Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28 kolejka] DERBY KRAKOWA, Poniedziałek 30 kwietnia 2012, 18:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8705)

miba 25.04.2012 14:50

W końcu są niezatapialni, fuzja z niecieczą i dawaj kolejny rok w ekstraklasie..

Ajax 25.04.2012 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 1243480)
W końcu są niezatapialni, fuzja z niecieczą i dawaj kolejny rok w ekstraklasie..

No tak ale teraz będą mieli w składzie dobrych ambitnych grajków:)

Zresztą IMHO przy fuzji zostaje nazwa większego i ważniejszego klubu więc w supermarkecie będzie grała Termalica Bruk-Bet :D

saklak1906 25.04.2012 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1243497)
No tak ale teraz będą mieli w składzie dobrych ambitnych grajków:)

:D

To niczego nie gwarantuje. Ogarnie ich magia tego syfu przy kaluzy i odechce im sie grac

zgrybus 25.04.2012 16:16

Mam pytanie. Gdzie można oglądnąć Derby zagranicą a dokladniej we Francji? Bedzie na EuroSporcie?

robert!!!1906 25.04.2012 16:26

Tak na eurosporcie2

BlurgH 25.04.2012 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zgrybus (Post 1243500)
Mam pytanie. Gdzie można oglądnąć Derby zagranicą a dokladniej we Francji? Bedzie na EuroSporcie?

Jak będziesz miał dostęp do netu, to www.soccer-live.pl i tam pewnie będzie parę stronek z transmisjami.
Co do programów tv się nie wypowiadam, bo nie posiadam w domu czegoś takiego jak telewizor ( i posiadać nie mam zamiaru :-P ).

Manhunt 25.04.2012 16:26

Drhtv najlepsza jakość w sieci lub Eurosport(2) ?

Dariook 25.04.2012 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1243465)
Od chorego ustroju jakim jest d***kracja wszystkim wydaje się, że mają prawo mieć swoje zdanie.
Infprmuję Cię, że środowisko kibicowskie nie kieruje się zasadami d***kracji, dlatego nie masz prawa do własnego zdania.
Masz się podporządkować.

Inną kwestią jest, że Twoja działalność kibicowska zaczyna i kończy się na odpaleniu tego forum.

Stawiam BROWARA!

Ekstraklasa - jak sama nazwa wskazuje, nie ma w niej miejsca dla garbatego klubiku. Parch nie jest ekstra! Już nie wspomnę o braku jakiejkolwiek klasy...

La Furia Dell' Est 25.04.2012 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1243471)
Kocur, DevilMayCry nie pociesze was ale ktoś z drugiej strony Błoń pozazdrościł Polonii W-wa i zamierza wzorować sięna Poloni W-Wa. Na początek wykupienie licencji na gre w ekstraklasie ewentualnie fuzja. Klubem który ma zapewnić Cracovii przeżycie w ekstrklasie jest....Nieciecza której szkoleniowcem jest Radolsky były trener Groclinu.Swego czasu klub dzięki któremu Polonia W-wa zawitała w ekstraklasie

Potwierdzam. Byłem dzisiaj w siedzibie Bruk-Betu, i sprawa wygląda tak:...wszystko w rękach Filipiaka....jesli zapłaci tyle ile chce Witkowski...deal...To TYLKO biznes..powiedział mi ktoś z baaardzo, bliskiego kręgu Witkowskiego.

Zatem, uczmy się nowej przyśpiewki i może nawet fajnie by było zaśpiewać im już teraz:
Wysłuchajcie prawdę tą
że, jesteście Brukovią
sprzedaliscie klubik swój
teraz macie wielki chvj.........
lalalla lalallallla...........( w odróźnieniu od towarzysza F.-co działki z "miejskiego" klubiku tak czy tak wytarga:)

Dariook 25.04.2012 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1243549)
Potwierdzam. Byłem dzisiaj w siedzibie Bruk-Betu, i sprawa wygląda tak:...wszystko w rękach Filipiaka....jesli zapłaci tyle ile chce Witkowski...deal...To TYLKO biznes..powiedział mi ktoś z baaardzo, bliskiego kręgu Witkowskiego.

Zatem, uczmy się nowej przyśpiewki i może nawet fajnie by było zaśpiewać im już teraz:
Wysłuchajcie prawdę tą
że, jesteście Brukovią
lalalla lalallallla...........( w odróźnieniu od towarzysza F.-co działki z "miejskiego" klubiku tak czy tak wytarga:)

Dziwisz sie? Jacy kibice - taki klub.

aNouc 25.04.2012 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1243549)

Wysłuchajcie prawdę tą
że, jesteście Brukovią

Kostki w chvj jak już :-)

Zwierze 25.04.2012 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zgrybus (Post 1243500)

C+ Sport
Eurosport 2
Sport 5+ Live
SportDigital.tv

Ten ostatni program jest w emu.
http://liveonsat.com/LJ_foot_ee_poland.php

Błaszczu_WIŚLAK 25.04.2012 18:49

Wszystko w rękach BOGA (czytaj pogonii i piasta) :D
a ciekawe co na parchate trybuny, jak sobie to będa tłumaczyć :D

martin_6 25.04.2012 18:50

I bardzo dobrze, idealny scenariusz. Żydki zeszmacą się ostatecznie. Do końca świata będą już Bruk-Betovią. A za rok spadną tak czy siak :)

La Furia Dell' Est 25.04.2012 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1243550)
Kostki w chvj jak już :-)

Dobre:D
Tak jak Ktoś wyzej napisał......Daj Panie Boże i przy pomocy Piasta i Pogoni-niech się STANIE.
A wtedy do końca świata i jeden dzień dłużej: "bruk bruk brukovia"....

Wojtas 25.04.2012 23:21

Ja tylko chce sie zemśćic za Jopa, głowke i strate mistrzostwa 2 lata temu

rewanz ,wygrana tylko to sie liczy

natomiast jesli by sie polaczyli z Bruk-betem to bedzie taka z nich szydera ze w zasadzie moglo by do tego dojsc

Bruk Bruk Brukovia

Bruk-Bet & Cracovia -sztama ktora zmienia uklad na kibicowskiej mapie Polski !!

ooona 25.04.2012 23:28

Eurosport 2 emitowany w sieciach kablowych w Europie zachodniej ma inny program niż Europa Centralna. Derbów we Francji na nim niestety nie oglądniesz.

1q2 25.04.2012 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1243627)

natomiast jesli by sie polaczyli z Bruk-betem to bedzie taka z nich szydera ze w zasadzie moglo by do tego dojsc

Musi do tego dojść..jak życzę im jak najgorzej(najlepiej zaorać i posolić by nic nie urosło), to ten mariaż to by było coś pięknego, no ale cegiełkę w poniedziałek do tego dorzucić musimy

blanco 25.04.2012 23:42

Już przestańcie..
Właściciele Bruk-Betu byliby frajerami dekady ,gdyby sprzedali licencję po tylu pięknych awansach . Nie ma szans,by do tego doszło .Jeszcze ....a Cracovii , to nie przejdzie, nie ma chuja.

Watts 25.04.2012 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1243633)
Już przestańcie..
Właściciele Bruk-Betu byliby frajerami dekady ,gdyby sprzedali licencję po tylu pięknych awansach . Nie ma szans,by do tego doszło .Jeszcze ....a Cracovii , to nie przejdzie, nie ma chuja.

Dlaczego? Profesur doktur kiesę ma zasobną, a co szkodzi Brukbeciarzowi poczekać jeszcze rok, mając w budżecie pieniądze od Filipiaka, zapewne niemałe? Przecież nie zaczynałby od C-klasy, tylko łyknął licencję pejsów i dalej utrzymywał zespół w I lidze. Czysty biznes.

1q2 25.04.2012 23:50

pomijając że w ogóle to nie jest pewne że oni awansują, to jeśli to nastąpi , to muszą coś zakombinować, bo w Niecieczy to za chuja licencji nie dostaną.Tarnów...ponoć mało prawdopodobne, Hutnik też, dlatego sprzedaż licencji jest realna, a komu?...tylko te niedojdy się nadają.Gdzie oczywiście to daleka droga, ale pomarzyć zawsze wolno;)

kacpaw91 26.04.2012 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1243638)
pomijając że w ogóle to nie jest pewne że oni awansują, to jeśli to nastąpi , to muszą coś zakombinować, bo w Niecieczy to za chuja licencji nie dostaną.Tarnów...ponoć mało prawdopodobne, Hutnik też, dlatego sprzedaż licencji jest realna, a komu?...tylko te niedojdy się nadają.Gdzie oczywiście to daleka droga, ale pomarzyć zawsze wolno;)

Właśnie zwróciłeś mi na coś uwagę. Czy nie trzeba najpierw otrzymać licencji, a potem dopiero można ją sprzedać? Termalica to nie Amica, czy Groclin, które spełniały wymogi licencyjne odnośnie infrastruktury. Jeżeli Termalica nie otrzymałaby licencji to utrzymałby się 15. zespół. Gdyby 15-ta była Cracovia to byłoby to dla nich bez różnicy, ale gdyby to był ŁKS byłoby pięknie ; )

Oczywiście Termalica może zgłosić dwa stadiony i tym samym mieć licencję pewną...

Dariook 26.04.2012 01:11

To w tym burdelu chodzi o wymianę licencji? Parchy za wieśniaków a wieś za garbatych?

arti 26.04.2012 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1243633)
Już przestańcie..

Ja z kolei nie rozumiem po co Bruk miałby awansować do tej extra - gdzie i dla kogo grać.
Natomiast awansować, dostać parę baniek od pejsów i pozostać w 1 lidze jeśli rzeczywiście można się wymienić licencjami - to o wiele łatwiej mi zrozumieć.
Mam nadzieję, że 2 ekipy z grupy: Pogoń, Piast, Zawisza czy hmmm nawet Ara skończą wyżej niż Bruk.
Co do derbów - stawiam na wynik w okolicy 3-0, 3-1

Dariook 26.04.2012 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1243648)
Ja z kolei nie rozumiem po co Bruk miałby awansować do tej extra - gdzie i dla kogo grać.
Natomiast awansować, dostać parę baniek od pejsów i pozostać w 1 lidze jeśli rzeczywiście można się wymienić licencjami - to o wiele łatwiej mi zrozumieć.
Mam nadzieję, że 2 ekipy z grupy: Pogoń, Piast, Zawisza czy hmmm nawet Ara skończą wyżej niż Bruk.
Co do derbów - stawiam na wynik w okolicy 3-0, 3-1

Nie chce mi się wierzyć ,że ktoś kto zbudował "potęgę" w takiej dziurze - miałby teraz odpuścić, rozsprzedać zamek z piasku ? mając marzenia na wyciągnięcie ręki ?.. ni huja.

Gość pewnie ma ambicję i zapewne kasę, dlatego myślę, że duma i chęć lansu przebije judaszowe srebrniki.

Jeśli uczciwie awansują, to dlaczego nie mają grać w "elicie" ?.
Wiadomo nas jest tysiące , ich zapewne ułamek setny tego... Nie zapominajmy że Wiara i Oddanie swojemu klubowi jest wszędzie jednymi nićmi szyta (parchy anomalia oczywiscie).

Jeśli jest choć 10 chłopa w młynie , to mają dla kogo grać.

Gwiaździsty 26.04.2012 08:44

Gdyby faktycznie BrukBet Nieciecza miał grać w Krakowie od przyszłego sezonu w koszulkach w paski, to te 185 derby są ostatnimi. Chyba nikt (oprócz łgarzy typu Mazan) nie bedzie ewentualnie doliczał następnych, temu dziwolągowi z Niecieczy. Obrażałoby to nasz klub. To nie koszykówka że sobie można kupić miejsce w ekstraklasie. Jaka licencja taki klub faktycznie nawet jak się udaje, że to ten co właśnie spadł.

jerry.lii.lewis 26.04.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1243655)
Nie chce mi się wierzyć ,że ktoś kto zbudował "potęgę" w takiej dziurze - miałby teraz odpuścić, rozsprzedać zamek z piasku ? mając marzenia na wyciągnięcie ręki ?.. ni huja.

Gość pewnie ma ambicję i zapewne kasę, dlatego myślę, że duma i chęć lansu przebije judaszowe srebrniki.

Jeśli uczciwie awansują, to dlaczego nie mają grać w "elicie" ?.
Wiadomo nas jest tysiące , ich zapewne ułamek setny tego... Nie zapominajmy że Wiara i Oddanie swojemu klubowi jest wszędzie jednymi nićmi szyta (parchy anomalia oczywiscie).

Jeśli jest choć 10 chłopa w młynie , to mają dla kogo grać.

Dla mnie nie jest to takie oczywiste, że nie odpuszczą. Co ich czeka - stadionu nie zbudują w Niecieczy bo nie zapełnią sensownej wielkości obiektu nigdy. Na transfery ich pewnie nie stać za duże. Pograją sezon w ekstraklasie, zbiorą bęcki i spadną więc może lepiej nie napalać się, trochę jak szczerbaty na fabrykę sucharów, tylko skasować co się da i grać, gdzie ich poziom.
Co by nie gadać, mnie tam szkoda corocznie dwukrotnych emocji na derbach.

thechris 27.04.2012 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1243643)
To w tym burdelu chodzi o wymianę licencji? Parchy za wieśniaków a wieś za garbatych?

http://www.youtube.com/watch?v=qy03EDdDsBw

Dariook 27.04.2012 00:32

[http://i49.tinypic.com/2e3a83a.jpg

a_r_e_n_a 27.04.2012 01:06

http://www.weszlo.com/news/10301-Kra..._do_nienawisci

Ja .......e, nie mam słów. Gdyby głupotą można się było najeść, to polska elita dziennikarstwa nakarmiłaby całą Afrykę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl