012 20:03

Rosja nas rozjedzie... Przy tej naszej cudownej obronie...

Kocur 08.06.2012 20:09

Sercem za Czechami - zresztą byłbym za drużyną 11 murzynów jeśliby grali przeciwko ruskim.

Rozum jednak za kacapami - bo wiadomo że wygrają wszystko wiec z Czechami jakby co o 2 miejsce.

Sialalalala 08.06.2012 20:31

właczyłem ruskich i prowadza 2-0 i tu mam pytanie oni są tacy dobzi czy czesi tacy słabi ? laskowski wow czemu nie mógł komentować polandii ?

SkMk 08.06.2012 20:35

Jak nas Ruscy wrzucą na karuzele to może się skończyć pogromem.

brylant17 08.06.2012 20:45

Meczu nie oglądałem widziałem chyba ze 3 sceny z meczu jedna to gol Lewgo druga to wylot Szczęsnego i trzecia obrona Przemka brawo!.Jak zawsze dajemy dupy na ważnej imprezie.Jest? szansa na ogranie Czechów, z Ruskimi będzie ostry wp..ol.

Wiślak-1990 08.06.2012 20:55

Brawa za doping Rosjan i Czechów, Polacy mogą się schować.

spartan 08.06.2012 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1255773)
Wszystko na poczatku szlo prawa strona, pozniej sie Grecy polapali i tyle byo polskiej ofensywy. Podobala mi sie dzis gra Murawskiego. Szkoda tego dobrego poczatku no i zenada ze nie bylo zmian...

p.s ooo widze ze Czesi maja swojego Olisadebe, ktos moze wyjasnic skad sie chlopak tam wzial?

Ojciec Gebre Selassie jest Etiopczykiem, matka Czeszką. Chłopak urodził i wychował się w Czechach. Nim trafił do pierwszej reprezentacji grał w kadrach juniorskich także do lat 21. Obecnie podstawowy prawy obrońca mistrzowskiego Slovana Liberec.
Jeśli u nsa graliby tacy zawodnicy nie miałbym nic przeciwko temu. Nie kolor skóry decyduje o narodowości a wychowanie, wartości, chęć gry dla kraju, znajomość jego historii i przywiązanie do społeczeństwa. Jeśli kiedyś miałby w naszej kadrze grać młody Cleber (na razie niema obywatelstwa a oboje rodzice Polakami nie są ) to też nie miałbym raczej nic przeciwko temu. Natomiast naszym liskom kibicować nie będę.

Kocur 08.06.2012 21:26

Mam nadzieję że ruskim wystarczy ta jedna wygrana bo jak zagrają z nami w ten sposób to będzie wynik hokejowy :/

gigant 08.06.2012 21:36

Musimy rozdupcyć azjatów i wtedy na pełnej kur.wie zajmujemy Kreml, uwalniamy Chodorkowskiego, po drodze odbijamy Julkę z preclem na głowie i wtedy kierujemy się na zachód. Za Kokoszkę, Enschede, Mandziare i komuchów z Liege, rozpierdalamy całą UEFE . Howgh.

Kacapy, na dzisiaj piłkarsko dla nas nie do ruszenia.

Ps. Nie słuchajcie Gmocha, bo na koncu wyskoczy z jakimiś bananami lub chu.j wie czym z Lidla.

zgrybus 08.06.2012 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1255799)
Musimy rozdupcyć azjatów i wtedy na pełnej kur.wie zajmujemy Kreml, uwalniamy Chodorkowskiego, po drodze odbijamy Julkę z preclem na głowie i wtedy kierujemy się na zachód. Za Kokoszkę, Enschede, Mandziare i komuchów z Liege, rozpierdalamy całą UEFE . Howgh.

Kacapy, na dzisiaj piłkarsko dla nas nie do ruszenia.

no tak. Chociaz spiewem ich zagnijmy ... :-P

legol 08.06.2012 21:48

We wtorek szykuje się ostateczne upokorzenie Polski. ruchole najpierw będą maszerować przez stolicę Polski z flagami z sierpem i młotem, potem zniszczą nas na stadionie zarówno piłkarsko i dopingiem.... ruscy dali bilety konkretnym chłopom i przynajmniej mają doping, u nas niesetety postawiono na januszy którzy spiewaja "gramy u siebie"...
tusk z gronkiewicz waltz beda sie cieszyc bo goscie z rosji zadowoleni.. a putin i spolka beda sie smiac nam w twarz ze udalo im sie nas wydymac po raz kolejny, a my sie jeszcze cieszymy... .... wazne ze holdys i zielinska zadowoleni na budynku fabryki wedla...... n/c...

jaro1985r 08.06.2012 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1255802)
We wtorek szykuje się ostateczne upokorzenie Polski. ruchole najpierw będą maszerować przez stolicę Polski z flagami z sierpem i młotem, potem zniszczą nas na stadionie zarówno piłkarsko i dopingiem.... ruscy dali bilety konkretnym chłopom i przynajmniej mają doping, u nas niesetety postawiono na januszy którzy spiewaja "gramy u siebie"...
tusk z gronkiewicz waltz beda sie cieszyc bo goscie z rosji zadowoleni.. a putin i spolka beda sie smiac nam w twarz ze udalo im sie nas wydymac po raz kolejny, a my sie jeszcze cieszymy... .... wazne ze holdys i zielinska zadowoleni na budynku fabryki wedla...... n/c...

:d Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę !

kriswisla 08.06.2012 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1255803)
:d Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę !

i na nich ....a na nich!!!:pala::pala::pala:

mitmichael 08.06.2012 22:03

Ruscy pokazali niestety kto bedzie rzadzil i dzielił w tej grupie. Nie dosc, ze maja swietna pierwsza 11stke to jeszcze super zmiennikow. My zagralismy swietnie tylko 45 minut a zmiany Smudy w 93 minucie to szkoda w ogole komentowac. Obrona szwankowala w 2 polowie wiec i Wojtek musial dołozyc swoje. Na szczescie Tyton wybronil Nam mecz i nie wszystko stracone jeszcze.

szczaq21 08.06.2012 22:09

Ruscy są świetni. Moim zdaniem Smuda musi zmienic lewą obrone na Wawrzyniaka, a do tego Wasyl nie jest zbyt szybki na ruskich.

el Nuero 08.06.2012 22:10

mecz otwarcia - o wszystko - o honor

No cóż - mecz rusko-czeski pokazał nam, że w przeciwieństwie do biało-czerwonych Rosjanie mają nie tylko dobrych piłkarzy, ale i trenera. Kiedy w drugiej połowie, po golu na 2:1, rosyjska awtomaszyna zaczęła trochę zwalniać, Advocaat wpuścił świeżych zawodników, i na efekty nie trzeba było długo czekać. 4:1 po dynamicznym meczu, i teraz kacapy mogą spokojnie przygotowywać się, by na polskiej ziemi przypieczętować z hałasem swoje święto - zwycięstwem nad niepokorną Polszą.

Nie dowiemy się nigdy, co by było gdyby Smuda pomyślał i dał pograć Kamilowi i Adrianowi. Teraz ma trudniejszy orzech do zgryzienia - co zrobić, by nie dostać takiego wp...olu, że najstarsi górale nie pamiętają. W każdym razie, będzie to klasycznie "mecz o wszystko". Poważnie boję się, że Arszawin, Pawliuczenko i spółka rozniosą naszych ku szczerej uciesze biało-niebiesko-czerwonej gawiedzi. Czy może być coś jeszcze gorszego od takiego scenariusza? Niestety tak - zdymisjonowany Smuda na R22.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl