Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Poszukiwania nowego trenera Wisly - plotki, propozycje, komentarze. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8388)

Wesoły Roger 08.11.2011 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1188858)
Z Podbeskidziem nikt trawy nie gryzł - graliśmy na stojąco, przy atakach pozycyjnych gramy na stojąca przy autach tak samo. Czasem boczny obrońca zagra klepkę z bocznym pomocnikiem i będzie krótki sprint.

Przez gryzienie trawy rozumiem:
-Pressing od 1 do 90 min czy wysoki czy niski to już sprawa trenera.
-Gracze ofensywni w ciągłym ruchu i wychodzący na pozycję starający się zgubić pomieszać obronę.
-W defensywie podwajanie przeciwnika który jest przy piłce.

Itp itd.

Podoba mi się...

Ale są problemy:
-co zrobić jeśli przewyższającej liczbie piłkarzy się nie chce harować... Trener swoje, gracze swoje...
-czy się ma odpowiednich graczy (z żelaznymi płucami) - Iliev odpada przy lżejszej grze, przy ciągłym pressingu odpadłoby pewnie dużo więcej piłkarzy

pan Dudi 08.11.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Roger (Post 1188874)
Podoba mi się...

Ale są problemy:
-co zrobić jeśli przewyższającej liczbie piłkarzy się nie chce harować... Trener swoje, gracze swoje...
-czy się ma odpowiednich graczy (z żelaznymi płucami) - Iliev odpada przy lżejszej grze, przy ciągłym pressingu odpadłoby pewnie dużo więcej piłkarzy

ad 1. zatrudnić trenera, który będzie umiał ich do tego zmusić (bo trener swoje, czyli "wszystko jest super i jesteśmy zadowoleni", a gracze swoje, czyli to, co mówił im Maaskant - "swoje" w tym przypadku jedni i drudzy mieli takie samo)
ad 2. skoro ma się reprezentantów Kostaryki, Hondurasu, Polski (Wilk), króla strzelców ligi serbskiej, młodego obrońcę, który z Partizanem grał w LM, reprezentanta Słowenii, Bułgarii i Izraela, to chyba jest wystarczający potencjał, żeby wygrać z zasranym Podbeskidziem, nie uważasz? Albo, żeby oddać więcej niż 1 celny strzał na ich bramkę?

korred 08.11.2011 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1188858)
Z Podbeskidziem nikt trawy nie gryzł - graliśmy na stojąco, przy atakach pozycyjnych gramy na stojąca przy autach tak samo. Czasem boczny obrońca zagra klepkę z bocznym pomocnikiem i będzie krótki sprint.

To fakt, ale nie tylko z Podbeskidziem. Ostatnio oglądając mecze Wisły często miałem wrażenie, że właśnie sędzia z jakiegoś powodu przerwał grę, a okazywało się, że nasi piłkarze sami sobie stanęli.

El'kabat 08.11.2011 12:07

Oby Melikson już trenował jak przyjdzie nowy trener bo gość wyjdzie po pierwszym treningu jak zobaczy ta bande grajków ;)

Jimenez najlepszy jak dla mnie,albo jakis Serb czy inny z gorącą głową żeby bonarkowców utemperował

Ajax 08.11.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Roger (Post 1188874)
Podoba mi się...

Ale są problemy:

Gdybym widział jak to zrobić Basałaj miał by już moje CV a ja 250Keur kontraktu;)

Tak na poważnie.

- trener ma to wymusić ławką, biciem, przekonać ich przy piwie za to płaci mu się ciężkie pieniądze
- mamy więcej niż Iliewa w składzie, taki Wilk kondycji jakiejś zabójczej nie ma ale walczy i biega nawet jak płuca już dawno wypluł. I to jest różnica nawet jak nie ma siły to walczy i biega.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez korred
To fakt, ale nie tylko z Podbeskidziem. Ostatnio oglądając mecze Wisły często miałem wrażenie, że właśnie sędzia z jakiegoś powodu przerwał grę, a okazywało się, że nasi piłkarze sami sobie stanęli.

Właśnie o to mi chodzi przegrywamy a oni sobie klepią od Jaliensa do Chaveza w derbach był moment gdzie Diaz nie wznowił autu przez prawie minutę bo wszyscy stali posłusznie za zawodnikami Cracovii dopiero potem ktoś podreptał tego się nie da oglądać.

Wesoły Roger 08.11.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1188875)
ad 1. zatrudnić trenera, który będzie umiał ich do tego zmusić (bo trener swoje, czyli "wszystko jest super i jesteśmy zadowoleni", a gracze swoje, czyli to, co mówił im Maaskant - "swoje" w tym przypadku jedni i drudzy mieli takie samo)
ad 2. skoro ma się reprezentantów Kostaryki, Hondurasu, Polski (Wilk), króla strzelców ligi serbskiej, młodego obrońcę, który z Partizanem grał w LM, reprezentanta Słowenii, Bułgarii i Izraela, to chyba jest wystarczający potencjał, żeby wygrać z zasranym Podbeskidziem, nie uważasz? Albo, żeby oddać więcej niż 1 celny strzał na ich bramkę?

1. Łatwo powiedzieć... Taki trener musiałby mieć bardzo mocną pozycję. Niektórzy uważają, że za czasów Petrescu, gracze grali przeciw trenerowi i wygrali. A ktoś inny tu na forum podał przykład z Fergusonem, który po pierwszym swoim sezonie w MU i zdaje się 14 pozycji w lidze, wywalił piłkarzy. Trener, mogący zmusić, musiałby mieć tak mocną pozycję jak Ferguson w MU.

2. Wieża Babel, ciekawe jaki jest język urzędowy... poza tym obecna Wisła to zbierania, niby indywidualnie nie wygląda źle, ale drużynowo widać, że na niektóre boiskowe pozycje potrzebni są prezentujący zupełnie inne walory gracze.

Ajax 08.11.2011 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Roger (Post 1188884)
1. Łatwo powiedzieć... Taki trener musiałby mieć bardzo mocną pozycję. Niektórzy uważają, że za czasów Petrescu, gracze grali przeciw trenerowi i wygrali. A ktoś inny tu na forum podał przykład z Fergusonem, który po pierwszym swoim sezonie w MU i zdaje się 14 pozycji w lidze, wywalił piłkarzy. Trener, mogący zmusić, musiałby mieć tak mocną pozycję jak Ferguson w MU.

2. Wieża Babel, ciekawe jaki jest język urzędowy... poza tym obecna Wisła to zbierania, niby indywidualnie nie wygląda źle, ale drużynowo widać, że na niektóre boiskowe pozycje potrzebni są prezentujący zupełnie inne walory gracze.

1. Łatwo powiedzieć, ale to są specjaliści którzy biorą za to duże pieniądze bo to nie jest łatwe do osiągnięcia. Trener piłkarzy może zesłać do ME.

2. W klubach na całym świecie sobie z tym radzą jakoś i nie ma problemu a u nas musi być źle. Granie obcokrajowcami to już niejako standard.

spirit 08.11.2011 12:18

Franek Smuda ! Czyni cuda !

:rotfl:

Teqcontroller 08.11.2011 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 1188886)
Franek Smuda ! Czyni cuda !

:rotfl:

Teraz to już jest inaczej , Franek Smuda , Gdzie te cuda ?

Dzimi 08.11.2011 12:23

Z onetu
Cytat:

Kazimierz Moskal nowym trenerem Wisły

Kazimierz Moskal został nowym szkoleniowcem piłkarzy Wisły Kraków. Na tym stanowisku zastąpił w ekipie mistrza Polski zwolnionego we wtorek Holendra Roberta Maaskanta.

Moskal był do tej pory asystentem Maaskanta. Na stanowisku trenera Wisły Kraków zostanie on do końca roku.

Moskal już raz, w 2007 roku, pełnił obowiązki pierwszego trenera Białej Gwiazdy. Piłkarską karierę rozpoczynał w klubie Gościbia Sułkowice, skąd trafił do Wisły Kraków. Grał też w: Lechu Poznań, Hapoelu Tel Awiw, Maccabi Ironi Aszdod, Hutniku Kraków, Górniku Zabrze, Bolesławie Bukowno.
Więcej: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Oby to nie była prawda

Mario Nh 08.11.2011 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1188889)
Z onetu

Więcej: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Oby to nie była prawda

O ja pier... no to jesteśmy ugotowani.

nesta 08.11.2011 12:28

Do konca roku, nie sezonu. Co oczywiscie i tak nie jest dobra informacja.
W Fiorentinie jak zwolnili Mihajlovica odrazu byl znaleziony nastepca.

cassius31krakow 08.11.2011 12:35

Czyli nic się w klubie nie zmienia - nadal profesjonalizm pełna gębą!

Lycon 08.11.2011 12:43

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...mniej_do_zimy/
Czyli teraz nic się nie zmieni oprócz tego że będą grali polacy, i będą popełniać te same błędy co klasowej światy holendrzy;]
Nie wierze żeby były jakieś nowe cuda...

Wertian 08.11.2011 12:44

No spokojnie... może nie łatwo wyrwać przyzwoitego trenera gdy wszędzie sezon w pełni. Przyjedzie przerwa zimowa (obecna przynajmniej w pewnych ligach) to i czas ku temu będzie łatwiejszy. Negocjacje muszą mieć swój bieg. Zresztą... jak wspomnieć grę pierwszej drużyny za Kulawika to nie było wcale gorzej niż jej teraz... Moskal też nie ma czego zepsuć. O LE i tak już można zapomnieć a te 4 kolejki do końca jakoś przetrwamy.

Mario Nh 08.11.2011 12:44

Czyli nie stać nas na tego Hiszpana i szukamy taniej zastępczej opcji.

Wynik będzie mniej więcej taki jak zamiana Kafarskiego na Ulatowskiego.

willow 08.11.2011 12:45

No i po co był ten cyrk? Mówiłem, wywalić w zimie, jak się będzie kogoś miało? A teraz co, zamienił stryjek siekierkę na kijek...

P.S. Tematu Jimeneza w związku z tym chyba nie ma. Jest wolny, więc jakby miał przyjść, to teraz.
Zresztą... kto w tego Manolo wierzył?

Dzimi 08.11.2011 12:47

Myślę że można przymknąć temat tak do około 15 grudnia

SIP 08.11.2011 12:49

tak to jest jak gorące głowy najpierw wy.......ą potem .... Kaziu Moskal.

filoo 08.11.2011 12:56

dobra przejdźmy do plotkarskich konkretów: czy ktoś pracuje na lotnisku? bo ja mieszkam niedaleko i widziałem samolot , w którym siedzialo kilka osób i ...... uwaga....niewidziałem nikogo kto moż być nowym trenerem.....

to tak w odpowiedzi na info o Guardioli kupującym precle na Grunwaldzkim

uzytkownik_forum 08.11.2011 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 1188930)

Nie Gaurdioli, a Gargule, nie precle, a bilet na koniec śiata, i nie na Grunwaldzkim, tylko na Balicach. Czekam właśnie na takie niusy...

Ajax 08.11.2011 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 1188930)
dobra przejdźmy do plotkarskich konkretów: czy ktoś pracuje na lotnisku? bo ja mieszkam niedaleko i widziałem samolot , w którym siedzialo kilka osób i ...... uwaga....niewidziałem nikogo kto moż być nowym trenerem.....

Ja dziś rano widziałem światło w lodówce a to dobry znak:D

wolfy 08.11.2011 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1188951)
Ja dziś rano widziałem światło w lodówce a to dobry znak:D

Fakt. Znaczy, że Ci prądu nie odcięli.

_ukoL 08.11.2011 13:28

Edziu Lorens. Bobo Kaczmarek albo Leo. W ostateczności Ja nas.

vote-for-mikey 08.11.2011 13:28

"Dlaczego Moskal bedzie trenerem do zimy?!" - Bo budżet nie jest z gumy, a jeszcze przynajmniej do zimy piękny Robert bedzie otrzymywał wypłatę.
"W poważnych klubach nie zwalnia sie trenerów po roku!" - Chelsea, Liverpool, Inter są widocznie nie poważne.
"Fergusona nie wyrzucili po beznadziejnyh wynikach!" - Ferguson wczesniej pracował przez 8 lat w Aberdeen, gdzie zdobył 3 mistrzostwa, 4 puchary, a do tego wygrał PZP. A co zrobił Robert, zeby wierzyć, ze moze byc wybitnym trenerem?

Na moje to jakos ten sezon skonczymy "jakos", zapewne z hasłem "idziemy na PP", a potem Franek Smuda. Kto na wiosnę? Moim zdaniem Moskal pokaze, ze warto na niego postawić i do konca sezonu dostnanie normalna umowę, a potem pojdzie w swiat, do jakiegos Zabrza, Chorzowa, albo Łodzi.

WislaOnly 08.11.2011 13:39

Ale to chore jest. Wywalili I trenera, żeby trenerem mógł zostać Moskal. A teraz będą czekać do zimy... To skoro będą mu płacić, to mógł już zostać. Kaziu też był w tej drużynie i jakoś cudów nie sprawił, więc i teraz nic się pewnie nie zmieni. Można było dać Pięknemu czas do końca rundy, a tak nie mamy trenera i perspektyw na lepszą grę... A w zimie przyjdzie trener, ze swoimi pomysłami, zawodnikami i pewnie będzie stracone okienko transferowe, bo nowy nie będzie ogarniał drużyny. No chyba, że dogadają się już teraz z nowym... ale może nie poczekać. Dziwne zagranie, rzekł bym w stylu Bosa.

Sancezz 08.11.2011 13:45

Dawać Roya Keane lub Dennisa Wise. Kto nie biega, to przetrzepią torbę bejsbolem.

morganfield 08.11.2011 14:08

Ten facet by pasował
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ivan_Jovanović

speedfashion 08.11.2011 14:09

Skoro już uderzamy w mocno fantastyczne tony, to ja proponuje:
Roya Keane'a (co zostało już wspomniane wyżej)
oraz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_O%27Neill
http://en.wikipedia.org/wiki/Gerardo_Martino

Grantar 08.11.2011 14:13

Bez emocji przyjąłem decyzję o zwolnieniu Roberto ....
Miał plusy: np znajomość profesjonalnej piłki zachodniej czy wyniki (!) (mimo wszystko)
Ale generalnie: Wisła grała pod jego wodzą MAŁO ATRAKCYJNIE .. to nie była krakowska piłka.
Nie można opierać taktyki na obronie mając taką obronę.

Szkoda że Probierz zajęty.
Może trenować Moskal ..... jeśli umie podpatrywać innych powinien już coś umieć.
.... a za oszczędności kupiłbym 1 dobrego obrońcę.

Sezon nie jest jeszcze stracony jeśli Wisła poprawi grę w obronie i do swojej formy dojdzie Meleks, Mały , Boguś, Bunoza to powalczymy o MP.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl