Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22 kolejka] Wisła Kraków - GKS Bełchatów, 15 kwietnia, piątek, godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8017)

Pan Jotka 13.04.2011 16:13

Panowie spokojnie! Trenera rozlicza się za wyniki. Jeżeli okaże sie, że Maaskant wystawi Łobodzińskiego i stracimy punkty to będziemy drzeć japę. Ale jak wygramy to trudno się czepiac Maaskanta, że wstawia kogo chce za Małego. Wg mnie to albo zbijają cenę za Riosa albo go po prostu nie chcą. Szkoda. Bo to piłkarz nr 2 w druzynie potrafiący minąc choc jednego gracza jeden na jeden.

mitmichael 13.04.2011 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1076898)
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24998

Nie podoba mi sie to (oczywiscie nie chodzi o Wilka) ...

Naprawde nierozumiem, czym Łobo przewyzsza Riosa. Dziwne to

(pomijam watek korupcyjny)

Jeszcze bedzie załował tego wyboru. Co nam z tego, ze Łobodzinski na treningach bardzo dobrze sie prezentuje jak potem jest najslabszym ogniwem zespołu. Trening to nie to samo co mecz - tam walczy o pierwszy skład wiec chyba oczywiste jest, ze sie bardziej stara. Zobaczymy po meczu, moze akurat wezmie sie w garsc i zacznie cos prezentowac

MCX 13.04.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1076961)
Panowie spokojnie! Trenera rozlicza się za wyniki. Jeżeli okaże sie, że Maaskant wystawi Łobodzińskiego i stracimy punkty to będziemy drzeć japę. Ale jak wygramy to trudno się czepiac Maaskanta, że wstawia kogo chce za Małego. Wg mnie to albo zbijają cenę za Riosa albo go po prostu nie chcą. Szkoda. Bo to piłkarz nr 2 w druzynie potrafiący minąc choc jednego gracza jeden na jeden.

No, tak ale w dyskusji, która się wywiązała nie chodzi o to, że Łobodziński powinien nie zagrać, bo jest za słaby tylko ze względu na zamieszanie w aferę korupcyjną.

A co do Riosa to pewnie ta druga opcja, szkoda, bo mam wrażenie, że gdyby nad nim trochę popracować i wpasować w drużynę to byłby wartościowym zawodnikiem.

Pan Jotka 13.04.2011 16:46

Ze jest zamieszany wiadomo od 2009 roku. Nie ma wyroku prawomocnego to nie ma nawet o czym gadać w tym kontekście.

skeba 13.04.2011 17:30

Jestem zdziwiony decyzją trenera, ale mam nadzieję, wie co robi. Może to taki straszak na Bełchatów.
CHyba, że Rios wejdzie w 45 minucie, bo z formą Loba - to chyba zmiana taka zajdzie jak najszybciej

TeeS 13.04.2011 17:46

Nie jestem zwolennikiem Łobodzińskiego i nie jestem zachwycony wizją jego gry w tym meczu (bo jest piłkarsko obecnie słaby), ale rozwala mnie to przesądzanie o winie kogoś - zanim zrobi to sąd.

Pewnie okaże się że Łobodziński jest zamieszany w korupcję, ale do jasnej **** dajcie człowiekowi skorzystać z możliwości stawienia się przed sądem i niech to właśnie sąd zadecyduje o jego winie albo niewinności.

Dla mnie sprawa jest jasna - dokąd sąd nie wyda werdyktu (a nie jest to równe z postawieniem oskarżeń) - Łobodziński jest piłkarzem Wisły i nie zmienią tego żadne artykuły w gazetach itp.

Kiedy wyrok taki lub inny zostanie wydany - będzie można zareagować. Wy***ć z miejsca dyscyplinarnie, odsunąć od składu, albo cokolwiek będzie adekwatne do sytuacji.

Pamiętajcie, że w życiu może się tak zdarzyć, że wy zostaniecie o coś oskarżeni i nie życzę Wam, aby wszyscy uznali od razu po wypłynięciu zarzutów/plotek, że jesteście winni i zaczęli wytykać Was palcami nie czekając na oficjalne rozstrzygnięcie.

Niech sprawa płynie swoim biegiem. Od decydowania o składzie jest nasz trener, od decydowania o winie jest sąd. Jeśli wina zostanie udowodniona i Wojciech Ł. nadal będzie biegał po boisku w koszulce Wisły - wtedy będzie czas na wyrażanie swojego niezadowolenia.

s1mone 14.04.2011 01:13

Nie no śmieszna ta nagonka na Łobo. Przecież to o czym piszą w gazetach wiadomo przynajmniej od dwóch lat, a teraz nagle podniesiono larum. Zobaczymy jak będzie.

Luu... 14.04.2011 05:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1076994)

Pamiętajcie, że w życiu może się tak zdarzyć, że wy zostaniecie o coś oskarżeni i nie życzę Wam, aby wszyscy uznali od razu po wypłynięciu zarzutów/plotek, że jesteście winni i zaczęli wytykać Was palcami nie czekając na oficjalne rozstrzygnięcie.

.

bardzo dobrze napisane, najbardziej mnie dziwi że takie opinie uznające już kogoś za winnego ( mimo braku wyroku) pojawiają się na forum co by nie było kibicowskim.

Elefant 14.04.2011 06:43

Jak przed każdym meczem mamy te same problemy czyli gra obrony + brak dwóch zawodników. Z drugiej strony jeśli nie czyścić sytuacji kartkowej na takie mecze to kiedy ?

Wierze, że magia Reymonta nam pomoże. Liczę na dalszy postęp w grze Genkowa (niekoniecznie chodzi o bramki, choć i tym nie wzgardzę)

Bardzo ryzykowna decyzja Maaskanta w sprawie Wojciecha Ł. Zarówno przede wszystkim pod względem sportowym ale i etycznym.

Dla przypomnienia

Cytat:

W związku z prowadzeniem postępowania prokuratorskiego wobec własnej osoby drugi trener Wisły Kraków Andrzej Blacha wystąpił 31 marca 2008 roku o rozwiązanie umowy łączącej go z klubem ze skutkiem natychmiastowym.

Decyzją zarządu klubu, który zebrał się w poniedziałek rano, wniosek ten został przyjęty. Oznacza to, że 1 kwietnia 2008 roku Andrzej Blacha przestanie pełnić funkcję drugiego trenera Wisły Kraków.
Mam nadzieję, że RM się nie pomylił.

Ravers 14.04.2011 17:53

Tak Łobodziński jest wspaniały,ale to po jego stracie dostaliśmy bramkę na 0:1 z Podbeskidziem i to po jego stracie piłkę ręką dotknął Kew,co poskutkowało golem dla Korony i stratą 2 punktów.

Proszę o tym nie zapominać.

Wojtas 14.04.2011 19:51

No panowie zarty sie kończą.Skoro gubimy punkty na wyjazdach to nalezy dac z siebie 200% w meczach u siebie i wygrywac bez zadnych dywagacjii.

Policzcie sobie jakby to sie wszytsko odmienilo w tabeli jakbysmy (tu odpukuje w niemalowane) wtopili z Belchatowem po jakiejs kontrze czy tym podobej akcji.

Ten mecz jest nieslychanie wazny bo wygrana da nam znowu oddech i troche spokoju przed waznjszymi rywalami.

Filippo 14.04.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1077476)
No panowie zarty sie kończą.Skoro gubimy punkty na wyjazdach to nalezy dac z siebie 200% w meczach u siebie i wygrywac bez zadnych dywagacjii.

Policzcie sobie jakby to sie wszytsko odmienilo w tabeli jakbysmy (tu odpukuje w niemalowane) wtopili z Belchatowem po jakiejs kontrze czy tym podobej akcji.

Ten mecz jest nieslychanie wazny bo wygrana da nam znowu oddech i troche spokoju przed waznjszymi rywalami.

Wszystko sie zgadza, natomiast wersja optymistyczna, czyli wygrana Wisły, wtopa Jagi i Legii praktycznie oznacza mistrzostwo i może tej wersji się trzymajmy;)

farben 14.04.2011 21:30

Wisła - Bełchatów: Małecki z kibicami na "młynie"?

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ynie,id,t.html

No jasne, już to widzę :)

anthony09 14.04.2011 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1077182)
bardzo dobrze napisane, najbardziej mnie dziwi że takie opinie uznające już kogoś za winnego ( mimo braku wyroku) pojawiają się na forum co by nie było kibicowskim.

również popieram ;)
To jest tak samo jakby ktoś o was napisał w gazecie artykuł, że jako budowlaniec ukradłeś telefon podczas remontu. Jako, że było w gazecie to już zleceń nie będziesz miał a to czy to jest prawda czy nie to już drugorzędna sprawa.

Semper Fidelis 1985 14.04.2011 23:50

Dziś Wisełko tylko 3 pkt, jak ktoś chce być Mistrzem Polski musi golić Bełchatowy u siebie, wszyscy na mecz!

Feniks1983 15.04.2011 11:44

Dzisiejszy mecz Wisły z Bełchatowem będzie sędziował Pan Marcin Szulc. W tym sezonie ten sędzia gwizdał Nam w dwóch meczach:

Widzew Łódź 0-1 Wisła Kraków

Cracovia 0-1 Wisła Kraków :D

Teqcontroller 15.04.2011 12:10

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Lob...224,1,727.html

Łobo nie pogra :D

adam_09 15.04.2011 12:18

do wszystkich wątków to powklejasz?

Oldpara 15.04.2011 12:19

Ciekawe czy wobec tego Maskaant wstawi Riosa, czy nadal Rios ma być zmiennikiem Genkowa, więc za Małego wejdzie 3-ci w kolejności prawy pomocnik (a mamy w ogóle takiego? :) )

cassius31krakow 15.04.2011 12:22

Pewnie na środku zagrają: Sivakov, Wilk i Jirsak, a Melikson trafi na prawe skrzydło

Teqcontroller 15.04.2011 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1077699)
do wszystkich wątków to powklejasz?

Jeśli trzeba będzie to tak :D

Ciekawe kto zagra z Łobo ?

sayek89 15.04.2011 12:24

Gramy u siebie, a wiec powinnismy atakowac, wiec Rios na prawo ;)

skeba 15.04.2011 12:26

Jeśli zagra jakiś Sivakow, czy Garguła za Riosa to będzie to kompletnie niezrozumiała decyzja. Sivakow jest kompletnie bez formy, o Gargułe nie wspominam.

Dziś obstawiam za wynikiem 1-0, 2-0 dla Wisełki

Oldpara 15.04.2011 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 1077703)
Pewnie na środku zagrają: Sivakov, Wilk i Jirsak, a Melikson trafi na prawe skrzydło

Dobre. Chociaż może dać jeszcze jedną szanse Riosowi, żeby się w końcu zwolennicy jego talentu przekonali, jaka jest różnica miedzy gwiazdą Ekstraklasy a gwiazdą Młodej Ekstraklasy :).
Oczywiście chciałbym żeby Rios w końcu "odpalił" ale jakoś w to przestałem wierzyć.

karas1983 15.04.2011 12:30

wygramy 3-1. Znowu błyśnie Cvetan Genkov :) Bułgar zobaczył jaki zastój panuje w czołowce klasyfikacji strzelców i nabrał wyraznej ochoty na tytuł Króla Strzelców :)

szprotson 15.04.2011 12:36

Rios na skrzydle nic nie zdziała.
Widział ktoś klub w którym wystawiany jest WOLNY skrzydłowy?
Nawet Legia stawia na chłopa który potrafi tylko i wyłącznie biegać.

Sziwakow zagęszcza środek Melikson idzie wyżej

Pomijając wszystkie aspekty,nawet mi sie szkoda Łobo zrobiło.W końcu dostał szansę na która pracował, trener oficjalnie dał mu poparcie a tu klops.
Riosa widziałbym albo w środku ataku albo w środku pomocy,nie na skrzydle.

El'kabat 15.04.2011 12:36

Rios moze co w koncu pokaze ;) Sivakow jak najdalej,jak wszedł z Korona to nic nie grał,nie mowiac o bieganiu...

3-1 dla nas ;)

Ligsoon_UT 15.04.2011 12:38

jakby ktos mial do sprzedania bilet na mecz z GKSem na sektor G to prosze o kontakt na gg 944508, kumpel z Wroclawia przyjechal, a nie mam dla niego biletu. Jest w stanie zaplacic 35 zl za bilet nawet ulgowy. Pozdro. TYLKO WISŁA KRAKÓW NASZ TS !

KOALIK 15.04.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1077716)
Rios na skrzydle nic nie zdziała.
Widział ktoś klub w którym wystawiany jest WOLNY skrzydłowy?
Nawet Legia stawia na chłopa który potrafi tylko i wyłącznie biegać.

Sziwakow zagęszcza środek Melikson idzie wyżej

Pomijając wszystkie aspekty,nawet mi sie szkoda Łobo zrobiło.W końcu dostał szansę na która pracował, trener oficjalnie dał mu poparcie a tu klops.
Riosa widziałbym albo w środku ataku albo w środku pomocy,nie na skrzydle.

Sprawa korupcji jest najważniejszą w ocenie tego grajka. Pracował? Kpisz sobie?

szprotson 15.04.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1077721)
Sprawa korupcji jest najważniejszą w ocenie tego grajka. Pracował? Kpisz sobie?

rozumiem ze tak jak i ja byles pare razy na treningach i widziales że jednak nie pracował?

e: nie patrze przez pryzmat czy sprzedawałczy nie,tylko czysto piłkarsko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl